برای یافتن سفر بر اساس علایق و نیازهای خود

راهنمای سفر در ایران برای همه

گام به گام سفر به شوش با فایل GPS

شما همیشه نیاز به راهنما یا خرید تور ندارید. با این برنامه ی دقیق، تورلیدر خود در سفر به شوش باشید.

چرا باید به شوش سفر کرد؟

 

– شوش دارای تاریخ و تمدن کهن شش هزار ساله است و از 2700 قبل از میلاد در زمان عیلام تا پایان دوره هخامنشیان پایتخت ایران بوده است.

– محوطه تاریخی شوش شامل کاخ شاوور، کاخ آپادانا، تپه اکروپل، شهر شاهی و مجموعه بناهای مذهبی شوش در یونسکو به عنوان میراث بشریت به ثبت رسیده است.

– مقبره حضرت دانیال نبی که در باور ادیان ابراهیمی یکی از پیامبران بنی اسرائیل و مربوط به قرن هفتم پیش از میلاد است در شوش قرار دارد.

– ایوان کرخه، کامل‌ترین و بزرگ‌ترین شهر مدفون شده ساسانی است که در ۲۰ کیلومتری شمال‌ غربی شوش قرار دارد و متاسفانه تنها ویرانه ای از آن باقی است اما می تواند برای عاشقان تاریخ جذاب باشد.

– کرخه یکی از بزرگترین رودخانه های ایران از غرب شوش عبور می کند و رودخانه تاریخی شاوور نیز در میان شهر شوش جریان دارد.

– پارک ملی کرخه و جنگلهای گرمسیری آن محل زیست گوزن زرد ایرانی یکی از محبوب ترین محلهای علاقمندان به طبیعت و حیات وحش است و در نزدیکی شوش قرار دارد.

– مردم شوش به دلیل حضور اقوام لر و عرب، دارای زبان ،لهجه و فرهنگ خاصی هستند و گویش شوشی به فضای شهر جذابیت ویژه ای داده است.

– شوش مرکز پرورش شتر در استان خوزستان است و منطقه فتح المبین و روستاهای عنکوش و فرحان کبر در غرب شوش محل استقرار شتر داران شوش است.

– یادمان شهدای فتح المبین یکی از بزرگترین رویدادها در جنگ ایران و عراق در نزدیکی شوش قرار دارد و جذابیت گردشگری دارد.

– در حالی که در زمستان هوای بیشتر مناطق داخلی ایران به شدت سرد است شوش دارای هوای معتدل و مناسب برای سفر می باشد.

 

آنچه پیش از تصمیم سفر به شوش باید حتما بدانید

شوش کجاست؟

شوش شهری تاریخی در شمال استان خوزستان در جنوب غربی ایران است و در نزدیکی شهرهایی چون اندیمشک، شوشتر، دزفول و اهواز قرار دارد.

محبوبیت گردشگری شوش در چیست؟

آثار تاریخی ثبت شده در یونسکو از جمله کاخ اپادانا و قلعه شوش و مقبره دانیال نبی

بهترین جاهای دیدنی شوش کجاست؟

موزه شوش، کاخ اپادانا، مقبره دانیال نبی و بازار شوش

نوع برنامه سفر به شوش چیست؟

این یک برنامه گردشگری شهری و گردشگری تاریخی است.

درجه سختی سفر به شوش چقدر است؟

آسان و مناسب برای تمام افراد تندرست با توانایی پیاده روی های کوتاه از 500 متر تا 10 کیلومتر در مسیرهای هموار یا نسبتا ناهموار محوطه های تاریخی و طبیعت جنگلهای گرمسیری کرخه

شهر شاهی, Shahi Town
شهر شاهی, Shahi Town

فاصله تهران و اهواز تا شوش با ماشین چقدر است؟

فاصله زمانی تهران تا شوش از مسیر اراک، خرم آباد و اندیمشک با ماشین سواری نزدیک به 8 ساعت است. این مسیر تقریبا 680 کیلومتر است.

فاصله زمانی اهواز تا شوش نیز با ماشین سواری حدود 1 ساعت و ربع است. این مسیر تقریبا 110 کیلومتر است.

مسیر جاده دسترسی و راههای رفتن به شوش چطور است؟

شوش در جنوب غربی ایران واقع شده است و دارای جاده های آسفالت مناسب به سمت اندیمشک، دشت عباس، شوشتر، دزفول و اهواز است. تمام جاده های منتهی به شوش آسفالت و با کیفیت قابل قبول هستند.

نزدیک ترین و بهترین راه رفتن به شوش از طرف تهران، جاده اراک، خرم آباد و اندیمشک است که بخش قابل توجهی از آن بزرگراه است.

نزدیک ترین و بهترین راه رفتن به شوش از طرف اهواز نیز جاده و مسیر مستقیمی است که دارای دو باند و با کیفیت است.

بهترین زمان و فصل سفر به شوش چه موقع است؟

تنها فصول سرد برای سفر به شوش مناسب هستند. پاییز و بخصوص زمستان بهترین زمان هستند. آب و هوای شوش در اوایل بهار نیز هنوز قابل تحمل است. بهترین زمان برای دیدن پارک ملی کرخه در نزدیکی شوش شامل طبیعت و حیات وحش آن اواخر زمستان و اوایل بهار است. گرمای تابستان شوش طاقت فرساست.

پارک ملی کرخه, Karkheh National Park
پارک ملی کرخه, Karkheh National Park

 

آنچه برای برنامه ریزی اولیه و کلی سفر به شوش باید بدانید

بهترین رستوران های شوش کجاست؟

شوش دارای دهها رستوران است که تبلیغات اینترنتی برخی از آنها همه جا را پر کرده است اما برنامه های سفر aminmana غیر انتفاعی هستند. سایت معتبر لونلی پلنت رستوران سنتی پردیس دانیال را که در کوچه روبروی موزه شوش قرار دارد بهترین محل برای صرف غذا در شوش معرفی کرده است. یک کاروانسرای قدیمی که اتاقهای کرایه ای نیز دارد در این محل تبدیل به بهترین رستوران شوش شده است.

بهترین جا و مکان برای چادر زدن یا محل اقامت در شوش کجاست؟

برای محل اقامت، در شوش دست کم یک هتل و خانه معلم وجود دارد که می توانید استفاده نمایید. علاوه بر این امکان کرایه سوئیت، آپارتمان و خانه های محلی با کیفیت و قیمتهای مناسب تر و از طرق مختلف نیز فراهم است.

امکان چادر زدن و کمپینگ در بیشتر پارکهای شهر شوش مانند پارک ساحلی، پارک ارمغان و… فراهم است زیرا شوش یک شهر زیارتی محسوب می شود و مسافران زیادی دارد.

وسایل و لوازم ضروری برای سفر به شوش چیست؟

کوله پشتی و کفش پیاده روی راحت ، عینک آفتابی و کلاه نقاب دار برای روزهای آفتابی ، لباس گرم برای فصول سرد ، دوربین عکاسی ، دارو و لوازم شخصی ، بطری آب و تننقلات

یک پکیج ویژه و بهترین برنامه پیشنهادی امین مانا برای این سفر

با برنامه امین مانا در سفر به شوش چه جاذبه ها و مسیرهایی را می توانید ببینید؟ 

شهر شوش – مقبره دعبل خزاعی رودخانه شاوور – کاخ شاوور یا اردشیر – مجموعه تاریخی شوش شامل موزه شوش، قلعه شوش، کاخ آپادانا، تپه آکروپل و شهر شاهی – بازار شوش و بقعه دانیال نبی – مسجد جامع شوش – یادمان شهدای عملیات فتح المبین در جنگ ایران و عراق – روستای احمد مولا – روستای علی جادر – بقعه شچاخ یا قدمگاه امام حسن – مسیر اداره پارک ملی کرخه و جنگلهای گرمسیری پارک ملی کرخه – رودخانه کرخه و پل کرخه

چرا این برنامه بهترین برنامه ریزی برای شوش و حتی ارزان ترین تور شوش است؟

برای طراحی و ارائه این برنامه، از منابع متعدد و معتبر مانند سایت سازمان نقشه برداری، لونلی پلنت، تریپ ادوایزر و دهها تراک GPS از سایتهایی مانند Wikiloc استفاده شده است.

جاذبه های گردشگری هر منطقه و مسیرهای دارای جذابیت بیشتر برای پیاده روی در شهر، روستا و یا طبیعت، تعیین شده اند. همراه با تراک GPS(قابل استفاده روی گوشی)، یک برنامه ی دقیق که دارای زمان بندی و اولویت بندی جاذبه ها است در دسترس شماست. بنابراین، زمان را تلف نمی کنید و مجری یک تور خوب و ارزان برای خود خواهید بود. برای اطلاع بیشتر از چگونگی طراحی مسیر سفر در این سایت درباره aminmana را ببینید.

بر اساس نیازها، شرایط و فرصتی که دارید، ما حتی می توانیم برنامه ی سفر دلخواه شما را با برنامه ریزی سفارشی نیز آماده کنیم و یک برنامه، جدول، نقشه و فایل GPS اختصاصی تهیه نماییم تا بتوانید سفر خود را بی نقص انجام دهید. برنامه ریزی اختصاصی سفر را ببینید.

مقبره دعبل خزاعی, Deabel Khozaei Tomb
مقبره دعبل خزاعی, Deabel Khozaei Tomb

بهترین برنامه سفر به شوش چند روزه است؟

یک برنامه نیم تا یک روزه برای شهر شوش مناسب و کافی است. برنامه aminmana یک برنامه یک روزه است اما برای فرصت نیم روزه یا بیشتر از یک روز نیز انعطاف پذیر است زیرا شوش علاوه بر محوطه های تاریخی با وجود طبیعت رودخانه کرخه و یادمان های جنگ پتانسیل گردشگری زیادی دارد.

بهترین برنامه ریزی سفر به شوش برای مکان های دیدنی چیست؟

اگر برای اولین بار به شوش سفر می کنید و فرصت بسیار محدودی دارید شاخص ترین جاذبه های توریستی و اصیل آن را از دست ندهید. شهرت شوش به مجموعه محوطه باستانی شوش شامل کاخ آپادانا، قلعه فرانسوی ها و موزه شوش از یک سو و مقبره دانیال نبی از سوی دیگر است. دیدار از آثار مذکور فرصت نسبتا زیادی نیاز دارد بخصوص که بازار شوش نیز در اطراف مقبره حضرت دانیال قرار دارد و معمولا بسیار شلوغ است بنابراین سعی کنید سرعت خود را در گشت و گذار بیشتر کنید. به این ترتیب حتی با سفر نیم روزه به شوش نیز می توانید یک برداشت خوب از شوش داشته باشید.

شوش یکی از مهمترین شهرهای گردشگری خوزستان است و پیشنهاد می شود بیش از نیم روز برای شوش فرصت بگذارید. برای سفر یک روزه به شوش با آرامش و صرف زمان بیشتری به گشت و گذار در شوش بپردازید زیرا شوش به عنوان پایتخت زمستانی هخامنشیان پس از تخت جمشید مهمترین مجموعه باستانی ایران محسوب می شود. در ادامه برنامه دیدن مقبره دعبل خزاعی، رودخانه شاوور و کاخ اردشیر معروف به کاخ شاوور را نیز به برنامه خود اضافه نمایید. بهترین زمان برای دیدن محوطه های باستانی شوش صبح اول وقت است زیرا در میانه ی روز ممکن است گرما آزار دهنده باشد.است. به این ترتیب با چینش و زمان بندی مناسب می توانید کمترین اتلاف انرژی و زمان را در طول برنامه داشته باشید.

برای سفر دو روزه به شوش علاوه بر جاذبه های گردشگری داخل شهر از یادمان فتح المبین در نزدیکی شوش همچنین پارک ملی کرخه نیز دیدن کنید. جاذبه های مذکور بویژه پارک ملی کرخه با توجه به اینکه از شوش کمی فاصله دارند به حدود نیم روز زمان نیاز دارند.

نقشه مسیر

به ترتیب حروف لاتین و طبق جدول، برنامه را شروع و اجرا کنید.

 

حضور در برنامه های طبیعت گردی و کوهنوردی نیازمند داشتن تجربه، دانش و مربی متخصص است.
امین مانا مسئولیتی در قبال حوادث ناشی از عدم رعایت ایمنی ندارد و مسیریابی دقیق برای جلوگیری از حوادث یا اتلاف زمان و کمک به تورلیدرها و عموم مردم تنها هدف ماست. 

برنامه سفر به ترتیب نقاط از شروع تا پایان

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- ترمینال اتوبوس شوش

با وسیله نقلیه (700 متر) بروید به

B- مقبره دعبل خزاعی

با وسیله نقلیه (800 متر) بروید به

C- کاخ شاوور

پیاده یا با وسیله نقلیه (350 متر) بروید به

D- مجموعه تاریخی شوش شامل موزه شوش، قلعه شوش، کاخ آپادانا، تپه آکروپل و شهر شاهی

پیاده (200 متر) بروید به

E- بازار شوش و بقعه دانیال نبی

پیاده (150 متر) بروید به

F- مسجد جامع شوش

با وسیله نقلیه (1.1 کیلومتر) بروید به

G- میدان خلیج فارس و ابتدای مسیر یادمان شهدای عملیات فتح المبین در جنگ ایران و عراق

با وسیله نقلیه (10.5 کیلومتر) بروید به

I- ابتدای مسیر بقعه شچاخ

با وسیله نقلیه (2.1 کیلومتر) بروید به

J- ابتدای مسیر پارک ملی کرخه

این برنامه، نقشه و فایل GPS(ثبت شده در گوگل)، یک پکیج ویژه و پیش نویس اجرای تور شوش برای یک تورلیدر است. استفاده از این اطلاعات در سایتهای گردشگری بدون پیوند مطلب به امین مانا یا ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

نکات مهم و کلیدی حین گردش در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از ترمینال اتوبوس شوش ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– ترمینال اتوبوس شوش در شمال شهر محل مناسبی برای شروع برنامه شوش گردی و در صورت نیاز کرایه تاکسی است.

– از میدان دعل خزاعی عبور کنید تا به مقبره دعبل خزاعی برسید. دعبل خزاعی نام یکی از مهمترین شاعران قرون اولیه اسلامی و جزو مشاهیر شیعه است. دعبل در زمان تعدادی از خلفای عباسی و امام ششم تا امام یازدهم شیعیان زندگی کرده و مداح امامان بوده است. محمد بن علی خزاعی سفرهایی به کشورهای آسیایی و آفریقایی از افغانستان و خراسان تا مصر و مراکش داشت و امرای آن بلاد را هم مدح می‌گفت. خلفای عباسی به دلیل هجویاتش علیه آنان، دعبل خزاعی را همواره مورد تعقیب قرار می دادند و سرانجام نیز در یکی از روستاهای اطراف شوش که منزل داشت کشته شد.

– دعبل خزاعی یکی از مولفه های فرهنگی شوش محسوب می شود. ساخت و نصب مجسمه نمادین دعبل خزاعی در محل میدان دعبل خزاعی در شوش نیز سالها مورد مناقشه و بحث بوده است. دیدار از مقبره دعبل خزاعی مانند سایر اماکن مذهبی رایگان است. در نگاه اول گنبد بقعه با رنگ سیاه و فرم متفاوت جلب نظر می کند. ساختار زیرین گنبد دعبل خزاعی نیز با وجود چند‌ضلعی‌ های متعدد که تا بالاترین قسمت گنبد امتداد دارند زیبایی خاصی دارد.

مقبره دعبل خزاعی, Deabel Khozaei Tomb
مقبره دعبل خزاعی, Deabel Khozaei Tomb

– می توانید در خیابان اصلی مستقیما به سمت موزه شوش و محوطه باستانی شوش بروید. اما اگر قصد دیدن همه جاذبه های شوش از جمله کاخ باستانی شاوور که بر خلاف سایر آثار و جاذبه های شوش در سمت غربی رودخانه شاوور قرار دارد باید با گذر از رودخانه شاوور کمی مسیر خود را منحرف نمایید. رودخانه شاوور، در مسیر شمال به جنوب، پس از گذشتن و تقسیم شوش به دو بخش شرقی و غربی به موازات جاده اهواز و در میان دو رودخانه کرخه و دز به سمت جنوب می رود و سرانجام به رودخانه دز می‌ریزد. رود شاوور یکی از منابع تامین تالاب بامدژ نیز می باشد.

کاخ شاوور, Shavoor Palace
کاخ شاوور, Shavoor Palace

– در سال 1968 میلادی کشاورزان محلی شوش هنگام مسطح سازی زمین‌های زراعی خودشان متوجه ستون‌های سنگی در نزدیکی رودخانه شاوور شدند. از آن زمان، کاوش‌های علمی وسیعی توسط محققان مختلف در این مکان انجام گردید و کاخ شاوور شوش کشف شد. نام کاخ شاوور از نام رودخانه شاوور گرفته شده است. پایه ستونهای کاخ شاوور از سنگ بوده و دیوارها از خشت ساخته شده‌اند. کاخ شاوور شوش شباهت بسیار زیادی با کاخ آپادانای شوش دارد و شاید تنها تفاوت بین ستون‌های این دو کاخ، ارتفاع کم ستون‌های کاخ شاوور باشد. کاخ شاوور از کاخ‌های دوران هخامنشیان است و به دستور اردشیر دوم ساخته شده است به همین دلیل کاخ اردشیر نیز نامیده شده است.

کاخ شاوور, Shavoor Palace
کاخ شاوور, Shavoor Palace

– شوربختانه ساعات باز بودن کاخ شاوور مشخص نیست. در نوروز و مواقع پیک مسافر ورود برای گردشگران آزاد است. در سایر زمانها نیز ممکن است این شانس را داشته باشید که از کاخ شاوور دیدن کنید به این منظور با نگهبان و مسئول مربوطه در محل مذاکره نمایید.

– به شرق رودخانه شاوور بازگردید و وارد خیابان اصلی شوید تا با خریداری بلیط ورودی از موزه شوش و مهمترین محوطه باستانی خوزستان شامل شهر شاهی، کاخ آپادانا، قلعه شوش و تپه اکروپل دیدن کنید. نخست از موزه شوش که نزدیک تر است دیدن کنید.

موزه شوش, Shush Museum
موزه شوش, Shush Museum

– موزه شوش با حدود 500 متر مربع زیر بنا، در میان باغی زیبا ساخته شده است. داخل حیاط موزه بعضی از مجسمه ها و آثار باستانی در داخل محفظه های شیشه ای برای بازدید عموم قرار دارند. بیشتر اشیا تاریخی به درون ساختمان منتقل شده اند. آثار نگهداری شده در موزه شوش از مجسمه ها و سرستون های مکشوفه از مسجد سلیمان و آپادانای شوش، تابوت های سفالی و سنگی، مجسمه های خدایان، آجر نوشته ها، سفالینه ها و… تشکیل شده است. پس از دیدن موزه شوش از سمت شمالی حیاط موزه به طرف کاخ اپادنا بروید.

منطقه تاریخی شوش, Historical Area of Shush
منطقه تاریخی شوش, Historical Area of Shush

– کاخ آپادانای شوش قصر زمستانی شاهان هخامنشی و کاخ اصلی داریوش بزرگ بوده‌ است. کاخ آپادانا به دستور داریوش بزرگ پادشاه هخامنشی در حدود سال‌های 520 پیش از میلاد در شهر باستانی شوش روی آثار و بقایای ایلامی بنا نهاده شد. دیوارهای کاخ آپادانا از خشت و ستون‌های آن از جنس سنگ هستند. بخش‌های مهمی از کاخ آپادنا در زمان اردشیر یکم هخامنشی دچار آتش‌سوزی شد و در زمان اردشیر دوم بازسازی شد. سرانجام کاخ آپادنا مانند سایر کاخ‌ های هخامنشی در زمان حملهٔ اسکندر به کلی ویران شد. کاخ آپادانا در طول تاریخ نیز از تهاجمات مختلف مانند حمله مغول ها و از غارت در زمان معاصر توسط فرانسوی ها در امان نبوده است.

کاخ آپادانا, Apadana Palace
کاخ آپادانا, Apadana Palace

– مساحت کاخ آپادانا بیش از 10 هزار مترمربع است و تالار مرکزی 36 ستون حدودا 20 متری داشته است. در مجموعه کاخ آپادانا 110 اتاق و تالار کشف شده است و شامل بخشهای مختلفی مانند تالار، حرم‌سرا، دروازه و کاخ پذیرایی هستند. سه حیاط بزرگ مرکزی و سه حیاط کوچک اینها را به هم متصل کرده اند.

کاخ آپادانا, Apadana Palace
کاخ آپادانا, Apadana Palace

– در سال 1880 میلادی یک گروه از باستان‌شناسان فرانسوی کاخ آپادانا را از دل خاک بیرون کشیدند و ستون‌ها و سر ستون‌های کاخ را با اره بریدند و به فرانسه منتقل کردند. امروزه در شوش، فقط چند زیرستون وجود دارد و کاخ به شکل سابقش وجود ندارد. دیوارهای داخلی کاخ با آجر لعابدار منقوش با طرح‌های سپاه جاویدان، شیر بالدار و نقش گل نیلوفر آبی مزین بوده‌اند که بقایای برجای‌ مانده در موزه‌های خارجی و داخلی نگهداری می‌شوند. بیش‌تر اشیا خارج شده، اکنون در موزه لوور نگهداری می‌شوند. تنها تفاوت کاخ آپادانا با تخت جمشید وجود سنگ نگاره های رنگین بسیار زیبا در کاخ آپادانا بوده است که آن ها نیز به موزه لوور منتقل شده اند. با این وجود پیشنهاد می شود با صرف زمان کافی در محوطه باستانی کاخ آپادانا قدم بزنید و شکوه پایتخت زمستانی هخامنشی را حس کنید. سرستون دو سر گاو نر غول‌ پیکر و مجسمه هرکول از جمله آثاری است که در این محوطه باستانی قابل دیدن است.

کاخ آپادانا, Apadana Palace
کاخ آپادانا, Apadana Palace

– مسیر پیاده روی پیشنهادی در محوطه کاخ آپادانا در نقشه مشخص شده است. شهر شاهی نیز در شرق کاخ آپادانا قرار دارد. شهر شاهی مربوط به دوره عیلامیان و هخامنشی است و حدود 6000 سال قدمت دارد. می توانید گشتی نیز در شهر شاهی بزنید و سپس به سمت قلعه شوش آخرین جاذبه در این محوطه تاریخی بازگردید.

شهر شاهی, Shahi Town
شهر شاهی, Shahi Town

– قلعهٔ شوش قلعه‌ای است ذوزنقه‌شکل که توسط ژاک دمورگان فرانسوی برای سکونت باستان‌شناسان فرانسوی ساخته شده است. قلعه شوش با استفاده از نیروی کار ایرانی در نزدیکی آرامگاه دانیال نبی در شوش بر روی تپه‌ تاریخی آکروپل بنا شده‌ است. از مهم‌ترین آثار بدست آمده از این تپه‌ها، می‌توان به مجسمهٔ معروف ملکه ناپیر اسوستون، لیوان مشهور سفالی شوش به رنگ نخودی، نقش بزکوهی و قانون حمورابی اشاره کرد. قلعه شوش که با نام قلعه فرانسوی ها نیز شهرت دارد دارای نقشه‌ای قرون‌ وسطایی است. ساخت قلعه با استفاده از آجرهای کاخ داریوش هخامنشی یعنی کاخ آپادانای شوش و تعدادی از آجرهای منقوش به خط میخی چغازنبیل که ناشی از تخریب قسمتهایی از این بناها بوده انجام شده‌ است.

– قلعه شوش برای عموم باز نیست اما مناظر زیبایی از محوطه های باستانی اطراف و شهر شوش همچنین بقعه دانیال نبی از مسیرهای اطراف آن قابل دیدن است بنابراین حتما گشتی در اطراف قلعه و بر روی تپه اکروپل یا تپه اکروپلیس در جنوب قلعه بزنید. پس از دیدن قلعه شوش و تپه اکروپلیس از مجموعه خارج شوید و به سمت مقبره دانیال نبی بروید.

قلعه شوش, Shush Castle
قلعه شوش, Shush Castle

– خیابان اصلی شوش در جوار مقبره دانیال نبی بسیار شلوغ و به سبب حضور زائران شکل یک بازار با محصولات زیارتی و گردشگری را به خود گرفته است. در کنار مقبره بازارچه کوچک دیگری وجود دارد که تا رودخانه شاوور در پشت مقبره امتداد یافته است و محل اجتماع دستفروشان است. می توانید همزمان از مقبره دانیال نبی و بازارهای اطراف حرم دیدن کنید. بازار شوش محل بسیار مناسبی برای آشنایی با فرهنگ مردم منطقه شوش است.

بقعه دانیال نبی, Tomb of Danial
بقعه دانیال نبی, Tomb of Danial

– چندین شهر و نقطه در جهان در مناطق مسمان نشین و یهودی نشین ادعا دارند دانیال در منطقه آنان دفن شده است. حتی برخی از تاریخ‌ نگاران معاصر در مجموع بر این نظر هستند که دانیال یک شخصیت جعلی است و کتاب او در زمان آنتیوخوس چهارم پادشاه سلوکی ساخته شده‌است. با این حال آرامگاه دانیال نبی در شوش بسیار محبوب و مورد احترام یهودیان و مسلمانان ایران است. به دلیل هجوم زائران در طول قرون قبر نمادین دانیال مستمرا بین اهالی دو سوی رودخانه شاوور جابجا شده است تا اینکه سرانجام در شرق رودخانه تثبیت شده است.

– مقبره دانیال نبی در شوش دارای گنبدی اورچین و دو پوسته است. گنبد اصلی حضرت دانیال در دوره سلجوقی ساخته شده و در حدود ۲۰ متر ارتفاع دارد. بنای مقبره دانیال نبی در سال 1287 هجری قمری به دستور شیخ جعفر شوشتری تجدید بنا و بازسازی شد. داخل بنا، در قسمت ضریح دیوارها آینه کاری شده و بقیه قسمتها کاشی کاری شده‌اند. آرامگاه دانیال پیامبر دو حیاط دارد که در وسط حیاط اصلی اش حوض و در اطراف آن اتاق‌هایی برای استراحت زائران قرار داده شده‌است. سمت غربی آرامگاه پوشیده از کاشی کاری‌های ایرانی اسلامی است و در سمت شرقی آن دو مناره به ارتفاع حدود 10 متر در دو طرف قرار گرفته‌ است.

بقعه دانیال نبی, Tomb of Danial
بقعه دانیال نبی, Tomb of Danial

– بعد از دیدن مقبره دانیال نبی به مسیر خود در خیابان اصلی ادامه دهید و از کنار مسجد جامع شوش نیز عبور کنید. در این محل مسجد جدیدی ساخته شده است اما هنوز آثاری از مسجد جامع شوش که می توان آنرا قدیمی ترین بنای مذهبی شروع اسلام در ایران نامید وجود دارد. مسجد جامع شوش در گروه بناهای سبک خراسانی و متعلق به قرن اول هجری هست که آثار آن در کاوش‌های باستان شناسی به دست آمده اما شوربختانه شالوده اصلی مسجد دیگر برپا نیست.

– دوباره از رودخانه شاوور عبور کنید تا به میدان خلیج فارس در ابتدای مسیر یادمان فتح المبین برسید. می توانید قبل از رفتن به سمت پارک ملی کرخه 5.5 کیلومتر جاده آسفالت را از میدان خلیج فارس شروع نمایید و بعد از عبور از پل رودخانه کرخه تا سه راهی ابتدای جاده فرعی یادمان فتح المبین طی نمایید. در محل سه راهی باید به سمت راست تغییر مسیر دهید تا حدود 2.5 کیلومتر بعد به محل یادمان و موزه برسید. مسیر مستقیم جاده اصلی دشت عباس است و از طریق آن می توانید از روستای عنکوش یکی از محل های معروف پرورش شتر در خوزستان همچنین محوطه باستانی ایوان کرخه دیدن کنید. مسیر هر دو جاذبه مذکور در نقشه مشخص شده است اما بیشتر مناسب عاشقان آثار تاریخی و مباحث فرهنگی است و به گردشگران عمومی توصیه نمی شود. روستای عنکوش در فاصله 3.5 کیلومتری و ایوان کرخه نیز در فاصله 22 کیلومتری سه راهی ابتدای جاده یادمان فتح المبین قرار دارند.

– یادمان و موزه طبیعی شهدای فتح المبین در هفت کیلومتری شمال غربی شوش و در غرب رودخانه کرخه قرار دارد. در این منطقه تعدادی از سرابازان ایرانی شش روز مانده به عملیات فتح المبین در تعدادی شیار کمین کرده و قصد رخنه به سنگرهای دشمن عراقی را داشتند اما بیشتر آنها در این شیارها کشته می شوند. براي عمليات فتح المبين فرمانده ایرانی با قرآن استخاره مي كند كه آيه “انا فتحنا لك فتح مبينا” می آید و عملیات فتح المبین در فروردین 1361 در منطقه دشت عباس در مدت 10 روز و در سه مرحله منجر به آزادسازی بیش از 2400 کیلومتر مربع از اراضی ایران در جنگ با عراق شد. حرم شهیدان گمنام و موزه طبیعی عملیات فتح المبین یادبودی برای 30 هزار سرباز کشته شده ایرانی در این نبرد بزرگ است و همه ساله مورد بازدید گردشگران و علاقمندان قرار می گیرد.

یادمان شهدای فتح المبین - Memorial of the Martyrs of Fatholmobin
یادمان شهدای فتح المبین – Memorial of the Martyrs of Fatholmobin

– موقعیت یادمان فتح المبین فاصله کمی با رودخانه کرخه دارد و می توانید با کمی حرکت در جهت شرق به رودخانه برسید اما اگر قصد دارید طبیعت کم نظیر رودخانه کرخه را ببینید بعد از دیدن یادمان فتح المبین به سمت پارک ملی کرخه بروید. مسیر جاده آسفالت است.

– از روستای علی جادر عبور می کنید. اکثر روستاهای پیرامون پارک ملی کرخه به گویش عربی تکلم می کنند. گاومیش داری و کشاورزی از مشاغل عمده مردم منطقه می باشد. در این منطقه زندگی بصورت طایفه ای می باشند وهر روستا عمدتا از یک یا چند طایفه و هر چند روستا از یک عشیره تشکیل شده است. قبل از رسیدن به روستای احمد مولا می توانید از بقعه شچاخ در 200 متری جاده اصلی دیدن کنید.

– بقعه شچاخ یا قدمگاه امام حسن مجتبی یکی از دیگر اماکن مذهبی شوش است که در 12 کیلومتری جنوب غربی این شهر قرار گرفته است. این بقعه در کنار جنگل و رود کرخه واقع شده و طبیعتی زیبا در کنار خود دارد. مردم محلی شوش، برای زیارت و تفریح خود در ایام تعطیل، این مکان را انتخاب می‌کنند.

– بعد از بقعه شچاخ باز هم به مسیر خود در جاده اصلی ادامه دهید تا به ابتدای جاده اداره پارک ملی کرخه برسید. پارک ملی کرخه در ۵ کیلومتری غرب جاده ترانزیتی اندیمشک به اهواز در حوزه شهرستان شوش قرار گرفته‌ است. آخرین بازمانده‌ های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه در حال تکثیر و احیا در سایت تکثیر گوزن زرد ایرانی در همین منطقه هستند. جنگل‌های گرمسیری جلگه خوزستان که روزگاری تمامی دشت خوزستان را در بر می‌گرفت اکنون محدود به حاشیه رودهای کرخه و دز شده اند. جنگل‌ها و بیشه زارهای کرخه به صورت نوارهای باریک در دو سمت رود کرخه قرار دارند و با تنوع بسیار بالای گونه‌ های جانوری و گیاهی یک میراث طبیعی ملی محسوب می شود.

پارک ملی کرخه, Karkheh National Park
پارک ملی کرخه, Karkheh National Park

– بخش شمالی پارک ملی کرخه از 20 کیلومتری شمال شوش و از حوالی شهر فتح المبین شروع می شود و شامل جنگل‌های پده و گز در طرفین رود کرخه است. بخش جنوبی و پهناورتر پارک ملی کرخه از قدمگاه شچاخ شروع شده و ضمن دربرگرفتن جنگل‌های دو طرف رودخانه تا روستای سن بهادل در حدود 20 کیلومتر ادامه می‌یابد. تا دهه 30 شمسی دسته‌های شیر ایرانی هنوز در این منطقه زندگی می‌کردند.

پارک ملی کرخه, Karkheh National Park
پارک ملی کرخه, Karkheh National Park

– ورود به پارک ملی کرخه تحت قوانین سازمان محیط زیست است و ممکن است در برخی از فصول سال نیاز به مجوز برای ورود داشته باشید. برای دریافت مجوز ورود به پارک ملی کرخه با اداره محیط زیست خوزستان و یا اداره پارک ملی کرخه با شماره تلفن 05842851282 و یا 05842812215 هماهنگ نمایید. ابتدای مسیر اداره پارک ملی کرخه در نقشه و فایل GPS برنامه مشخص شده است. کمتر از یک کیلومتر بعد به اداره پارک ملی می رسید. می توانید اتومبیل خود را پارک نمایید و پیاده وارد جاده خاکی کم عرض در پارک ملی شوید. بخش عمده مسیر دارای پوشش گیاهی و جنگلی متراکمی است. با حدود 3 کیلومتر پیاده روی به رودخانه کرخه می رسید. می توانید به سمت اداره پارک ملی بازگردید و یا به گردش خود در طبیعت بکر منطقه و در امتداد رودخانه کرخه در جهت شمال ادامه دهید.

– پارک ملی کرخه آخرین جاذبه سفر به شوش در این برنامه بود و در پایان می توانید به سمت اهواز یا سایر شهرهای استان خوزستان بروید.

اطلاعات و سایر نکات مهم سفر به شوش چیست؟

وضعیت آب و هوا برای اجرای موفق این برنامه اهمیت حیاتی دارد و لازم است علاوه بر دمای هوا وضعیت گرد و غبار را هم بررسی کنید.

بهترین سفرنامه ها و گزارش برنامه های سفر به شوش کدام هستند؟

لینک سفرنامه مهتاب چهارطاقی از سفر به استان خوزستان در وبلاگ قصه گو

شما نیز می توانید گزارش خود را برای ما ارسال کنید.

 

با تبلیغ تور، اقامتگاه و سایر خدمات گردشگری خود در این صفحه بیشتر دیده شوید. آگهی سری اول رایگان است.
تماس با ما

خدمات مفید در این منطقه

دریافت رایگان فایل GPS مسیر برنامه و مسیریابی روی گوشی حین سفر

اگر برنامه مسیریابی با قابلیت ساپورت فایلهای KML بر روی گوشی خود ندارید، اپلیکیشن MAPS.ME را نصب کنید. بهترین اپلیکیشن مسیریاب با نقشه آفلاین مسیریابی در سفر و طبیعت بدون نیاز به اینترنت

 

پرسشهای شما از سفر به این منطقه بلافاصله پاسخ داده می شود لطفا پایین همین صفحه پیام بگذارید و صرفا جهت سفارش طراحی اختصاصی برنامه یا آگهی، مستقیما تماس بگیرید.

 

برای ادامه سفر بهترین جاهای دیدنی اطراف شوش کجا هستند؟

 

سفر به اهواز 
سفر به شوشتر
سفر به دزفول
سفر به زیگورات چغازنبیل

 

برای دیدن همه جاهای دیدنی استان خوزستان، سفرها و صعودهای استان خوزستان را ببینید.

 

برای دیدن سایر جاهای دیدنی ایران یکی از نزدیک ترین استانهای همسایه زیر را انتخاب کنید.

 

سفر به استان ایلام
سفر به استان بوشهر
سفر به استان چهارمحال و بختیاری
سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد
سفر به استان لرستان

به زودی منتشر می شود:

سفر به آبادان، سفر به رامهرمز، سفر به ایذه، صعود به قله کینو، صعود به قله منگشت، سفر به اندیکا و دریاچه شیمبار، سفر به آبشار شیوند، سفر به دره توبیرون، سفر به دره کول خرسون، سفر به آبشار شوی، سفر به سد کارون، سفر به سد دز، سفر به سد مارون، سر به تنگ تکاب، سفر به آتشکوه، سفر به تالاب میانگران، سفر به سد کرخه، سفر به دریاچه تمبی، سفر به روستای شیمن، سفر به آبشارهای آرپناه، سفر به دشت سوسن، سفر به مسجد سلیمان، سفر به لالی، سفر به هندیجان ،سفر به بهبهان، سفر به دهدز، سفر به گتوند، سفر به خرمشهر، سفر به تالاب شادگان، سفر به تالاب هورالعظیم، سفر به سوسنگرد و بستان، سفر به هویزه، سفر به ماهشهر، سفر به روستای مال آقا و تنگ تهی

به راحتی برنامه سفر مطابق با علایق و نیازهای خود را پیدا کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *