برای یافتن سفر بر اساس علایق و نیازهای خود

راهنمای سفر در ایران برای همه

گام به گام در دره دارآباد و آبشار چال مگس با فایل GPS

شما همیشه نیاز به راهنما یا خرید تور ندارید. با این برنامه ی دقیق، تورلیدر خود در دره دارآباد باشید

چرا باید پای در مسیرهای دره دارآباد و آبشار چال مگس گذاشت؟

 

– دره دارآباد در شمال محله دارآباد و اقدسیه تهران و دارای دسترسی مطلوب و سرویس وسایل نقلیه عمومی از میدان تجریش و سایر مناطق شمال تهران است.

– با توجه به قرار گیری در دامنه جنوبی کوهستان توچال، دره دارآباد یکی از بهترین محل‌های کوه‌پیمایی در تهران به‌شمار می‌رود.

– آب و هوای ییلاقی و خنک دره دارآباد، آن را به محل مناسبی برای کوهپیمایی و تفریح مردم تهران بخصوص در تابستان تبدیل کرده است.

– دره دارآباد با وجود طبیعت زیبا برخلاف درکه و دربند، کمتر شناخته شده است و مسیرهای آن بسیار خلوت تر و بکرتر است.

– پارک ساحلی‌دارآباد در ابتدای دره دارآباد، یکی از زیباترین پارکهای تهران و محل مناسبی برای طبیعت گردی سبک  است.

– دارآباد با نام قدیمی شاه آباد، دارای قدمت تاریخی و فرهنگ کهنی است و علاوه بر قناتها، دارای آثار تاریخی از زمان مظفرالدین شاه است.

– رودخانه دارآباد که از کوه های توچال و پیازچال سرچشمه گرفته و درخت های زیادی در اطراف آن روییده در زیبایی دره دارآباد بسیار موثر بوده است.

– از دارآباد می توان با کوهنوردی به قلل مختلفی شامل دارآباد، کلکچال، لزون، بندلارکرور، سیاه بند، شهربانوکشک، چمبره بند، چپ دره و توچال صعود کرد.

– آبشار معروف چال مگس، یکی از معروف ترین آبشارهای کوهستان توچال و آبشارهای دیگری مانند آبشار کبوترخان در دره دارآباد قرار دارند.

– چشمه معروف لش دراز و چشمه های متعدد دیگری مانند چشمه جهان، چشمه بندغلاک، هفت حوض، نسترن، گلپر، غمش و… در دره دارآباد قرار دارند.

– مسیرهای کوهنوردی فرعی و متعددی مانند مسیر دره سیردورو، لش دراز، باغچه خلیل، دره آب زندگانی، دره بند الشگا و تنگ یخک در دره دارآباد وجود دارند و در میان کوهنوردان شهرت دارند.

 

آنچه پیش از تصمیم رفتن به دارآباد باید حتما بدانید

دره دارآباد و آبشار چال مگس کجا هستند؟

دارآباد، دره ای پرآب، ییلاقی و خوش آب و هوا در شمال شرقی تهران و نزدیک به محلات اقدسیه و دارآباد است. آبشار چال مگس نیز در میانه ی دره دارآباد واقع شده است.

مسیرهای کوهپیمایی دره دارآباد کدام هستند؟

دره دارآباد، دره ای طولانی برای کوهپیمایی است به طوری که از پارکینگ دارآباد در ابتدای دره، حدود 6 کیلومتر تا محلی به نام دوآب بعد از باغچه خلیل در انتهای دره دارآباد، راه در پیش دارید و باید از ارتفاع 1750 متری ابتدای مسیر تا ارتفاع 2350 متری انتهای دره صعود کنید. چشمه های متعدد و بخصوص آبشار چال مگس جاذبه های اصلی مسیر هستند. رفت و برگشت این مسیر نزدیک به 12 کیلومتر است و برای یک برنامه یک روزه کفایت می کند اما چند مسیر فرعی بسیار جذاب نیز وجود دارد که برای دیدن همه آنها بیش از یک روز نیاز دارید و باید در برنامه های جداگانه آنها را ببینید.

مسیر چشمه درازلش به طول تقریبی دو کیلومتر در ابتدای مسیر قله دارآباد قرار دارد و بعد از کافه بندغلاک از مسیر اصلی دره دارآباد جدا می شود. بعد از چشمه درازلش ادامه دادن این مسیر به طول نزدیک به 4 کیلومتر نهایتا به انتهای دره دارآباد و همان منطقه دوآب منتهی می شود و در حقیقت این مسیر به موازات مسیر اصلی اما در دامنه کوه است.

مسیر دره نوردی داراباد، مسیری است با طول نزدیک به دو کیلومتر موسوم به دره الک که به موازات مسیر اصلی از کف دره پیش می رود و در برخی نقاط با آب و سنگ چالش دارد به همین دلیل کمتر عمومی است اما با وجود چند چشمه و آبشار از جمله آبشار کبوترخان در انتهای مسیرش جذابیتهای خاص خود را دارد. مسیر دره سیردورو نیز حدود یک کیلومتر طول دارد اما مسیر ساده تری است هرچند شیبهای بیشتری دارد. در دره سیردورو نیز می توانید از آبشارهای سره، تنگ خشک و چال پونه دیدن کنید.

مسیر تختی خشکچال نیز یک مسیر میانبر از پارک نیلوفر است که با طول حدود 5 کیلومتر تا باغچه خلیل امتداد یافته است و بخصوص برای بازگشت به تهران مناسب است. در نهایت مسیر دره آب زندگانی و بند الشگا در انتهای دره دارآباد، مسیری طولانی با شیب زیاد است که از باغچه خلیل با ارتفاع 2270 تا نزدیکی قله کلکچال امتداد یافته است و حدود 1000 متر بالا می رود. بنابراین بیشتر مناسب کوهنوردان زبده است.

محبوبیت طبیعت گردی دارآباد در چیست؟

دارآباد جزو بکر ترین و خلوت ترین مسیرهای طبیعت گردی تهران است و بخصوص در برخی مسیرهای فرعی آن این موضوع مشهود و باعث محبوبیت بیشتر است. مسیرها، دره ها، چشمه ها و آبشار های متعدد از جمله آبشار چال مگس در دارآباد نیز باعث جذابیت آن شده است.

بهترین جاهای دیدنی دارآباد و اطراف آن کجاست؟

آبشار چال مگس، دره سیردورو و آبشارهایش، آبشار کبوترخان، بندغلاک، باغچه خلیل، دره آب زندگانی و چشمه هایش و دره بندالشگا

درجه سختی مسیرهای کوهپیمایی دره دارآباد چقدر است؟

دره دارآباد در سطح ساده تا متوسط قرار دارد البته این به فصل کوهپیمایی نیز بستگی دارد. ادامه مسیر دره دارآباد در دره آب زندگانی تا بند الشگا می تواند آن را تبدیل به برنامه ای دشوار بخصوص در فصل زمستان کند. بنابراین درجه سختی برنامه ساده تا متوسط و حتی سخت است و مناسب برای افراد با توانایی پیمایش در طبیعت از 2 کیلومتر تا 18 کیلومتر در مسیرهای نسبتا هموار و در ادامه ناهموار طبیعت مانند پاکوب و مسیرهای دارای شیب یا دست به سنگ است. افراد عادی و گردشگران نیز می توانند بخشی از مسیر ابتدای دره دارآباد را بصورت رفت و برگشت طی کنند.

فاصله میدان تجریش تا دارآباد با ماشین چقدر است؟

فاصله میدان تجریش تا پارک نیلوفر و پارکینگ دارآباد در ابتدای دره آباد به عنوان مبدا مسیرهای دسترسی دره دارآباد با ماشین به ترتیب 6 و 8 کیلومتر است.

مسیر دسترسی و راههای رفتن به دارآباد چطور است؟

بهترین راه دسترسی به مناطق شمالی تهران، مترو است و شمالی ترین ایستگاه مترو تهران در نزدیکی میدان تجریش واقع است. از این نقطه می توانید با استفاده از خط اتوبوس دارآباد خود را به ایستگاه اتوبوس پله در خیابان پور ابتهاج و در نزدیکی مسیر دره دارآباد برسانید و یا اینکه از تاکسی های تجریش تا دارآباد استفاده کنید.

همچنین می ‌توانید با ماشین شخصی از میدان تجریش از طریق خیابان باهنر و سپس خیابان پور ابتهاج این مسیر را طی کنید تا به ابتدای دره دارآباد برسید. معمولا در ابتدای دره دارآباد پارکینگ به اندازه‌ی کافی وجود ندارد و بهتر است خودرو خود را در خیابان پورابتهاج پارک کرده و پیاده روی را شروع کنید اما در روزهای وسط هفته می توانید تا پارکینگ ابتدای دره دارآباد پیش بروید.

پارک نیلوفر نیز در نزدیکی دارآباد قرار دارد. دسترسی به پارک نیلوفر کمی سخت تر از دره دارآباد است و استفاده از وسیله نقلیه شخصی بیشتر توصیه می شود با این حال می توانید با تاکسی یا اتوبوسهای خط دارآباد از تجریش و از طریق خیابان باهنر خود را به ابتدای خیابان صبوری برسانید و دوباره با تاکسی های خیابان صبوری خود را به انتهای آن که پارک نیلوفر قرار دارد برسانید.

بهترین زمان و فصل کوهپیمایی در دره دارآباد چه موقع است؟

فصول بهار و پاییز و تابستان برای دیدن دره دارآباد مناسب هستند. دره دارآباد بخصوص در نقاط مرتفع تر انتهایی معمولا زمستانی سرد و پر برف دارد. به دلیل خطر بهمن برخی از مسیرها بخصوص دره ها در زمستان و اوایل بهار خطرناک هستند. با وجودی که مناظر سپید کوهستان کوهپیمایی در زمستان را نیز جذاب می سازد اما هوای سرد و شرایط سخت و خطرناکی را باید تحمل کنید. نیمه ی فصل بهار بهترین زمان برای دیدن دره دارآباد است چون چشمه ها و آبشارها در نهایت پرآبی و زیبایی خود هستند اما در مجموع از بهار تا پاییز و حتی در اوج تابستان پیمایش دره دارآباد دلچسب است.

 

آنچه برای برنامه ریزی اولیه و کلی کوهپیمایی در دره دارآباد باید بدانید

بهترین رستوران های دارآباد کجا هستند؟

دارآباد دارای چندین رستوران است اما متاسفانه در این منطقه رستورانی دارای سابقه و اعتبار کافی در حد تایید سایتهای بین المللی مانند تریپ ادوایزر و لونلی پلنت وجود ندارد. قبل از دارآباد و در مسیر خیابان باهنر، رستوران مرشد نرسیده به پارک باهنر امتیاز بسیار بالایی از کاربران گوگل دریافت کرده است و در میان رستوران های دارآباد نیز کافه سربندغلاک که در مسیر کوهپیمایی نیز قرار دارد از طرف کاربران گوگل امتیاز بیشتری کسب کرده است.

بهترین جا و مکان برای چادر زدن یا محل اقامت در برنامه دره دارآباد کجاست؟

دره دارآباد بکرترین دره های تهران محسوب می شود و برخلاف سایر دره ها فاقد پناهگاه و امکانات اقامتی است. حتی تعداد کافه های آن نیز بسیار کم است. معمولا دره دارآباد یک روزه طی مسیر می شود و کسی در آن کمپ نمی زند. می توانید هر یک از مسیرهای دره دارآباد را در یک روز به تناوب طی کنید اما در صورت تمایل می توانید در فصل مناسب و گرم در کنار بسیاری از چشمه های انتهای دره دارآباد و دره آب زندگانی کمپ بزنید و برنامه دو روزه اجرا نمایید. در مجموع جاذبه های دره دارآباد ظرفیت صرف زمان تا سه روز را دارد.

وسایل و لوازم ضروری برای رفتن به دره دارآباد چیست؟

کوله پشتی مناسب، کفش کوهنوردی یا طبیعت گردی ساقدار با آج مناسب در کف ، عینک آفتابی و کلاه نقاب دار برای روزهای آفتابی ، لباس گرم برای فصول سرد ، دوربین عکاسی ، دارو و لوازم شخصی ، بطری آب، میوه، غذا و تننقلات ، کیت امداد و بقای طبیعت گردی ، GPS با باطری اضافه یا پاوربانک برای گوشی، تمام وسایل لازم برای پیمایش در طبیعت مانند باتوم

یک پکیج ویژه و بهترین برنامه پیشنهادی امین مانا برای دره دارآباد و آبشار چال مگس

با برنامه امین مانا در دره دارآباد چه جاذبه ها و مسیرهایی را می توانید ببینید؟ 

مسیرهای چندگانه دره دارآباد – کافه بندغلاک فرامرز – چشمه و آبشار بندغلاک – رودخانه دارآباد – چشمه اشک سیاوش – چشمه اشک پریان – چشمه نارون – مسیر دره سیردورو – آبشار سره – آبشار چال پونه – آبشار تنگه خشک – دره و آبشار کبوترخان – چشمه جهان – آبشار چال مگس – چشمه هفت حوض – بیدستان های دره دارآباد – دره آب زندگانی – چشمه نسترن – چشمه گلپر – چشمه غمش – چشمه دودره – دره بندالشگا – تنگ یخک – چشمه آب زندگانی – باغچه خلیل – چشمه درازلش – پارک نیلوفر – جنگلبانی رحمان آباد – مسیر پارک نیلوفر و تختی خشکچال به باغچه خلیل – موزه دارآباد

چرا این برنامه بهترین برنامه ریزی برای دره دارآباد و حتی ارزان ترین برنامه آبشار چال مگس است؟

برای طراحی و ارائه این برنامه، از منابع متعدد و معتبر مانند سایت سازمان نقشه برداری، لونلی پلنت، تریپ ادوایزر و دهها تراک GPS از سایتهایی مانند Wikiloc استفاده شده است.

جاذبه های گردشگری هر منطقه و مسیرهای دارای جذابیت بیشتر برای پیاده روی در شهر، روستا و یا طبیعت، تعیین شده اند. همراه با تراک GPS(قابل استفاده روی گوشی)، یک برنامه ی دقیق که دارای زمان بندی و اولویت بندی جاذبه ها است در دسترس شماست. بنابراین، زمان را تلف نمی کنید و مجری یک تور خوب و ارزان برای خود خواهید بود. برای اطلاع بیشتر از چگونگی طراحی مسیر سفر در این سایت درباره aminmana را ببینید.

بر اساس نیازها، شرایط و فرصتی که دارید، ما حتی می توانیم برنامه ی سفر دلخواه شما را با برنامه ریزی سفارشی نیز آماده کنیم و یک برنامه، جدول، نقشه و فایل GPS اختصاصی تهیه نماییم تا بتوانید سفر خود را بی نقص انجام دهید. برنامه ریزی اختصاصی سفر را ببینید.

بهترین برنامه کوهپیمایی در دره دارآباد چند روزه است؟

یک روز کامل زمان نیاز دارید تا بتوانید از دره دارآباد و مسیر اصلی آن دیدن کنید. برنامه امین مانا نیز یک برنامه یک روزه است اما برای فرصت محدود نیم روزه یا حتی برنامه دو روزه و بیشتر نیز انعطاف پذیر است و امکان اجرای برنامه وجود دارد.

بهترین برنامه ریزی کوهپیمایی در دره دارآباد برای مسیرها و مکان های دیدنی چیست؟

بهترین راه برای برنامه یک روزه در دره دارآباد طی مسیر از مسیر اصلی بندغلاک تا آبشار چال مگس و برگشت از همان مسیر رفت است. در صورت داشتن فرصت کافی می توانید برخی مسیرهای فرعی و جاذبه های دیگر مانند دره سیردورو یا دره الک و چشمه دارآباد را نیز در انتها ببینید.

برای برنامه یک و نیم روزه یا برنامه دو روزه در دره دارآباد می توانید در انتهای دره در کنار یکی از چشمه ها کمپ بزنید و برای برگشت مسیر چشمه درازلش را انتخاب کنید تا قسمتهای بیشتری از دره دارآباد را ببینید.

مسیر دره آب زندگانی و دره بندالشگا به تنهایی یک روز زمان نیاز دارد و اگر برای برنامه سه روزه فرصت دارید یا قبلا سایر جاذبه های دره دارآباد را دیده اید می توانید یک روز نیز به این برنامه اختصاص دهید.

نقشه مسیر

به ترتیب حروف لاتین و طبق جدول، برنامه را شروع و اجرا کنید.

 

حضور در برنامه های طبیعت گردی و کوهنوردی نیازمند داشتن تجربه، دانش و مربی متخصص است.
امین مانا مسئولیتی در قبال حوادث ناشی از عدم رعایت ایمنی ندارد و مسیریابی دقیق برای جلوگیری از حوادث یا اتلاف زمان و کمک به تورلیدرها و عموم مردم تنها هدف ماست. 

برنامه دره دارآباد، آبشار چال مگس، باغچه خلیل و چشمه درازلش

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- میدان تجریش

با وسیله نقلیه (7 کیلومتر) بروید به

B- ابتدای دره دارآباد – ارتفاع 1710m

پیاده یا با وسیله نقلیه (100 متر) بروید به

C- ابتدای مسیر چشمه دارآباد – ارتفاع 1710m

پیاده یا با وسیله نقلیه (350 متر) بروید به

D- پارکینگ دارآباد – ارتفاع 1740m

پیاده (180 متر) بروید به

E- ابتدای مسیر دره الک – ارتفاع 1750m

پیاده (600 متر) بروید به

F- کافه بندغلاک – ارتفاع 1850m

پیاده (300 متر) بروید به

G- سه راهی مسیر صعود قله دارآباد – ارتفاع 1870m

پیاده (800 متر) بروید به

H- چشمه نارون و ابتدای مسیر دره سیردرو – ارتفاع 1900m

پیاده (300 متر) بروید به

I- دره کبوترخان – ارتفاع 1930m

پیاده (650 متر) بروید به

J- چشمه جهان – ارتفاع 1970m

پیاده (500 متر) بروید به

K- آبشار چال مگس – ارتفاع 2060m

پیاده (550 متر) بروید به

L- چشمه هفت حوض – ارتفاع 2190m

پیاده (800 متر) بروید به

M- سه راهی تختی خشکچال – ارتفاع 2270m

پیاده (50 متر) بروید به

N- سه راهی دره آب زندگانی  – ارتفاع 2275m

پیاده (100 متر) بروید به

N- باغچه خلیل – ارتفاع 2300m

پیاده (500 متر) بروید به

O- دو آب – ارتفاع 2350m

پیاده (2.8 کیلومتر) بروید به

P- یال فراق سینه – ارتفاع 2385m

پیاده (800 متر) بروید به

Q- چشمه درازلش – ارتفاع 2300m

پیاده (250 متر) بروید به

R- دره سیردورو – ارتفاع 2230m

پیاده (1 کیلومتر) بروید به

S- سه راه شن سیاه – ارتفاع 2075m

پیاده (1.1 کیلومتر) بروید به

F- کافه بندغلاک – ارتفاع 1850m

پیاده (800 متر) بازگردید به

D- پارکینگ دارآباد – ارتفاع 1740m

نکات مهم و کلیدی حین گردش در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از میدان تجریش ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– بسته به محل اقامت شما، میدان تجریش در شمال تهران، بهترین محل برای کرایه وسیله نقلیه و شروع برنامه دره دارآباد و آبشار چال مگس است. دارآباد یکی از محله‌های شمال شهر تهران است.

– موزه دارآباد نیز در مسیر رفتن شما به دارآباد قرار دارد. شاید هیجان زده شوید اگر بدانید کامل ترین مجموعه گونه های جانوری و حیات وحش ایران در موزه دارآباد نگهداری می شود. بنابراین در صورت داشتن فرصت کافی قبل از رفتن به دره دارآباد می توانید از موزه دارآباد که مسیر و موقعیت آن در نقشه مشخص شده است دیدن کنید. ضمنا کاخ مظفرالدین شاه قاجار نیز در حیاط بیمارستان مسیح دانشوری در نزدیکی دره دارآباد قرار دارد.

– پارک ساحلی‌دارآباد بعد از پارکینگ در ابتدای دره و در حاشیه رودخانه دارآباد یکی از زیباترین پارکهای تهران است. ممکن است ناچار شوید به دلیل شلوغی در روزهای تعطیل پیاده روی خود را قبل از پارکینگ ابتدای دره دارآباد شروع نمایید.

– چشمه دارآباد در دامنه کوه و مشرف بر پارک ساحلی دارآباد قرار گرفته است زیرا حدود 60 متر مرتفع تر است. مسیر رفتن به چشمه دارآباد یک مسیر فرعی است و پاکوب آن شیب زیادی دارد به همین دلیل کمتر شناخته شده است و بیشتر مورد استفاده کوهنوردان قرار می گیرد. اگر فرصت کافی دارید می توانید به عنوان یک فوق برنامه فاصله 500 متری تا چشمه را طی نمایید. ضمنا این امکان وجود دارد که از چشمه دارآباد مسیر را ادامه دهید و در موقعیت کافه بندغلاک وارد دره دارآباد شوید.

– اگر از چشمه دارآباد صرف نظر کنید و از مسیر اصلی و کنار پارک ساحلی وارد دره دارآباد شوید دو انتخاب دارید. انتخاب رایج تر مسیری است که در دامنه شرقی بالا می رود و به کافه بندغلاک منتهی می شود و در این برنامه نیز به عنوان مسیر اصلی معرفی شده است اما مسیر دره الک از کنار رودخانه و در کف دره دارآباد پیش می رود.

– اگر دره الک را انتخاب کنید بایست چند بار از رودخانه عبور کنید و در برخی قسمتها پاکوب مشخصی وجود ندارد به همین دلیل در زمستان طی نمودن آن کمی مشکل تر است. در میانه ی راه از چشمه بندغلاک نیز عبور می کنید. بعد از چشمه پاکوب دیگری در سمت راست وجود دارد که می توانید با استفاده از آن از دره خارج شوید و به طرف کافه بند غلاک بروید. اگر مسیر دره الک را ادامه دهید بعد از عبور از چند آبشار از جمله آبشار بندغلاک و دره سیر دورود به چشمه اشک پریان و چشمه اشک سیاوش می رسید. آبشار کبوترخان نیز پس از آنها قرار دارد و در این قسمت دره کمی صعب العبور می شود.

– گردشگران بهتر است از دره الک نیز صرف نظر کنند و از مسیر اصلی طبق جدول و نقشه به طرف کافه بندغلاک بروند. کافه بندغلاک مشهورترین کافه در مسیر دره دارآباد است و می توانید در این محل استراحت کنید.

– کمی بعد از بندغلاک به سه راهی قله دارآباد می رسید. کسانی که قصد صعود به قله یا خط الراس دارآباد را دارند باید در این نقطه که نامای دیگرش سه راه دره زردبند یا دره شن سیاه نیز می باشد به سمت راست بروند و پاکوب دامنه کوه را صعود کنند. برای اطلاعات بیشتر صعود به خط الراس دارآباد را ببینید. مسیر چشمه درازلش نیز از همین مسیر می باشد. برای رسیدن به چشمه درازلش از این نقطه باید بیش از 2 کیلومتر راه طی نمایید و حدود 450 متر نز ارتفاع بگیرید. برای دیدن دره دارآباد، مسیر مستقیم را ادامه دهید.

– چشمه نارون در محل تقاطع پاکوب دره دارآباد و دره سیردورو قرار دارد. به عنوان فوق برنامه می توانید با ورود به پاکوب سمت راست از دره سیردورو نیز دیدن کنید. بندچلچله، دره‌ی چال پونه و باغ قیدی همگی در همین مسیر قرار دارند. مسیر دره سیردورو شامل آبشار چال پونه، آبشار تنگ خشک و آبشار سره نیز می باشد. دیدن این آبشارها بخصوص در فصل بهار ارزش طی نمودن این مسیر را دارد. برای طی مسیر دره سیردورو باید 1 تا 2 کیلومتر مسیر رفت و برگشت را بپیمایید و به این منظور حدود 200 متر نیز افزایش ارتفاع تا انتهای مسیر خواهید داشت.

– به مسیر اصلی دره دارآباد بازگردید و ادامه مسیر دهید. خوشبختانه در تمام طول مسیر فلشهای راهنما وجود دارند اما آنتن دهی تلفن همراه ضعیف است. بعد از دره کبوترخان که موقعیت ان در نقشه مشخص شده است با تراورس دامنه کوه به کف دره می رسید و از پل چشمه جهان عبور می کنید تا کمی بعد به چشمه جهان برسید. در مسیر درختان بید زیادی وجود دارد. از بعد از چشمه جهان از تراکم درختان کاسته می شود.

– آبشار چال مگس جاذبه مهم بعدی است. نام دیگر آن آبشار چال محله یا آبشار زنبور عسل می باشد چون در زبان محلی مگس به معنای زنبورعسل است. آبشار چال مگس نمای بسیار زیبایی بخصوص در فصل بهار دارد.

– تا آبشار چال مگس طی مسیر ساده است و همه افراد عادی نیز می توانند در فصل مناسب در دره تردد کنند. می توانید بعد از دیدن آبشار چال مگس از همان مسیر رفت به تهران بازگردید اما ادامه مسیر دره دارآباد سخت تر است. قسمتی از مسیر بعد از آبشار چال مگس دارای شیب زیادی در صخره های دامنه غربی دره است و به همین دلیل طناب کشی شده است. مسیر مذکور تنها مناسب کوهنوردان می باشد اما مسیر خطرناکی برای افراد با تجربه محسوب نمی شود.

– پس از دست به سنگ و عبور از مسیر طناب کشی شده دوباره به کف دره باز می گردید. در چند نقطه از رودخانه باید عبور کنید. چشمه هفت حوض هم در مسیر قرار دارد و سرانجام به قسمتهای انتهایی دره در محل سه راهی تختی خشکچال می رسید. از این نقطه از سمت چپ یک مسیر پاکوب مستقیم با تراورس دامنه غربی دره دارآباد به سمت پارک نیلوفر می رود.

– کمی بعد نرسیده به باغچه خلیل در سمت چپ ابتدای مسیر دره آب زندگانی قرار دارد. دره آب زندگانی دره ای با شیب بیشتر از دره دارآباد است. چشمه های متعددی در این دره قرار دارند و دره های بند الشگا و تنگ یخک نیز در همین مسیر می باشند. مسیر دره آب زندگانی بیشتر مناسب کوهنوردان آماده است و حتی می توان از این طریق به قله کلکچال نیز صعود کرد.

– باغچه خلیل یک باغ سرسبز با درختان فراوان است و از قدیم در میان کوهنوردان و علاقمندان دره دارآباد معروف بوده است. در فاصله نه چندان زیادی بعد از باغچه خلیل به محلی موسوم به دوآب می رسید که آبهای دو دره یکی می شوند و وارد دره دارآباد می گردند. برای بازگشت به سمت ابتدای دره می توانید بجای مسیر رفت از مسیر چشمه درازلش که پاکوبی در دامنه شرقی دره دارآباد است استفاده کنید. به این شکل هم می توانید سریع تر بازگردید و هم نماهای زیبایی از دره دارآباد را خواهید دید.

– بعد از طی مسیر طولانی و گذر از یال فراق سینه به چشمه درازلش می رسید که یکی از معروف ترین چشمه های شمال تهران است. بلافاصله بعد از چشمه درازلش نیز با کاهش ارتفاع و عبور از قسمتی از دره سیردورو به سه راهی یال شن سیاه خواهید رسید. مسیر سمت چپ به سمت قله دارآباد می رود و مسیر سمت راست با کاهش ارتفاع به سمت دره دارآباد و کافه بندغلاک می رود و در نهایت به پارکینگ ابتدای دره دارآباد خواهید رسید.

برنامه دره دارآباد، باغچه خلیل و دره آب زندگانی از مسیر پارک نیلوفر

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- میدان تجریش

با وسیله نقلیه (6 کیلومتر) بروید به

B- پارک نیلوفر – ارتفاع 1780m

پیاده (900 متر) بروید به

C- جنگل بانی رحمان آباد – ارتفاع 1960m

پیاده (1600 متر) بروید به

D- تختی خشکچال پایین – ارتفاع 2280m

پیاده (500 متر) بروید به

E- تختی خشکچال بالا – ارتفاع 2380m

پیاده (2 کیلومتر) بروید به

M- سه راه تختی خشکچال و دارآباد – ارتفاع 2275

پیاده (50 متر) بروید به

N- ابتدای مسیر باغچه خلیل و دو آب – ارتفاع 2280m

پیاده (350 متر) بروید به

O- چشمه نسترن – ارتفاع 2350m

پیاده (600 متر) بروید به

P- چشمه دودره – ارتفاع 2520m

پیاده (250 متر) بروید به

R- چشمه غمش – ارتفاع 2610m

پیاده (600 متر) بروید به

S- ابتدای مسیر دره بند الشگا – ارتفاع 2760m

پیاده (200 متر) بروید به

T- سه راهی قله کلکچال – ارتفاع 2780m

پیاده (750 متر) بروید به

U- قله کوه شاه آباد – ارتفاع 2780m

پیاده (250 متر) بروید به

V- قله دوپستون – ارتفاع 2760m

پیاده (350 متر) بروید به

W- قله عرقچین – ارتفاع 2680m

پیاده (1.2 کیلومتر) بروید به

E- تختی خشکچال بالا – ارتفاع 2380m

پیاده (3 کیلومتر) بروید به

B- پارک نیلوفر – ارتفاع 1780m

نکات مهم و کلیدی حین گردش در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از میدان تجریش ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– بسته به محل اقامت شما، میدان تجریش در شمال تهران، بهترین محل برای کرایه وسیله نقلیه و شروع برنامه دره دارآباد، باغچه خلیل و دره آب زندگانی از مسیر پارک نیلوفر است. این مسیر نسبت به مسیر اصلی دره دارآباد که بیشتر طبیعت گردی است در ارتفاعات قرار دارد و تقریبا کوهنوردی محسوب می شود.

– پارک نیلوفر در نزدیکی دارآباد قرار دارد و استفاده از وسیله نقلیه شخصی برای رسیدن به آن بیشتر توصیه می شود با این حال می توانید با تاکسی یا اتوبوسهای خط دارآباد از تجریش و از طریق خیابان باهنر خود را به ابتدای خیابان صبوری برسانید و دوباره با تاکسی های خیابان صبوری خود را به انتهای آن که پارک نیلوفر قرار دارد برسانید.

– پارک نیلوفر دارای آلاچیق و سرویس بهداشتی است و در انتهای پارک بعد از عبور از یک جاده بلافاصله وارد مسیر پاکوب می شوید. جنگلبانی رحمان آباد اولین نقطه شاخص در مسیر است. در این منطقه جنگلهای دست کاشت وسیعی وجود دارد.

– با پیمودن پاکوب در دامنه ی کوه و عبور از جنگلهای مذکور به تختی خشکچال پایین که دارای استخر آبی نیز می باشد خواهید رسید. کمی بالاتر نیز تختی خشکچال بالا قرار دارد. تختی خشکچال بالا دارای چشمه و استخر است و یک سه راهی محسوب می شود. سمت چپ با بالا رفتن از دامنه کوه به سمت قله کلکچال می رود اما مسیر کوهپیمایی باغچه خلیل در دامنه غربی دره دارآباد از سمت راست است و باید وارد آن شوید.

– بعد از رسیدن به دره دارآباد و قبل از باغچه خلیل وارد دره آب زندگانی شوید. دره آب زندگانی نسبتا طولانی است و شیب زیادی دارد اما چشمه های متعددی در این دره قرار دارند. به ترتیب از چشمه نسترن، چشمه دودره، چشمه گلپر و چشمه غمش عبور خواهید کرد. تابلوها و فلشهای به رنگ قرمز در طول مسیر راهنمای خوبی هستند البته مسیر مشخص است و حرکت در امتداد لوله آب نیز مسیر اصلی را به شما نشان می دهد. برخی چشمه ها مانند چشمه نسترن دارای لوله برای خروج آب هستند و محل آنها بر روی سنگ های مسیر علامت گذاری شده است.

– به ابتدای مسیر دره بند الشگاه و تنگ یخک می رسید. مسیر بند الشگا و تنگ یخک در انتهای خود به قله کلکچال منتهی می شود و مسیری سنگلاخ است به همین دلیل جزو مسیرهای اصلی صعود به قله کلکچال محسوب نمی شود اما دارای چند چشمه است که شاخص ترین آنها چشمه آب زندگانی می باشد و دارای محل مناسب کمپ نیز می باشد. چشمه آب زندگانی در نقشه نیز مشخص شده است. اگر قصد پیمودن مسیر دره بند الشگا و تنگ یخک را دارید، مسیر را به آرامی و با احتیاط طی نمایید. تنگ یخک خشک و سنگلاخ است بنابراین می توانید بعد از دیدن چشمه آب زندگانی از ادامه مسیر صرف نظر کنید و به ابتدای مسیر بازگردید.

– بند الشگا آخرین بخش از جاذبه های مهم مسیر است. برای بازگشت به تهران نیازی به طی نمودن مسیر رفت ندارید و می توانید طبق نقشه 200 متر دیگر ادامه مسیر دهید تا به سه راهی مسیر اصلی صعود قله کلکچال برسید. سمت راست با افزایش ارتفاع به سمت قله کلکچال می رود. برای اطلاعات بیشتر صعود به قله کلکچال را ببینید. مسیر سمت چپ با کاهش ارتفاع به سمت تختی خشکچال و پارک نیلوفر می رود.

– در این مسیر تا قبل از تختی خشکچال چند قله فرعی نیز وجود دارند و به ترتیب از قله کوه شاه آباد، قله دوپستون و قله عرقچین عبور می کنید. نام دیگر قله دوپستون، قله تنگچال یا خشکچال است. ارتفاع این چند قله بین 2680 تا 2800 متر است. سرانجام به تختی خشکچال خواهید رسید و از اینجا باید از همان مسیر رفت و بعد از عبور از جنگلبانی رحمان آباد به پارک نیلوفر بازگردید و به برنامه خود پایان دهید.

این برنامه، نقشه و فایل GPS(ثبت شده در گوگل)، یک پکیج ویژه و پیش نویس اجرای برنامه دره دارآباد و آبشار چال مگس برای یک تورلیدر است. استفاده از این اطلاعات در سایتهای گردشگری بدون پیوند مطلب به امین مانا یا ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

اطلاعات و سایر نکات مهم مسیر دره دارآباد و آبشار چال مگس چیست؟

وضعیت آب و هوا برای اجرای موفق این برنامه اهمیت حیاتی دارد و لازم است دست کم یک تا سه روز قبل از سفر دوباره آب و هوا را بررسی کنید.

بدلیل ازدحام در روزهای تعطیل سعی کنید در روزهای وسط هفته برای خود برنامه ریزی کنید.

بهترین سفرنامه ها و گزارش برنامه های دره دارآباد و آبشار چال مگس کدام هستند؟

لینک گزارش گروه کوهنوردی نشاط زندگی – نیما اسماعیلی 
پیمایش دره دارآباد تا خط الراس – فروردین 1392

لینک گزارش گروه کوهنوردی نشاط زندگی – نیما اسماعیلی 
مسیر کوهپیمایی دارآباد – شهریور 1391

شما نیز می توانید گزارش خود را برای ما ارسال کنید.

 

با تبلیغ تور، اقامتگاه و سایر خدمات گردشگری خود در این صفحه بیشتر دیده شوید. آگهی سری اول رایگان است.
تماس با ما

خدمات مفید در این منطقه

دریافت رایگان فایل GPS مسیر برنامه و مسیریابی روی گوشی حین سفر

اگر برنامه مسیریابی با قابلیت ساپورت فایلهای KML بر روی گوشی خود ندارید، اپلیکیشن MAPS.ME را نصب کنید. بهترین اپلیکیشن مسیریاب با نقشه آفلاین مسیریابی در سفر و طبیعت بدون نیاز به اینترنت

 

پرسشهای شما از سفر به این منطقه بلافاصله پاسخ داده می شود لطفا پایین همین صفحه پیام بگذارید و صرفا جهت سفارش طراحی اختصاصی برنامه یا آگهی، مستقیما تماس بگیرید.

 

برای ادامه سفر بهترین جاهای دیدنی اطراف دره دارآباد کجا هستند؟

 

سفر به تهران
مسیرهای دره درکه
مسیرهای کوهپیمایی ولنجک
سفر به پیست اسکی توچال
مسیرهای دره دربند و اسون
صعود به قله کلکچال
صعود به خط الراس دارآباد
مسیرهای صعود به قله توچال از تهران

 

برای دیدن همه جاهای دیدنی استان تهران، سفرها و صعودهای استان تهران را ببینید.

 

برای دیدن سایر جاهای دیدنی ایران یکی از نزدیک ترین استانهای همسایه زیر را انتخاب کنید.

 

سفر به استان سمنان
سفر به استان مرکزی
سفر به استان قم
سفر به استان البرز
سفر به استان مازندران

به زودی منتشر می شود:

سفر به پیست اسکی دیزین، سفر به پیست اسکی شمشک دربندسر، صعود قله خلنو، سفر به اوشان، سفر به فشم، سفر به دماوند، سفر به فیروزکوه، سفر به غار رودافشان، سفر به لواسان، سفر به افجه، سفر به دشت هویج، سفر به تنگ واشی، سفر به آهار، سفر به میگون، سفر به آبشار برگ جهان، سفر به آبشار کلوگان، سفر به دریاچه های تار و هویر، سفر به وردیج و واریش، سفر به فیروزکوه، سفر به ورامین، سفر به گرمابدر، سفر به شکراب، سفر به آبعلی، سفر به هرانده، سفر به لالان، سفر به رباط کریم، صعود به قله کلون بستک، صعود به قله میشینه مرگ

 

به راحتی برنامه سفر مطابق با علایق و نیازهای خود را پیدا کنید!

5 پاسخ

  1. سلام ممنون از توضیحات و اطلاعات خیلی مفیدتون خداقوت .دوتا آبشار کوچیکتر دقیقا قبل از آبشار چال مگس هستش میخوام ببینم مسیر مشخصی داره برای رفتن به اونجا آیا اطلاعی دارید؟؟
    ممنون از توجهتون

    1. درود بر شما
      طبق اطلاعات موجود بایست چند بار از رودخانه عبور کنید و در برخی قسمتها پاکوب مشخصی وجود ندارد. در برخی قسمتها بخصوص آبشار کبوترخان دره کمی صعب العبور می شود. اگر اطلاعات دقیق تری بدست آوردید لطفا اینجا نیز درج نمایید. سپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *