برای یافتن سفر بر اساس علایق و نیازهای خود

راهنمای سفر در ایران برای همه

گام به گام سفر به تویسرکان با فایل GPS

شما همیشه نیاز به راهنما یا خرید تور ندارید. با این برنامه ی دقیق، تورلیدر خود در سفر به تویسرکان باشید.

چرا باید به تویسرکان سفر کرد؟

 

– همدان شمال کوهستان الوند قرار دارد و تویسرکان مهمترین شهر در جنوب الوند و پایگاهی برای صعود به قلل رشته کوه الوند از مسیرهای جنوبی است.

– تویسرکان و روستاهای اطراف آن به دلیل قرار گیری در دامنه های رشته کوه الوند خوش آب و هوا و دارای طبیعتی جذاب شامل دره ها و آبشارهای زیبا هستند.

– تویسرکان پایتخت گردوی ایران است و بیشتر باغات روستاهای تویسرکان و سرکان به گردو اختصاص دارد.

– بازار تاریخی تویسرکان با قدمت صفویه محل مناسبی برای آشنایی با تاریخ و فرهنگ مردمان جنوب کوهستان الوند است.

– تویسرکان یک شهر تاریخی است و محلات و بناهای تاریخی در بافت قدیمی تویسرکان در کنار درختان با قدمت بیش از هزار سال آن دیدنی است.

– پارک کمربسته سرکان با درختان چنار عظیم و زیبای خود در ایران کم نظیر است و باید ان را دید.

– تویسرکان مدفن برخی شعرا و عرفا و حتی انبیا مانند میر رضی آرتیمانی و حیقوق نبی است.

– روستای پلکانی و گردشگری گشانی در نزدیکی تویسرکان قرار دارد و با سفر به تویسرکان می توانید از گشانی نیز دیدن کنید.

 

آنچه پیش از تصمیم سفر به تویسرکان باید حتما بدانید

تویسرکان کجاست؟

تویسرکان یکی از مهمترین شهرهای استان همدان در جنوب کوهستان الوند است که به پایتخت گردوی ایران نیز مشهور است.

محبوبیت گردشگری تویسرکان در چیست؟

باغات گردو، منطقه گردشگری سرکان، روستاهای زیبایی چون گشانی و نزدیکی به قلل کوهستان الوند

بهترین جاهای دیدنی تویسرکان کجاست؟

بازار تویسرکان، آرامگاه حبقوق نبی، آرامگاه میر رضی الدین آرتیمانی، دره گزندر، روستای گشانی، دره گردکان، سرکان، آبشار اللو و روستای فرسفج

نوع برنامه سفر به تویسرکان چیست؟

این یک برنامه طبیعت گردی، گردشگری تاریخی و روستا گردی است.

درجه سختی سفر به تویسرکان چقدر است؟

آسان تا متوسط و مناسب برای افراد با کمترین میزان توانایی جسمانی تا افراد تندرست با توانایی پیاده روی های کوتاه تا متوسط از 200 متر تا 3 کیلومتر در روستاها یا مسیرهای هموار یا ناهموار طبیعت مانند پاکوب و…

باغات گردوی تویسرکان, Walnut Gardens of Tuyserkan
باغات گردوی تویسرکان, Walnut Gardens of Tuyserkan

فاصله تهران و همدان تا تویسرکان با ماشین چقدر است؟

فاصله زمانی تهران تا همدان با ماشین سواری حدودا 3.5 ساعت است. این مسیر تقریبا 315 کیلومتر است.

فاصله زمانی همدان تا تویسرکان از جاده ملایر با ماشین سواری کمی بیش از یک ساعت است. این مسیر حدود 85 کیلومتر است.

فاصله زمانی همدان تا تویسرکان از جاده کوهستانی گنجنامه و تاریک دره نیز با ماشین سواری حدودا 1 ساعت و 15 دقیقه است. این مسیر تنها 55 کیلومتر است.

مسیر جاده دسترسی و راههای رفتن به همدان و تویسرکان چطور است؟

همدان در غرب ایران اما با دسترسی مطلوب به شهرهای مختلف از جمله تهران، اصفهان و بیشتر شهرهای غربی ایران است. بهترین راه رفتن به همدان از طرف تهران، آزادراه تهران، ساوه به همدان است که یکی از بهترین راههای ایران محسوب می شود.

از همدان از دو طریق می توان به تویسرکان رفت. بهترین راه رفتن به تویسرکان و مسیر سریعتر جاده همدان به ملایر است. 20 کیلومتر مانده به ملایر در محل سه راهی جوکار باید وارد جاده تویسرکان شوید. این جاده کیفیت بالایی دارد و جزو جاده های خوب استان همدان است.

نزدیک ترین راه رفتن به تویسرکان از همدان جاده کوهستانی گنجنامه و تاریک دره است که از خط الراس الوند عبور می کند و به سمت تویسرکان می رود. این مسیر نیز آسفالت است اما پرپیچ و خم بوده و شیبهای زیادی دارد به همین دلیل زمان بیشتری نیاز دارد.

بهترین زمان و فصل سفر به تویسرکان چه موقع است؟

آب و هوای تویسرکان نسبتا خنک است. برای سفر، فصول معتدل بهار و پاییز ایده آل هستند. فصل تابستان و بویژه شهریورماه که زمان برداشت گردو است نیز می توانید به روستاها و نقاط مرتفع تر تویسرکان سفر کنید و از باغات و طبیعت تویسرکان لذت ببرید. اوایل پاییز بهترین زمان برای سفر به تویسرکان است زیرا هم دمای هوا عالی است هم می توانید گردو بخرید. حتی زمستان با وجود سرمایش، فصل مناظر برفی و سپید است و می تواند سفری لذت بخش به تویسرکان را برای شما رقم بزند.

آرامگاه حبقوق نبی, Habakkuk Prophet Tomb
آرامگاه حبقوق نبی, Habakkuk Prophet Tomb

 

آنچه برای برنامه ریزی اولیه و کلی سفر به تویسرکان باید بدانید

بهترین رستوران های تویسرکان کجاست؟

متاسفانه در تویسرکان نیز مانند بسیاری از مناطق بومی و کم جمعیت رستوران دارای سابقه و اعتبار کافی در حد تایید سایتهای بین المللی مانند تریپ ادوایزر و لونلی پلنت وجود ندارد. چندین رستوران در تویسرکان وجود دارند اما برنامه های سفر امین مانا غیر انتفاعی هستند. تنها گزینه قابل قبول در تویسرکان رستوران سنتی سراب در شرق تویسرکان است که بازخورد بیشتری نسبت به سایر رستوران ها از کاربران گوگل دریافت کرده است و بویژه بنای رستوران که مربوط به دوران صفویه است می تواند ارزش امتحان کردن رستوران سرابی را دو چندان کند.

رستوران تاریخی سرابی, Sarabi Historical Restaurant
رستوران تاریخی سرابی, Sarabi Historical Restaurant

بهترین جا و مکان برای چادر زدن یا محل اقامت در تویسرکان کجاست؟

برای محل اقامت، امکان چادر زدن و کمپینگ در بیشتر پارکهای تویسرکان در فصول پر مسافر وجود دارد اما پارک کمربسته سرکان و محل کمپینگ میر رضی در شمال تویسرکان بهترین نقاط برای چادر زدن هستند. در روستای گردشگری گشانی خانه بومگردی وجود دارد. علاوه بر این چند هتل نیز در تویسرکان وجود دارند که از نام بردن آنها خودداری می کنیم. در تویسرکان و برخی روستاها امکان کرایه سوئیت، آپارتمان و خانه محلی با کیفیت و قیمتهای مناسب نیز فراهم است.

وسایل و لوازم ضروری برای سفر به تویسرکان چیست؟

کوله پشتی و کفش پیاده روی و طبیعت گردی راحت ، عینک آفتابی و کلاه نقاب دار برای روزهای آفتابی ، لباس گرم برای فصول معتدل و سرد ، دوربین عکاسی ، دارو و لوازم شخصی ، بطری آب و تننقلات و تمام وسایل لازم برای پیک نیک در طبیعت

یک پکیج ویژه و بهترین برنامه پیشنهادی امین مانا برای این سفر

با برنامه امین مانا در سفر به تویسرکان چه جاذبه ها و مسیرهایی را می توانید ببینید؟ 

پل تاریخی گزندر – دره گزندر – سد سرابی – شهر تویسرکان – مسجد جامع سرابی – رستوران سنتی سرابی – روستای شاهزید – قلعه شاهزید – امامزاده تاریخی شاهزید – موزه تاریخ و فرهنگ تویسرکان – مسجد باغوار – درخت چنار باغوار – بازار تاریخی تویسرکان – مسجد جامع تویسرکان – مدرسه شیخ علی خان زنگنه – آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی – کمپ گردشگری میررضی الدین آرتیمانی – خانه اقتداری – آرامگاه حبقوق نبی یا حیقوق نبی – جاده روستای فرسفج – روستای فرسفج – پل تاریخی فرسفج – کاروانسرای فرسفج – جاده سرکان – روستای آرتیمان – دره و باغات آرتیمان – آبشارهای دره آرتیمان – سرکان – چنارهای پارک کمربسته – مسیر آبشار اللو – باغات سرکان – آبشار اللو – آبشار افشار – امامزاده ناصر – روستای کرزان – پل کرزان – قلعه کرزان – امامزاده هادی کرزان – امامزاده عبدالله کرزان – باغات کرزان – روستای باباپیرعلی – روستای سنجوزان – دره گردکان – سد سنجوزان – چشمه پهنه – آبشار گردکان – روستای گشانی – روستای تیمیجان – روستای اشتران – خانه تاریخی حمزه خان – قلعه اردلان – روستای شهرستانه

چرا این برنامه بهترین برنامه ریزی برای تویسرکان و حتی ارزان ترین تور تویسرکان است؟

برای طراحی و ارائه این برنامه، از منابع متعدد و معتبر مانند سایت سازمان نقشه برداری، لونلی پلنت، تریپ ادوایزر و دهها تراک GPS از سایتهایی مانند Wikiloc استفاده شده است.

جاذبه های گردشگری هر منطقه و مسیرهای دارای جذابیت بیشتر برای پیاده روی در شهر، روستا و یا طبیعت، تعیین شده اند. همراه با تراک GPS(قابل استفاده روی گوشی)، یک برنامه ی دقیق که دارای زمان بندی و اولویت بندی جاذبه ها است در دسترس شماست. بنابراین، زمان را تلف نمی کنید و مجری یک تور خوب و ارزان برای خود خواهید بود. برای اطلاع بیشتر از چگونگی طراحی مسیر سفر در این سایت درباره aminmana را ببینید.

بر اساس نیازها، شرایط و فرصتی که دارید، ما حتی می توانیم برنامه ی سفر دلخواه شما را با برنامه ریزی سفارشی نیز آماده کنیم و یک برنامه، جدول، نقشه و فایل GPS اختصاصی تهیه نماییم تا بتوانید سفر خود را بی نقص انجام دهید. برنامه ریزی اختصاصی سفر را ببینید.

بهترین برنامه سفر به تویسرکان چند روزه است؟

دو روز زمان نیاز دارید تا بدون از دست دادن مهمترین جاذبه ها، تویسرکان و شاخص ترین نقاط زیبای اطراف آن را دیده باشید. برنامه aminmana نیز یک برنامه فشرده دو روزه است با این حال برای فرصت نیم روزه، یک روزه و سه روزه نیز این برنامه انعطاف پذیر است.

بهترین برنامه ریزی سفر به تویسرکان برای مکان های دیدنی چیست؟

اگر برای اولین بار به تویسرکان سفر می کنید،  شاخص ترین جاذبه های توریستی داخل شهر شامل آرامگاه حیقوق نبی، آرامگاه میر رضی و بازار تویسرکان را از دست ندهید. سری هم به سرکان در نزدیکی تویسرکان بزنید و از پارک زیبای کمربسته و درختان چنار کهنسال آن دیدن کنید. گردوی تویسرکان شهرت فراوانی دارد. بنابراین در صورت داشتن فرصت کافی از باغات سرکان هم دیدن کنید و به برنامه کوتاه خود پایان دهید تا حتی با سفر نیم روزه نیز بتوانید یک سفر خوب به تویسرکان داشته باشید.

برای سفر یک روزه به تویسرکان صبح زود از دره گزندر و سد سرابی دیدن کنید سپس وارد شهر تویسرکان شوید و علاوه بر نقاط شاخص نام برده شده برای برنامه نیم روزه، از سایر جاذبه های داخل شهر تویسرکان نیز دیدن کنید. برنامه بعد از ظهر خود را نیز به سرکان، پارک کمربسته، باغات سرکان و در صورت داشتن فرصت کافی، آبشار اللو اختصاص دهید.

اگر امکان سفر دو روزه داشته و قصد اقامت شبانه در منطقه دارید که شدیدا آن را توصیه می کنیم می توانید دره آرتیمان، روستای فرسفج و روستای گردشگری گشانی را نیز در برنامه خود قرار دهید. دره آرتیمان جذابیت طبیعت گردی دارد. فرسفج نیز ارزش تاریخی بیشتری دارد و بر اساس سلیقه خود می توانید اولویت بندی کنید. به این ترتیب با چینش و زمان بندی مناسب می توانید کمترین اتلاف انرژی و زمان را در طول برنامه داشته باشید.

اگر امکان سفر سه روزه به تویسرکان و مناطق اطراف آن را دارید سایر جاذبه های گردشگری و مسیرهای طبیعت گردی این برنامه مانند روستاهای کرزان، اشتران، سنجوزان، شاهزید و دره گردکان را نیز می توانید بر حسب علاقه تان به طبیعت یا تاریخ و معماری ببینید. بنابراین طبق جدول برنامه و با توجه به ترتیبی که به مکانها می رسید از همه یا بیشتر آنها و حتی روستاهای متفرقه دیدن کنید اما مراقب باشید زمان را برای جاذبه های اصلی از دست ندهید.

آبشار اللو, Alallu Waterfall
آبشار اللو, Alallu Waterfall

 

نقشه مسیر

به ترتیب حروف لاتین و طبق جدول، برنامه را شروع و اجرا کنید.

 

حضور در برنامه های طبیعت گردی و کوهنوردی نیازمند داشتن تجربه، دانش و مربی متخصص است.
امین مانا مسئولیتی در قبال حوادث ناشی از عدم رعایت ایمنی ندارد و مسیریابی دقیق برای جلوگیری از حوادث یا اتلاف زمان و کمک به تورلیدرها و عموم مردم تنها هدف ماست. 

برنامه سفر به تویسرکان به ترتیب نقاط از شروع تا پایان

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- پل تاریخی گزندر

با فاصله ناچیز (200 متر) بروید به

B- ابتدای مسیر دره گزندر و سد سرابی

با وسیله نقلیه (5 کیلومتر) بروید به

C- رستوران سنتی سراب و مسجد جامع سرابی

با وسیله نقلیه (2.5 کیلومتر) بروید به

D- ابتدای مسیر امامزاده شاهزید و خانه مسعودی یا موزه تویسرکان

پیاده (100 متر) بروید به

E- ابتدای مسیر مسجد باغوار

پیاده (100 متر) بروید به

F,G- میدان امام ، بازار تویسرکان، مسجد جامع تویسرکان و مدرسه شیخ علی خان زنگنه

پیاده یا با وسیله نقلیه (400 متر) بروید به

H- خانه دکتر اقتداری

پیاده یا با وسیله نقلیه (400 متر) بازگردید به

G,I- میدان امام و ابتدای مسیر آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی

با وسیله نقلیه (800 متر) بروید به

J,K- میدان فرشید، ابتدای مسیر روستای فرسفج و ابتدای مسیر آرامگاه حبقوق نبی

با وسیله نقلیه (1.8 کیلومتر) بروید به

L- ابتدای جاده سرکان

با وسیله نقلیه (3 کیلومتر) بروید به

M- ابتدای مسیر روستای آرتیمان و دره آرتیمان

با وسیله نقلیه (1.4 کیلومتر) بروید به

N,O- شهر سرکان و ابتدای مسیر پارک کمربسته

با وسیله نقلیه (1 کیلومتر) بروید به

P- ابتدای مسیر آبشار اللو

با وسیله نقلیه (5.5 کیلومتر) بازگردید به

L- ابتدای جاده سرکان

با وسیله نقلیه (5.2 کیلومتر) بروید به

Q- ابتدای جاده امامزاده ناصر

با وسیله نقلیه (600 متر) بروید به

R- ابتدای جاده روستای کرزان

با وسیله نقلیه (6 کیلومتر) بروید به

S- روستای بابا پیرعلی

با وسیله نقلیه (5 کیلومتر) بروید به

T- ابتدای مسیر روستای سنجوزان و دره گردکان

با وسیله نقلیه (900 متر) بروید به

U- ابتدای مسیر روستای گشانی

با وسیله نقلیه (6 کیلومتر) بروید به

V- روستای تیمیجان

با وسیله نقلیه (800 متر) بروید به

W- سه راهی ابتدای مسیر روستای اشتران

با وسیله نقلیه (2.2 کیلومتر) بروید به

X- روستای شهرستانه

 

این برنامه، نقشه و فایل GPS(ثبت شده در گوگل)، یک پکیج ویژه و پیش نویس اجرای تور تویسرکان برای یک تورلیدر است. استفاده از این اطلاعات در سایتهای گردشگری بدون پیوند مطلب به امین مانا یا ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

نکات مهم و کلیدی حین سفر در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از پل تاریخی گزندر ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– با وجودی که ترمینال اتوبوس تویسرکان در داخل شهر قرار دارد اما اگر با وسیله نقلیه شخصی سفر می کنید، بسته به مسیر سفر خود می توانید دیدار از تویسرکان را از جاذبه های غربی و یا شرق شهر تویسرکان شروع کنید. پل تاریخی گزندر در شرق تویسرکان نقطه آغازین این برنامه است. پل گزندر ساخته شده در دوره پهلوی است و در ابتدای مسیر دره گزندر و سد سرابی قرار دارد.

پل گزندر, gazandar Bridje
پل گزندر, gazandar Bridje

– بلافاصله بعد از پل تاریخی گزندر می توانید از سمت راست جاده وارد مسیر جاده خاکی دره گزندر سرابی شوید. دره گزندر با وسعت فراوان یکی از دره های خوش آب و هوا و حاصلخیز با مناظر زیبا در تویسرکان است. در دره گزندر می توانید از باغات گردو دیدن کنید. با ادامه مسیر جاده خاکی در فاصله 2.8 کیلومتری جاده اصلی به سد سرابی که یکی از تفرجگاههای مردم تویسرکان است می رسید.

مسجد جامع سرابی, Sarabi Jamma Mosque
مسجد جامع سرابی, Sarabi Jamma Mosque

– در جاده اصلی به مسیر خود به سمت تویسرکان ادامه دهید و از شرق وارد شهر شوید. حدود 700 متر بعد از ترمینال اتوبوس تویسرکان به مسجد جامع سرابی و حمام سرابی می رسید. بنای مسجد جامع سرابی با ستون های آجری و طاق‌های ضربی و سقف‌های گنبدی با پلانی مربع شكل مربوط به دوره قاجار است. مسجد دارای قناتی اختصاصی بوده است كه آب شرب اهالی سرابی را تامين می کرده و مازاد آن در حمام مورد استفاده بوده است.

– حمام سرابی نیز در کنار مسجد قرار دارد و با کاربری رستوران فعال است. اتفاقا بهترین محل در تویسرکان برای خوردن غذا همین رستوران سرابی تویسرکان است و می توانید ظهر یا شب به آن سری بزنید.

– به مسیر خود در بلوار اصلی تویسرکان ادامه دهید. به ابتدای مسیر محله تاریخی شاهزید با فاصله 2 کیلومتری از مسیر اصلی می رسید. در محله شاهزید می توانید از امامزاده شاهزید و قلعه شاهزید دیدن کنید. به این منظور از سمت چپ(جنوب) وارد خیابان امیرکبیر شوید. همان ابتدای مسیر از خانه تاریخی مسعودی با قدمت قاجاری که اکنون تبدیل به موزه تاریخ و فرهنگ تویسرکان شده است دیدن کنید.

موزه تویسرکان, Tuyserkan Museum
موزه تویسرکان, Tuyserkan Museum

– خانه مسعودی دو طبقه مجزا دارد. قسمت شاه نشین در طبقه همکف مهمترین بخش از خانه مسعودی است. سقف و دیوارها با گچبری‌، آینه‌کاری‌ و نقاشی‌های رنگ و روغن تزئین شده اند. نمایش تصاویری از پادشاهان ایران تا دوره قاجار برجذابیت‌ خانه مسعودی افزوده است.

– تاریخ دقیق بنای اصلی بقعه امامزاده شاهزید مشخص نیست اما احتمالا مربوط به دوران صفویه است. بنای کنونی متعلق به دوره قاجاریه است که پس از آن بارها مرمت شده است. امامزاده زید دارای مدخل بزرگ با ایوان مرتفع و دو گلدسته ی زیبا در طرفین ایوان است. کاشی کاری های لاجوردی تمام بنا را در برگرفته است. بخشی از دیوار بقعه از سنگ مرمر است و ضریح چوبی مشبک نیز دیدنی است. تعدادى از علما و مشاهیر مذهبی تویسرکان در جوار این امامزاده مدفونند.

– قلعه تاریخی شاهزید نیز در جنوبی  ترین نقطه محله واقع است. قلعه با پلان مربعی شکل که هر ضلع آن حدود 50 متر طول دارد نیز در نقشه مشخص شده است و می توانید از آن دیدن کنید.

درخت چنار باغوار تویسرکان, Plane Tree of Baghvar in tuyserkan
درخت چنار باغوار تویسرکان, Plane Tree of Baghvar in tuyserkan

– به بلوار اصلی شهر بازگردید و به مسیر خود ادامه دهید. نرسیده به میدان مرکزی سمت راست در فاصله 100 متری در کوچه فرعی از مسجد باغوار و چنار تاریخی آن دیدن کنید. درخت چنار باغوار با ارتفاع 25 متر و محیط 15 متر در حیاط مسجد باغوار قرار دارد و با قدمت دو هزار ساله یکی از کهن سال ترین درختان ایران است.

– میدان امام تویسرکان، مرکز شهر محسوب می شود. بازار تاریخی تویسرکان در حاشیه میدان قرار دارد. مسیرهای فرعی خانه دکتر اقتداری و آرامگاه میر رضی الدین ارتیمانی نیز از همین نقطه هستند. نخست از بازار دیدن کنید.

مسجد جامع تویسرکان, Tuyserkan Jamma Mosque
مسجد جامع تویسرکان, Tuyserkan Jamma Mosque

– بازار بزرگ تویسرکان با قدمت صفویه از یک راسته اصلی و چهار راسته فرعی تشکیل‌ شده است. در انتهای هرکدام از این راسته‌ها بنای تاریخی زیبایی قرار گرفته است. حمام خان، مسجد جامع، مسجد باغوار و مدرسه شیخ علیخان زنگنه از جمله این بناها هستند. سوغات تویسرکان شامل خوشه های سماغ، نقل و صابون محلی، منبت، سفال، گردو و شیرینی های محلی در بازار تویسرکان قابل خریداری هستند.

مدرسه شیخ علی خان زنگنه, Sheykh ali Khan Zanganeh School
مدرسه شیخ علی خان زنگنه, Sheykh ali Khan Zanganeh School

– مسجد جامع تویسرکان در حاشيه غربی راسته بازار در خيابان شهيد باهنر واقع شده است. مسجد جامع تویسرکان با نام مسجد شبستان نیز شناخته می شود. قدمت مسجد جامع صفویه است اما بنای کنونی قاجاری می باشد. مدرسه شیخ علی خان زنگنه نیز در انتهای بازار و بعد از یک کوچه قرار دارد. این مدرسه تاریخی امروزه کاربری حوزه علمیه دینی دارد.

– با طی نمودن مسیر 400 متری از میدان امام از خانه تاریخی دکتر اقتداری تویسرکان دیدن کنید. این بنای قاجاری دو طبقه با مساحت 1300 متر مربع دارای معماری از نوع چهار حیاط مرکزی و اتاق‌های دورتادور حیاط است. هر کدام از حیاط ها در واقع حکم یک واحد خانه مجزا را دارند. خانه دارای قناتی اختصاصی است که در زیبایی فضای خانه نقش بسزایی دارد. خانه دکتر اقتداری به مرکز صنایع دستی تویسرکان تبدیل شده و نمایشگاهی هم برای فروش صنایع دستی در روزهای تعطیل دارد.

– به میدان امام بازگردید و با طی مسیر فرعی دو کیلومتری با ماشین از آرامگاه میر رضی الدین آرتیمانی از شعرا و عرفای قرن دهم هجری و داماد شاه عباس دیدن کنید. آرامگاه در دامنه کوه و در کنار دشتی سرسبز به نام هیمنه قرار دارد. میر رضی بعد از سالها زندگی در دربار به تویسرکان زادگاه خویش بازمیگردد و خانقاهی در همین محل بنا می کند. در نهایت نیز در همان خانقاه نیز دفنش می کنند. پلان بنای خانقاه یا آرامگاه میر رضی مربع شکل است. نمای بنا نیز آجری است و سه دهنه طاق بلند دارد. آرامگاه میر رضی دارای چهار در ورودی از چهار ضلع می باشد.

آرامگاه میر رضی الدین آرتیمانی, Mir Razi Artimani Tomb

آرامگاه میر رضی الدین آرتیمانی, Mir Razi Artimani Tomb- کمپینگ گردشگری تویسرکان با نام میررضی در کنار آرامگاه میر رضی آرتیمانی ساخته شده است. امکانات این محل شامل تعدادی آلاچیق و بیست سکوی نصب چادر، نمازخانه، سرویس بهداشتی، محوطه‌ بازی کودکان و … است.

آرامگاه حبقوق نبی, Habakkuk Prophet Tomb
آرامگاه حبقوق نبی, Habakkuk Prophet Tomb

– به میدان امام بازگردید و به طرف میدان فرشید بروید. میدان فرشید در ابتدای مسیر فرعی آرامگاه حبقوق نبی قرار دارد. بنای آرامگاه حبقوق نبی یا هیقوق یا حیقوق نبی در وسط پارکی در تویسرکان قرار دارد. حیقوق یکی از پیامبران بنی اسرائیل و هم عصر دانیال نبی و حضرت الیاس است. روایت می شود حبقوق از زندانیان بخت‌النصر پادشاه کلده بوده است اما با آزادی اسرای یهود پس از حمله کوروش کبیر به کلده و تصرف بابل، به تویسرکان نقل مکان می کند و در همین شهر بدرود حیات می گوید.

آرامگاه حبقوق نبی, Habakkuk Prophet Tomb
آرامگاه حبقوق نبی, Habakkuk Prophet Tomb

– بنای هشت ضلعی و آجری آرامگاه حبقوق نبی با ارتفاع 12 متر، دارای قدمت سلجوقی و مربوط به قرن هفتم است. آرامگاه با درختان سرسبز اطراف آرامگاه احاطه شده است. در تزئینات بنا از طرح ستاره‌ شش‌ضلعی داوود که نماد دین یهود است استفاده شده است. در زیر ساختمان آرامگاه، سردابی قرار دارد که قبر اصلی به‌صورت کاملاً پنهان و آجرچینی شده در آن وجود دارد.

آرامگاه حبقوق نبی, Habakkuk Prophet Tomb
آرامگاه حبقوق نبی, Habakkuk Prophet Tomb

– روستای تاریخی فرسفج نیز در فاصله 22 کیلومتری میدان فرشید قرار دارد و اگر به آثار تاریخی علاقمند هستید می توانید برای دیدن کاروانسرای شاه عباسی و پل تاریخی فرسفج، این مسیر را با ماشین طی کنید و دوباره به میدان فرشید بازگردید.

پل فرسفج, Farasfaj Bridje
پل فرسفج, Farasfaj Bridje

– کاروانسرای شاه‌عباسی فرسفج تویسرکان از معدود کاروانسراهای سالم منطقه است. کاروانسرای فرسفج با چهار هزار متر مربع مساحت یکی از چهار کاروانسرای چهار ایوانی ایران است که در سال‌های اخیر بازارچه‌ای محلی و سنتی در آن برگزار می‌شود. در میان کاروانسرای فرسفج چشمه آبی وجود دارد.

کاروانسرای فرسفج, Farasfaj Carvanserai
کاروانسرای فرسفج, Farasfaj Carvanserai

– از میدان فرشید به طرف جاده سرکان بروید. روستای گردشگری آرتیمان و دره آرتیمان اولین جاذبه ی این مسیر است که ماهیت طبیعت گردی دارد و می توانید از آن دیدن کنید. کمی بعد از روستا وارد جاده خاکی می شوید. باغات گردوی دره آرتیمان در جنوب جاده قرار دارند. در ادامه برای دیدن آبشار انتهای دره باید پیاده روی طولانی در حدود 2.5 کیلومتر انجام دهید. به همین دلیل دیدن دره ارتیمان را بیشتر برای کسانی که فرصت چند روزه در سفر به تویسرکان و توان لازم را دارند توصیه می کنیم.

پارک کمربسته, Kamarbasteh Park
پارک کمربسته, Kamarbasteh Park

– به جاده اصلی سرکان بازگردید و خود را به شهر سرکان و ابتدای مسیر پارک زیبای کمربسته برسانید. پارک جنگلی کمر بسته با 6 درخت چنار قدیمی و کهنسال که هر یک قطری بین 5 تا 7 متر و ارتفاعی در حدود 30 متر دارند یکی از جاذبه های طبیعی تویسرکان محسوب می شود. قدمت این درختان چنار بسیار زیاد است. جویبار وسط پارک کمربسته و درختان گردو بر طراوت و زیبایی پارک افزوده است. پارک کمربسته محل مناسبی برای کمپینگ و چادر زدن نیز می باشد.

پارک کمربسته, Kamarbasteh Park
پارک کمربسته, Kamarbasteh Park

– یکی از جاذبه های مهم سرکان آبشار اللو است و اگر فرصت کافی دارید می توانید از آبشار اللو یا هللو نیز دیدن کنید. در محل انتهای شمالی سرکان به سمت راست بروید تا با ادامه مسیر جاده که از میان باغات گردوی سرکان می گذرد به ابتدای جاده خاکی آبشار اللو برسید. در ادامه جاده با شیب زیاد در دامنه کوه بالا می رود تا به یک سه راهی برسید. مسیر سمت چپ به سمت دره چم سرهنگ در ابتدای مسیر صعود قلل الوند می رود اما شما باید مسیر سمت راست را انتخاب کنید. سه راهی مذکور در نقشه و فایل جی پی ای مسیر مشخص شده است.

شهر سرکان, Serkan City
شهر سرکان, Serkan City

– حدود 5 کیلومتر بعد از خروج از سرکان به ابتدای محل پیاده روی به سمت آبشار اللو می رسید. آبشار اللو حدود 500 متر پیاده روی در مسیر پاکوب دارد. آبشار اللو حدود 10 متر ارتفاع دارد و آب ان از قله یخچال شرقی یا کوبری تامین می شود. آبشار اللو به دره سرکان می‌ریزد و بعد رودخانه سرکان را تشکیل می‌دهد. اطراف آبشار اللو سرسبز و با صفاست و می توانید یک پیک نیک لذت بخش را برنامه ریزی کنید.

تویسرکان, آبشار اللو, Tuyserkan, Alallu Waterfall
آبشار اللو, Alallu Waterfall

– به ابتدای جاده سرکان و مسیر جاده تویسرکان به همدان بازگردید و ادامه مسیر دهید. قبل از دیدن روستای کرزان می توانید از امامزاده ناصر یا شاهزاده ناصر که جاده فرعی آسفالت 1.2 کیلومتری در سمت جنوب جاده اصلی دارد نیز دیدن کنید. شاهزاده ناصر تویسرکان با صحن و محوطه سرسبز و بزرگ دو هزار متر مربعی، مورد احترام زیاد اهالی است و می تواند محل مناسبی برای استراحت نیز باشد.

پل کرزان, Korzan Bridje
پل کرزان, Korzan Bridje

– روستای کرزان نیز حدود 1800 متر از جاده اصلی فاصله دارد و برای دیدن آن باید جاده آسفالت فرعی را در سمت چپ(جنوب) طی کنید. در روستای کرزان می توانید از امامزاده هادی، امامزاده عبدالله، قلعه تاریخی کرزان و پل کرزان مربوط به زمان پهلوی دیدن کنید و به مسیر جاده اصلی بازگردید.

– مسیر جاده را ادامه دهید. بعد از عبور از روستای باباپیر علی به ابتدای مسیر روستای سنجوزان و دره گردکان می رسید. روستای سنجوزان از طریق یک جاده آسفالت کمتر از 1.5 کیلومتر با جاده اصلی فاصله دارد. دره سرسبز و زیبای گردکان یا گردگان یا گردگانا نزدیک به سنجوزان است و دارای جاده خاکی است اما زیر سازی خوبی برای ماشین های سواری دارد. با ورود به جاده خاکی 4 کیلومتر را طی کنید تا به سد سنجوزان و چشمه پهنه برسید. پیاده روی در جاده خاکی فرعی دیگری را طبق نقشه شروع کنید. مسیر پر از درختان گردو و زیباست. حدود 1400 متر بعد به آبشار سنگی و پر آب دره گردکان خواهید رسید.

روستای سنجوزان, Sanjuzan Village
روستای سنجوزان, Sanjuzan Village

– جاده آسفالت فرعی روستای گشانی به طول یک کیلومتر تنها کمی بعد از فرعی سنجوزان قرار دارد. روستای پلکانی و تاریخی گشانی مهمترین روستای گردشگری تویسرکان است و نباید آن را از دست بدهید. با وجود چشمه های متعدد و زمین های حاصلخیز، باغات گردو، بادام، گیلاس، آلو و زردآلوی گشانی نیز ارزش زیادی دارند. معماری بافت روستایی گشانی ویژگیهای خاصی دارد. خانه ها دارای ایوان های زیبا هستند. دیوارها ضخیم و درب و پنجره‌ها کوچک و چوبی ساخته شده‌اند. اغلب منازل روستا نیز جنوبی هستند تا از نور خورشید حداکثر استفاده را ببرند. در روستای گشانی، خانه بومگردی و سوئیت جهت کرایه وجود دارد.

روستای گشانی, Gashani Village
روستای گشانی, Gashani Village

– اگر علاقمند تاریخ و معماری هستید در مسیر جاده اصلی با گذر از روستای تیمیجان و قبل از روستای شهرستانه از طریق سه راهی به سمت کنگاور و اسدآباد بروید تا از روستای اشتران به عنوان اخرین جاذبه گردشگری مهم تویسرکان دیدن کنید. حدود 11 کیلومتر را باید تا روستای اشتران طی کنید. قلعه قاجاری اردلان با یک هکتار مساحت بر فراز تپه قرار دارد. خانه تاریخی حمزه خان در کنار چند امارت بازمانده از خان‌هاي عهد قاجار نیز بسیار دیدنی هستند و اگر بتوانید اجازه گرفته و وارد خانه ها شوید لذت فراوانی خواهید برد. در مسجد جامع روستای اشتران، تخت سنگي تاريخي منقش به خط كوفي وجود دارد كه قدمت آن با توجه تاريخ حك شده روی آن سال 61 هجري است. در روستای اشتران دو امامزاده شامل امامزاده ابراهيم و طاهربن علي نیز وجود دارند.

قلعه اردلان, Ardalan Castle
قلعه اردلان, Ardalan Castle

– در پایان برنامه سفر به تویسرکان می توانید به همدان بروید یا از طریق جاده کنگاور به کرمانشاه بروید.

 

اطلاعات و سایر نکات مهم سفر به تویسرکان چیست؟

وضعیت آب و هوا برای اجرای موفق این برنامه اهمیت حیاتی دارد و لازم است دست کم یک تا سه روز قبل از سفر دوباره آب و هوا را بررسی کنید.

بندر کنگ یک سایت تاریخ و معماری است و بیشتر برای علاقمندان مربوطه جذاب است.

بهترین سفرنامه ها و گزارش برنامه های سفر به تویسرکان کدام هستند؟

تاکنون گزارشی از این برنامه در امین مانا ثبت نشده است. شما می توانید گزارش خود را برای ما ارسال کنید.

 

با تبلیغ تور، اقامتگاه و سایر خدمات گردشگری خود در این صفحه بیشتر دیده شوید. آگهی سری اول رایگان است.
تماس با ما

خدمات مفید در این منطقه

دریافت رایگان فایل GPS مسیر برنامه و مسیریابی روی گوشی حین سفر

اگر برنامه مسیریابی با قابلیت ساپورت فایلهای KML بر روی گوشی خود ندارید، اپلیکیشن MAPS.ME را نصب کنید. بهترین اپلیکیشن مسیریاب با نقشه آفلاین مسیریابی در سفر و طبیعت بدون نیاز به اینترنت

 

پرسشهای شما از سفر به این منطقه بلافاصله پاسخ داده می شود لطفا پایین همین صفحه پیام بگذارید و صرفا جهت سفارش طراحی اختصاصی برنامه یا آگهی، مستقیما تماس بگیرید.

 

برای ادامه سفر بهترین جاهای دیدنی اطراف تویسرکان کجا هستند؟

 

سفر به همدان
سفر به پیست اسکی تاریک دره
صعود به قله یخچال
صعود به قله کوبری
صعود به خط الراس الوند
صعود به قله کلاغ لانه
صعود به قلل کلاه قاضی و شاه نشین

 

برای دیدن همه جاهای دیدنی استان همدان، سفرها و صعودهای استان همدان را ببینید.

 

برای دیدن سایر جاهای دیدنی ایران یکی از نزدیک ترین استانهای همسایه زیر را انتخاب کنید.

 

سفر به استان زنجان
سفر به استان قزوین
سفر به استان کردستان
سفر به استان کرمانشاه
سفر به استان لرستان
سفر به استان مرکزی

به زودی منتشر می شود:

سفر به لالجین، سفر به غار علیصدر، سفر به ملایر، سفر به اسدآباد، سفر به نهاوند، سفر به کبودرآهنگ، سفر به رزن، سفر به آلموبلاغ، سفر به چشمه گاماسیاب، سفر به گیان، صعود به قله خان گرمز، صعود به قله کرکسین، صعود به خط الراس نهاوند

به راحتی برنامه سفر مطابق با علایق و نیازهای خود را پیدا کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *