برای یافتن سفر بر اساس علایق و نیازهای خود

راهنمای سفر در ایران برای همه

گام به گام سفر به سیاهمزگی و آبشار دودوزن با فایل GPS

شما همیشه نیاز به راهنما یا خرید تور ندارید. با این برنامه ی دقیق، تورلیدر خود در سفر به سیاهمزگی و آبشار دودوزن باشید.

چرا باید به سیاهمزگی و آبشار دودوزن سفر کرد؟

 

– جاده آسفالت روستای سیاهمزگی با مجموعه ای از مسیرهای طبیعت گردی و جاذبه های گردشگری، بسیار زیبا اما ناشناخته است.

– آبشار زیبای دودوزن با مسیر پیاده روی بسیار کوتاه، یکی از در دسترس ترین آبشارهای گیلان است.

– آبشار لاس پشته و آبشار وزن بن با طبیعت زیبا و محیط مناسب برای آب تنی از دیگر آبشار های مسیر سیاهمزگی هستند.

– سیاهمزگی یکی از مراکز تولید چای گیلان است و بسیاری از محصولات بومی را می توان از این منطقه تهیه نمود.

– مسیر پیمایشی و جنگلی مزگده به ییلاق مته خانی در نزدیکی سیاهمزگی قرار دارد.

– مسیر پیمایشی و جنگلی خرمکش به ییلاق معروف دایله سر در نزدیکی سیاهمزگی قرار دارد.

– مسیر بسیار زیبای سیاهمزگی به ییلاق زرشکی که بخش قابل توجه آن از کنار رودخانه بوده و در ادامه از قله زیبای آرننگاه نیز عبور می کند از جاذبه های طبیعت گردی سیاهمزگی برای کوهنوردان است.

 

آنچه پیش از تصمیم سفر به سیاهمزگی و آبشار دودوزن باید حتما بدانید

سیاهمزگی و آبشار دودوزن کجا هستند؟

سیاهمزگی، روستایی در ارتفاعات جنوب شهر شفت با دسترسی جاده آسفالت است و آبشار دودوزن نیز با فاصله کمی از سیاهمزگی قرار دارد.

محبوبیت گردشگری سیاهمزگی در چیست؟

آبشار دودوزن – جاده و روستاهای بومی و زیبا – مسیرهای ییلاقی مته خانی و دایله سر – کو آرننگاه

بهترین جاهای دیدنی سیاهمزگی کجاست؟

آبشار وزن بن – آبشار لاس پشت – آبشار دودوزن – روستای سیاهمزگی – روستای مته خانی – روستای دایله سر – روستای مته خانی – کوه آرننگاه

نوع برنامه سفر به سیاهمزگی و آبشار دودوزن چیست؟

این یک برنامه طبیعت گردی و روستاگردی است.

درجه سختی سفر به سیاهمزگی و آبشار دودوزن چقدر است؟

آسان تا سخت و مناسب برای افراد با توانایی جسمانی معمولی تا افراد آماده برای پیمایش در طبیعت از کمتر از یک کیلومتر تا بیش از 20 کیلومتر در مسیرهای هموار مانند جاده خاکی تا مسیرهای ناهموار طبیعت مانند پاکوب و مسیرهای جنگلی و…

فاصله رشت و شفت تا سیاهمزگی و آبشار دودوزن با ماشین چقدر است؟

فاصله زمانی رشت تا شفت با ماشین سواری کمتر از نیم ساعت است. این مسیر تقریبا 25 کیلومتر است.

آبشار دودوزن در انتهای جاده آسفالت سیاهمزگی نیز 25 کیلومتر فاصله با شفت دارد اما طی مسیر آن با ماشین سواری بیش از 45 دقیقه زمان نیاز دارد.

مسیر جاده دسترسی و راههای رفتن به سیاهمزگی و آبشار دودوزن چطور است؟

بهترین راه رفتن به شفت از رشت، ورود به جاده مستقیمی است که از رشت شروع شده سپس از جاده سراوان فومن عبور کرده و به شفت می رسد. این جاده آسفالت و با کیفیت است.

تنها راه رفتن به سیاهمزگی و آبشار دودوزن نیز جاده مستقیمی است که از شفت شروع شده از احمد سرگوراب عبور کرده و به روستای نصیرمحله می رسد. از نصیرمحله باید وارد جاده آسفالت فرعی روستای سیاهمزگی شوید که تا بعد از سیاهمزگی و کمی قبل از آبشار دودوزن آسفالت است و مابقی آن نیز قابل تردد برای ماشین سواری می باشد.

بهترین زمان و فصل سفر به سیاهمزگی و آبشار دودوزن چه موقع است؟

فصول بهار، پاییز و حتی زمستان برای طبیعت گردی سبک در مسیر جاده سیاهمزگی و مناطق کم ارتفاع نزدیک به سیاهمزگی مانند آبشار دودوزن مناسب است. اما سیاهمزگی معمولا تابستانی نسبتا گرم و شرجی دارد و طبیعت گردی در این زمان طاقت فرساست هر چند زمستان نیز کمی پر باران است. اگر قصد پیمایش و صعود به ارتفاعات مانند مته خانی و دایله سر یا کوه آرننگاه و ییلاق زرشکی را داشته باشید باید بدانید این مناطق سرد و برفگیر هستند بنابراین زمستان زمان مناسبی برای این برنامه ها نیست. فروردین و اردیبهشت همچنین شهریور و ماههای ابتدایی پاییز بهترین زمان برای پیمایش بین این مناطق ییلاقی و جاده سیاهمزگی هستند تا دما و هوای قابل قبول را در مبدا و مقصد داشته باشید به این شکل سرمای سخت دیلمده و هوای شرجی شاندرمن را نخواهید داشت. معمولا بارندگی پاییز نیز قابل توجه است اما آب و هوا در هر حالت در نیمه بهار ایده آل است چون متعادل ترین دما و بارندگی را دارد.

 

آنچه برای برنامه ریزی اولیه و کلی سفر به سیاهمزگی و آبشار دودوزن باید بدانید

بهترین رستوران های شفت و سیاهمزگی کجاست؟

متاسفانه در مناطق روستایی مسیر سیاهمزگی مانند بسیاری از مناطق بومی و کم جمعیت رستوران دارای سابقه و اعتبار کافی در حد تایید سایتهای بین المللی مانند تریپ ادوایزر و لونلی پلنت وجود ندارد. بنابراین بهترین پیشنهاد، استفاده از غذای خانگی یا رستوران های محلی و خرید به شرط بررسی حضوری است.

در منطقه شفت بخصوص مسیر جاده سراوان به فومن چندین رستوران وجود دارند که تبلیغات اینترنتی برخی از آنها همه جا را پر کرده است اما برنامه های سفر امین مانا غیر انتفاعی هستند. در این میان رستوران افشار روستای جیرده واقع در نبش کمربندی جیرده سابقه زیادی دارد و امتیاز بالایی از کاربران گوگل دریافت کرده است. برخی راهنماهای محلی نیز آن را توصیه کرده اند به همین دلیل قابل اعتماد است. پس از رستوران افشار، رستوران کولمه به آدرس جاده سراوان به فومن، 1.5 کیلومتر بعد از ورودی روستای آقا سید شریف، امتیاز نسبتا قابل قبولی را از کاربران گوگل و مشتریان دریافت کرده است و به عنوان بهترین گزینه های نزدیک به سیاهمزگی و شفت توصیه می شوند.

بهترین جا و مکان برای چادر زدن یا محل اقامت در سیاهمزگی و آبشار دودوزن کجاست؟

برای محل اقامت، امکان چادر زدن و کمپینگ در شهر شفت به سبب محدودیت امکانات و امنیت همیشه مشکل وجود دارد اما پارک شهر که جنب کلانتری قرار دارد مکان مناسب تری است. در طبیعت مسیر سیاهمزگی، کنار رودخانه ها در جنگل و بخصوص در ییلاقاتی ماننده سوته و مته خانی محل های خوبی برای کمپینگ وجود دارد.در ییلاق دایله سر می توانید کلبه کرایه کنید.

اگر قصد پیمایش مسیر روستای زرشکی به سیاهمزگی را داشته باشید، پارک منجیل نیز آلاچیق های فراوانی برای کمپ دارد و در مسیر کوه آرننگاه نیز اقامتگاه های خوبی مانند اقامتگاه فرهنگیان و طایفه وجود دارند. ضمنا امکان کرایه سوئیت، آپارتمان و خانه محلی با کیفیت و قیمتهای مناسب نیز مانند سایر مناطق شمالی از طرق مختلف در شفت و روستاهای مسیر سیاهمزگی بخصوص در نزدیکی آبشار دودوزن فراهم است. بنابراین از معرفی محل های اقامت در برنامه صرف نظر کرده ایم.

وسایل و لوازم ضروری برای سفر به سیاهمزگی و آبشار دودوزن چیست؟

کوله پشتی مناسب طبیعت گردی، کفش پیاده روی و طبیعت گردی راحت، عینک آفتابی و کلاه نقاب دار برای روزهای آفتابی ، لباس گرم برای فصول سرد ، دوربین عکاسی ، دارو و لوازم شخصی ، بطری آب، میوه، غذا و تننقلات، وسایل لازم برای پیمایش در طبیعت، چادر و کلیه لوازم مخصوص کمپ و شبمانی ، لوازم و لباس شنا و آب تنی برای فصول گرم

یک پکیج ویژه و بهترین برنامه پیشنهادی امین مانا برای این سفر

با برنامه امین مانا در سفر به سیاهمزگی و آبشار دودوزن چه جاذبه ها و مسیرهایی را می توانید ببینید؟ 

شهر شفت – روستای احمد سرگوراب – روستای گنجار – مسیر پیاده روی جنگلی آبشار وزن بن – آبشار وزن بن – روستای نصیرمحله – روستای شالما – روستای سفیدمزگی – روستای لپوندان – روستای لاس پشت – مسیر پیاده روی جنگلی آبشار لاس پشت – آبشار لاس پشت – روستای علیسرا – روستای سیاه مزگی – زیارتگاه سیدکاس آقاواحدی – روستای مزگده – مسیر پیاده روی جنگلی مزگده به مته خانی – روستای سوته – روستای مته خانی – کلبه ها و چشمه های جنگلی و ییلاقی – روستای خرم سیاه مزگی – مسیر پیاده روی آبشار دودوزن – آبشار دودوزن – مسیر پیاده روی ییلاق دایله سر – روستای دایله سر – ییلاق براخوار – ییلاق شمشیرزن ژنده لاس – کوه توکتوکلا – مسیر پیاده روی جنگلی سیاهمزگی به ريالله آرننگاه و ییلاق زرشکی – آبشار ها و چشمه های جنگلی – کلبه های ییلاقی – غار کسلاو – چشمه گیمبارود – کمپ فرهنگیان – کمپ طایفه – روستای توالیم – قله آرننگاه – گردنه دیناروند – روستای زرشکی – روستای گیلوان – شهر رودبار

چرا این برنامه بهترین برنامه ریزی برای سیاهمزگی و حتی ارزان ترین تور آبشار دودوزن است؟

برای طراحی و ارائه این برنامه، از منابع متعدد و معتبر مانند سایت سازمان نقشه برداری، لونلی پلنت، تریپ ادوایزر و دهها تراک GPS از سایتهایی مانند Wikiloc استفاده شده است.

جاذبه های گردشگری هر منطقه و مسیرهای دارای جذابیت بیشتر برای پیاده روی در شهر، روستا و یا طبیعت، تعیین شده اند. همراه با تراک GPS(قابل استفاده روی گوشی)، یک برنامه ی دقیق که دارای زمان بندی و اولویت بندی جاذبه ها است در دسترس شماست. بنابراین، زمان را تلف نمی کنید و مجری یک تور خوب و ارزان برای خود خواهید بود. برای اطلاع بیشتر از چگونگی طراحی مسیر سفر در این سایت درباره aminmana را ببینید.

بر اساس نیازها، شرایط و فرصتی که دارید، ما حتی می توانیم برنامه ی سفر دلخواه شما را با برنامه ریزی سفارشی نیز آماده کنیم و یک برنامه، جدول، نقشه و فایل GPS اختصاصی تهیه نماییم تا بتوانید سفر خود را بی نقص انجام دهید. برنامه ریزی اختصاصی سفر را ببینید.

بهترین برنامه سفر به سیاهمزگی و آبشار دودوزن چند روزه است؟

دست کم چهار روز زمان نیاز دارید تا شاخص ترین جاذبه های منطقه سیاهمزگی شامل آبشار وزن بن، آبشار لاس پشته، آبشار دودوزن، یکی از ییلاقات منطقه سیاهمزگی و بخشی از مسیر پیاده روی رودخانه سیاهمزگی را ببینید. تعدد جاذبه های طبیعت گردی منطقه سیاهمزگی قابل توجه است بنابراین برنامه امین مانا برای سیاهمزگی یک برنامه چهار روزه است اما برای فرصت محدود یک روزه تا سه روزه و یا فرصت های نزدیک به یک هفته نیز انعطاف پذیر است.

بهترین برنامه ریزی سفر به سیاهمزگی برای مسیرها و مکان های دیدنی چیست؟

شاخص ترین جاذبه سیاهمزگی، آبشار دودوزن است. نزدیکی به جاده و سهولت دسترسی به علاوه ایجاد امکانات باعث شهرت آبشار دودوزن شده است. خوشبختانه جز بخش کوچکی از انتهای مسیر، جاده آسفالت است. اگر فرصت بسیار محدودی برای این سفر دارید بهتر است به دیدن روستاهای زیبای مسیر جاده و آبشار دودوزن اکتفا کنید. به این صورت حتی با سفر نیم روزه نیز می توانید بخشی از طبیعت سیاهمزگی را ببینید.

اگر فرصت کافی برای سفر یک روزه به سیاهمزگی دارید علاوه بر آبشار دودوزن، می توانید دو تا سه کیلومتر پیمایش در امتداد رودخانه سیاهمزگی به سمت کوه آرننگاه داشته باشید و بصورت رفت و برگشت مسیر را بازگردید.

گر فرصت کافی برای سفر دو روزه به سیاهمزگی دارید بهتر است آبشار وزن بن و آبشار لاس پشته که هر یک دست کم نیم روز زمان نیاز دارند را نیز ببینید این دو آبشار بخصوص آبشار لاس پشته بسیار بکرتر از آبشار دودوزن هستند و در دل جنگل قرار دارند.

سیاهمزگی ییلاق های بسیار زیبایی دارد و شاخص ترین آنها ییلاق سوته و مته خانی، ییلاق دایله سر و کوه آرننگاه و ییلاقات روستای زرشکی است. می توانید دست کم یکی از این ییلاقات را که همگی مسیرهای پیاده روی طولانی دارند ببینید و به برنامه دو روزه خود اضافه نمایید. ساده ترین مسیر در بین ییلاقات، مسیر ییلاق سوته و مته خانی است که از روستای مزگده شروع می شود و پیمایش رفت و برگشت آن یک روز کامل زمان نیاز دارد اما می توانید با شبمانی در ییلاق لذت وافری ببرید. این بهترین برنامه ریزی برای سفر سه روزه یا سفر چهار روزه به سیاهمزگی است. به این ترتیب با چینش و زمان بندی مناسب می توانید کمترین اتلاف انرژی و زمان را در طول برنامه سفر خود داشته باشید.

اگر فرصت سفر پنج روزه یا سفر شش روزه و یا حتی فرصت سفر یک هفته ای به سیاهمزگی دارید این امکان وجود دارد ییلاق دایله سر با دست کم دو روز  زمان مورد نیاز و مسیر کوه آرننگاه و ییلاقات روستای زرشکی با دو روز زمان مورد نیاز را نیز به برنامه خود اضافه نمایید. ییلاق دایله سر دارای مسیرهای طبیعت گردی متنوعی است و میتوان زمان بیشتری را در آن سپری نمود.

دایله سر مانند ییلاق مته خانی در میانه مسیر پیمایشی معروف آب بر به قلعه رودخان قرار دارد اما برخلاف مته خانی، دارای دسترسی جاده خاکی به آب بر زنجان است. قله آرننگاه هم مسیر بسیار جذابی دارد که بخش اعظم آن جنگلی و کنار رودخانه است. کافه ها و اقامتگاههای مناسبی نیز در میانه مسیر آن قرار دارد و این نقطه تمایز آن است. روستای ییلاقی زرشکی در انتهای این مسیر دارای دسترسی جاده خاکی به روستای گیلوان در میانه جاده رودبار به آب بر است. بنابراین می توانید مسیرهای پیمایشی متنوعی مانند گیلوان به سیاهمزگی و آب بر به سیاهمزگی را نیز اجرا نمایید که هر یک دست کم دو روز زمان نیاز دارند.

نقشه مسیر

به ترتیب حروف لاتین و طبق جدول، برنامه را شروع و اجرا کنید.

 

حضور در برنامه های طبیعت گردی و کوهنوردی نیازمند داشتن تجربه، دانش و مربی متخصص است.
امین مانا مسئولیتی در قبال حوادث ناشی از عدم رعایت ایمنی ندارد و مسیریابی دقیق برای جلوگیری از حوادث یا اتلاف زمان و کمک به تورلیدرها و عموم مردم تنها هدف ماست. 

برنامه سفر به سیاهمزگی و آبشار دودوزن ترتیب نقاط از شروع تا پایان

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- میدان ولیعصر شفت

با وسیله نقلیه (5.5 کیلومتر) بروید به

B- روستای احمد سرگوراب

با وسیله نقلیه (2.5 کیلومتر) بروید به

C- ابتدای مسیر آبشار وزن بن

با وسیله نقلیه (400 متر) بروید به

D- روستای نصیرمحله و سه راهی فومن و سیاهمزگی

با وسیله نقلیه (7 کیلومتر) بروید به

F- ابتدای مسیر آبشار لاس پشت

با وسیله نقلیه (7 کیلومتر) بروید به

H- روستای سیاه مزگی

با وسیله نقلیه (1.5 کیلومتر) بروید به

I- ابتدای مسیر مزگده و مته خانی

با وسیله نقلیه (2.2 کیلومتر) بروید به

J- روستای خرمکش و ابتدای مسیر قله آرننگاه و ییلاق زرشکی

با وسیله نقلیه (700 متر) بروید به

K- ابتدای مسیر آبشار دودوزن

با وسیله نقلیه (800 متر) بروید به

L- ابتدای مسیر ییلاق دایله سر

 

نکات مهم و کلیدی حین گردش در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از میدان ولیعصر شفت ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– بسته به محل اقامت شما، میدان ولیعصر شفت ، بهترین محل برای کرایه وسیله نقلیه برای سفر به سیاهمزگی است. جاده سیاهمزگی تا اخرین روستای منطقه آسفالت است و قابل تردد با ماشین سواری می باشد.

– حدود 2 کیلومتر بعد از روستای احمد سرگوراب در ابتدای روستای نصیرمحله سمت چپ به ابتدای جاده آبشار وزن بن می رسید. از کنار یک آبگیر و پل روی رودخانه عبور می کنید. در حدود 3 کیلومتر از جاده یعنی بعد از روستای گنجار، جاده آسفالت است اما در ادامه جاده خاکی به طول کمتر از 2 کیلومتر تا ابتدای مسیر پیاده روی آبشار وزن در پیش دارید. این جاده خاکی علاوه بر بی کیفیت بودن حدود 140 متر نیز ارتفاع می گیرد و شیب نسبتا زیادی دارید. دقت کنید یک سه راهی نیز در میانه راه وجود دارد که نقطه آن در نقشه مشخص شده است. این جاده خاکی در هنگام گل آلود بودن مناسب ماشین سواری نیست بنابراین می توانید پیاده آن را طی کنید اما اگر زمین مساعد بود و با ماشین رفتید، وسیله نقلیه خود را در کنار چند کلبه ای که 100 متر قبل از ابتدای مسیر پیاده روی قرار دارند پارک کنید.

– برای رسیدن به آبشار وزن بن، از جاده خاکی وارد پاکوب شوید. حدود 300 متر پیاده روی تا آبشار زیبای وزن بن در دل جنگل در پیش دارید. امکان پیک نیک در اطراف آبشار وجود دارد. به راحتی می توانید نیم روز یا حتی یک روز کامل را به آبشار وزن بن اختصاص دهید بخصوص که با وجود کلبه های اطراف منطقه محیط امنی برای خانواده ها دارد. اگر از رودخانه عبور کنید و کمی دره را به سمت پایین در جهت آب جلو بروید به آبشار دوم که البته کوچکتر است نیز می رسید. برای ادامه سفر به سیاهمزگی، تمام مسیر پاکوب را تا جاده خاکی و سپس تا روستای گنجار و جاده اصلی بازگردید. این جاده خاکی در حقیقت جاده قدیمی گنجار به امامزاده اسحاق است که اکنون تنها ماشین های کمک دار از این مسیر می توانند تا انتها تردد کنند. امام زاده اسحاق از توابع منطقه امامزاده ابراهیم است. برای فایل GPS جاده امامزاده اسحاق، برنامه سفر به امامزاده ابراهیم را ببینید.

– در انتهای روستای نصیرمحله به سه راهی می رسید. جاده سمت راست به سمت قلعه رودخان و فومن می رود اما جاده سمت چپ، در حقیقت جاده آسفالت سیاهمزگی و مسیر اصلی این برنامه است. وارد جاده سیاه مزگی شوید. از روستای شلما و سپس روستای سفید مزگی عبور کنید. کمی بعد از روستای لپوندان، به ابتدای مسیر آبشار لاس پشت می رسید.

– برای رسیدن به آبشار لاس پشت، دوباره با ماشین از روی پل و رودخانه عبور کنید. حدود 1.5 کیلومتر جاده خاکی با شیب کم و مناسب برای ماشین سواری در پیش دارید تا به روستا برسید. یک سه راهی نیز در میانه راه وجود دارد که باید به سمت چپ بروید. ماشین را در روستا پارک کنید و با عبور از درب چوبی انتهای روستا از طریق پاکوب وارد جنگل شوید. بیش از 1.5 کیلومتر پیاده روی تا آبشار اول دارید. مسیر نسبتا آسان است اما شیب ملایمی دارد که در قسمت انتهایی کمی زیاد می شود. مسیر را هم از کنار آب و هم از پاکوب که در دامنه قرار دارد می توانید ادامه دهید. هر دو در نقشه علامت گذاری شده هستند. به فاصله کمی بعد از آبشار اول، به آبشار اصلی لاس پشت می رسید. آبشار زیبای لاس پشت حوضچه خوبی برای آب تنی نیز دارد. به راحتی می توانید نیم روز یا حتی یک روز کامل را به آبشار لاس پشت اختصاص دهید بخصوص که آبشار لاس پشت بکرتر و ناشناخته تر از آبشار وزن بن است. غار لاس پشت نیز در همین منطقه قرار دارد اما یک برنامه حرفه ای غارنوردی را می طلبد.

– به جاده اصلی سیاهمزگی بازگردید و مسیر را ادامه دهید تا بعد از روستای علیسرا به روستای سیاهمزگی برسید. آبشار دیواکل نیز در منطقه علیسرا واقع است. می توانید دقایقی را در روستای زیبای سیاهمزگی که یکی از مراکز روستایی و محلی است بگذرانید. چای، مهمترین محصول منطقه است و در سیاهمزگی نیز قابل خریداری است.

– به مسیر خود در جاده ادامه دهید تا از روی پل عبور کنید و به سمت چپ رودخانه بروید. حدود 200 متر بعد از پل به زیارتگاه سیدکاس آقاواحدی می رسید که متعلق به فردی معاصر است اما مردم منطقه اعتقاد خاصی به او پیدا کرده اند و محل زیارت و نذورات مردم است بنابراین برای آشنایی با فرهنگ مذهبی مردم محل مناسبی است.

– ابتدای مسیر مزگده و مته خانی در نقشه مشخص شده است. روستای مزگده، روستای زیبایی است که تنها 1.5 کیلومتر با جاده اصلی فاصله دارد و علیرغم اینکه روستا 200 متر مرتفع تر از مسیر جاده اصلی است اما جاده مزگده امکان تردد ماشین سواری نیز دارد. از مزگده یک مسیر پیمایشی زیبا تا ییلاق مته خانی وجود دارد.

– بیش از نیمی از مسیر پیاده روی مزگده به مته خانی، جنگلی است و مابقی در مراتع مرتفع قرار دارد. ییلاق مشهور و زیبای سوته نیز در میانه مسیر قرار دارد. علاوه بر سوته، مناطقی چون روشن بره، دروازه لژگوره، خالستان و آورند را نیز می بینید. این یک برنامه سنگین و مناسب برای افراد با آمادگی جسمانی بالاست. مزگده حدود 540 متر از سطح دریا ارتفاع دارد و مته خانی 1800 متر. بنابراین با پیمایشی به طول حدود 9 کیلومتر، دست کم باید 1200 متر نیز از مبدا پیاده روی ارتفاع بگیرید. ییلاق مته خانی شامل تعدادی کلبه و چشمه آب است و با فاصله کمی بر فراز جنگلهای سیاهمزگی و قلعه رودخان قرار دارد. انجام یک روزه این برنامه نیز به راحتی ممکن است اما با توجه به جاذبه های ییلاق مته خانی بهتر است بخصوص در فصول گرم، برنامه را دو روزه انجام دهید و شب مانی خوبی در مته خانی برای خود تدارک ببینید. برای اطلاعات بیشتر در مورد ییلاق مته خانی گزارش برنامه آب بر به دایله سر و ییلاق مته خانی از دیاکو غفاری را ببینید.

– مسیر جاده اصلی را ادامه دهید. بعد از روستای خرمکش سیاه مزگی و قبل از پل، یکی از معروف ترین مسیرهای پیمایشی گیلان یعنی مسیر پیمایشی قله آرننگاه و ییلاق زرشکی قرار دارد که خود یک برنامه ی مجزا است اما می توانید بخشی از این مسیر تا قله آرننگاه را طی نمایید که حدود 22 کیلومتر رفت و برگشت خواهد بود و یا اینکه تنها به صورت تفریحی کمی در امتداد رودخانه و تا کافه ی میانه مسیر جلو بروید. بخش قابل توجهی از این مسیر جنگلی و کنار رودخانه است. چندین چشمه، کافه و کلبه در مسیر وجود دارند. اقامتگاه کمپینگ فرهنگیان و شلم جار قبل از قله آرننگاه و در فضایی بکر و خوش آب و هوا نیز می تواند برای اجرای برنامه کمک بزرگی باشد. جزئیات این برنامه پیمایشی را در قسمت دوم سفر به سیاهمزگی پایین همین صفحه که به برنامه پیمایش ییلاق زرشکی به آرننگاه و سیاهمزگی اختصاص دارد ببینید. فقط توجه داشته باشید که برعکس کسانی که کل مسیر را از زرشکی تا سیاهمزگی پیمایش می نمایند و از رودبار و گیلوان برنامه را شروع می کنند، مبدا و دسترسی شما از سیاهمزگی است و باید بخشی از مسیر را بروید و به جاده اصلی سیاهمزگی بازگردید.

– بعد از پل روستای خرمکش، جاده را ادامه دهید تا به ابتدای مسیر پیاده روی آبشار دودوزن برسید. آبشار دودوزن یک آبشار شناخته شده و توریستی دارای محل پارک مناسب اتومبیل و اقامتگاههای مناسب در اطراف است. آبشار دودوزن با مسیر پاکوبی به طول حدود 300 متر، فاصله چندانی از جاده ندارد و بطور کامل برای تردد گردشگران ایمن سازی شده است. ممکن است فروشندگان محلی را که در مسیر آبشار بساط پهن کرده اند ببینید. کنار آبشار بوفه و آلاچیق نیز وجود دارد. دیدن آبشار دودوزن احتیاج به زمان کوتاهی دارد و بهتر است در اوج تعطیلات که شلوغ است از دیدن آن صرف نظر کنید. آبشار کوچکتری نیز در بالا دست آبشار اصلی وجود دارد اما مسیر ان شیب دارد و کمی سخت تر است.

– اگر جاده را بعد از آبشار دودوزن حدود 800 متر دیگر ادامه دهید، جاده تمام می شود و به ابتدای مسیر پیاده روی ییلاق دایله سر می رسید. این مسیر پیمایشی طولانی نیز تشابه زیادی با مسیر مزگده به سوته و مته خانی دارد اما بیش از نیمی از مسیر پیاده روی ییلاق دایله سر در مراتع است و یک سوم مسیر جنگلی می باشد. از مناطقی چون سیواخوار، چاپاله و شالشنگاه عبور خواهید کرد. با توجه به وجود ییلاقات و مراتع زیبا در مسیر می توانید از پیمایش همه مسیر تا دایله سر صرف نظر کنید و تنها بخشی از آن را بصورت رفت و برگشت طی نمایید زیرا این یک برنامه سنگین و مناسب برای افراد با آمادگی جسمانی بالاست. ابتدای مسیر حدود 600 متر از سطح دریا ارتفاع دارد و دایله سر 2300 متر ارتفاع دارد اما در میانه مسیر و در ارتفاع 1600 متر نیز امکان کمپینگ دارید. پیمایش رفت و برگشت کل مسیر حدود 22 کیلومتر است و یک برنامه دو روزه محسوب می شود هر چند ییلاق دایله سر در فصل مناسب آنقدر زیباست که می توانید زمان بیشتری را نیز اختصاص دهید.

ییلاق دایله سر, Daylesar Plain
ییلاق دایله سر – Daylesar Plain

– ییلاق دایله سر یا دایلسر، دارای امکانات مناسبی است. کافه آقای مرادی به شماره تلفن 09118148716 در کنار خانه های سنگی و اقامتگاه مناسبی که وجود دارد، کمک بزرگی برای کوهنوردان است. امکان کمپینگ نیز در دایله سر وجود دارد. چشمه دایله سر، آب گوارایی دارد. برای آشنایی با ییلاق دایله سر و جاذبه های اطراف آن، پیمایش آب بر به قلعه رودخان را ببینید.

– در انتهای برنامه به سیاهمزگی و سپس شفت و سایر مقاصد مورد نظر خود بازگردید زیرا جاده سیاهمزگی یک جاده بن بست است.

برنامه پیمایش ییلاق زرشکی به آرننگاه و سیاهمزگی به ترتیب نقاط از شروع تا پایان

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- شهر رودبار

با وسیله نقلیه (35 کیلومتر) بروید به

B- روستای گیلوان

با وسیله نقلیه (5 کیلومتر) بروید به

C- ابتدای جاده روستای زرشکی

با وسیله نقلیه (29 کیلومتر) بروید به

D- روستای زرشکی و ابتدای مسیر پیاده روی زرشکی به آرننگاه و سیاه مزگی

پیاده (9 کیلومتر) بروید به

E- قله آرننگاه

پیاده (2.5 کیلومتر) بروید به

F- منطقه شلم جار و کمپ فرهنگیان

پیاده (2 کیلومتر) بروید به

G- سه راهی سلانسر و شلم جار

پیاده (800 متر) بروید به

H- چشمه گمبارود

پیاده (3 کیلومتر) بروید به

I- آوینه روبار

پیاده (3 کیلومتر) بروید به

J- جاده آسفالت و روستای خرمکش سیاهمزگی

 

این برنامه، نقشه و فایل GPS(ثبت شده در گوگل)، یک پکیج ویژه و پیش نویس اجرای تور سیاهمزگی و آبشار دودوزن یا تور پیمایش ییلاق زرشکی به آرننگاه و سیاهمزگی برای یک تورلیدر است. استفاده از این اطلاعات در سایتهای گردشگری بدون پیوند مطلب به امین مانا یا ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

نکات مهم و کلیدی حین گردش در این مسیر از شروع تا پایان

شروع کنید از شهر رودبار در میانه ی بزرگراه قزوین به رشت ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– رودبار با توجه به دسترسی جاده ای و سرویس های خوب، محل مناسبی برای شروع برنامه پیمایش ییلاق زرشکی به آرننگاه و سیاهمزگی است. جاده رودبار تا روستای گیلوان آسفالت است. ادامه جاده تا ابتدای جاده خاکی روستای زرشکی نیز مناسب است.

– مسیر جاده خاکی گیلوان به ییلاق زرشکی، یک جاده طولانی است که حتما نیاز به وسیله نقلیه شاسی بلند یا نیسان های محلی دارد. 30 کیلومتر جاده خاکی در حالی که باید حدود 2000 متر ارتفاع بگیرید، واقعا قابل توجه و خسته کننده است. ییلاق زرشکی حدود 2150 متر ارتفاع از سطح دریا دارد.

– ییلاق زرشکی، روستایی بسیار دور افتاده، در انتهای جاده خاکی و در ابتدای مسیر پیاده روی به سمت آرننگاه و سیاهمزگی قرار دارد. از ییلاق زرشکی می توان به سمت قله نهراب و امامزاده ابراهیم و یا ییلاق سلانسر در ارتفاعات رستم آباد و دایله سر در ارتفاعات قلعه رودخان نیز پیمایش نمود اما مسیرهای طولانی و چند روزه محسوب می شوند در نتیجه کمتر رایج هستند.

– به جز این برنامه، چندین مسیر برای پیمایش از زنجان به گیلان وجود دارد. پیمایش آب بر به قلعه رودخان و پیمایش آب بر به ماسوله از مسیر گیلونده رود شناخته شده تر هستند. اما پیمایش زرشکی به سیاهمزگی از مسیر آرننگاه برای کسانی که به دنبال مسیرهای بکر هستند حتی می تواند جذاب تر باشد. علاوه بر اینها می توانید در قالب سفر به للندیز، با صعود به قله آسمانکوه از آب بر به ماسوله بروید. می توانید برنامه پیمایش آب بر به گشترودخان را تجربه کنید. مسیرهای بکر دیگری مانند آب بر به ماکلوان یا آب بر به سیاهمزگی نیز وجود دارند که هر یک جذابیتهای خود را دارند.

– ابتدای مسیر پیاده روی از ییلاق زرشکی تا گردنه دیناروند که کمتر از 4 کیلومتر است، شیب چندانی ندارد. بعد از گردنه حدود 100 متر ارتفاع زیاد می کنید و سپس به سمت قله آرننگاه بطور محسوس تری ارتفاع کم می کنید. در حقیقت آرننگاه یک قله منفرد نیست و آخرین نقطه همیشه سبز جنگلهای شمال قبل از روستای زرشگی است. 9 کیلومتر مسیر از زرشکی تا آرننگاه، مسیری بکر اما کمی خسته کننده است.

– از قله آرننگاه با 1850 متر ارتفاع، شیب زیادتری به سمت پایین خواهید داشت و بخصوص در روزهای بارانی برای این مسیر نیازمند باتوم خواهید بود. کم کم در ارتفاع حدود 1600 متر وارد جنگل می شوید. نقاط مهم مسیر از آرننگاه تا سیاه مزگی مانند کلبه ها، چشمه، سه راهی، محل های تایید شده برای کمپ و… در نقشه مشخص شده است.

– در حدود ارتفاع 1300 به اقامتگاه کمپ فرهنگیان می رسید. محلی نسبتا بزرگ و دارای امکانات خوب برای اسکان و پذیرایی محدود می باشد. کمپینگ طایفه نیز با فاصله کمی حدود 300 متر بعد قرار دارد. از اقامتگاه فرهنگیان که در منطقه شلم جار یا شلم بجار قرار دارد، مسیر پاکوب روستای توالیم در همان نزدیکی نیز مشخص است اما برای رفتن به سیاهمزگی باید باز هم ارتفاع زیادی کم کنید.

– قبل از رسیدن به رودخانه در پایین دره، به سه راهی معروف سلانسر می رسید. تابلوی راهنمایی نیز در همین محل وجود دارد. سمت راست به سمت بالادست رودخانه و سلانسر می رود و سمت چپ که ارتفاع کم میکند به سمت سیاهمزگی می رود.

– برای ادامه راه، شیب زیادی ندارید و تمام مسیر در جنگل انبوه قرار دارد. چشمه گمبارود در نزدیکی پل چوبی روی رودخانه قرار دارد و حتما باید از آب گوارای آن بنوشید. در دامه به یک کافه می رسید که محل مناسبی برای استراحت است. ابتدای مسیر غار کسلاو هم در میانه مسیر مشخص شده است.

– در طول مسیر پاکوب عموما فاصله کمی از رودخانه کف دره دارید اما بعد از عبور از آوینه روبار و کافه مختار در ادامه مسیر کاملا کنار رودخانه زیبا پیش می روید. ابتدا رودخانه در سمت راست شما قرار دارد و با عبور از یک پل رودخانه در سمت چپ قرار می گیرد تا اینکه سرانجام به جاده آسفالت سیاه مزگی و روستای خرمکش برسید.

– از طریق جاده آسفالت به شهر شفت و سایر مقاصد مورد نظر خود بروید.

اطلاعات و سایر نکات مهم سفر به سیاهمزگی و آبشار دودوزن چیست؟

وضعیت آب و هوا برای اجرای موفق این برنامه اهمیت حیاتی دارد و لازم است دست کم یک تا سه روز قبل از سفر دوباره آب و هوا را بررسی کنید.

بدلیل ازدحام در روزهای تعطیل سعی کنید در روزهای عادی برای سفر خود برنامه ریزی کنید.

بهترین سفرنامه ها و گزارش برنامه های آبشار دودوزن و سیاهمزگی کدام هستند؟

لینک گزارش گروه کوهنوردی دامون بندرانزلی 
دایلاسر – آذر 1394

لینک گزارش گروه کوهنوردی دامون بندرانزلی 
صعود به قله آرننگاه – آبان 1395

شما نیز می توانید گزارش خود را برای ما ارسال کنید.

 

با تبلیغ تور، اقامتگاه و سایر خدمات گردشگری خود در این صفحه بیشتر دیده شوید. آگهی سری اول رایگان است.
تماس با ما

خدمات مفید در این منطقه

دریافت رایگان فایل GPS مسیر برنامه و مسیریابی روی گوشی حین سفر

اگر برنامه مسیریابی با قابلیت ساپورت فایلهای KML بر روی گوشی خود ندارید، اپلیکیشن MAPS.ME را نصب کنید. بهترین اپلیکیشن مسیریاب با نقشه آفلاین مسیریابی در سفر و طبیعت بدون نیاز به اینترنت

 

پرسشهای شما از سفر به این منطقه بلافاصله پاسخ داده می شود لطفا پایین همین صفحه پیام بگذارید و صرفا جهت سفارش طراحی اختصاصی برنامه یا آگهی، مستقیما تماس بگیرید.

 

برای ادامه سفر بهترین جاهای دیدنی اطراف سیاهمزگی و آبشار دودوزن کجا هستند؟

 

پیمایش آب بر به قلعه رودخان
پیمایش آب بر به ماسوله
سفر به امامزاده ابراهیم
سفر به بندر انزلی
صعود به قله کوه تریشوم
صعود به قله کوه شاه معلم
سفر به رستم آباد و سلانسر
سفر به شفت و دریاچه سقالکسار
سفر به صومعه سرا
سفر به فومن
سفر به قلعه رودخان
سفر به کوه روبار و لاسه سر
سفر به گشترودخان
سفر به للندیز و کوه کله قندی
سفر به ماسوله
سفر به رشت
سفر به سراوان

 

برای دیدن همه جاهای دیدنی استان گیلان، سفرها و صعودهای استان گیلان را ببینید.

 

برای دیدن سایر جاهای دیدنی ایران یکی از نزدیک ترین استانهای همسایه زیر را انتخاب کنید.

 

سفر به استان اردبیل
سفر به استان زنجان
سفر به استان قزوین
سفر به استان مازندران

به زودی منتشر می شود:

سفر به لاهیجان، سفر به لنگرود، سفر به کیاشهر، سفر به اسالم، سفر به تالش، سفر به پونل، سفر به دیلمان، سفر به لیسار، سفر به خطبه سرا، سفر به مریان و آق اولر، مسیر اسالم به خلخال، مسیر نئور به سوباتان، مسیر آق اولر به شکردشت، سفر به دره حسن دگرمانی، سفر به روستای شیله وشت، سفر به ییلاق شکردشت، سفر به ییلاق سوباتان، سفر به ییلاق قراگل، سفر به ییلاق برزویل، سفر به روستای ارده، سفر به برزه کوه، سفر به ییلاقات پونل، سفر به دشت دومن، سفر به روشنده، سفر به آبکنار، سفر به رودبار، سفر به لوشان، سفر به منجیل، سفر به پره سر، سفر به املش، سفر به رودسر، سفر به کلاچای، سفر به چابکسر، سفر به سرولات، سفر به دریاچه خشکه سرا، سفر به روستای جواهردشت، سفر به رحیم آباد، سفر به آبشار میلاش، سفر به بره سر، سفر به جیرنده، سفر به دریاچه ویستان، سفر به داماش، سفر به ملومه و بشکافته سنگ، سفر به خصیل دشت و چاکدشت، سفر به اطاقور، سفر به جنگل تابستان نشین، سفر به پارک جنگلی خرما، سفر به رانکوه، سفر به سیاهکل، سفر به هلودشت، سفر به آبشار لونک، سفر به آبشار ویسادار، سفر به آستانه اشرفیه، سفر به خشکبیجار، سفر به لشت نشا، سفر به کوچصفهان، سفر به حسن بکنده، سفر به جنگل گیسوم، سفر به جنگل صفرابسته، سفر به روستای کومله، سفر به تالاب چاف، سفر به جنگل سفیداب، سفر به تالاب سوستان، سفر به رضوانشهر، سفر به اشکورات، سفر به ییلاق اسبومار، سفر به چمخاله، صعود به قله بغروداغ، صعود به قله تیلار، صعود به قله ناتشکوه، صعود به قله درفک، صعود به قله سماموس

به راحتی برنامه سفر مطابق با علایق و نیازهای خود را پیدا کنید!

6 پاسخ

  1. سلام میزان آنتن دهی و اینترنت همراه در ییلاق دواله سر شفت رو میخواستم بدونم.ممنون

    1. سلام
      فکر میکنم منظور شما ییلاق دایله سر باشد.
      دقیقا در محل کلبه های دایله سر آنتن دهی موبایل وجود ندارد اما با فاصله کوتاهی اگر به روی تپه بروید آنتن دهی همراه اول و ایرانسل وجود دارد البته تا جایی که اطلاع دارم نمی توانید از اینترنت استفاده کنید.
      با این حال اگر به منطقه سفر کردید و اطلاعات دقیق تری در مورد اینترنت پیدا کردید ممنون میشوم برای بهبود اطلاعات این صفحه اطلاع رسانی بفرمایید
      موفق باشید

    1. درود بر شما
      آنتن دهی در ییلاقات منطقه از جمله مته خونی ضعیف است اما در برخی نقاط وجود دارد. مه آلود و ابری بودن هم تاثیر گذار است. در مجموع برای امور اضطراری می توانید رویش حساب کنید.

  2. سلام وقت بخیر. امکان تردد با ماشین سواری به دایله سر و مته خانی وجود دارد؟

    1. درود. خیر دسترسی جاده ای دایله سر از سمت طارم یا همان آب بر در استان زنجان است که آن هم مسیر جاده خاکی بی کیفیتی است که به زحمت با وسایل نقلیه شاسی بلند طی میشود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *