برای یافتن سفر بر اساس علایق و نیازهای خود

راهنمای سفر در ایران برای همه

گام به گام سفر به دریاچه و دشت لار با فایل GPS

شما همیشه نیاز به راهنما یا خرید تور ندارید. با این برنامه ی دقیق، تورلیدر خود در سفر به دریاچه و دشت لار باشید.

چرا باید به دریاچه و دشت لار سفر کرد؟

 

– دشت لار در واقع یکی از مهمترین پارکهای ملی ایران با تنوع بسیار عالی از گیاهان و جانوران است.

– دشت و دریاچه لار در غرب کوه دماوند دارای بهترین چشم اندازها از کوه دماوند است.

– رودخانه های پر آب دلیچای، سفیداب، ورارو، لار و … در دشت لار با طبیعتی دل انگیز در جریان هستند.

– چشمه مشهور دیوآسیاب با منظره ای بسیار جذاب در نزدیکی دریاچه سد لار و در قلب پارک ملی لار قرار دارد

– دشت لار یکی از مهمترین مراکز تجمع عشایر کوچنده البرز مرکزی در کنار چشمه ها و مراتع زیباست.

 

آنچه پیش از تصمیم سفر به دریاچه و دشت لار باید حتما بدانید

دریاچه و دشت لار کجاست؟

دریاچه و دشت لار در جنوب غربی کوه دماوند و شمال غربی پلور یکی از روستاهای میانه ی جاده هراز است. دریاچه لار در فاصله 14 کیلومتری پلور قرار دارد.

محبوبیت گردشگری و طبیعت گردی دریاچه و دشت لار در چیست؟

مناظر قله دماوند، طبیعت بکر البرز مرکزی و امکان کمپینگ و طبیعت گردی در منطقه ای بسیار وسیع

بهترین جاهای دیدنی دریاچه و دشت لار کجاست؟

دشت ورارو، دشت چمن، دریاچه لار، رودخانه های دلیچای و سفیداب و چشمه دیوآسیاب

نوع برنامه سفر به دریاچه و دشت لار چیست؟

این یک برنامه طبیعت گردی است.

درجه سختی سفر به دریاچه و دشت لار چقدر است؟

آسان تا سخت و مناسب برای تمام افراد دارای کمترین میزان توانایی جسمانی تا افراد با توانایی پیاده روی های متوسط و بلند در مسیرهای ناهموار طبیعت مانند پاکوب و…

دریاچه لار, Lar Lake
دریاچه لار, Lar Lake

فاصله تهران و آمل تا دریاچه و دشت لار با ماشین چقدر است؟

فاصله زمانی ترمینال شرق(تهرانپارس) در تهران تا شهر پلور با ماشین 1.5 ساعت است. این مسیر حدود 80 کیلومتر است.

فاصله زمانی ترمینال اتوبوس رانی آمل تا شهر پلور با ماشین نیز حدود 1.5 ساعت است. این مسیر حدود 94 کیلومتر است.

فاصله زمانی پلور تا ایستگاه نگهبانی محیط زیست در ورودی پارک ملی لار حدود 12 دقیقه است. این مسیر تنها 11 کیلومتر طول دارد.

مسیر جاده دسترسی و راههای رفتن به دریاچه و دشت لار چطور است؟

بهترین و تنها راه رفتن به پلور که در ابتدای جاده آسفالت دشت لار قرار دارد، جاده هراز است که بین تهران و آمل در مازندران قرار دارد. برای رفتن به پلور از سمت تهران باید ابتدا به پردیس و بومهن بروید و سپس از طریق رودهن و آبعلی و امامزاده هاشم خود را به پلور برسانید.

تنها راه رسیدن به دریاچه و دشت لار از پلور نیز جاده آسفالتی به طول حدود 11 کیلومتر است. مسیر مذکور در نقشه و فایل GPS این برنامه مشخص شده است. جاده های داخل پارک ملی لار همه خاکی و بعضا بی کیفیت هستند. طی نمودن بیشتر این جاده های خاکی با ماشین سواری نیز ممکن است اما عموما طولانی و سنگلاخ هستند. برای برخی جاده های دشت لار نیز نیازمند ماشین شاسی بلند هستید. اگر فاقد ماشین شاسی بلند هستید می توانید از پلور، ماشین شاسی بلند کرایه کنید.

بهترین زمان و فصل سفر به دریاچه و دشت لار چه موقع است؟

بهترین زمان و فصل مناسب برای دیدن طبیعت کوه دماوند، اردیبهشت و خرداد است. کوهپایه های دماوند از جمله دشت لار بسیار خنک و خوش آب و هوا هستند به طوری که طبیعت گردی سبک در تابستان نیز می تواند دلپذیر باشد. در تعطیلات آخر هفته در کل تابستان، دماوند در اوج ازدحام و شلوغی قرار دارد و ممکن است انتظار شما از دیدن طبیعت بکر و نقاط خلوت براورده نشود.

آب و هوای کوهپایه های کوه دماوند در نیمه اول پاییز نیز هنوز مناسب است اما با شروع فصل سرما ضمن افت فاحش دمای هوا از جذابیت طبیعت نیز به شدت کاسته می شود. مناظر سپید کوهستان، دیدن کوه دماوند و جاذبه های اطرافش را بسیار جذاب می سازد اما احتمالا به دلیل سرما لذت کافی از سفر خود نخواهید برد. بنابراین بهار، تابستان و اوایل پاییز بهترین زمان برای سفر به دریاچه و دشت لار است. در اوایل بهار ممکن است وجود برفچال ها در برخی نقاط مسیر جاده های مرتفع دشت لار را مسدود کرده باشد.

گلهای زرد نزدیک چشمه دیوآسیاب, Yellow Flowers near Divasiab Fountain
گلهای زرد نزدیک چشمه دیوآسیاب, Yellow Flowers near Divasiab Fountain

 

آنچه برای برنامه ریزی اولیه و کلی سفر به دریاچه و دشت لار باید بدانید

بهترین رستوران های نزدیک به دریاچه و دشت لار کجاست؟

جاده هراز در محدوده نزدیک به پارک ملی لار دارای رستوران های متعددی است که تبلیغات اینترنتی برخی از آنها همه جا را پر کرده است اما برنامه های aminmana غیر انتفاعی هستند. متاسفانه سایتهای تریپ ادوایزر و لونلی پلنت نیز رستورانی را در این محدوده تایید نکرده اند.

با این وجود خوشبختانه در این میان یکی دو رستوران توسط کاربران گوگل امتیاز بسیار بالاتری دریافت کرده اند و می توان گفت مطمئن هستند. بنابراین پیشنهاد می شود در صورت نیاز به ترتیب اعتبار آنها، رستوران روگلی واقع در جاده هراز و دارای دو شعبه در دو سوی جاده در محدوده پلور و رستوران سالاری واقع در جاده هراز، ابتدای جاده رینه را انتخاب کنید.

بهترین جا و مکان برای چادر زدن یا محل اقامت در سفر به دریاچه و دشت لار کجاست؟

اگر از سمت تهران به طرف دریاچه لار می روید امکان اقامت شبانه در امامزاده هاشم با 2700 متر ارتفاع در فاصله 11 کیلومتری پلور وجود دارد. امامزاده هاشم دارای زائرسرا و هتل است. بویژه در تابستان و فصول گرم یا معتدل امکان چادر زدن در محدوده های مشخصی از امامزاده هم وجود دارد. امکاناتی مانند سوپرمارکت، پارکینگ، اورژانس، رستوران، نانوایی و…. نیز در امامزاده هاشم وجود دارد.

قرارگاه فدراسیون کوهنوردی در پلور با شماره تماس 01143342802,3 نیز امکانات مناسب برای شبمانی ارائه می نماید. قرارگاه پلور دارای ساختمانی بزرگ است و 2260 متر از سطح دریا ارتفاع دارد اما در عوض به دریاچه لار بسیار نزدیک است. در شهرهای پلور، رینه و لاریجان نیز هتل، اقامتگاه بومگردی و سوئیت های کرایه ای وجود دارد.

شهرت پارک ملی لار و دریاچه لار از بابت کمپینگ در طبیعت است. در نقاط مختلف پارک ملی لار می توانید چادر بزنید. بویژه نزدیک به سواحل دریاچه لار و یا در نزدیکی گوسفندسراها که دارای چشمه آب هستند فضاهای مناسب تری وجود دارد.

وسایل و لوازم ضروری برای سفر به دریاچه و دشت لار چیست؟

کوله پشتی و کفش پیاده روی و طبیعت گردی راحت ، عینک آفتابی و کلاه نقاب دار برای روزهای آفتابی ، لباس گرم برای فصول معتدل و سرد ، دوربین عکاسی ، دارو و لوازم شخصی ، بطری آب و تننقلات و تمام وسایل لازم برای پیک نیک در طبیعت

یک پکیج ویژه و بهترین برنامه پیشنهادی امین مانا برای این سفر

با برنامه امین مانا در سفر به دریاچه و دشت لار چه جاذبه ها و مسیرهایی را می توانید ببینید؟ 

جاده هراز از تهران به پلور و رینه، جاده هراز از آمل به رینه و پلور، امامزاده هاشم، شهر پلور، مجسمه کوهنورد پلور، رودخانه لار، پل سنگی پلور، مجتمع کوهستانی پلور(قرارگاه فدراسیون)، دشت شقایق، ایستگاه محیط بانی لار، جاده خاکی مسیر غربی دماوند، گوسفندسرای چال چال، دره اسپرین سره، گوسفندسرای وزان، سد لار، دریاچه لار، رودخانه ورارو، رودخانه دلیچای، جاده چشمه کوهسر، چشمه تاریخ، چشمه کوهسر، کوه دنبک، کوه نمکی کوهسر، کوه قلعه تشک، مسیر کوه قلعه تشک و کوه موسی، محل های مناسب کمپ و چشمه های دشت لار، گردنه ترشکچال، دشت چمن، مسیر دشت چمن، جاده چشمه دیوآسیاب و چشمه دیو آسیاب

چرا این برنامه بهترین برنامه ریزی برای دریاچه و دشت لار و حتی ارزان ترین تور دریاچه و دشت لار است؟

برای طراحی و ارائه این برنامه، از منابع متعدد و معتبر مانند سایت سازمان نقشه برداری، لونلی پلنت، تریپ ادوایزر و دهها تراک GPS از سایتهایی مانند Wikiloc استفاده شده است.

جاذبه های گردشگری هر منطقه و مسیرهای دارای جذابیت بیشتر برای پیاده روی در شهر، روستا و یا طبیعت، تعیین شده اند. همراه با تراک GPS(قابل استفاده روی گوشی)، یک برنامه ی دقیق که دارای زمان بندی و اولویت بندی جاذبه ها است در دسترس شماست. بنابراین، زمان را تلف نمی کنید و مجری یک تور خوب و ارزان برای خود خواهید بود. برای اطلاع بیشتر از چگونگی طراحی مسیر سفر در این سایت درباره aminmana را ببینید.

بر اساس نیازها، شرایط و فرصتی که دارید، ما حتی می توانیم برنامه ی سفر دلخواه شما را با برنامه ریزی سفارشی نیز آماده کنیم و یک برنامه، جدول، نقشه و فایل GPS اختصاصی تهیه نماییم تا بتوانید سفر خود را بی نقص انجام دهید. برنامه ریزی اختصاصی سفر را ببینید.

منظره دریاچه لار از قله گل زرد, Lar Lake View from Golezard Peak
منظره دریاچه لار از قله گل زرد, Lar Lake View from Golezard Peak

بهترین برنامه سفر به دریاچه و دشت لار چند روزه است؟

دو روز زمان نیاز دارید تا بدون از دست دادن مهمترین جاذبه ها، مهمترین مسیرهای طبیعت گردی اطراف دریاچه و دشت لار را ببینید. برنامه aminmana یک برنامه دو روزه است. حتی فرصت یک روزه نیز برای سر زدن به دریاچه لار امکان پذیر است که اصلا توصیه نمی کنیم زیرا ظرفیتهای منطقه بسیار بالاست اما برنامه برای سه روز و حتی بیشتر نیز انعطاف پذیر است.

بهترین برنامه ریزی سفر به دریاچه و دشت لار برای مکان های دیدنی چیست؟

ممکن است سفر نیم روزه به دشت و دریاچه لار نیز ممکن باشد اما آن را توصیه نمی کنیم زیرا با توجه به جاده های خاکی و وسعت منطقه همچنین نیاز به مجوز برای ورود به پارک ملی لار بهتر است زمان بیشتری صرف کنید.

اگر فرصت کمی دارید و برای اولین بار به دریاچه و دشت لار سفر می کنید و یا هیچ یک از مسیرها و جاذبه های طبیعی اطراف دریاچه لار را تابحال ندیده اید، می توانید جاده را در امتداد دریاچه لار تا انتهای دریاچه پیش بروید تا ضمن دیدن طبیعت منطقه از مناظر کوه دماوند نیز لذت ببرید. اطراق در کنار دریاچه لار بویژه در بهار واقعا لذت بخش است. به این ترتیب حتی با سفر یک روزه نیز می توانید یک سفر خوب به دشت لار و دریاچه سد لار داشته باشید.

اگر امکان سفر یک و نیم روزه یا سفر دو روزه به دشت و دریاچه لار داشته و قصد اقامت شبانه در منطقه را دارید کمپینگ در کنار دریاچه و یا نزدیک به یکی از چشمه ها می تواند جذاب باشد. برای فرصت اضافه ای که نسبت به برنامه یک روزه دارید حتما مسیر چشمه دیو آسیاب را طی کنید و از چشمه دیوآسیاب و طبیعت مسیر دیدن کنید.

برای سفر سه روزه به دشت لار یکی از مسیرها شامل مسیر جاده خاکی غربی به دشت ورارو یا مسیر چشمه کوه سر را نیز انتخاب و طی کنید. مسیر دشت ورارو بسیار طولانی تر است اما دیدنی و زیباست. بویژه با توقف های مناسب و صرف زمان، دشت چمن، گردنه ترشکچال و طبیعت مسیر را از دست ندهید. گردنه ترشکچال و ارتفاعات اطرافش مناظر عالی از کوه دماوند دارد.

برای سفر چهار روزه به دشت لار طبق جدول برنامه از تمام مسیرهای معرفی شده و طبیعت منطقه پارک ملی دیدن کنید. همچنین می توانید از فشردگی برنامه خود در روزهای اول تا سوم بکاهید. این امکان وجود دارد بر حسب سلیقه بیش از حد متعارف در هر نقطه زمان صرف کنید اما مراقب باشید زمان را برای جاذبه های اصلی از دست ندهید. ضمنا به قدری طبیعت دشت لار بویژه در تابستان و فصول معتدل خنک و خوش آب و هوا است که می توانید برای استراحت یک سفر پنج روزه یا بیشتر نیز برنامه ریزی کنید و با کمپینگ در طبیعت چند روزی را لذت ببرید.

دریاچه لار از قله دماوند, Lar Lake from Damavand Peak
دریاچه لار از قله دماوند, Lar Lake from Damavand Peak

نقشه مسیر

به ترتیب حروف لاتین و طبق جدول، برنامه را شروع و اجرا کنید.

 

حضور در برنامه های طبیعت گردی و کوهنوردی نیازمند داشتن تجربه، دانش و مربی متخصص است.
امین مانا مسئولیتی در قبال حوادث ناشی از عدم رعایت ایمنی ندارد و مسیریابی دقیق برای جلوگیری از حوادث یا اتلاف زمان و کمک به تورلیدرها و عموم مردم تنها هدف ماست. 

برنامه سفر به دریاچه و دشت لار

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- ترمینال اتوبوس شرق تهران یا تهرانپارس

با وسیله نقلیه (62 کیلومتر) بروید به

B- امامزاده هاشم

با وسیله نقلیه (12 کیلومتر) بروید به

C- پلور و مجسمه کوهنورد

با وسیله نقلیه (1.1 کیلومتر) بروید به

D- پل سنگی پلور و رودخانه لار

با وسیله نقلیه (1 کیلومتر) بروید به

E- مجتمع کوهستانی پلور و قرارگاه فدراسیون

با وسیله نقلیه (2 کیلومتر) بروید به

F- ابتدای جاده رینه

با وسیله نقلیه (2.1 کیلومتر) بروید به

G- دشت شقایق دماوند

با وسیله نقلیه (5.2 کیلومتر) بروید به

H- ایستگاه محیط بانی

با وسیله نقلیه (500 متر) بروید به

I- ابتدای جاده خاکی غربی به دشت ورارو

با وسیله نقلیه (2 کیلومتر) بروید به

J- ایستگاه دوم محیط بانی

با وسیله نقلیه (3.5 کیلومتر) بروید به

K- ابتدای جاده چشمه کوه سر

با وسیله نقلیه (2.7 کیلومتر) بروید به

L- دریاچه لار

با وسیله نقلیه (2.7 کیلومتر) بروید به

M- ابتدای مسیر برکه کوچک

با وسیله نقلیه (3.4 کیلومتر) بروید به

N- ابتدای جاده چشمه دیو آسیاب

با وسیله نقلیه (1.3 کیلومتر) بروید به

O- ابتدای مسیر کوه قلعه تشک

با وسیله نقلیه (7 کیلومتر) بروید به

P- رودخانه لار در انتهای دریاچه

نکات مهم و کلیدی حین گردش در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از ترمینال اتوبوس تهرانپارس در شرق تهران ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– بسته به محل اقامت شما در ایران، ترمینال اتوبوس تهرانپارس در شرق تهران و یا ترمینال اتوبوس آمل می توانند مبدا شروع سفر به سمت دریاچه و دشت لار باشد. پارک ملی لار جزو آمل و مازندران است اما بیشتر ایرانیان از تهران به سمت دشت لار می آیند. بنابراین ترمینال اتوبوس تهرانپارس بهترین محل برای کرایه وسیله نقلیه یا شروع برنامه دریاچه و دشت لار است.

– در مسیر خود به سمت پارک ملی لار از تهران باید وارد جاده هراز شوید. از شهر پردیس، بومهن، رودهن و آبعلی عبور می کنید تا در ارتفاعات البرز به امامزاده هاشم برسید. امامزاده هاشم در ارتفاع 2700 متری سطح دریا قرار دارد. بنای اصلی امامزاده مربوط به دوران صفویه است. امامزاده هاشم محل مناسبی برای شبمانی است زیرا دارای امکانات کاملی برای استراحت و خوردن غذاست.

مجسمه کوهنورد پلور, Climber Statue in Polur
مجسمه کوهنورد پلور, Climber Statue in Polur

– در ادامه مسیر به شهر پلور می رسید. مجسمه نمادین یک کوهنورد در ورودی پلور قرار دارد. از کنار مجسمه کوهنورد وارد پلور شوید و بلافاصله بعد از پل از فروشگاههای پلور مایحتاج موردنیاز خود را خریداری نمایید.

– پل سنگی و تاریخی پلور با قدمت پهلوی اول یعنی رضاشاه بر روی رودخانه لار قرار دارد و در مسیر شما به سمت دریاچه لار است. علاقمندان آثار تارخی می توانند با توقفی کوتاه از پل سنگی پلور دیدن کنند. سفر به پلور و تنگه زمان را ببینید.

پل سنگی پلور, Stone Bridje of Polur
پل سنگی پلور, Stone Bridje of Polur

– بیشتر کوهنوردان برای صعود قله دماوند از پلور برنامه خود را شروع می کنند زیرا مجتمع کوهستانی پلور بزرگ و مجهز است. بنابراین گردشگران و طبیعت گردها نیز می توانند از امکانات مجتمع کوهستانی پلور برای اقامت و شبمانی، استراحت و یا فقط کرایه وسیله نقلیه برای رفتن به دشت لار استفاده کنند. مجتمع کوهستانی پلور معروف به قرارگاه فدراسیون کوهنوردی است. قرارگاه پلور، در ارتفاع 2260 متری از سطح دریا، در زمین بزرگی واقع در ابتدای جادۀ سد لار و به صورت سالن سوله توسط فدراسیون کوهنوردی ایران ساخته شده است. این بنا شامل خوابگاه، حمام، سرویس بهداشتی، دیوارۀ سنگ نوردی و پارکینگ است. نرخ خدمات قرارگاه کوهنوردی پلور توسط فدراسیون تعیین میشود و معمولا از قیمتهای مناسبی به نسبت اقامتگاههای خصوصی برخوردار است. صعود به قله دماوند از مسیر جنوبی را ببینید.

مجتمع کوهستانی پلور, Polur Mountainous Complex
مجتمع کوهستانی پلور, Polur Mountainous Complex

– می توانید وسیله نقلیه خود را در محوطه پارکینگ قرارگاه پارک نمایید و با وسایل نقلیه شاسی بلند کرایه ای مانند پاترولها که در جلوی درب ساختمان قرارگاه جمع می شوند به دریاچه لار بروید. حتی می توانید راهنمای کوهنوردی یا طبیعت گردی استخدام نمایید تا برنامه بهتری را تجربه نمایید.

– از محل مجتمع کوهستانی پلور وارد جاده قدیم رینه شوید تا به سه راهی برسید. مسیر سمت راست به سمت رینه و پارکینگ جنوبی می رود. اما مسیر سمت چپ به سمت دشت لار می رود بنابراین وارد آن شوید تا به دشت شقایق برسید.

دشت شقایق پلور, Poppy Plain of Polur
دشت شقایق پلور, Poppy Plain of Polur

– شقایق ها و لاله ها در بیشتر دامنه های دماوند پراکنده اند و بویژه در نیمه دوم بهار و اوایل تابستان دیده می شوند اما در مسیر جاده پارک ملی لار، منطقه ای وجود دارد که به دلیل تراکم بیشتر به دشت شقایق معروف است. دشت شقایق پلور جلوه ای از طبیعت کوه دماوند است. یک پارکینگ کوچک در این محل وجود دارد. اتومبیل خود را در نقطه مشخص شده پارک کنید و کمی در دشت پیاده روی کنید.

ایستگاه محیط بانی لار, Lar Environment Station
ایستگاه محیط بانی لار, Lar Environment Station

– بعد از دیدن دشت شقایق به مسیر خود در جاده آسفالت به سمت ایستگاه محیط بانی پارک ملی لار ادامه دهید. سمت راست ورودی تاسیسات سد لار به ایستگاه محیط بانی دشت لار می رسید. تمام جاده های دشت لار خاکی و سنگلاخ هستند. اولین مسیر معرفی شده در این برنامه مسیر جاده غربی دماوند به دشت ورارو است. در دو نقطه مجزا می توان وارد جاده خاکی غرب دماوند شد و از آن طریق به سمت دشت ورارو رفت. در سمت راست مسیر و 2.5 کیلومتر مانده به ایستگاه محیط بانی دشت لار به ابتدای جاده خاکی غربی دماوند می رسید اگر جاده خاکی بسته بود از 500 متر بعد از محیط بانی دشت لار نیز می توانید از طریق یک جاده خاکی دیگر از کنار تابلوی پناهگاه سیمرغ وارد جاده خاکی شوید. نقطه اول نزدیک تر و در دسترس تر است اما ممکن است به منظور کنترل نفرات و تردد از محل محیط بانی، جاده اول را ببندند. هر دو مسیر بعد از دو کیلومتر در محل سه راهی مشخص شده روی نقشه به یکدیگر می رسند و ادامه مسیر یکسان و مشترک است. دوچرخه سواران نیز برای مسیر دور دماوند از همین جاده تردد می کنند. 
مسیرهای دوچرخه سواری دور کوه دماوند را ببینید.

ایستگاه محیط بانی لار, Lar Environment Station
ایستگاه محیط بانی لار, Lar Environment Station

– برای ورود به پارک ملی لار و عبور از ایستگاه محیط بانی تا قبل از 15 یا 20 خرداد نیاز به مجوز کتبی اداره محیط زیست دارید و باید از قبل در این زمینه مکاتبه کنید. البته تهیه مجوز پارک ملی لار مشکل نیست و جای نگرانی وجود ندارد. شماره تلفن اداره محیط زیست تهران 5-02177355781 و شماره اداره پارک ملی لار نیز 01223242441 و 01143342441 می باشد. با این حال معمولا پارک ملی لار از 15 خرداد تا 15 شهریور از ساعت 8 صبح تا 4 بعد از ظهر به روی تمام علاقمندان باز است اما گردشگران بایست 1 ساعت قبل از غروب آفتاب پارک را ترک کنند.

دماوند از دشت لار, Damavand from Lar Plain
دماوند از دشت لار, Damavand from Lar Plain

– جاده خاکی غربی به دشت ورارو از مبدا تا انتهای مسیر خود بعد از گردنه ترشکچال حدود 29 کیلومتر طول دارد و بسیار طولانی اما زیباست. بنابراین بهتر است کسانی که فرصت زیاد دارند وارد این مسیر شوند. جاده خاکی غربی به دشت ورارو برای عشایر و گله داران منطقه استفاده می شود و در فصول پاییز و زمستان بسته است. ورآرود یکی از زیباترین مناطق پارک ملی لار است. چشم انداز بسیار خوبی از کوه دماوند از دشت ورارو قابل دیدن است.

دماوند از دشت ورارو, Damavand from Vararu Plain
دماوند از دشت ورارو, Damavand from Vararu Plain

– با ورود به جاده ورارو و 600 متر بعد از سه راهی از گوسفندسرای چال چال عبور می کنید و در مسیر دره اسپرین سره 2.5 کیلومتر بعد به گوسفندسرای وزان می رسید. پس از 10 کیلومتر به سه راهی دشت ورارو خواهید رسید. مسیر سمت راست به سمت پارکینگ غربی می رود و معمولا کوهنوردان به آن سو می روند اما اگر قصد دیدن دشت زیبای ورارو و محیط بکر آن را دارید به سمت چپ بروید. صعود به قله دماوند از مسیر غربی را ببینید.

دماوند از ترشکچال, Damavand from Torshakchal
دماوند از ترشکچال, Damavand from Torshakchal

– 4.2 کیلومتر بعد به دشت ورارو که با نام دشت ورارود نیز نامیده می شود می رسید. در این دشت رودخانه ورارو به رودخانه دلیچای می ریزد و چمنزار وسیعی وجود دارد. در چند نقطه گوسفندسرا و چشمه در دشت وجود دارد و می توانید برای مدت طولانی در این منطقه بکر بمانید. جاده خاکی در امتداد رودخانه ورارو و دره سرسبز آن پیش می رود تا حدود 7 کیلومتر بعد به گردنه ترشکچال و سپس جاده چشمه دیو آسیاب برسد. در حقیقت جاده دشت ورارو کل کوه نمکی کوه سر را دور می زند. بنابراین حتی از این منطقه می توانید به سمت چشمه دیوآسیاب بروید.

دماوند از گردنه ترشکچال, Damavand from Torshakchal Defile
دماوند از گردنه ترشکچال, Damavand from Torshakchal Defile

– یک مسیر پاکوب و پیاده روی به طول بیش از 1.5 کیلومتر قبل از گردنه ترشکچال علامت گذاری شده است که به سمت دشت چمن و سرچشمه رودخانه ورارو می رود. دشت چمن دشت کوچک و زیبایی در نقطه آغازین دره ورارو است و می توانید به عنوان فوق برنامه آن را ببینید. قبل از گردنه ترشکچال نیز یک قبرستان تاریخی در سمت چپ جاده اصلی در ییلاق ترشکچال وجود دارد.

– همانطور که گفته شد جاده دشت ورارو به دلیل طولانی بودن چندان مناسب برنامه های یک روزه نیست. اگر بعد از محیط بانی به مسیر مستقیم خود در جاده اصلی ادامه دهید به پل رودخانه دلیچای و ابتدای مسیر جاده چشمه کوه سر می رسید. جاده چشمه کوهسر نیز کوه دنبک را دور می زند و پس از 5.5 کیلومتر به جاده چشمه دیو اسیاب می رسد. در مسیر این جاده خاکی نیز دو چشمه معروف به نامهای چشمه تاریخ و چشمه کوهسر قرار گرفته اند که دسترسی به چشمه کوهسر ساده تر است و مسیر آن مشخص شده است. در انتهای مسیر چشمه کوهسر تمام جاده 5.5 کیلومتر جاده را بازگردید و یا وارد جاده چشمه دیوآسیاب شوید.

رودخانه دلیچای, Delichay River
رودخانه دلیچای, Delichay River

– جاده اصلی را ادامه دهید. در ادامه جاده بسیار به دریاچه سد لار نزدیک می شود. به همین علت این بخش از مسیر برای پیاده روی های کوتاه مناسب است و می توانید مناظر دریاچه را بیشتر ببینید و حتی در ادامه در مسیر یک برکه کوچک نزدیک به ساحل دریاچه پیاده روی خود را ادامه دهید.

دریاچه لار, Lar Lake
دریاچه لار, Lar Lake

– مسیر جاده اصلی را ادامه دهید تا در محل رودخانه سفیدآب به ابتدای جاده چشمه دیوآسیاب مهمترین جاذبه دشت لار برسید. حدود 10 کیلومتر جاده خاکی در پیش دارید که مانند سایر جاده ها به زحمت برای سواری نیز قابل تردد است اما سنگهای بزرگ جاده برای ماشین ها آزار دهنده است. در ابتدای مسیر جاده به سه راهی چشمه کوهسر می رسید. از این نقطه نیز می توان در جهت خلاف مسیر اشاره شده در برنامه به سمت چشمه کوهسر رفت.

رودخانه سفیدآب, Sefidab River
رودخانه سفیدآب, Sefidab River

– جاده خاکی چشمه دیو آسیاب در تمام مسیر خود از دامنه مشرف بر رودخانه سفیدآب پیش می رود. بعد از گذشتن از یک گوسفندسرا، حدود 2 کیلومتر مانده به انتهای مسیر به سه راهی ترشکچال می رسید. از این نقطه نیز به می توان در جهت خلاف مسیر اشاره شده در برنامه به سمت دشت ورارو رفت. در حقیقت جاده های دشت لار در بسیاری نقاط به یکدیگر راه دارند و می توانید مسیرهای مختلفی را برنامه ریزی کنید.

– در نهایت بعد از یک چشمه گوگردی که شباهت هایی با چشمه باداب سورت دارد به چشمه دیوآسیاب می رسید. محل پارکینگ و مسیر کوتاه پیاده روی مشخص شده است. باید ماشین را با فاصله از چشمه پارک کرده و جلوتر نبرید تا چشمه آسیب نبیند. حوضچه اصلی با بیست متر قطر و در حدود دو متر عمق بر روی تپه ای آهکی به ارتفاع 10 متر از کف رودخانه مجاور قرار گرفته است و از جاده دید ندارد.

چشمه دیوآسیاب, Divasiab Fountain
چشمه دیوآسیاب, Divasiab Fountain

– وجود املاح بی کربنات فراوان در آب دریاچه باعث ایجاد تپه بستر این چشمه شده است. رنگ آبی فیروزه ای چشمه دیوآسیاب و حباب های دو دهانه چشمه جوشان وسط حوضچه بسیار چشم نواز است. آب چشمه دارای طعم ترش با بوی گوگرد و دمای آب بین 5 تا 10 درجه سانتیگراد متغیر است.

چشمه دیوآسیاب, Divasiab Fountain
چشمه دیوآسیاب, Divasiab Fountain

– پس از دیدن چشمه دیوآسیاب تمام مسیر جاده خاکی 10 کیلومتری را تا جاده خاکی اصلی بازگردید و به مسیر خود ادامه دهید تا به ابتدای مسیر کوه قلعه تشک که با نام کوه موسی نیز مشهور است برسید. در این قسمت با پیمودن مسیر سه کیلومتری جاده خاکی می توانید در غرب و جنوب کوه قلعه تشک سواحل بکرتری از دریاچه سد لار را ببینید.

دریاچه لار از موسی کوه, Lar Lake from Musakuh
دریاچه لار از موسی کوه, Lar Lake from Musakuh

– در نهایت با ادامه مسیر اصلی می توانید تا نقطه انتهایی دریاچه لار و محل رودخانه لار پیش بروید و یا اینکه از همان مسیر رفت به سمت پلور بازگردید. ضمنا برای دسترسی به جنوب دریاچه لار می توانید از سمت دشت گل زرد نیز به چشمه دهل زنان در نزدیکی دریاچه لار بروید. سفر به دشت و غار گل زرد را ببینید.

این برنامه، نقشه و فایل GPS(ثبت شده در گوگل)، یک پکیج ویژه و پیش نویس اجرای برنامه دریاچه و دشت لار برای یک تورلیدر است. استفاده از این اطلاعات در سایتهای گردشگری بدون پیوند مطلب به امین مانا یا ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

اطلاعات و سایر نکات مهم سفر به دریاچه و دشت لار چیست؟

وضعیت آب و هوا برای اجرای موفق این برنامه اهمیت حیاتی دارد و لازم است دست کم یک تا سه روز قبل از صعود دوباره آب و هوا را بررسی کنید.

بدلیل ازدحام در روزهای تعطیل سعی کنید در روزهای عادی برای صعود خود برنامه ریزی کنید.

بهترین سفرنامه ها و گزارش برنامه های دریاچه و دشت لار کدام هستند؟

لینک گزارش بازدید از دشت لار در خرداد 1389 از گروه کوهنوردی دانشگاهیان 

لینک گزارش دوچرخه ‎سواری دشت ورارو تا دشت لار از کانون دوچرخه سواری موسسه طبیعت 

لینک گزارش دامنه های دماوند شامل دره گل زرد و دشت لار در خرداد 1395 از باشگاه کاویان

 

با تبلیغ تور، اقامتگاه و سایر خدمات گردشگری خود در این صفحه بیشتر دیده شوید. آگهی سری اول رایگان است.
تماس با ما

خدمات مفید در این منطقه

قرارگاه فدراسیون کوهنوردی در پلور اقامتگاه و خدمات رفاهی به کوهنوردان - پلور 01143342802 - 01143342803 - 09119933560
آقای سهراب غلامی خدمات نقلیه قرارگاه پلور 09116252257 - 09368072821

دریافت رایگان فایل GPS مسیر برنامه و مسیریابی روی گوشی حین سفر

اگر برنامه مسیریابی با قابلیت ساپورت فایلهای KML بر روی گوشی خود ندارید، اپلیکیشن MAPS.ME را نصب کنید. بهترین اپلیکیشن مسیریاب با نقشه آفلاین مسیریابی در سفر و طبیعت بدون نیاز به اینترنت

 

پرسشهای شما از سفر به این منطقه بلافاصله پاسخ داده می شود لطفا پایین همین صفحه پیام بگذارید و صرفا جهت سفارش طراحی اختصاصی برنامه یا آگهی، مستقیما تماس بگیرید.

 

برای ادامه سفر بهترین جاهای دیدنی اطراف دریاچه و دشت لار کجا هستند؟

 

سفر به پلور و تنگه زمان
سفر به رینه و آبگرم لاریجان
سفر به آبشار شاهاندشت و قلعه ملک بهمن
مسیرهای دوچرخه سواری دور کوه دماوند
صعود به قله پاشوره
سفر به دشت آزو و روستای نوا
سفر به منطقه امیری لاریجان
صعود به قله امیری
سفر به دشت و غار گل زرد
صعود به قله گل زرد
صعود به قله دماوند از مسیر جنوبی
صعود به قله دماوند از مسیر شمال شرقی
صعود به قله دماوند از مسیر شمالی
صعود به قله دماوند از مسیر غربی
صعود به قله دماوند از مسیر شمال غربی
صعود به قله دماوند از مسیرهای شرقی گزنه، ملار، لاریجان و رینه

 

برای دیدن همه جاهای دیدنی استان مازندران، سفرها و صعودهای استان مازندران را ببینید.

 

برای دیدن سایر جاهای دیدنی ایران یکی از نزدیک ترین استانهای همسایه زیر را انتخاب کنید.

 

سفر به استان تهران
سفر به استان گیلان
سفر به استان قزوین
سفر به استان گلستان
سفر به استان البرز
سفر به استان سمنان

به زودی منتشر می شود:

سفر به دره دو هزار، سفر به دره سه هزار، سفر به آبشار تودارک، سفر به چالوس، سفر به دشت دریاسر، سفر به لیره سر و آبگرم فلکده، سفر به آغوزحال و ولگسر، سفر به دریاچه دریوک، سفر به مرداب هسل، سفر به کلاردشت، سفر به نمک آبرود، سفر به فیلبند، سفر به دریاچه شورمست، سفر به سد سلیمان تنگه، سفر به دریاچه الندان، سفر به باداب سورت، سفر به کیاسر، سفر به نکا، سفر به دریاچه چورت، سفر به گلوگاه، سفر به جویبار، سفر به بابلسر، سفر به بابل، سفر به لفور، سفر به آلاشت، سفر به لاجیم، سفر به قائم شهر، سفر به آمل، سفر به آبشار گزو، سفر به شیرگاه، سفر به زیرآب، سفر به پل سفید، سفر به ورسک، سفر به جنگل الیمستان و رستم چاله ها، سفر به سنگچال، سفر به شیاده، سفر به سنگده، مسیر طالقان به سه هزار، صعود قله سماموس، صعود قله علم کوه از مسیر حصارچال، صعود قله شکرلقاس، ،صعود قله کهون، سفر به دشت دریوک

به راحتی برنامه سفر مطابق با علایق و نیازهای خود را پیدا کنید!

4 پاسخ

  1. شما خیلی خیلی خوب هستید
    من واقعا به شما تبریک میگم بابت این سایت عااالی به معنی واقعی
    لطفا همیشه همینجوری قدرتمند و حرفه ای ادامه بدید

    1. سپاسگزارم علیرضای عزیز
      بعد از سالها زندگی معمولی روزی تصمیم گرفتم شغلم را رها کنم و در رابطه با گردشگری و طبیعت گردی که علاقه و تخصص واقعی ام(نه آنچه در دانشگاه خواندم) بوده با ایجاد این سایت و پیاده سازی ایده هام کاری مفید برای ایران انجام دهم. با این فقر اطلاعاتی که در ایران هست به قدری تولید محتوای دقیق و به قول شما حرفه ای مشکل و وقت گیر هست که فقط و فقط افرادی مثل شما با این بیان صمیمانه و انگیزه بخش شون باعث می شوند با قدرت ادامه دهم.
      ممنون. واقعا ممنون

  2. با سلام و عرض ادب و احترام .ممنون از تولید محتوای حرفه ای و خوبتون . با توجه به فصل زاد و ولد حیوانات لطف بفرمایید بگید که در فصل بهار از چه تاریخی میشه جهت کمپ و شب مانی اقدام کرد .
    آیا کمپینگ و شب مانی نیاز به مجوز خاصی داره ؟
    اگر جواب بله هستش مجوز رو از کجا و به چه شکل باید دریافت کرد .
    باز هم بابت مطالب مفیدتون ممنونم

    1. سلام
      سپاسگزارم از لطف و حمایت شما
      پیشنهاد می کنم با توجه به تغییرات مداوم قوانین در ایران و عدم ثبات، برای دریافت مجوز و کسب اطلاعات دقیق و به روز با شماره تلفن اداره محیط زیست تهران 5-02177355781 و شماره اداره پارک ملی لار 01223242441 و 01143342441 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *