برای یافتن سفر بر اساس علایق و نیازهای خود

راهنمای سفر در ایران برای همه

گام به گام صعود به قله امیری با فایل GPS

شما همیشه نیاز به راهنما یا خرید تور ندارید. با این برنامه ی دقیق، تورلیدر خود در صعود به قله امیری باشید.

چرا باید به قله امیری صعود کرد؟

 

– قله امیری با ارتفاعی در حدود 3840 متر ارتفاع از سطح دریا یکی از قلل مهم و مرتفع نزدیک به دماوند است.

– قله امیری یکی از بهترین نقاط کوهستان البرز برای دیدن مناظر قله دماوند از سمت شرق است.

– روستاهای منطقه امیری در مسیر صعود قله امیری یکی از بهترین مناطق خوش آب و هوای کوهستان البرز هستند.

– در مسیر صعود قله امیری چشمه های زیادی وجود دارد و دشت دانه ریز یکی از محل های مناسب کمپینگ است.

– قله امیری یکی از کم تردد ترین قلل البرز است و از این جهت طبیعتی بکر دارد.

 

آنچه پیش از تصمیم صعود به قله امیری باید حتما بدانید

قله امیری یا شاه طهماسب کجاست؟

قله امیری یا شاه طهماسب که با نام کهوتو و دینه ریز نیز شناخته می شود جزئی از کوهستان البرز است و در شرقی ترین نقطه منطقه امیری و 25 کیلومتری شرق قله دماوند واقع شده است. دسترسی منطقه امیری از میانه ی جاده هراز در نزدیکی روستای شاهاندشت است. منطقه امیری بخشی از شهرستان آمل در مازندران محسوب می شود.

ارتفاع قله امیری از سطح دریا و پای کوه در مبدا صعود چقدر است؟

قله امیری 3840 متر از سطح دریا ارتفاع دارد. مهمترین مبدا صعود قله امیری یا شاه طهماسب در انتهای منطقه امیری از انتهای جاده خاکی دشت مازیار است و ارتفاعی معادل 2310 متر از سطح دریا دارد بنابراین کوهنوردان از این نقطه باید 1530 متر ارتفاع بگیرند تا به قله امیری برسند.

مسیرهای صعود به قله امیری کدام هستند؟

مهمترین مسیر و تنها مسیر رایج برای صعود به قله امیری مسیری است که از نزدیکی روستای هاره در منطقه امیری شروع می شود و بعد از گذر از دشت مازیار و دشت دانه ریز به گردنه چمن خو و قله امیری یا شاه طهماسب منتهی می شود. از دشت دانه ریز نیز مسیر دیگری مستقیما در صعود به خط الراس امیری وجود دارد که کمی کوتاه تر اما دشوارتر است با این وجود برخی از کوهنوردان برای تنوع یا بر حسب شرایط برفی از آن برای صعود استفاده می کنند. طول مسیر صعود قله امیری از مبدا حدود 7.7 کیلومتر و ارتفاع نقطه شروع 2300 متر است.

محبوبیت صعود به قله امیری در چیست؟

قله امیری یکی از نزدیک ترین قلل البرز به قله دماوند است. در صعود به قله امیری می توانید مناظر عالی از شرق کوه دماوند را ببینید. ضمنا روستاهای منطقه امیری که در مسیر صعود قله امیری قرار دارند نیز در سرسبزی و خوش آب و هوایی جزو مناطق کم نظیر کوهستان البرز هستند.

بهترین جاهای دیدنی دامنه ها و کوهپایه های قله امیری و اطراف آن کجاست؟

روستاهای منطقه امیری، آبشار شمس آباد و دشت دانه ریز

درجه سختی صعود به قله امیری چقدر است؟

درجه سختی صعود به قله امیری بر حسب شرایط آب و هوا متوسط تا نسبتا سخت محسوب می شود. مسیر صعود قله امیری، مناسب برای افراد با توانایی پیمایش در حدود 15 کیلومتر در مسیرهای ناهموار طبیعت مانند پاکوب و مسیرهای دارای شیب است. صعود به قله امیری به سبب نداشتن پاکوب در برخی قسمتها بخصوص زیر قله نیازمند تجربه است.

فاصله تهران و آمل تا مبدا صعود قله امیری با ماشین چقدر است؟

فاصله زمانی ترمینال شرق(تهرانپارس) در تهران تا ابتدای جاده منطقه امیری در میانه ی جاده هراز با ماشین کمتر از 2 ساعت است. این مسیر حدود 110 کیلومتر است.

فاصله زمانی ترمینال اتوبوس رانی آمل تا ابتدای جاده منطقه امیری در میانه ی جاده هراز با ماشین نیز حدود 1.5 ساعت است. این مسیر حدود 95 کیلومتر و آسفالت است.

از جاده هراز تا کارخانه آب معدنی بعد از دشت مازیار در انتهای منطقه امیری نیز 9 کیلومتر جاده آسفالت کوهستانی در پیش دارید که 20 دقیقه با ماشین سواری زمان نیاز دارد. طول جاده خاکی تا مبدا صعود قله امیری نیز حدود 2 کیلومتر است.

مسیر دسترسی و راههای رفتن به ابتدای مسیر صعود قله امیری چطور است؟

بهترین و تنها راه رفتن به منطقه امیری، جاده آسفالت هراز است که بین تهران و آمل در مازندران قرار دارد. برای رفتن به منطقه امیری از سمت تهران باید ابتدا به پردیس و بومهن بروید و سپس از طریق رودهن و آبعلی و امامزاده هاشم خود را به پلور برسانید. در ادامه بعد از پلور و شاهاندشت به ابتدای جاده فرعی و آسفالت منطقه امیری می رسید. ابتدای جاده فرعی دشت مازیار در انتهای منطقه امیری حدود 27 کیلومتر بعد از پلور در سمت راست جاده هراز قرار دارد. جاده خاکی تا مبدا صعود قله امیری نیز بی کیفیت است اما در بیشتر مواقع سال قابل تردد با ماشین سواری است.

بهترین زمان و فصل صعود به قله امیری چه موقع است؟

آب و هوای قله امیری در فصول بهار، پاییز و تابستان برای صعود مناسب است. امیری معمولا زمستانی سرد و پر برف دارد. صعود قله امیری در اوایل بهار ترکیبی از مناظر زیبا و دمای متعادل تر نسبت به زمستان است.

بهترین زمان و فصل مناسب برای صعود به قله امیری بدون شک خرداد است. اواخر اردیبهشت محصول باغهای میوه در روستاهای منطقه امیری نیز به ثمر نشسته است. صعود قله امیری در مهرماه نیز هنوز قابل قبول است اما با شروع فصل سرما ضمن افت فاحش دمای هوا از جذابیت طبیعت نیز به شدت کاسته می شود. با وجودی که مناظر سپید کوهستان و دیدن منظره سپیدپوش کوه دماوند بسیار جذاب است اما بدلیل سرما و لزوم برف کوبی با یک برنامه دشوار و جدی روبرو خواهید شد. بیشتر ساکنان روستاهای منطقه امیری نیز زمستان را در آمل می‌گذرانند. بنابراین بهار، تابستان و اوایل پاییز بهترین زمان برای صعود قله امیری است.

منطقه امیری, Amiri Area
منطقه امیری, Amiri Area

 

آنچه برای برنامه ریزی اولیه و کلی صعود به قله امیری باید بدانید

بهترین رستوران های نزدیک به مسیر صعود قله امیری کجا هستند؟

جاده هراز در محدوده نزدیک به پلور دارای رستوران های متعددی است که تبلیغات اینترنتی برخی از آنها همه جا را پر کرده است اما برنامه های aminmana غیر انتفاعی هستند. متاسفانه سایتهای تریپ ادوایزر و لونلی پلنت نیز رستورانی را در این محدوده تایید نکرده اند.

با این وجود خوشبختانه در این میان یکی دو رستوران توسط کاربران گوگل امتیاز بسیار بالاتری دریافت کرده اند و می توان گفت مطمئن هستند. بنابراین پیشنهاد می شود در صورت نیاز به ترتیب اعتبار آنها، رستوران روگلی واقع در جاده هراز و دارای دو شعبه در دو سوی جاده در محدوده پلور و رستوران سالاری واقع در جاده هراز، ابتدای جاده رینه را انتخاب کنید.

بهترین جا و مکان برای چادر زدن یا محل اقامت در برنامه صعود به قله امیری کجاست؟

اگر از سمت تهران به طرف منطقه امیری می روید امکان اقامت شبانه در امامزاده هاشم با 2700 متر ارتفاع در فاصله 11 کیلومتری پلور وجود دارد. امامزاده هاشم دارای زائرسرا و هتل است. بویژه در تابستان و فصول گرم یا معتدل امکان چادر زدن در محدوده های مشخصی از امامزاده هم وجود دارد. امکاناتی مانند سوپرمارکت، پارکینگ، اورژانس، رستوران، نانوایی و…. نیز در امامزاده هاشم وجود دارد.

قرارگاه فدراسیون کوهنوردی در پلور با شماره تماس 01143342802,3 نیز امکانات مناسب برای شبمانی ارائه می نماید. قرارگاه پلور دارای ساختمانی بزرگ است و  به رینه و لاریجان نزدیک است. در پلور نیز اقامتگاه بومگردی و سوئیت های کرایه ای وجود دارد.

قرارگاه فدراسیون کوهنوردی در رینه با شماره تماس 09384057009 نیز امکانات مناسب برای شبمانی ارائه می نماید. قرارگاه رینه به نسبت پلور دارای ساختمانی کوچک است اما فضایی جذاب تر و صمیمی دارد. در رینه و بخصوص لاریجان نیز هتل، اقامتگاه بومگردی و سوئیت های کرایه ای وجود دارد.

علاوه بر این بویژه در فصول پر مسافر می توانید در روستاهای منطقه امیری از اهالی اتاق و خانه نیز کرایه کنید. برای کمپینگ قبل از صعود می توانید در فصول مناسب در ابتدای مسیر صعود و نقاطی مانند دشت دانه ریز نیز چادر بزنید.

وسایل و لوازم ضروری برای صعود به قله امیری چیست؟

کوله پشتی مناسب، کفش کوهنوردی یا طبیعت گردی ساقدار با آج مناسب در کف ، عینک آفتابی و کلاه نقاب دار برای روزهای آفتابی ، لباس گرم و تجهیزات زمستانه برای فصول سرد ، لوازم شبمانی برای برنامه های بیشتر از یک روزه، دوربین عکاسی ، دارو و لوازم شخصی ، بطری آب، میوه، غذا و تننقلات ، کیت امداد و بقای طبیعت گردی ، GPS با باطری اضافه یا پاوربانک برای گوشی، تمام وسایل لازم برای پیمایش در طبیعت مانند باتوم

یک پکیج ویژه و بهترین برنامه پیشنهادی امین مانا برای این صعود

با برنامه امین مانا در صعود به قله امیری چه جاذبه ها و مسیرهایی را می توانید ببینید؟ 

جاده هراز از تهران به پلور و گزنک، جاده هراز از آمل به گزنک و پلور، امامزاده هاشم، شهر پلور، مجسمه کوهنورد پلور، رودخانه لار، روستای آب اسک،  رودخانه هراز، روستای گزنگ، جاده امیری، روستای وانا، روستای شمس آباد، روستای نهر و روستای هاره، جاده دشت مازیار، روستای دشت مازیار، مسجد دشت مازیار، جاده دره مازیار، مسیر صعود قله شاه طهماسب یا قله امیری، دشت دانه ریز، چشمه ها و گوسفندسراهای دره مازیار، گردنه چمن خو، گردنه عروس و داماد، مسیر شن اسکی قله امیری، گردنه عروس و داماد، قله کنیون و قله امیری

چرا این برنامه بهترین برنامه ریزی برای صعود قله امیری و حتی ارزان ترین برنامه قله امیری است؟

برای طراحی و ارائه این برنامه، از منابع متعدد و معتبر مانند سایت سازمان نقشه برداری، لونلی پلنت، تریپ ادوایزر و دهها تراک GPS از سایتهایی مانند Wikiloc استفاده شده است.

جاذبه های گردشگری هر منطقه و مسیرهای دارای جذابیت بیشتر برای پیاده روی در شهر، روستا و یا طبیعت، تعیین شده اند. همراه با تراک GPS(قابل استفاده روی گوشی)، یک برنامه ی دقیق که دارای زمان بندی و اولویت بندی جاذبه ها است در دسترس شماست. بنابراین، زمان را تلف نمی کنید و مجری یک تور خوب و ارزان برای خود خواهید بود. برای اطلاع بیشتر از چگونگی طراحی مسیر سفر در این سایت درباره aminmana را ببینید.

بر اساس نیازها، شرایط و فرصتی که دارید، ما حتی می توانیم برنامه ی سفر دلخواه شما را با برنامه ریزی سفارشی نیز آماده کنیم و یک برنامه، جدول، نقشه و فایل GPS اختصاصی تهیه نماییم تا بتوانید سفر خود را بی نقص انجام دهید. برنامه ریزی اختصاصی سفر را ببینید.

مسیر قله امیری, Route of Amiri Peak
مسیر قله امیری, Route of Amiri Peak

بهترین برنامه صعود به قله امیری چند روزه است؟

یک روز زمان نیاز دارید تا بتوانید به قله امیری صعود کنید. برنامه امین مانا نیز یک برنامه یک روزه است اما برای فرصت یک و نیم روزه و حتی دو روزه برای صعود به قله نیز انعطاف پذیر است و امکان اجرای برنامه وجود دارد.

صعود به قله امیری و فرود از امیری به مبدا برنامه چند ساعت زمان نیاز دارد؟
بهترین برنامه ریزی صعود به قله امیری بر اساس فرصت زمانی شما چیست؟

تنها مسیر رایج صعود قله امیری از دشت مازیار در انتهای منطقه امیری لاریجان است و قله امیری به دلیل بعد مسافت معمولا از سمت شرق صعود نمی شود. در مسیر اصلی بر حسب اینکه تا قله هلزم که بلندترین قله در خط الراس پاشوره است صعود کنید یا نه مجموعا(رفت و برگشت) حدود 15 کیلومتر مسافت را باید طی کنید و حدود 1550 متر ارتفاع تا قله امیری اضافه کنید. بنابراین با یک برنامه سنگین کوهنوردی روبرو هستید که به زحمت یک روزه قابل اجراست. دشت دانه ریز محل کمپینگ خوبی برای کسانی است که قصد دارند برنامه را با یک شبمانی سبک تر کنند. بر حسب توان جسمانی و شرایط آب و هوا در صعود یک روزه با کوله سبک لازم است بین 4.5 تا 6 ساعت برای صعود به قله و بین 3 تا 4 ساعت برای فرود زمان اختصاص دهید. برای صعود بیشتر از یک روزه نیز طول مسیر و میزان صعود و فرود از نظر ارتفاع ثابت و مانند صعود یک روزه است اما لزوم حمل لوازم شبمانی تا محل کمپ باعث افزایش جزئی زمان برنامه می شود.

بهترین راه برای صعود یک روزه با پای پیاده به قله امیری شروع برنامه از صبح خیلی زود است. کوهنوردان حرفه ای با آمادگی جسمانی بالا می توانند کل راه تا قله را با کوله سبک و بدون لوازم شبمانی کوهپیمایی کنند و دوباره بدون تلف کردن زمان از همین مسیر بازگردند تا پیش از تاریکی هوا به مبدا صعود برسند. وجود چشمه ها در مسیر صعود باعث می شود بتوانید سبک بار صعود کنید. زمان بندی در این برنامه اهمیت حیاتی دارد و لازم است در صورت نداشتن زمان کافی از صعود به قله چشم پوشی نمایید.

برای صعود یک و نیم روزه و یا صعود دو روزه به قله امیری با توجه به داشتن زمان بیشتر از یک روز می توانید لذت مضاعفی از مسیر ببرید. در مسیر اصلی نیم روز اول تا دشت دانه ریز صعود کنید. در روز دوم با کوله سبک به قله بروید و به محل کمپ بازگردید. سپس لوازم شبمانی را برداشته و دوباره با کوله سنگین خود را پیش از غروب به محل پارک ماشین برسانید.

نقشه مسیر

به ترتیب حروف لاتین و طبق جدول، برنامه را شروع و اجرا کنید.

 

حضور در برنامه های طبیعت گردی و کوهنوردی نیازمند داشتن تجربه، دانش و مربی متخصص است.
امین مانا مسئولیتی در قبال حوادث ناشی از عدم رعایت ایمنی ندارد و مسیریابی دقیق برای جلوگیری از حوادث یا اتلاف زمان و کمک به تورلیدرها و عموم مردم تنها هدف ماست. 

برنامه صعود به قله امیری

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- ترمینال اتوبوس شرق تهران یا تهرانپارس

با وسیله نقلیه (62 کیلومتر) بروید به

B- امامزاده هاشم

با وسیله نقلیه (12 کیلومتر) بروید به

C- پلور و مجسمه کوهنورد

با وسیله نقلیه (14 کیلومتر) بروید به

D- روستای آب اسک

با وسیله نقلیه (4.7 کیلومتر) بروید به

E- ابتدای جاده رینه

با وسیله نقلیه (3 کیلومتر) بروید به

F- ابتدای جاده گزانه و روستای گزنک

با وسیله نقلیه (3.4 کیلومتر) بروید به

G- ابتدای جاده ورودی روستای شاهاندشت

با وسیله نقلیه (2 کیلومتر) بروید به

H- ابتدای جاده امیری و پل رودخانه هراز

با وسیله نقلیه (150 متر) بروید به

I- روستای وانا

با وسیله نقلیه (2.7 کیلومتر) بروید به

J- روستای شمس آباد

با وسیله نقلیه (2.5 کیلومتر) بروید به

K- روستای نهر

با وسیله نقلیه (1.6 کیلومتر) بروید به

L- ابتدای جاده دشت مازیار – ارتفاع 1870m

با وسیله نقلیه (1.8 کیلومتر) بروید به

M- مسجد دشت مازیار – ارتفاع 2050m

با وسیله نقلیه (1 کیلومتر) بروید به

N- ابتدای جاده خاکی – ارتفاع 2140m

با وسیله نقلیه (1.6 کیلومتر) بروید به

O- ابتدای مسیر کوهپیمایی و پارکینگ – ارتفاع 2310m

پیاده(1 کیلومتر) یا با وسیله نقلیه (1.5 کیلومتر) بروید به

P- انتهای جاده خاکی – ارتفاع 2460m

پیاده (2.8 کیلومتر) بروید به

Q- گوسفندسرا و چشمه – ارتفاع 3000m

پیاده (2.4 کیلومتر) بروید به

R- گردنه چمن خو – ارتفاع 3480m

پیاده (1.3 کیلومتر) بروید به

S- خط الراس امیری – ارتفاع 3750m

پیاده (350 متر) بروید به

T- قله امیری یا شاه طهماسب – ارتفاع 3840m

نکات مهم و کلیدی حین گردش در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از ترمینال اتوبوس تهرانپارس در شرق تهران ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– بسته به محل اقامت شما در ایران، ترمینال اتوبوس تهرانپارس در شرق تهران و یا ترمینال اتوبوس آمل می توانند مبدا شروع سفر به سمت منطقه امیری لاریجان و صعود قله امیری باشد. منطقه امیری جزو آمل و مازندران است اما بیشتر ایرانیان از تهران به سمت امیری می آیند. بنابراین ترمینال اتوبوس تهرانپارس بهترین محل برای کرایه وسیله نقلیه یا شروع برنامه صعود امیری است.

– در مسیر خود به سمت امیری از تهران باید وارد جاده هراز شوید. از شهر پردیس، بومهن، رودهن و آبعلی عبور می کنید تا در ارتفاعات البرز به امامزاده هاشم برسید. امامزاده هاشم در ارتفاع 2700 متری سطح دریا قرار دارد. بنای اصلی امامزاده مربوط به دوران صفویه است. امامزاده هاشم محل مناسبی برای شبمانی است زیرا دارای امکانات کاملی برای استراحت و خوردن غذاست.

مجسمه کوهنورد پلور, Climber Statue in Polur
مجسمه کوهنورد پلور, Climber Statue in Polur

– در ادامه مسیر به شهر پلور می رسید. مجسمه نمادین یک کوهنورد در ابتدای ورودی پلور و در مسیر قرارگاه فدراسیون و مجتمع کوهستانی در پلور قرار دارد. بعد از دیدن مجسمه کوهنورد مسیر خود را در جاده هراز ادامه دهید.

– از روستای آب اسک، ابتدای جاده رینه، ابتدای جاده گزانه و روستای گزنک نیز عبور کنید. سرانجام دو کیلومتر بعد از ورودی اول روستای شاهاندشت در سمت راست جاده اصلی(جنوب) به ابتدای جاده امیری و پل بزرگی روی رودخانه هراز خواهید رسید. سفر به آبشار شاهاندشت و قلعه ملک بهمن را ببینید.

پل وانا و امیری, Bridje of Vana and Amiri
پل وانا و امیری, Bridje of Vana and Amiri

– منطقه کوهستانی امیری ‌متشکل از چندین روستا است که در دره ای سردسیر در میان کوههای البرز در کنار هم قرار دارند. بلافاصله بعد از پل سه راهی شاهاندشت قرار دارد و از این طریق نیز می توانید به سمت روستای شاهاندشت بروید اما برای رفتن به منطقه امیری مسیر مستقیم را انتخاب کنید تا وارد روستای وانا اولین روستای منطقه امیری بشوید. دیدن منطقه امیری به تنهایی می تواند یک برنامه مجزا از صعود قله امیری باشد. سفر به منطقه امیری را ببینید.

– پس از روستای وانا جاده آسفالت امیری را به سمت بالادست در پیش بگیرید. بعد از عبور از روستای شمس آباد و چند روستای دیگر از روستای نهر نیز عبور می کنید و قبل از رسیدن به روستای هاره باید وارد جاده آسفالت دشت مازیار در سمت چپ شوید.

– از روستای دشت مازیار و مسجد دشت مازیار نیز عبور خواهید کرد و طبق نقشه به ابتدای جاده خاکی در نزدیکی کارخانه آب معدنی و در سمت چپ جاده می رسید. وارد جاده خاکی شوید. جاده خاکی در امتداد رودخانه و از سمت چپ دره پیش می رود. محل پارکینگ مناسبی قبل از پل روی رودخانه مشخص شده است و می توانید ماشین خود را آنجا بگذارید و صعود را از ارتفاع 2310 متری شروع کنید.

ابتدای مسیر قله امیری, Route of Amiri Peak
ابتدای مسیر قله امیری, Route of Amiri Peak

– اگر ادامه جاده خاکی بعد از پل بسته نبوده و قابل تردد باشد، می توانید تا انتهای جاده خاکی یعنی ارتفاع 2460 متری نیز با ماشین پیش بروید البته کیفیت جاده خاکی پایین است. از محل پارکینگ قبل از پل تا انتهای جاده خاکی پاکوبی در امتداد جاده و در برخی نقاط که جاده دارای پیچ است بصورت میانبر تا انتهای جاده خاکی وجود دارد. هر دو مسیر پیاده رو و جاده ماشین رو مشخص شده اند تا بر حسب نیاز دنبال کنید.

– در مسیر صعود قله امیری چند چشمه وجود دارد و شاخص ترین آنها در دشت دانه ریز قرار دارند. از انتهای جاده خاکی تا محل گوسفندسراها در دشت دانه ریز حدود 600 متر باید ارتفاع بگیرید و دو ساعت زمان برای رسیدن به دشت نیاز هست. بعد از برداشتن آب به اندازه کافی باید از دشت دانه ریز تا گردنه چمن خو صعود کنید.

مسیر قله امیری, Route of Amiri Peak
مسیر قله امیری, Route of Amiri Peak

– ارتفاعات بهم پیوسته امیری دقیقا در شمال مسیر پاکوب قرار دارند و سراسر سخت گذر و غیر قابل نفوذ به نظر می رسند. بیشتر دامنه های زیر قله دارای شن اسکی و صخره است. مسیر پاکوب را که پیش می روید، گردنه چمن خو در انتهای شرقی دره می بینید. قله امیری نیز در شمال گردنه چمن خو است و ساده ترین نقطه برای دسترسی به این ارتفاعات بهم پیوسته و سخت گذر است.

مسیر قله امیری, Route of Amiri Peak
مسیر قله امیری, Route of Amiri Peak

– برخی کوهنوردان برای کوتاه تر شدن مسیر و میانبر زدن از محل گوسفندسرا با انتخاب یکی از دهلیزها مستقیما به سمت خط الراس و قله امیری می روند. در نتیجه ناچار می شوند شیب بسیار زیادی را تحمل کنند که گاهی بر حسب فصل و میزان برف ممکن است کمی دشوار باشد. تراک یکی از بهترین مسیرهای میانبر از محل گوسفندسرا تا قله نیز در این برنامه مشخص شده است تا در صورت نیاز استفاده کنید. صعود و انتخاب این مسیر بدلیل ریزشی بودن آن نیاز به دقت بیشتری دارد.

– با این حال پیشنهاد می شود مسیر نرمال تر گردنه را در پیش بگیرید زیرا با دنبال کردن مسیر میانبر حداکثر حدود 500 متر از طول مسیر کاهش پیدا می کند اما به سبب سخت تر شدن مسیر، در نهایت در زمان صرفه جویی نخواهد شد. بنابراین طبق مسیر اصلی به سمت گردنه چمن خو بروید. مسیر از دشت دانه ریز به سمت گردنه چمن خو از میان درختچه های کوتاه و زیبا عبور می کند.

گردنه چمن خو, Chamankhu Defile
گردنه چمن خو, Chamankhu Defile

– از گردنه چمن خو نیز طبق تراک ابتدا یال جنوبی قله که شیب تندی دارد را طی کنید. عبور از کنار صخره ها که گاهی همراه با دست به سنگ شدن جزئی است را با احتیاط طی نمایید. سرانجام در حوالی گردنه عروس و داماد به روی خط الراس می رسید و با کمی طی مسیر روی خط الراس امیری به سمت غرب به قله امیری خواهید رسید.

قله امیری, Amiri Peak
قله امیری, Amiri Peak

– از روی قله امیری منظره زیبایی از رخ شرقی قله دماوند را می توان دید. علاوه بر این خط الراس دوبرار در جنوب و قله میشینه در شرق نیز قابل دیدن است. علاوه بر قله شاه طهماسب یا امیری و دینه رز، قله های کهنو، هلیون، شروین، علم دار، قره داغ و عوض شاه نیز در این خط الراس و رشته قرار گرفته اند. در نهایت به دشت دانه ریز و ابتدای مسیر بازگردید.

این برنامه، نقشه و فایل GPS(ثبت شده در گوگل)، یک پکیج ویژه و پیش نویس اجرای صعود قله امیری برای یک تورلیدر است. استفاده از این اطلاعات در سایتهای گردشگری بدون پیوند مطلب به امین مانا یا ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

اطلاعات و سایر نکات مهم صعود به قله امیری چیست؟

وضعیت آب و هوا برای اجرای موفق این برنامه اهمیت حیاتی دارد و لازم است دست کم یک تا سه روز قبل از صعود دوباره آب و هوا را بررسی کنید.

بهترین سفرنامه ها و گزارش برنامه های قله امیری یا شاه طهماسب کدام هستند؟

لینک گزارش صعود قله امیری در آذر 1393 از باشگاه اسپیلت تهران 

لینک گزارش صعود به قله امیری (کهوتو) در دی 1389 از گروه کوهنوردی لار 

لینک گزارش صعود قله های چمن خو و امیری در خرداد 1392 از حسن قلیچ نیا

 

با تبلیغ تور، اقامتگاه و سایر خدمات گردشگری خود در این صفحه بیشتر دیده شوید. آگهی سری اول رایگان است.
تماس با ما

خدمات مفید در این منطقه

دریافت رایگان فایل GPS مسیر برنامه و مسیریابی روی گوشی حین سفر

اگر برنامه مسیریابی با قابلیت ساپورت فایلهای KML بر روی گوشی خود ندارید، اپلیکیشن MAPS.ME را نصب کنید. بهترین اپلیکیشن مسیریاب با نقشه آفلاین مسیریابی در سفر و طبیعت بدون نیاز به اینترنت

 

پرسشهای شما از سفر به این منطقه بلافاصله پاسخ داده می شود لطفا پایین همین صفحه پیام بگذارید و صرفا جهت سفارش طراحی اختصاصی برنامه یا آگهی، مستقیما تماس بگیرید.

 

برای ادامه سفر بهترین جاهای دیدنی اطراف کوه امیری کجا هستند؟

 

سفر به پلور و تنگه زمان
سفر به رینه و آبگرم لاریجان
سفر به دریاچه و دشت لار
سفر به آبشار شاهاندشت و قلعه ملک بهمن
مسیرهای دوچرخه سواری دور کوه دماوند
صعود به قله پاشوره
سفر به دشت آزو و روستای نوا
سفر به دشت و غار گل زرد
صعود به قله گل زرد
سفر به منطقه امیری لاریجان
صعود به قله دماوند از مسیر جنوبی
صعود به قله دماوند از مسیر شمال شرقی
صعود به قله دماوند از مسیر شمالی
صعود به قله دماوند از مسیر غربی
صعود به قله دماوند از مسیر شمال غربی
صعود به قله دماوند از مسیرهای شرقی گزنه، ملار، لاریجان و رینه

 

برای دیدن همه جاهای دیدنی استان مازندران، سفرها و صعودهای استان مازندران را ببینید.

 

برای دیدن سایر جاهای دیدنی ایران یکی از نزدیک ترین استانهای همسایه زیر را انتخاب کنید.

 

سفر به استان تهران
سفر به استان گیلان
سفر به استان قزوین
سفر به استان گلستان
سفر به استان البرز
سفر به استان سمنان

به زودی منتشر می شود:

سفر به دره دو هزار، سفر به دره سه هزار، سفر به آبشار تودارک، سفر به چالوس، سفر به دشت دریاسر، سفر به لیره سر و آبگرم فلکده، سفر به آغوزحال و ولگسر، سفر به دریاچه دریوک، سفر به مرداب هسل، سفر به کلاردشت، سفر به نمک آبرود، سفر به فیلبند، سفر به دریاچه شورمست، سفر به سد سلیمان تنگه، سفر به دریاچه الندان، سفر به باداب سورت، سفر به کیاسر، سفر به نکا، سفر به دریاچه چورت، سفر به گلوگاه، سفر به جویبار، سفر به بابلسر، سفر به بابل، سفر به لفور، سفر به آلاشت، سفر به لاجیم، سفر به قائم شهر، سفر به آمل، سفر به آبشار گزو، سفر به شیرگاه، سفر به زیرآب، سفر به پل سفید، سفر به ورسک، سفر به جنگل الیمستان و رستم چاله ها، سفر به سنگچال، سفر به شیاده، سفر به سنگده، مسیر طالقان به سه هزار، صعود قله سماموس، صعود قله علم کوه از مسیر حصارچال، صعود قله شکرلقاس، ،صعود قله کهون، سفر به دشت دریوک

به راحتی برنامه سفر مطابق با علایق و نیازهای خود را پیدا کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *