برای یافتن سفر بر اساس علایق و نیازهای خود

راهنمای سفر در ایران برای همه

گام به گام صعود به قله کوه تریشوم با فایل GPS

شما همیشه نیاز به راهنما یا خرید تور ندارید. با این برنامه ی دقیق، تورلیدر خود در صعود به قله کوه تریشوم باشید.

چرا باید به قله کوه تریشوم صعود کرد؟

 

– روستای زودل در ابتدای مسیر اصلی صعود قله تریشوم در میانه جاده فومن به ماسوله قرار دارد و دسترسی به آن ساده است.

– کوه تریشوم علیرغم نزدیکی به فومن دارای مسیر جنگلی و ییلاقی زیبا و شامل تنوع طبیعی کم نظیری است اما ناشناخته مانده است.

– صعود قله تریشوم از سه جهت میسر است و مسیرهای آن از نظر سختی مسیر متنوع بوده و شامل سطح متوسط تا سخت می باشند.

– ییلاق های مشهور زودلسر، خمارنسا و… در مسیرهای صعود قله کوه تریشوم قرار دارند و می توانند مقصد اصلی طبیعت گردهای حرفه ای باشند.

– ناشناخته بودن کوه تریشوم و تردد کم افراد غیر بومی باعث شده است کوه تریشوم با طبیعت بکر خود یکی از جذاب ترین کوه های گیلان باشد.

 

 

آنچه پیش از تصمیم صعود به قله کوه تریشوم باید حتما بدانید

کوه تریشوم کجاست؟

کوه تریشوم یکی از کوههای تالش در جنوب غربی گیلان و مابین ماسوله و فومن و ماسال است اما دسترسی جاده ای آن از طریق ماسوله متداول تر است.

ارتفاع قله کوه تریشوم از سطح دریا و پای کوه در مبدا صعود چقدر است؟

قله کوه تریشوم حدود 2450 متر از سطح دریا ارتفاع دارد و بر حسب مسیری که برای صعود انتخاب می کنید باید بین 700 تا 2200 متر از مبدا ارتفاع بگیرید.

مسیرهای صعود به قله کوه تریشوم کدام هستند؟

کوه تریشوم چند مسیر صعود دارد. مسیر جنوبی از زودل در میانه جاده فومن به ماسوله با ارتفاع تقریبی 750 متر شروع می شود و با وجود اختلاف ارتفاع زیاد با قله بیش از هر مسیری متداول است. مسیر خارند، مسیری غربی برای رسیدن به قله تریشوم است. این مسیر با دسترسی از سمت جاده خاکی ماسوله به جلال آباد در ارتفاع 1750 متر، مسیری ساده تر اما با حدود 13 کیلومتر مسیری طولانی محسوب می شود. مسیر شرقی از جیرده آلیان که مبدا آن 250 متر ارتفاع دارد و طول مسیرش به 15 کیلومتر می رسد سخت ترین مسیر صعود است.

محبوبیت صعود به قله کوه تریشوم در چیست؟

کوه تریشوم در منطقه ای ییلاقی و جنگلی است و ییلاقات و جنگلهای آن بسیار زیبا و دست نخورده هستند و با توجه به نزدیکی به ماسوله و فومن محبوبیت آن در حال افزایش است. سفر به فومن و سفر به ماسوله را به عنوان مکمل برنامه صعود کوه تریشوم ببینید.

بهترین جاهای دیدنی دامنه ها و کوهپایه های کوه تریشوم و اطراف آن کجاست؟

ییلاق خمارنسا – ییلاق زودل سر – روستای ییلاقی دهرا – جنگل جیرده آلیان

درجه سختی صعود به کوه تریشوم چقدر است؟

کوه تریشوم را از مسیرهای مختلف می توان صعود کرد. وجود جاده خاکی ماشین رو تا منطقه خارند، با وجود طول مسیر زیاد، ساده ترین گزینه صعود نسبت به سایر مسیرهای طولانی و سخت تریشوم است. بنابراین درجه سختی برنامه متوسط تا سخت و مناسب برای افراد با توانایی پیمایش در طبیعت از 15 کیلومتر تا 30 کیلومتر در مسیرهای ناهموار طبیعت مانند پاکوب و مسیرهای دارای شیب جنگلی و ییلاقی است.

فاصله تهران، رشت، فومن و ماسوله تا مبدا صعود به قله تریشوم با ماشین چقدر است؟

فاصله زمانی تهران تا فومن با ماشین سواری 4 ساعت است. این مسیر تقریبا 340 کیلومتر است.

فاصله زمانی رشت تا فومن با ماشین سواری 40 دقیه است. این مسیر تقریبا 30 کیلومتر است.

فاصله زمانی فومن تا روستای زودل در میانه راه جاده فومن به ماسوله با ماشین سواری و از طریق جاده آسفالت نزدیک به 40 دقیقه است. برای این مسیر تقریبا 28 کیلومتر را باید طی کنید.

از زودل تا ماسوله نیز تنها 4 کیلومتر راه دارید که در عرض 5 دقیقه طی خواهید کرد. از ماسوله تا مبدا مسیر غربی صعود کوه تریشوم باید 9 کیلومتر جاده خاکی را تا خارند طی کنید که زمانی بین 10 تا 15 دقیقه بر حسب سرعت نیاز دارد.

مسیر جاده دسترسی و راههای رفتن به کوه تریشوم چطور است؟

معروف ترین مسیر صعود قله کوه تریشوم مسیر جنوبی از روستای زودل است. جاده دسترسی و تنها راه رفتن به روستای زودل که در میانه جاده فومن به ماسوله قرار دارد نیز از طریق شهر فومن است. جاده فومن به ماسوله یک جاده آسفالت است.

مسیر غربی کوه تریشوم از منطقه خارند در فاصله 8 کیلومتری ماسوله است و دارای جاده خاکی قابل تردد برای ماشین های سواری است. مسیر شرقی از روستای جیرده آلیان از توابع فومن کمتر مورد استفاده قرار می گیرد اما آن نیز دارای جاده آسفالت منشعب از جاده فومن به ماسوله است.

بهترین زمان و فصل صعود به کوه تریشوم چه موقع است؟

آب و هوای کوه تریشوم خنک و در زمستان معمولا برفگیر است به همین دلیل صعود زمستانه به قله کوه تریشوم، ایده آل نیست. فصول معتدل و گرم شامل بهار و اوایل پاییز و تابستان به شرط عدم بارندگی بهترین زمان برای صعود به قله کوه تریشوم محسوب می شوند. در صعود تابستانه به قله تریشوم صبح خیلی زود برنامه را شروع کنید تا با گرم تر شدن هوا به ارتفاعات رسیده باشید. بهار معمولا بارش کمتری به نسبت پاییز در این منطقه دارد اما شرایط پیش بینی نشده را باید قبل از برنامه در نظر گرفت. در مجموع معمولا بهار بهترین زمان صعود است اما می توانید تا اوایل آبان و قبل از اولین برف نیز صعود خود را به تعویق بیندازید.

 

آنچه برای برنامه ریزی اولیه و کلی صعود به قله کوه تریشوم باید بدانید

بهترین جا و مکان برای چادر زدن یا محل اقامت در برنامه صعود به کوه تریشوم کجاست؟

در حین مسیر صعود به قله تریشوم نقاط مناسب برای کمپ که دارای چشمه در نزدیکی خود هستند مانند ییلاق زودل سر و ییلاق دهرا، مشخص شده اند و یکی از جاذبه های اصلی صعود به تریشوم می باشند.

امکان چادر زدن و کمپینگ در سراسر جاده فومن به ماسوله و در حاشیه رودخانه همیشه فراهم است. چون ماسوله مسافر زیادی در طول سال دارد امکانات مختلف نیز فراهم است. برای مثال لارچشمه محل مناسبی است اما اقامت در خانه های روستایی ماسوله نیز فراموش ناشدنی است.در ماسوله علاوه بر هتل ها و مهمان پذیرها امکان کرایه سوئیت، آپارتمان و خانه محلی با کیفیت و قیمتهای مناسب نیز فراهم است. بنابراین از معرفی محل های اقامت در برنامه صرف نظر کرده ایم اما پیشنهاد می شود اواسط هفته و زمانهایی غیر از تابستان و نوروز را برای سفر انتخاب کنید.

امکان چادر زدن و کمپینگ در بیشتر پارکهای فومن نیز ممنوع است اما معمولا در کمبرندی شکوری نزدیک به سه شنبه بازار فومن، چادر زدن برای مسافران آزاد است. در نوروز و برخی تعطیلات به دلیل ازدحام مسافر، امکان چادر زدن در پارک اصلی شهر در خیابان ارتباطی نیز ایجاد می شود که طبیعتا فضای بسیار جذاب تری نسبت به کمربندی شهر دارد.امکانات اولیه مانند سرویس بهداشتی و آب آشامیدنی نیز فراهم است.

وسایل و لوازم ضروری برای صعود به کوه تریشوم چیست؟

کوله پشتی مناسب، کفش کوهنوردی یا طبیعت گردی ساقدار با آج مناسب در کف ، عینک آفتابی و کلاه نقاب دار برای روزهای آفتابی ، لباس گرم برای فصول سرد ، دوربین عکاسی ، دارو و لوازم شخصی ، بطری آب، میوه، غذا و تننقلات ، کیت امداد و بقای طبیعت گردی ، GPS با باطری اضافه یا پاوربانک برای گوشی، چادر و وسایل شبمانی و تمام وسایل لازم برای پیمایش در طبیعت مانند باتوم

یک پکیج ویژه و بهترین برنامه پیشنهادی امین مانا برای این صعود

با برنامه امین مانا در صعود به کوه تریشوم چه جاذبه ها و مسیرهایی را می توانید ببینید؟ 

شهر فومن – جاده فومن به ماسوله – روستای آغوزکله – روستای زودل – مسیر صعود قله تریشوم از زودل – روستای خمارنسا – روستای زودل سر – روستای ماسوله – جاده ماسوله به جلال آباد – مسیر صعود قله تریشوم از خارند – قله تریشوم – روستای سه سار – روستای تطف رود – روستای عباسکوه آلیان – روستای جیرده – مسیر قله تریشوم از جیرده آلیان – کلبه ها و مناطق جنگلی – کلبه ها و چشمه های ییلاقی – دامنه های کوه تریشوم

چرا این برنامه بهترین برنامه ریزی برای صعود کوه تریشوم و حتی ارزان ترین برنامه کوه تریشوم است؟

برای طراحی و ارائه این برنامه، از منابع متعدد و معتبر مانند سایت سازمان نقشه برداری، لونلی پلنت، تریپ ادوایزر و دهها تراک GPS از سایتهایی مانند Wikiloc استفاده شده است.

جاذبه های گردشگری هر منطقه و مسیرهای دارای جذابیت بیشتر برای پیاده روی در شهر، روستا و یا طبیعت، تعیین شده اند. همراه با تراک GPS(قابل استفاده روی گوشی)، یک برنامه ی دقیق که دارای زمان بندی و اولویت بندی جاذبه ها است در دسترس شماست. بنابراین، زمان را تلف نمی کنید و مجری یک تور خوب و ارزان برای خود خواهید بود. برای اطلاع بیشتر از چگونگی طراحی مسیر سفر در این سایت درباره aminmana را ببینید.

بر اساس نیازها، شرایط و فرصتی که دارید، ما حتی می توانیم برنامه ی سفر دلخواه شما را با برنامه ریزی سفارشی نیز آماده کنیم و یک برنامه، جدول، نقشه و فایل GPS اختصاصی تهیه نماییم تا بتوانید سفر خود را بی نقص انجام دهید. برنامه ریزی اختصاصی سفر را ببینید.

بهترین برنامه صعود به کوه تریشوم چند روزه است؟

یک و نیم تا دو روز زمان نیاز دارید تا بتوانید به قله کوه تریشوم صعود کنید. برنامه امین مانا نیز یک برنامه یک و نیم تا دو روزه است اما برای فرصت محدود یک روزه و حتی برنامه سه روزه نیز انعطاف پذیر است.

صعود به قله تریشوم و فرود از قله تریشوم به مبدا برنامه چند ساعت زمان نیاز دارد؟
بهترین برنامه ریزی صعود به قله کوه تریشوم بر اساس فرصت زمانی شما چیست؟

مسیر اصلی و رایج صعود به قله کوه تریشوم یا تروشوم، مسیر جنوبی از زودل است. امکان صعود یک روزه از این مسیر بخصوص برای افراد با آمادگی جسمانی بالا وجود دارد. روستای زودل در ابتدای مسیر صعود جنوبی در میانه جاده آسفالت فومن به ماسوله قرار دارد و ارتفاع آن 770 متر از سطح دریاست. صعود از مسیر جنوبی نیاز به حدود 8 کیلومتر پیمایش و 1700 متر افزایش ارتفاع تا قله نیاز دارد به همین دلیل رفت و برگشت این مسیر به میزان دو برابر این مقادیر بسیار سنگین است و بخصوص در تابستان به دلیل شرجی بودن هوا در ابتدای مسیر تا حدودی طاقت فرساست. صعود قله تریشوم از مسیر زودل بر حسب توان نفرات بین 5 تا 7 ساعت زمان نیاز دارد. برای فرود از مسیر زودل نیز 3.5 تا 5 ساعت فرصت اختصاص دهید.

بهترین و ساده ترین راه برای صعود یک روزه به قله تریشوم، مسیر غربی از خارند است. این مسیر از جاده خاکی ماسوله به جلال آباد شروع می شود و بخش عمده ای از آن با مسیر پیمایش ماسوله به ماسال مشترک است. طول پیمایش مسیر غربی تا قله حدود 13 کیلومتر است و بسیار طولانی است اما اختلاف ارتفاع حدودا 720 متری مبدا این مسیر در خارند با قله تریشوم باعث می شود ساده تر از مسیر جنوبی باشد بنابراین برای صعود یک روزه مناسب تر است. مسیر غربی برخلاف مسیر جنوبی که ترکیبی از جنگل و ییلاق است، بیشتر شامل کوهستان، چمنزار و مناطق ییلاقی است اما چشمه های آب در میانه هر دو مسیر وجود دارند. صعود قله تریشوم از مسیر خارند بر حسب توان نفرات بین 4 تا 5.5 ساعت زمان نیاز دارد. برای فرود از مسیر خارند نیز 2.5 تا 4 ساعت فرصت اختصاص دهید.

برای صعود یک و نیم روزه به قله کوه تریشوم، مسیر جنوبی از زودل مسیر ایده آلی است. ییلاقهای زودل سر در ارتفاع بالای 2000 متر با وجود چشمه و فتصله کم با قله، محل مناسبی برای کمپ و شبمانی برای صعود یک و نیم روزه در این مسیر است. سنگین ترین مسیر صعود قله کوه تریشوم مسیر شرقی از جیرده آلیان است. طول این مسیر بیش از 15 کیلومتر است و نیاز به 2200 متر افزایش ارتفاع از مبدا با ارتفاع 250 متری دارد. مسیر شرقی نیز مانند مسیر جنوبی مرکب از جنگل و ییلاق است. ییلاق دهرا با ارتفاع 1750 متر در میانه مسیر شرقی محل مناسبی برای کمپ شبانه است. صعود قله تریشوم از مسیر شرقی بر حسب توان نفرات بین 7 تا 10 ساعت زمان نیاز دارد. برای فرود از مسیر شرقی نیز 5 تا 7 ساعت فرصت اختصاص دهید.

مسیر شرقی قله کوه تریشوم به قدری طولانی است که حتی برای برنامه صعود یک و نیم روزه نیز قدری سنگین است بنابراین برنامه ریزی صعود دو روزه برای مسیر شرقی بهترین انتخاب است. ضمنا می توان از مسیر غربی صعود کرد و از مسیر جنوبی یا شرقی فرود آمد تا از سنگینی برنامه کاست.

ییلاق های دامنه کوه تریشوم بسیار بکر و زیبا هستند. می توان به منظور لذت بردن بیشتر از طبیعت کوه تریشوم، برنامه صعود سه روزه نیز اجرا کرد. به این منظور می توان روز اول از مسیر جنوبی تا ییلاق زودل صعود نمود. روز دوم صعود به قله و فرود تا ییلاق دهرا در مسیر شرقی را انجام داد و روز سوم از ییلاق دهرا تا روستای جیرده فرود آمد. همین برنامه را می توان برعکس با صعود از مسیر شرقی و فرود از مسیر غربی انجام داد یا مسیرها را رفت و برگشت پیمود و اگر مسیر را رفت و برگشت اجرا کنید امکان صعود به قله از کمپ با کوله سبک نیز وجود دارد. به این شکل برنامه صعود به قله کوه تریشوم را می توان سبک تر و با ترکیبی از طبیعت گردی و کوهنوردی انجام داد.

نقشه مسیر

به ترتیب حروف لاتین و طبق جدول، برنامه را شروع و اجرا کنید.

 

حضور در برنامه های طبیعت گردی و کوهنوردی نیازمند داشتن تجربه، دانش و مربی متخصص است.
امین مانا مسئولیتی در قبال حوادث ناشی از عدم رعایت ایمنی ندارد و مسیریابی دقیق برای جلوگیری از حوادث یا اتلاف زمان و کمک به تورلیدرها و عموم مردم تنها هدف ماست. 

برنامه صعود قله تریشوم از مسیر زودل(جنوبی)

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- پایانه مسافری فومن

با وسیله نقلیه (28 کیلومتر) بروید به

B- ابتدای مسیر زودل و جاده فرعی روستای زودل

با وسیله نقلیه (1 کیلومتر) بروید به

D,E- روستای زودل و ابتدای مسیر صعود از زودل – ارتفاع 760m

پیاده (2.7 کیلومتر) بروید به

G- ییلاق خمارنسا – ارتفاع 1430m

پیاده (1.4 کیلومتر) بروید به

H- انتهای جنگل – ارتفاع 1790m

پیاده (700 متر) بروید به

I- سه راهی ییلاق دهرا – ارتفاع 1900m

پیاده (1.2 کیلومتر) بروید به

J- روستای ییلاقی زودلسر – ارتفاع 2050m

پیاده (2 کیلومتر) بروید به

N- قله کوه تریشوم – ارتفاع 2450m

نکات مهم و کلیدی حین صعود در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از پایانه مسافری فومن ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– پایانه مسافری فومن در جاده کمربندی فومن و نزدیک به سه شنبه بازار فومن، بهترین محل برای کرایه وسیله نقلیه برای سفر به مناطق اطراف از جمله ماسوله و همچنین زودل در میانه راه جاده فومن به ماسوله است.

– روستای جنگلی زودل به سبب ییلاقات آن در دامنه کوه تریشوم، شهرت دارد. دیدن فضای بومی روستای زودل در دامنه جنگل نیز خالی از لطف نیست. جاده فرعی روستای زودل به طول یک کیلومتر است و روستای آغوزکله نیز در ابتدای آن قرار دارد. جاده زودل قابل تردد برای ماشین سواری است. ماشین را در روستای زودل پارک کنید و به ابتدای مسیر پاکوب زودلسر و کوه تریشوم در انتهای روستا بروید تا پیاده روی و صعود خود را آغاز نمایید.

– مسیر کاملا در دل جنگل انبوه قرار دارد اما بعد از شیبهای سنگین به تدریج روی یال قرار می گیرید و از تعداد درختان به شدت کاسته می شود تا به ییلاق جنگلی خمارنسا برسید. در این محل تعدادی کلبه و چشمه آب وجود دارد. با ادامه مسیر در ارتفاع 1800 متری به طور کامل از جنگل خارج می شوید.

– در مسیر خود به سمت زودلسر به سه راهی مهمی می رسید که از سمت چپ جدا می شود و با تراورس دامنه شرقی کوه تریشوم به سمت ییلاق دهرا می رود. شما باید به مسیر مستقیم به سمت زودل سر ادامه دهید. در ییلاق زودل سر چشمه آب و کلبه های زیبا در میانه مرتع را خواهید دید. اگر فرصت کافی دارید می توانید در ییلاق زیبای زودل سر به گردش بپردازید. از زودل سر تا قله کوه تریشوم تنها 2 کیلومتر راه است اما باید حدود 400 متر ارتفاع اضافه نمایید.

– کوهنوردان معمولا بعد از صعود تریشوم به زودل باز میگردند اما می توانید مسیر غربی و حتی مسیر شرقی که مسیری بسیار طولانی تر است را نیز انتخاب نمایید و به فومن بازگردید. کلیه نقاط شاخص و مسیرهای کوه تریشوم در نقشه و فایل GPS این برنامه درج شده است.

برنامه صعود قله تریشوم از مسیر خارند(غربی)

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- پایانه مسافری فومن

با وسیله نقلیه (33 کیلومتر) بروید به

B- پل روستای ماسوله و روستای ماسوله

با وسیله نقلیه (8.5 کیلومتر) بروید به

C- ابتدای مسیر صعود از خارند – ارتفاع 1750m

پیاده (3.5 کیلومتر) بروید به

E- کلبه ها و چشمه در دامنه کوه شاه معلم – ارتفاع 2050m

پیاده (6 کیلومتر) بروید به

G- سه راهی چسلی و تریشوم – ارتفاع 2050m

پیاده (1.7 کیلومتر) بروید به

H,I- چشمه و سه راهی دهرا – ارتفاع 2200m

پیاده (2 کیلومتر) بروید به

N- قله کوه تریشوم – ارتفاع 2450m

نکات مهم و کلیدی حین صعود در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از پایانه مسافری فومن ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– پایانه مسافری فومن در جاده کمربندی فومن و نزدیک به سه شنبه بازار فومن، بهترین محل برای کرایه وسیله نقلیه برای سفر به مناطق اطراف از جمله ماسوله و همچنین خارند در میانه راه جاده ماسوله به خلخال است.

– مسیر جاده شوسه و خاکی برای صعود کوه شاه معلم از خود روستای ماسوله شروع می شود. از فومن با ماشین تا پل ماسوله در انتهای جاده و کنار روستای ماسوله پیش بروید. می توانید برای خرید مایحتاج یا دیدن یکی از زیباترین روستاهای ایران، زمانی را پیش از برنامه به ماسوله اختصاص دهید. برای ورود به بافت مسکونی روستا باید از پل ماسوله بر روی رودخانه عبور کنید. ماشین را در یکی از پارکینگهای نزدیک به پل پارک نمایید. آبشار ماسوله در فاصله 100 متری پل ماسوله قرار دارد و دیدن آن برای همگان در دسترس است.ماسوله به سبب ارزش توریستی بسیار بزرگ شده است و حتی به آن شهرک نیز اطلاق می شود. در ماسوله حیاط هر خانه، سقف خانه ای دیگر است. ماسوله، معروف ترین روستای پلکانی ایران و سرامد روستاهای گردشگری مشهوری چون کندوان، میمند، ابیانه و پالنگان است. ارزش تاریخی ماسوله با قدمت بیش از هزار سال در کنار تاریخ معاصر آن در زمان میرزا کوچک خان جنگلی، اهمیت آن را دوچندان کرده است.

– ماسوله 1000 متر ارتفاع از سطح دریا دارد و بویژه در تابستان، مسافران زیادی از مناطق ساحلی با هوای شرجی به ماسوله با هوای خنک کوهستان پناه می آورند به همین دلیل در تعطیلات و اواخر هفته ها بسیار شلوغ است. با این حال ماسوله چهار فصل است و جاده آسفالت آن همیشه قابل تردد است. به همین دلیل اگر به دنبال آرامش و خلوتی هستید از ماسوله در پاییز رنگارنگ و بهار با طراوت یا زمستان با مناظر برفی نیز چشم پوشی نکنید. ماسوله چهار محله دارد. بازار ماسوله نیز چند طبقه است و گردش و خرید صنایع دستی و خوراکی های محلی در آن بسیار جذاب می باشد. پیاده روی در کوچه های ماسوله و دیدن نمای خانه ها و پنجره های چوبی با گلدان های شمعدانی غیر قابل توصیف است. از دیگر جاذبه های داخل روستا، امامزاده عون ابن علی و موزه ماسوله است.

– بعد از دیدن ماسوله، به محل پل ماسوله بازگردید و با وسیله نقلیه وارد جاده خاکی که از ماسوله به خلخال می رود و در بخش آغازین خود دقیقا در دامنه جنوبی کوه شاه معلم قرار دارد بشوید. خوشبختانه جاده خاکی ماسوله به خلخال دارای زیرسازی مناسبی برای تردد ماشین های سواری است و بخش ابتدایی آن آسفالت شده است.

– خارند، ابتدای مسیر صعود به قله کوه شاه معلم از مسیر جنوبی و ابتدای مسیر صعود به کوه تریشوم از مسیر غربی است. همچنین ابتدای مسیر پیمایش ماسوله به ماسال نیز هست. با توجه به اینکه صعود به قله تریشوم عموما از مسیر جنوبی صورت می گیرد، مسیر خارند برای صعود به تریشوم چندان شناخته شده نیست. در خارند یک جاده خاکی کم عرض از سمت راست جاده اصلی جدا می شود. اگر تنها 500 متر وارد این جاده شوید، مسیر تبدیل به پاکوب می شود و باید پیاده روی را از همین نقطه یا ابتدای مسیر شروع نمایید.

– در ابتدای مسیر پیاده روی باید از ارتفاع حدود 1730 متر، شیب ملایم را به سمت بالا طی نموده و در دامنه کوه، تراورس انجام دهید. شما در دامنه های کوه شاه معلم قرار دارید. کمی بعد به تعداد کمی کلبه و چشمه ای مناسب می رسید و می توانید آب بردارید.

– حدود 2 کیلومتر بعد با ادامه افزایش ارتفاع طبق نقشه، از دامنه خارج شده و روی خط الراسی مابین کوههای شاه معلم و تریشوم قرار می گیرید. این بخش از مسیر، بسیار زیباست زیر دو سوی خط الراس، دامنه های جنگلی ماسوله و ماسال قرار دارند و معمولا دریای ابر زیبایی شما را احاطه می کند. در اوج مسیر به ملایمت تا ارتفاعی بیش از 2150 متر بالا می روید.

– در پایان این خط الراس به طول تقریبی کمتر از 4 کیلومتر به سه راهی می رسید که پاکوب مسیر پیمایش ماسوله به ماسال و ییلاقات چسلی(مسیر چپ) از پاکوب قله کوه تریشوم و ییلاقات زودل سر(مسیر راست) جدا می شود. شما باید مسیر سمت راست به سمت تروشوم که ارتفاع بیشتری دارد را انتخاب کنید.

– بعد از یک چشمه، به سه راهی می رسید. مسیر سمت چپ(پایین)، با تراورس دامنه شمالی زیر قله تریشوم، به سمت ییلاق دهرا در دامنه های شرقی تریشوم می رود اما مسیر سمت راست(بالا) به سمت قله کوه تریشوم می رود و با طی مسافتی کمتر از 2 کیلومتر به قله کوه تریشوم می رسید. برای بازگشت می توانید از همین مسیر غربی به ماسوله و سپس فومن بازگردید و یا اینکه با انتخاب مسیر جنوبی به زودل و سپس فومن بازگردید.

برنامه صعود قله تریشوم از مسیر جیرده آلیان(شرقی)

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- پایانه مسافری فومن

با وسیله نقلیه (7.5 کیلومتر) بروید به

B- ابتدای جاده گوراب زرمیخ

با وسیله نقلیه (7 کیلومتر) بروید به

C- روستای سه سار و ابتدای جاده آلیان

با وسیله نقلیه (5 کیلومتر) بروید به

F- سه راهی جیرده آلیان

با وسیله نقلیه (2 کیلومتر) بروید به

H- روستای جیرده بالا آلیان و ابتدای مسیر صعود شرقی – ارتفاع 250m

پیاده (9.5 کیلومتر) بروید به

J- انتهای جنگل – ارتفاع 1580m

پیاده (1 کیلومتر) بروید به

K- روستای ییلاقی دهرا – ارتفاع 1750m

پیاده (1 کیلومتر) بروید به

L- سه راهی زودل سر – ارتفاع 1870m

پیاده (3.5 کیلومتر) بروید به

M- سه راهی گرده سوا – ارتفاع 2310m

پیاده (800 متر) بروید به

N- قله کوه تریشوم – ارتفاع 2450m

نکات مهم و کلیدی حین صعود در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از پایانه مسافری فومن ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– پایانه مسافری فومن در جاده کمربندی فومن و نزدیک به سه شنبه بازار فومن، بهترین محل برای کرایه وسیله نقلیه برای سفر به مناطق حومه فومن از جمله جاده ماسوله و یا جیرده آلیان در ابتدای مسیر شرقی قله کوه تریشوم است.

– وارد جاده ماسوله شوید. تنها چند کیلومتر بعد سمت راست طبق نقشه وارد جاده فرعی به سمت گوراب زرمیخ شوید. در محل روستای سه سار وارد جاده فرعی آلیان در سمت چپ شوید. از روستای تطف رود و سپس روستای عباسکوه الیان عبور کنید تا به سه راهی جیرده و کوریه برسید. در این سه راهی نیز باید مسیر سمت راست به سمت روستای جیرده را انتخاب نمایید.این جاده آسفالت است.

– از روستای جیرده پایین عبور کنید. روستای جیرده بالا در فاصله دو کیلومتری از ابتدای جاده قرار دارد. قبل از روستای جیرده بالا در سمت چپ، یک جاده خاکی وجود دارد و با توجه به اینکه ادامه مسیر جاده مذکور مالرو و غیر قابل استفاده برای ماشین می شود بهتر است ماشین خود را در روستا پارک کنید و پیاده وارد این جاده خاکی شوید. از انتهای روستا نیز می توانید وارد این جاده خاکی شوید.

– ابتدای مسیر در جنگل شیب زیادی دارد تا اینکه در ارتفاع 1000 متری روی یال قرار می گیرید. در این مسیر که بیشتر آن در جنگل قرار دارد، کمبود چشمه وجود دارد و لازم است آب مورد نیاز خود تا قبل از رسیدن به ییلاقات را از مبدا تامین نمایید. ییلاق زیبای دهرا تنها حدود یک کیلومتر بعد از خروج مسیر پاکوب از جنگل در پیش روی شما قرار می گیرد و کلبه های آن در طبیعتی بکر چشم نواز است. مسیر شرقی به خاطر اختلاف ارتفاع زیاد چندان متداول نیست اما دامداران از آن استفاده می کنند.

– بعد از ییلاق دهرا، مسیر در دشت سبز بسیار زیباست و یک کیلومتر بعد به تعدادی کلبه ییلاقی دیگر و سه راهی می رسید. مسیر سمت چپ(پایین)، با تراورس دامنه شرقی قله تریشوم، به سمت ییلاق زودل سر در دامنه های جنوبی تریشوم می رود اما مسیر سمت راست(بالا) به سمت قله کوه تریشوم می رود.

– در ادامه و طبق نقشه دوباره به یک سه راهی می رسید. مسیر سمت راست(پایین)، با تراورس دامنه شمالی زیر قله تریشوم، به سمت ییلاق گرده سوا در دامنه های شمال غربی تریشوم می رود اما مسیر سمت چپ(بالا) به سمت قله کوه تریشوم می رود و با طی مسافتی کمتر از 800 متر به قله کوه تریشوم می رسید. برای بازگشت بهتر است از مسیر غربی به ماسوله و سپس فومن بازگردید و یا اینکه با انتخاب مسیر جنوبی به زودل و سپس فومن بازگردید.

 

این برنامه، نقشه و فایل GPS(ثبت شده در گوگل)، یک پکیج ویژه و پیش نویس اجرای صعود تریشوم برای یک تورلیدر است. استفاده از این اطلاعات در سایتهای گردشگری بدون پیوند مطلب به امین مانا یا ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

اطلاعات و سایر نکات مهم صعود به قله تریشوم چیست؟

وضعیت آب و هوا برای اجرای موفق این برنامه اهمیت حیاتی دارد و لازم است دست کم یک تا سه روز قبل از سفر دوباره آب و هوا را بررسی کنید.

لینکها، عکسها، سفرنامه ها و بهترین گزارش برنامه های صعود به قله تریشوم کدام هستند؟

لینک گزارش گروه کوهنوردی شهدای آنسرمحله لنگرود 
صعود به قله تریشوم ماسوله – فروردین 1396

لینک گزارش گروه کوهنوردی دامون بندرانزلی 
صعود به قله تروشوم – دی 1394

لینک گزارش گروه کوهنوردی دامون بندرانزلی 
صعود به قله تروشوم – آذر 1398

لینک گزارش محمدباقر عیوضی 
صعود به قله تروشوم – صعود زمستانه

شما نیز می توانید گزارش خود را برای ما ارسال کنید.

 

با تبلیغ تور، اقامتگاه و سایر خدمات گردشگری خود در این صفحه بیشتر دیده شوید. آگهی سری اول رایگان است.
تماس با ما

خدمات مفید در این منطقه

دریافت رایگان فایل GPS مسیر برنامه و مسیریابی روی گوشی حین سفر

اگر برنامه مسیریابی با قابلیت ساپورت فایلهای KML بر روی گوشی خود ندارید، اپلیکیشن MAPS.ME را نصب کنید. بهترین اپلیکیشن مسیریاب با نقشه آفلاین مسیریابی در سفر و طبیعت بدون نیاز به اینترنت

 

پرسشهای شما از سفر به این منطقه بلافاصله پاسخ داده می شود لطفا پایین همین صفحه پیام بگذارید و صرفا جهت سفارش طراحی اختصاصی برنامه یا آگهی، مستقیما تماس بگیرید.

 

برای ادامه برنامه بهترین جاهای دیدنی اطراف قله تریشوم کجا هستند؟

 

پیمایش آب بر به قلعه رودخان
پیمایش آب بر به ماسوله
پیمایش ماسوله به ماسال
سفر به امامزاده ابراهیم
سفر به بندر انزلی
سفر به دشت النزه
صعود به قله کوه شاه معلم
سفر به سیاهمزگی و آبشار دودوزن
سفر به شاندرمن
سفر به شفت و دریاچه سقالکسار
سفر به صومعه سرا
سفر به فومن
سفر به قلعه رودخان
سفر به کوه روبار و لاسه سر
سفر به گشترودخان
سفر به للندیز و کوه کله قندی
سفر به ماسال
سفر به ماسوله
سفر به رشت
سفر به سراوان
سفر به اولسبلنگاه و ییلاقات ماسال
سفر به غار آویشو و مسیر دوچرخه سواری اولسبلنگاه به شاندرمن
سفر به اسب ریسه و آبشار خون

 

برای دیدن همه جاهای دیدنی استان گیلان، سفرها و صعودهای استان گیلان را ببینید.

 

برای دیدن سایر جاهای دیدنی ایران یکی از نزدیک ترین استانهای همسایه زیر را انتخاب کنید.

 

سفر به استان اردبیل
سفر به استان زنجان
سفر به استان قزوین
سفر به استان مازندران

به زودی منتشر می شود:

سفر به لاهیجان، سفر به لنگرود، سفر به کیاشهر، سفر به اسالم، سفر به تالش، سفر به پونل، سفر به دیلمان، سفر به لیسار، سفر به خطبه سرا، سفر به مریان و آق اولر، مسیر اسالم به خلخال، مسیر نئور به سوباتان، مسیر آق اولر به شکردشت، سفر به دره حسن دگرمانی، سفر به روستای شیله وشت، سفر به ییلاق شکردشت، سفر به ییلاق سوباتان، سفر به ییلاق قراگل، سفر به ییلاق برزویل، سفر به روستای ارده، سفر به برزه کوه، سفر به ییلاقات پونل، سفر به دشت دومن، سفر به روشنده، سفر به آبکنار، سفر به رودبار، سفر به لوشان، سفر به منجیل، سفر به پره سر، سفر به املش، سفر به رودسر، سفر به کلاچای، سفر به چابکسر، سفر به سرولات، سفر به دریاچه خشکه سرا، سفر به روستای جواهردشت، سفر به رحیم آباد، سفر به آبشار میلاش، سفر به بره سر، سفر به جیرنده، سفر به دریاچه ویستان، سفر به داماش، سفر به ملومه و بشکافته سنگ، سفر به خصیل دشت و چاکدشت، سفر به اطاقور، سفر به جنگل تابستان نشین، سفر به پارک جنگلی خرما، سفر به رانکوه، سفر به سیاهکل، سفر به هلودشت، سفر به آبشار لونک، سفر به آبشار ویسادار، سفر به آستانه اشرفیه، سفر به خشکبیجار، سفر به لشت نشا، سفر به کوچصفهان، سفر به حسن بکنده، سفر به جنگل گیسوم، سفر به جنگل صفرابسته، سفر به روستای کومله، سفر به تالاب چاف، سفر به جنگل سفیداب، سفر به تالاب سوستان، سفر به رضوانشهر، سفر به اشکورات، سفر به ییلاق اسبومار، سفر به چمخاله، صعود به قله بغروداغ، صعود به قله تیلار، صعود به قله ناتشکوه، صعود به قله درفک، صعود به قله سماموس

به راحتی برنامه سفر مطابق با علایق و نیازهای خود را پیدا کنید!

5 پاسخ

  1. سلام ، یکی دیگر از مسیر های صعود به تریشوم مسیر روستای چسلی ماسال ، روستای باسکاماسون می باشد. البته این مسیر صعود برای صعود گروه ها نرمال نمی باشد.

    1. سلام و درود
      خانم عالی از توضیح بجای شما بسیار سپاسگزارم
      همانطور که شما گفتید مسیر روستای چسلی چندان نرمال نیست و من نیز تنها یک تراک با نقاط تایید نشده از این مسیر در اختیار داشتم به همین دلیل جزو مسیرهای صعود قله تریشوم معرفی اش نکردم. در صورتی که تراک و اطلاعات خوبی از این مسیر در اختیار دارید ممنون میشوم برای امین مانا ارسال بفرمایید.

      1. البته یک گروه قوی تا 10 نفره می توانند صعود خوبی از این مسیر داشته باشند و از مسیر زودله سر ماسوله فرود کنند.

        1. بسیار عالی. ممنون بابت توضیحات و خواهش می کنم اگر عکس های خوبی از کوه تریشوم و مسیرهای صعود ان دارید از طریق فرم زیر برای ما ارسال کنید تا این صفحه پربارتر شود
          ضمنا تصاویر با نام شما روی سایت قرار گیرد.
          ثبت تصاویر

          1. سلام. در اولین فرصت چشم. من یه دختر کوچیک دارم ، هر زمان فرصت کنم ارسال می کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *