برای یافتن سفر بر اساس علایق و نیازهای خود

راهنمای سفر در ایران برای همه

گام به گام صعود به قله کلاغ لانه با فایل GPS

شما همیشه نیاز به راهنما یا خرید تور ندارید. با این برنامه ی دقیق، تورلیدر خود در صعود به قله کلاغ لانه باشید.

چرا باید به قله کلاغ لانه صعود کرد؟

 

– یکی از پر آب ترین و زیباترین مسیرهای کوهنوردی همدان و ایران، صعود به قله کلاغ لانه از مسیر گنجنامه و دشت میشان است.

– قله کلاغ لانه یکی از معدود قلل کوهستان الوند است که در مسیر صعود آن دارای تله کابین از پای کوه تا ارتفاع 2700 متری می باشد. به همین دلیل برنامه صعود کلاغ لانه بخصوص در فصول گرم یک برنامه نه چندان سخت است.

– یکی از مجهز ترین و بهترین پناهگاههای ایران با امکانات کامل برای شبمانی در دشت میشان در ارتفاع 2700 متری و در مسیر صعود قله کلاغ لانه است.

– قله کلاغ لانه از معدود قلل ایران است که دارای چند پناهگاه با امکانات مطلوب و چشمه در فواصل مختلف در مسیر صعود خود است.

– کوهستان الوند با اولین برف پاییزی سفیدپوش شده و در سراسر زمستان مسیر صعود قله کلاغ لانه پوشیده از برف و دارای مناظر بدیع است.

– قله کلاغ لانه فاصله بسیار کمی با شهر همدان دارد و همدان نیز دارای فرودگاه و جاده های خوب به تمام نقاط ایران است.

– دره سرسبز امامزاده کوه در میانه ی یکی از مسیرهای صعود قله کلاغ لانه قرار دارد و هر ساله مردم برای زیارت و استفاده از طبیعت به این منطقه می روند.

– قله کلاغ لانه یکی از فنی ترین قلل کوهستان الوند است و لزوم دست به سنگ شدن و کار فنی در صخره های زیر قله، هیجان و جذابیت زیادی برای قله کلاغ لانه ایجاد کرده است.

 

آنچه پیش از تصمیم صعود به کلاغ لانه باید حتما بدانید

قله کلاغ لانه کجاست؟

قله کلاغ لانه یکی از معروف ترین قلل غربی کوهستان الوند و در فاصله 12 کیلومتری در جنوب غربی شهر همدان قرار دارد. از مرکز شهر همدان دسترسی خوبی به طرف مبدا صعود قله کلاغ لانه وجود دارد.

ارتفاع قله کلاغ لانه از سطح دریا و پای کوه در مبدا صعود چقدر است؟

قله کلاغ لانه حدود 3360 متر از سطح دریا ارتفاع دارد. با توجه به وجود تله کابین در مسیر و بر حسب نقطه ای که به عنوان شروع پیاده روی برای صعود انتخاب می کنید باید بین 700 تا 1200 متر از مبدا ارتفاع بگیرید.

مسیرهای صعود به قله کلاغ لانه کدام هستند؟

قله کلاغ لانه یا کلاغ لان را از جبهه های مختلف و از سمت همدان، روستای امامزاده کوه یا تاریک دره می توان صعود کرد اما رایج ترین راه از طریق گنجنامه و دشت میشان در نزدیکی همدان است و سایر مسیرها بدلیل طولانی بودن یا امکانات کمتر کم تردد هستند. در برنامه امین مانا مسیرهای مختلف صعود از دشت میشان که بهترین و ساده ترین راه برای صعود به قله کلاغ لان است همچنین مسیرهای دره کیوارستان، امامزاده کوه و خط الراس معرفی شده اند.

از گنجنامه در پای کوه مسیرهای صعود متعددی شامل پاکوب و جاده به پناهگاه میدان میشان منتهی می شوند. مسیر جاده طولانی تر اما دارای شیب کم و یکنواخت است و مسیر معروف به آبشار مسیری با طول کمتر و شیب بیشتر است. بخش عمده ای از مسیر صعود قلل الوند و کلاغ لانه مشترک هستند. برای آشنایی بیشتر با قله الوند، برنامه صعود به قله الوند را ببینید.

از دشت میشان پاکوب تا دشت تخت نادر امتداد دارد. از تخت نادر تا گردنه دوزخ دره پیش رفته و سپس در جهت جنوب غربی به سمت پناهگاه کلاغ لانه که در فاصله حدود 750 متری قله قرار دارد بروید. در قسمت انتهایی صعود باید دست به سنگ جانانه ای را تجربه کنید.

قله کلاغ لانه را میتوان از طریق دره کیوارستان که مبدا دسترسی به آن هم گنجنامه است نیز صعود کرد. مسیر دره کیوارستان بسیار بکر اما کمی طولانی تر است. ضمنا اگر از گردنه تاریک دره در مسیر جاده همدان به تویسرکان به روی خط الراس غربی الوند بروید با حدود 700 متر صعود می توانید به پناهگاه کلاغ لانه و قله کلاغ لانه برسید. این مسیر نیز بسیار کم تردد است.

امامزاده کوه یا امامزاده محسن در دره سرسبز برفین یا ماوشان در غرب همدان قرار دارد. اگر صعود را از امامزاده کوه شروع کنید مسیری طولانی در پیش دارید که در میان مسیرهای صعود قله کلاغ لانه از همه سخت تر است اما اگر با ماشین شاسی بلند تا انتهای جاده خاکی در ارتفاع 2750 متری بروید با تنها 3.5 کیلومتر طی پیمایش در مسیری با شیب زیاد به قله کلاغ لانه و پناهگاه کلاغ لانه می رسید. این مسیر نیز نسبتا کم تردد است.

قله کلاغ لانه, Kalaghlaneh Peak
قله کلاغ لانه, Kalaghlaneh Peak

محبوبیت صعود به قله کلاغ لانه در چیست؟

قله کلاغ لانه و هیجان صعود از صخره زیبای روی قله آن یکی از جذاب ترین جلوهای کوهنوردی کوهستان الوند است. طبیعت و مناظر تخت نادر و مسیر صعود کلاغ لانه نیز بر محبوبیت آن افزوده است. نزدیکی به همدان همچنین وجود پناهگاه و مجموعه تله کابین، کلاغ لانه را محبوب تر کرده است.

بهترین جاهای دیدنی دامنه ها و کوهپایه های قله کلاغ لان و اطراف آن کجاست؟

مجموعه گنجنامه، آبشار گنجنامه، میدان میشان، تخت نادر، امامزاده کوه و چشمه قاضی

درجه سختی صعود به قله کلاغ لانه چقدر است؟

قله کلاغ لانه را به راحتی از مسیر دشت میشان می توان صعود کرد. وجود تله کابین صعود تا پناهگاه کلاغ لان را ساده تر از انتظار می کند هرچند در مجموع کلاغ لان سخت تر از قله الوند است. ضمنا صعود قله در قسمت انتهایی نیازمند دست به سنگ شدن و کار فنی است. مسیرهای دیگر قله کلاغ لانه به مراتب طول و درجه سختی بیشتری دارند. بنابراین درجه سختی برنامه از متوسط تا سخت است. برنامه صعود قله الوند مناسب برای افراد با توانایی پیمایش در طبیعت از 9 کیلومتر تا 18 کیلومتر در مسیرهای ناهموار طبیعت مانند پاکوب و مسیرهای دارای شیب و توانایی فنی دست به سنگ شدن است.

فاصله تهران و همدان تا مبدا صعود قله کلاغ لانه با ماشین چقدر است؟

فاصله زمانی تهران تا همدان با ماشین سواری حدودا 3.5 ساعت است. این مسیر تقریبا 315 کیلومتر است.

فاصله میدان قائم در غرب شهر همدان تا پارک کوهستانی گنجنامه یعنی مبدا مسیر اصلی صعود به قله کلاغ لانه با ماشین در حدود 5.5 کیلومتر است. اگر از ترمینال اتوبوس همدان در شمال شهر بخواهید خود را به گنجنامه برسانید باید 12 کیلومتر را با ماشین طی کنید.

اگر قصد تجربه نمودن مسیر خط الراس برای صعود به قله کلاغ لانه را نیز داشته باشید باید از گنجنامه مسیر 9 کیلومتری جاده تا گردنه تاریک دره را در حدود 16 دقیقه طی نمایید.

فاصله ترمینال اتوبوس همدان در شمال شهر تا امامزاده کوه نیز 17 کیلومتر است و نیاز به نیم ساعت زمان برای پیمودن آن با ماشین دارد.

مسیر دسترسی و راههای رفتن به ابتدای مسیر صعود قله کلاغ لان چطور است؟

همدان در غرب ایران اما با دسترسی مطلوب به شهرهای مختلف از جمله تهران، اصفهان و بیشتر شهرهای غربی ایران است. بهترین راه رفتن به همدان از طرف تهران، آزادراه تهران، ساوه به همدان است که یکی از بهترین راههای ایران محسوب می شود.

میدان امام در مرکز شهر همدان و ابتدای خیابان شریعتی بهترین نقطه برای کسانی است که وسیله نقلیه ندارند به طوری که می توانید با تاکسی و یا اتوبوس به راحتی خود را به میدان گنجنامه برسانید. گنجنامه به عنوان مبدا مسیر اصلی صعود به قلل الوند و کلاغ لانه به قدری به شهر نزدیک است و دسترسی مطلوبی دارد که از سایر نقاط شهر از جمله ترمینال اتوبوس نیز می توان به سمت آن رفت. برای رفتن به گردنه پیست اسکی تاریک دره اما امکان استفاده از اتوبوس نیست و باید تاکسی بگیرید.

برای رفتن به مریانج از همدان می توانید از خطوط اتوبوس رانی همدان استفاده کنید اما امامزاده کوه سرویس منظم ندارد بنابراین ناچار هستید از تاکسی دربست استفاده نمایید.

بهترین زمان و فصل صعود به قله کلاغ لانه چه موقع است؟

بهترین فصل صعود قله کلاغ لانه از نظر طراوت طبیعت و چشمه سارها، فصل بهار و ماههای اردیبهشت و خرداد است. آب و هوای قله کلاغ لانه در فصول بهار، پاییز و تابستان برای صعود عالی است. کلاغ لانه معمولا زمستانی سرد دارد اما به دلیل صخره ای بودن قله مسیر صعود دست به سنگ آن نفس گیر خواهد بود و به ویژه هنگام باد باید از صعود اجتناب کرد. در زمستان های پر برف حتی خطر بهمن در مسیر نیز وجود دارد. مناظر سپید کوهستان، صعود زمستانه به کلاغ لانه را نیز بسیار جذاب می سازد اما شرایط سختی را باید تحمل کنید. در مجموع از اواخر فروردین تا اوایل پاییز صعود به قله کلاغ لانه دلچسب است. در زمستان بر حسب شرایط تردد و دما احتمال یخ­زدگی مسیر صعود زیاد است و بیشتر مواقع نیاز به کرامپون یا یخ شکن را الزامی می سازد. ضمنا از گردنه دوزخ دره تا پناهگاه خطر سقوط در یخچال جدی است.

پناهگاه کلاغ لانه, Kalaghlaneh Shelter
پناهگاه کلاغ لانه, Kalaghlaneh Shelter

 

آنچه برای برنامه ریزی اولیه و کلی صعود به قله کلاغ لانه باید بدانید

بهترین رستوران های نزدیک به مسیر صعود قله کلاغ لانه کجا هستند؟

همدان دارای دهها رستوران است که تبلیغات اینترنتی برخی از آنها همه جا را پر کرده است اما برنامه های سفر aminmana غیر انتفاعی هستند. بهترین توصیه سایت غیر تجاری تریپ ادوایزر که بر اساس نظرات گردشگران ایرانی و خارجی می باشد و همچنین سایت لونلی پلنت که بر اساس اطلاعات حرفه ای ترین جهانگردهای دنیا است برای رستوران ها شامل رستوران های زیر است.

سفره خانه آریائیان، فلافل بروس، رستوران نقش جهان، رستوران کاکتوس، رستوران دارتا سرداشی، رستوران دلتا و رستوران هزار و یک شب

در هر دو پناهگاه اول و دوم دشت میشان نیز در مسیر صعود قله کلاغ لان غذا و خوراکی به کوهنوردان عرضه می شود که غنیمت بزرگی برای کسانی است که میخواهند کوله سبک تری را در برنامه صعود خود حمل کنند. در نهایت قهوه خانه مراد در نزدیکی پیست اسکی تاریک دره برای کسانی که قصد صعود کلاغ لان از سمت گردنه را دارند یک گزینه خوب در نقطه شروع مسیر پیاده روی است.

در مریانج و روستاهای دره سرسبز امامزاده کوه تعدادی رستوران و سفره خانه وجود دارند که تفریح گاه مردم همدان هستند اما هیچ یک امتیاز بالایی از کاربران گوگل دریافت نکرده اند و بهتر است یا از همدان برای تهیه غذا اقدام کنید و یا در محل شرایط را بررسی و تصمیم بگیرید.

بهترین جا و مکان برای چادر زدن یا محل اقامت در برنامه صعود به قله کلاغ لانه کجاست؟

برای محل اقامت، امکان چادر زدن و کمپینگ در برخی پارکهای همدان وجود دارد اما متاسفانه هر سال پارکهای مجاز برای چادر زدن عوض می شوند. پارک مردم و پارک ارم در غرب همدان در ابتدای مسیر عباس آباد و گنجنامه قرار دارند. این دو پارک فاصله چندانی با هم ندارند و معمولا جزو گزینه های ثابت مسئولان شهر برای مجوز زدن چادر بوده اند. سایتهای تریپ ادوایزر و لونلی پلنت تنها هتل های محبوب را معرفی کرده اند اما علاوه بر هتل ها و مهمان پذیرها، امکان کرایه سوئیت، آپارتمان و خانه محلی با کیفیت و قیمتهای مناسب تر و از طرق مختلف نیز فراهم است. بنابراین از معرفی محل های اقامت داخل شهر صرف نظر کرده ایم.

در مسیر صعود قله کلاغ لانه، دشت میشان دارای پناهگاه مجهز و عالی برای شبمانی است. معمولا نیازی به هماهنگی تلفنی جز روزهای تعطیل و زمانهای پر تردد برای رزرو جا نیست اما در صورت نیاز شماره تلفن مسئول پناهگاه در دسترس عموم  کوهنوردان است. در محل پناهگاه دوم میدان میشان همچنین تخت نادر فضاهای خوبی برای چادر زدن وجود دارد اما در زمستان تخت نادر برفگیر است و چادر زدن را مشکل می کند بنابراین بهتر است در دشت میشان چادر بزنید. پناهگاه کلاغ لانه، نزدیک ترین و آخرین پناهگاه در مسیر صعود قله کلاغ لان محسوب می شود بنابراین پناهگاه کلاغ لانه نیز می تواند جانپناه مهمی برای شبمانی کوهنوردان باشد.

امامزاده کوه یا همان امامزاده محسن نیز محوطه سرسبز و زیبایی دارد. وجود سکو برای چادر زدن و سرویس بهداشتی و سایر امکانات باعث شده است این محل نیز برای کمپینگ مناسب باشد. زائرسرای امامزاده نیز در حال تکمیل بناست.

پناهگاه کلاغ لانه, Kalaghlaneh Shelter
پناهگاه کلاغ لانه, Kalaghlaneh Shelter

وسایل و لوازم ضروری برای صعود به قله کلاغ لانه چیست؟

کوله پشتی مناسب، کفش کوهنوردی یا طبیعت گردی ساقدار با آج مناسب در کف ، عینک آفتابی و کلاه نقاب دار برای روزهای آفتابی ، لباس گرم و تجهیزات زمستانه برای فصول سرد ، دوربین عکاسی ، دارو و لوازم شخصی ، بطری آب، میوه، غذا و تننقلات ، کیت امداد و بقای طبیعت گردی ، GPS با باطری اضافه یا پاوربانک برای گوشی، تمام وسایل لازم برای پیمایش در طبیعت مانند باتوم

 

یک پکیج ویژه و بهترین برنامه پیشنهادی امین مانا برای این صعود

با برنامه امین مانا در صعود به قله کلاغ لانه چه جاذبه ها و مسیرهایی را می توانید ببینید؟ 

شهر همدان – مجموعه تاریخی و تفریحی گنجنامه – آبشار گنجنامه – تله کابین گنجنامه به دشت میشان – مسیر پیاده روی و صعود قله الوند از دشت میشان و تخت نادر – جاده گنجنامه به دشت میشان – اردوگاه کیوارستان – دشت میشان – پناهگاه اول میدان میشان – بنای یادبود شهدا – پناهگاه دوم میدان میشان – دشت تخت نادر – چشمه های دشت میشان و تخت نادر – گردنه دوزخ دره – چشمه حوض نبی – قله الوند – مسیر پناهگاه کلاغ لان – پناهگاه کلاغ لانه – قله کلاغ لانه – مسیر صعود دره کیوارستان به پناهگاه کلاغ لانه – پیست اسکی تاریک دره – مسیر بخشی از خط الراس الوند از گردنه تاریک دره تا قله کلاغ لانه – مریانج – دره برفین یا ماوشان – روستای سلولان – روستای موییجین – روستای توییجین – چشمه آب مروارید – روستای وفرجین – امامزاده کوه یا امامزاده محسن – مسیر صعود قله کلاغ لانه از امامزاده کوه

چرا این برنامه بهترین برنامه ریزی برای صعود قله کلاغ لانه و حتی ارزان ترین برنامه قله کلاغ لانه است؟

برای طراحی و ارائه این برنامه، از منابع متعدد و معتبر مانند سایت سازمان نقشه برداری، لونلی پلنت، تریپ ادوایزر و دهها تراک GPS از سایتهایی مانند Wikiloc استفاده شده است.

جاذبه های گردشگری هر منطقه و مسیرهای دارای جذابیت بیشتر برای پیاده روی در شهر، روستا و یا طبیعت، تعیین شده اند. همراه با تراک GPS(قابل استفاده روی گوشی)، یک برنامه ی دقیق که دارای زمان بندی و اولویت بندی جاذبه ها است در دسترس شماست. بنابراین، زمان را تلف نمی کنید و مجری یک تور خوب و ارزان برای خود خواهید بود. برای اطلاع بیشتر از چگونگی طراحی مسیر سفر در این سایت درباره aminmana را ببینید.

بر اساس نیازها، شرایط و فرصتی که دارید، ما حتی می توانیم برنامه ی سفر دلخواه شما را با برنامه ریزی سفارشی نیز آماده کنیم و یک برنامه، جدول، نقشه و فایل GPS اختصاصی تهیه نماییم تا بتوانید سفر خود را بی نقص انجام دهید. برنامه ریزی اختصاصی سفر را ببینید.

بهترین برنامه صعود به قله کلاغ لانه چند روزه است؟

یک و نیم روز زمان نیاز دارید تا بتوانید به قله کلاغ لانه صعود کنید. برنامه امین مانا نیز یک برنامه یک و نیم روزه است اما برای فرصت یک روزه یا دو روزه نیز انعطاف پذیر است و امکان صعود وجود دارد.

صعود به قله کلاغ لانه و فرود از قله کلاغ لانه به مبدا برنامه چند ساعت زمان نیاز دارد؟
بهترین برنامه ریزی صعود به قله کلاغ لانه بر اساس فرصت زمانی شما چیست؟

بخش عمده ای از مسیر صعود قلل الوند و کلاغ لانه مشترک و یکسان است. به لطف وجود تله کابین، چشمه های دائمی و پناهگاههای مناسب، انعطاف بالایی در زمانبندی اجرای برنامه صعود وجود دارد. از گنجنامه تا دشت میشان نیازمند حدود 1.5 ساعت کوهپیمایی است. البته می توانید این بخش از مسیر را با تله کابین طی کنید تا زودتر به دشت میشان و طبیعت زیبای آن برسید.

مردم عادی و گردشگران علاقمند کوهستان که قصد صعود به قله ندارند و از تندرستی در حد معمول برخوردارند می توانند بدون صرف انرژی با تله کابین خود را به دشت میشان برسانند. سپس فاصله کوتاه تا تخت نادر را طی نمایند. کل زمان رفت و برگشت بصورت کوهپیمایی از دشت میشان تا دشت تخت نادر کمتر از 2 ساعت زمان نیاز دارد. با این برنامه ریزی دیدن طبیعت زیبای دشت میشان و بخصوص دشت تخت نادر که 3000 متر ارتفاع دارد به سادگی فراهم می شود. به این ترتیب حتی با توان یا فرصت محدود نیز می توانید یک صعود نیم روزه را تجربه کنید. زیرا تخت نادر در ارتفاع 3000 متری زیر قله الوند و در نزدیکی قله کلاغ لانه قرار دارد.

صعود به قله کلاغ لانه و فرود از آن از مسیر اصلی بهترین انتخاب برای عموم کوهنوردان است. اگر از تله کابین استفاده نکنید در مسیر اصلی مجموعا(رفت و برگشت) حدود 15 کیلومتر مسافت را باید طی کنید و نزدیک به 1200 متر ارتفاع تا قله 3360 متری کلاغ لانه اضافه کنید. پناهگاه دشت میشان در میانه ی راه در ارتفاع 2700 متری قرار دارد. می توانید با تله کابین خود را به پناهگاه برسانید تا از فشار برنامه بکاهید. بر حسب توان جسمانی و شرایط آب و هوا در صعود یک روزه با کوله سبک لازم است از گنجنامه بین 4 تا 5 ساعت برای صعود به قله و حدود 3 ساعت برای فرود زمان اختصاص دهید.

بهترین راه برای صعود یک روزه با پای پیاده به قله کلاغ لانه و بدون استفاده از تله کابین شروع برنامه از صبح زود است. در صورت استفاده از تله کابین، صعود یک روزه بسیار ساده تر می شود. وجود چشمه ها در فواصل مناسب در مسیر صعود باعث می شود بتوانید سبک بار صعود کنید. مسیر خط الراس نیز برای صعود یک روزه به قله کلاغ لان مناسب است چون اختلاف ارتفاع کمی بین مبدا برنامه و قله وجود دارد. اگر از ماشین شاسی بلند در مسیر امامزاده کوه استفاده کنید نیز به راحتی امکان صعود یک روزه وجود دارد.

موقعیت پناهگاهها به شکلی است که بیشتر کوهنوردان ترجیح می دهند برای لذت بردن از طبیعت برنامه صعود کلاغ لانه را یک و نیم روزه انجام دهند. برای صعود بیشتر از یک روزه، طول مسیر و میزان صعود و فرود از نظر ارتفاع ثابت و مانند صعود یک روزه است اما اگر از تله کابین استفاده نکنید لزوم حمل لوازم شبمانی باعث افزایش زمان برنامه در حدود یک ساعت می شود.

برای صعود یک و نیم روزه یا صعود دو روزه از مسیر اصلی به قله کلاغ لانه روز اول خود را به پناهگاه میشان برسانید و شبمانی کنید. روز دوم با کوله سبک به قله صعود کنید و بلافاصله به پناهگاه بازگشته و با برداشتن وسایل خود به گنجنامه بازگردید. برخی کوهنوردان با هدف لذت بردن از طبیعت تخت نادر با کوله سنگین تا تخت نادر می آیند و قبل از صعود به قله در آنجا کمپ برپا می کنند. از تخت نادر حدود 1.5 ساعت راه تا قله وجود دارد. اما امکانات خوب پناهگاه دشت میشان نیز این فرصت را ایجاد می کند که قبل یا بعد از صعود به قله نیم تا یک روز در پناهگاه اقامت نموده و از طبیعت لذت ببرید.

برای صعود یک و نیم روزه یا صعود دو روزه از مسیر اصلی یا مسیر دره کیوارستان به قله کلاغ لانه روز اول خود را به پناهگاه کلاغ لانه برسانید و شبمانی کنید. روز دوم با کوله سبک به قله صعود کنید و بلافاصله به پناهگاه بازگشته و با برداشتن وسایل خود به گنجنامه بازگردید. در برنامه های یک و نیم روزه و دو روزه با زمان سنجی مناسب می توانید در مسیر رفت به قله کلاغ لانه و یا برگشت از آن، برای صعود قله الوند که تقریبا در مسیر قرار دارد نیز اقدام کنید. بسیاری از کوهنوردان در یک برنامه همزمان به هر دو قله الوند و کلاغ لانه صعود می کنند.

برای صعود یک و نیم روزه یا صعود دو روزه از مسیر امامزاده کوه به قله کلاغ لان می توانید یک شب اقامت در پناهگاه کلاغ لانه را قبل از صعود قله یا بعد از صعود قله برنامه ریزی کنید. می توانید برای بازگشت بجای مسیر امامزاده کوه از سمت دشت میشان و گنجنامه به همدان بازگردید.

قله کلاغ لانه, Kalaghlaneh Peak
قله کلاغ لانه, Kalaghlaneh Peak

نقشه مسیر

به ترتیب حروف لاتین و طبق جدول، برنامه را شروع و اجرا کنید.

 

حضور در برنامه های طبیعت گردی و کوهنوردی نیازمند داشتن تجربه، دانش و مربی متخصص است.
امین مانا مسئولیتی در قبال حوادث ناشی از عدم رعایت ایمنی ندارد و مسیریابی دقیق برای جلوگیری از حوادث یا اتلاف زمان و کمک به تورلیدرها و عموم مردم تنها هدف ماست. 

برنامه صعود قله کلاغ لانه از مسیر تخت نادر (شمال شرقی)

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- ترمینال اتوبوس همدان

با وسیله نقلیه (5.5 کیلومتر) بروید به

B- ابتدای جاده گنجنامه

با وسیله نقلیه (6.5 کیلومتر) بروید به

C- مجموعه گردشگری گنجنامه – ارتفاع 2200m

پیاده (3 کیلومتر) یا با وسیله نقلیه (4.5 کیلومتر) بروید به

E- پناهگاه میشان – ارتفاع 2700m

پیاده (450 متر) بروید به

F- پناهگاه دوم میشان – ارتفاع 2750m

پیاده (1250 متر) بروید به

G- دشت تخت نادر – ارتفاع 3000m

پیاده (1.5 کیلومتر) بروید به گردنه دوزخ دره

H,I- گردنه دوزخ دره و ابتدای مسیر چشمه حوض نبی – ارتفاع 3170m

پیاده (1100 متر) بروید به

J- پناهگاه کلاغ لانه – ارتفاع 3220m

پیاده یا با سنگ نوردی (800 متر) بروید به

K- قله کلاغ لانه – ارتفاع 3360m

نکات مهم و کلیدی حین صعود در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از ترمینال اتوبوس همدان ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– ترمینال مرکزی اتوبوس در شمال شهر همدان قرار دارد. از طریق بلوار کمربندی شهر وارد مسیر جاده عباس آباد و گنجنامه شوید. مسیر صعود قله الوند از پارک کوهستانی گنجنامه و مجموعه گردشگری گنجنامه در غرب شهر همدان شروع می شود. جاده عباس آباد بعد از عبور از گنجنامه به پیست اسکی تاریک دره می رسد و در نهایت به سمت تویسرکان می رود.

– پارک کوهستانی گنجنامه در انتهای دره عباس آباد واقع است و از قدیم تفریحگاه مردم همدان بوده است به همین دلیل رستورانها، کافه ها و دستفروشان زیادی در حوالی آن دیده می شوند. در پارک گنجنامه دو كتيبه به خط ميخي از دوران هخامنشی بر روی صخره بزرگی  وجود دارد كه بنام داريوش كبير و خشايارشاه می باشد و بسیار دیدنی است. در انتهای پارک کوهستانی گنجنامه می توانید از آبشار زیبای گنجنامه نیز دیدن کنید. اوایل بهار به دلیل پر آبی و زمستان بخاطر یخ زدن آبشار بهترین زمانهای دیدن آبشار گنجنامه است.

آبشار گنجنامه, Ganjnameh Waterfall
آبشار گنجنامه, Ganjnameh Waterfall

– مجموعه گردشگری گنجنامه شامل تله کابین، بولینگ، برج بانجی جامپینگ، آبشار مصنوعی برای مسابقات یخ‌نوردی، چندین پیست ورزشی و سایر امکانات گردشگری است. برنامه های گردشگری دیگری نیز در این مجموعه و میدان میشان در دست اجراست. می توانید وسیله نقلیه شخصی خود را کنار پارک کوهستانی یا در پارکینگ مجموعه گنجنامه پارک کنید و با تله کابین یا پای پیاده عازم میدان میشان شوید.

مجموعه گنجنامه, Ganjnameh Complex
مجموعه گنجنامه, Ganjnameh Complex

– سه راه برای رسیدن به میدان میشان وجود دارد. تله کابین ساده ترین راه است و مسیر جاده خاکی نیز نیاز به مجوز از مدیریت دهکده گنجنامه دارد. با هدف جلوگیری از تخریب محیط زیست از جاده میشان تنها برای امداد یا تدارکات استفاده می شود و سایرین برای دریافت مجوز باید دلیلی موجهی برای درخواست خود داشته باشند. کوهنوردان و بخصوص گردشگران که قصد دارند از مسیری با شیب کم صعود کنند می توانند از این جاده استفاده کنند.

– علاوه بر جاده خاکی، مسیر پاکوبی نیز از پارکینگ گنجنامه شروع شده و به پناهگاه میدان میشان منتهی می شود. این پاکوب در ابتدا وارد دره می شود. در ادامه بعد از عبور از اردوگاه کیوارستان در ارتفاع 2350 متری با شیب زیاد به روی یال می رود و بعد به موازات جاده خاکی به سمت پناهگاه میشان در ابتدای دشت میشان می رود.

دشت میشان, Mishan Plain
دشت میشان, Mishan Plain

– مسیر تله کابین از گنجنامه تا دشت میشان امتداد دارد و برای کوهنوردان تخفیف ویژه دارد. کوهنوردان می توانند بلیط یک طرفه یا دو طرفه خریداری کنند و یا حتی فقط برای برگشت از تله کابین استفاده نمایند.

دشت میشان, Mishan Plain
دشت میشان, Mishan Plain

– بنای یادبودی برای شهدای جنگ در نزدیکی ایستگاه تله کابین دشت میشان احداث شده است و کوهنوردان و گردشگران از آن دیدن می کنند.

– پناهگاه اول دشت میشان از سال 1345 فعال است و یکی از قدیمی ترین پناهگاههای ایران با ظرفیتی در حدود 100 نفر است. پناهگاه میدان میشان کاملا مجهز و دارای امکانات رفاهی شامل فروشگاه، کافه رستوران با غذای گرم، نیمکت و تختخواب برای کوهنوردان، خوابگاه، برق و آب گرم، سیستم گرمایشی، سرویس بهداشتی و … است. برای خواب در پناهگاه بر حسب نوع خدمات، هزینه دریافت می شود. کسانی که کیسه خواب نداشته باشند می توانند پتو و زیرانداز دریافت کنند. خوشبختانه پناهگاه میشان دارای ساعت مشخص برای خواب و خاموشی است تا کوهنوردان استراحت کنند.

– پایگاه هلال احمر برای امداد و نجات در کوهستان، چشمه آب و یک مسجد نیز کنار پناهگاه میشان قرار دارند. کوهنوردانی که قصد صعود با کوله سبک دارند میتوانند با پرداخت هزینه ناچیزی برای انبارداری، کوله ها و لوازم شبمانی خود را به انبار پناهگاه بسپارند و بعد از صعود دوباره تحویل بگیرند.

– پناهگاه دوم میدان میشان در انتهای دشت قرار دارد و کمتر از ده دقیقه با پناهگاه اول فاصله دارد. پناهگاه دوم میدان میشان نیز مانند پناهگاه اول مجهز و بسیار تمیز است اما فاقد تختخواب است. در پناهگاه دوم کافه، سرویس بهداشتی و سالنی برای اسکان با کیسه خواب وجود دارد. کنار پناهگاه دوم و در محوطی آن محل مناسب جهت چادر زدن وجود دارد. ضمنا می توانید بلیط برگشت تله کابین از میدان میشان به گنجنامه را از دفتر پناهگاه قابل خریداری کنید. توجه نمایید در روزهای تعطیل ممکن است به قدری شلوغ باشد که نیاز به رزرو جا در پناهگاه از قبل داشته باشید.

دشت تخت نادر, Takhte Nader Plain
دشت تخت نادر, Takhte Nader Plain

– برای صعود به قله کلاغ لانه باید از پناهگاه دوم میشان مسیر پاکوب را به سمت دشت زیبایی به نام تخت نادر در پیش بگیرید که ظاهرا در زمانهای قدیم نادر شاه افشار چند صباحی در این منطقه اردو زده بوده است. تخت نادر، منطقه وسیعی است که زیر قله الوند قرار دارد. تخت نادر در زمستان کاملا سفید و پوشیده از برف است اما در بهار تبدیل به یک چمنزار وسیع می شود. تعدد چشمه ها در دشت تخت نادر کوهنوردان را به وجد میآورد.

– در زمستان به علت تردد کوهنوردان در پاکوب بخشی از مسیر یخ می بندد و احتمالا به یخ شکن احتیاج خواهید داشت اما در روزهای تعطیل و آفتابی زمستان مردم همدان در این قسمت به برف بازی می پردازند. در همان ابتدای تخت نادر، چشمه آب معروفی یادبود مهندس نطقی وجود دارد. برای رفتن به سمت قله کلاغ لانه باید تا انتهای دشت تخت نادر یعنی گردنه دوزخ دره پیش رفت.

– کسانی که قصد دارند پیش از قله کلاغ لانه برای صعود به قله الوند اقدام کنند باید از همان ابتدای دشت تخت نادر با تغییر جهت به سمت جنوب غربی، مستقیما با صعود به یال شرقی به سمت قله الوند بروند. در این بخش باید حدود 400 متر افزایش ارتفاع در 2 کیلومتر مسیر را طی کنید تا به قله الوند برسید. قله الوند صخره آتش فشانی زیبا و یکپارچه ای با ارتفاع حدود 10 متر می باشد. خوشبختانه بعد از صعود به قله الوند برای ادامه مسیر به سمت قله کلاغ لانه نیازی به برگشت به تخت نادر نیست و می توانید با طی مسیری به طول تقریبی یک کیلومتر به پناهگاه کلاغ لانه در زیر قله کلاغ لانه برسید. برای آشنایی بیشتر با قله الوند صعود به قله الوند را ببینید.

قله الوند, Alvand Peak
قله الوند, Alvand Peak

– اما برای صعود مستقیم به قله کلاغ لانه باید از همان ابتدای دشت تخت نادر با ادامه دادن پاکوب در مسیر مستقیم و در حاشیه شمالی تخت نادر تا انتهای دشت پیش بروید تا به گردنه دوزخ دره برسید. دوچرخه سوارها می توانند جز بخش کوچکی مابین دشت میشان تا تخت نادر، کل مسیر تا گردنه دوزخ دره را رکاب بزنند. گردنه دوزخ دره چهار راهی است که دارای دسترسی به تخت نادر، قله الوند، چشمه حوض نبی و پناهگاه کلاغ لانه است.

چشمه حوض نبی, Howze Nabi fountain
چشمه حوض نبی, Howze Nabi fountain

– چشمه معروف به حوض نبی از طریق یک پاکوب مشخص در فاصله 300 متری گردنه دوزخ دره قرار دارد و برای دیدن آن باید مسیر رفت و برگشت را طی کنید. آب اين چشمه بحوضچه کوچکی می ریزد و فضای مناسبی برای استراحت کوهنوردان دارد. قله الوند دقیقا در جنوب گردنه دوزخ دره واقع است و از این نقطه نیز می توان با افزایش ارتفاعی در حدود 200 متر و صعود مستقیم بر روی شیب دامنه به قله الوند رسید.

گردنه دوزخ دره, Duzakh Darreh Defile
گردنه دوزخ دره, Duzakh Darreh Defile

– از گردنه دوزخ دره برای رفتن به سمت پناهگاه کلاغ لانه دامنه غربی قله الوند را در جهت جنوب غربی تراورس نمایید. این قسمت دارای پاکوب خوبی است اما در زمستان به دلیل یخ بستن مسیر خطر سقوط در دره جدی است. کل مسیر دوزخ دره تا پناهگاه کلاغ لانه دارای تعداد زیادی تیرک فلزی و سیم بکسل مابین آنهاست.

پناهگاه کلاغ لانه, Kalaghlaneh Shelter
پناهگاه کلاغ لانه, Kalaghlaneh Shelter

– پناهگاه کلاغ لانه شامل دو ساختمان بزرگ است که یکی از انها در سالهای اخیر احداث شده و هنوز نیاز به تکمیل دارد. پناهگاه کلاغ لانه مانند سایر پناهگاههای الوند بسیار مستحکم و تمیز است و امکانات مطلوب در حد سرویس بهداشتی و چشمه و… دارد. پناهگاه کلاغ لانه برای حدود 50 نفر فضا دارد. داخل پناهگاه دارای کفپوش موکت است و جانپناه خوبی بخصوص در زمستان است. چشمه قاضی یکی از چشمه های معروف کوهستان الوند در نزدیکی پناهگاه کلاغ لانه قرار دارد. قله الوند نیز بسیار به پناهگاه کلاغ لانه نزدیک است و مسیر مابین قله الوند و پناهگاه کلاغ لانه نیز در نقشه و تراک جی پی اس برنامه درج شده است.

– قله كلاغ لان یا کلاغ لانه به قله لانه كلاغ نیز شناخته می شود. کلاغ لان قله ای است صخره اي و فنی به همین دلیل بسیاری از کوهنوردان در زمستان تا پناهگاه یا زیر صخره ی روی قله صعود می کنند و از انتهای مسیر صرف نظر می نمایند.

قله کلاغ لانه, Kalaghlaneh Peak
قله کلاغ لانه, Kalaghlaneh Peak

قیف کلاغ لان نام دهلیزی در جنوب این صخره است که بهترین مسیر برای صعود به قله کلاغ لان می باشد اما همین مسیر نیز در زمستان یخ می بندد. صعود از قیف نیاز به زدن کارگاه، حمایت و مهارت سنگ نوردی آن هم در سرمای کوهستان دارد.

– بعد از صعود به قله کلاغ لانه از مسیر رفت و یا یکی دیگر از مسیرها به پای کوه بازگردید. قله کلاغ لانه بر روی خط الراس الوند قرار دارد و می توانید از برنامه صعود به خط الراس الوند نیز دیدن کنید.

برنامه صعود قله کلاغ لانه از مسیر دره کیوارستان (شرقی)

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- ترمینال اتوبوس همدان

با وسیله نقلیه (5.5 کیلومتر) بروید به

B- ابتدای جاده گنجنامه

با وسیله نقلیه (6.5 کیلومتر) بروید به

C- مجموعه گردشگری گنجنامه – ارتفاع 2200m

پیاده (750 متر) بروید به

D- سه راهی اردوگاه کیوارستان – ارتفاع 2300m

پیاده (1 کیلومتر) بروید به

E- سه راهی دره کیوارستان- ارتفاع 2450m

پیاده (3 کیلومتر) بروید به

G- چشمه کیوارستان – ارتفاع 2920m

پیاده (1.5 کیلومتر)  بروید به

J- پناهگاه کلاغ لانه – ارتفاع 3220m

پیاده (900 متر)  بروید به

K- قله کلاغ لانه – ارتفاع 3360m

نکات مهم و کلیدی حین صعود در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از ترمینال اتوبوس همدان ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– ترمینال مرکزی اتوبوس در شمال شهر همدان قرار دارد. از طریق بلوار کمربندی شهر وارد مسیر جاده عباس آباد و گنجنامه شوید. مسیر صعود قله الوند از پارک کوهستانی گنجنامه و مجموعه گردشگری گنجنامه در غرب شهر همدان شروع می شود. جاده عباس آباد بعد از عبور از گنجنامه به پیست اسکی تاریک دره می رسد و در نهایت به سمت تویسرکان می رود.

– پارک کوهستانی گنجنامه در انتهای دره عباس آباد واقع است و از قدیم تفریحگاه مردم همدان بوده است به همین دلیل رستورانها، کافه ها و دستفروشان زیادی در حوالی آن دیده می شوند. در پارک گنجنامه دو كتيبه به خط ميخي از دوران هخامنشی بر روی صخره بزرگی  وجود دارد كه بنام داريوش كبير و خشايارشاه می باشد و بسیار دیدنی است. در انتهای پارک کوهستانی گنجنامه می توانید از آبشار زیبای گنجنامه نیز دیدن کنید. اوایل بهار به دلیل پر آبی و زمستان بخاطر یخ زدن آبشار بهترین زمانهای دیدن آبشار گنجنامه است.

آبشار گنجنامه, Ganjnameh Waterfall
آبشار گنجنامه, Ganjnameh Waterfall

– مجموعه گردشگری گنجنامه شامل تله کابین، بولینگ، برج بانجی جامپینگ، آبشار مصنوعی برای مسابقات یخ‌نوردی، چندین پیست ورزشی و سایر امکانات گردشگری است. برنامه های گردشگری دیگری نیز در این مجموعه و میدان میشان در دست اجراست. می توانید وسیله نقلیه شخصی خود را کنار پارک کوهستانی یا در پارکینگ مجموعه گنجنامه پارک کنید. تله کابین به سمت دشت میشان می رود اما مسیر دره کیوارستان از محل اردوگاه کیوارستان از مسیر میشان جدا می شود بنابراین نمی توانید از تله کابین استفاده کنید.

– مسیر پاکوب اردوگاه کیوارستان از پارکینگ گنجنامه شروع می شود. این پاکوب در ابتدا وارد دره می شود. در ادامه نرسیده به اردوگاه کیوارستان در ارتفاع 2300 متری به یک سه راهی می رسید. مسیر سمت راست به دشت میشان می رود اما باید وارد مسیر سمت چپ که به دره کیوارستان می رود بشوید. کمی بعد از پایین اردوگاه دانش آموزی کیوارستان عبور می کنید و وارد دره کیوارستان می شوید.

اردوگاه کیوارستان, Kivarestan Complex
اردوگاه کیوارستان, Kivarestan Complex

– برای صعود به قله کلاغ لانه باید کل مسیر دره کیوارستان را در امتداد رودخانه کیوارستان به بالادست دره پیش بروید. پاکوب در طرفین دره و شمال و جنوب رودخانه کیوارستان وجود دارد و در انتهای دره یکی می شوند بنابراین می توانید از سمت چپ رودخانه(جنوب) و یا از سمت راست رودخانه(شمال) پیش بروید.

– اولین سه راهی علامت گذاری شده در نقشه این برنامه قبل از رودخانه کیوارستان شروع پاکوب شمال رودخانه است اما مسیر جنوبی کیفیت بهتری دارد بنابراین با عبور از رودخانه به سمت جنوب بروید. تعدادی کلبه و چشمه آب در ابتدای دره کیوارستان نیز وجود دارند و موقعیت و مسیر آنها در نقشه مشخص شده است.

– مسیر دره را تا چشمه پر آب انتهای دره ادامه دهید و سپس تا پناهگاه کلاغ لانه مسیر را صعود نمایید.

پناهگاه کلاغ لانه, Kalaghlaneh Shelter
پناهگاه کلاغ لانه, Kalaghlaneh Shelter

– پناهگاه کلاغ لانه شامل دو ساختمان بزرگ است که یکی از انها در سالهای اخیر احداث شده و هنوز نیاز به تکمیل دارد. پناهگاه کلاغ لانه مانند سایر پناهگاههای الوند بسیار مستحکم و تمیز است و امکانات مطلوب در حد سرویس بهداشتی و چشمه و… دارد. پناهگاه کلاغ لانه برای حدود 50 نفر فضا دارد. داخل پناهگاه دارای کفپوش موکت است و جانپناه خوبی بخصوص در زمستان است. چشمه قاضی یکی از چشمه های معروف کوهستان الوند در نزدیکی پناهگاه کلاغ لانه قرار دارد. قله الوند نیز بسیار به پناهگاه کلاغ لانه نزدیک است و مسیر مابین قله الوند و پناهگاه کلاغ لانه نیز در نقشه و تراک جی پی اس برنامه درج شده است. برای آشنایی بیشتر با قله الوند و مسیرهایش صعود به قله الوند را ببینید.

قله الوند, Alvand Peak
قله الوند, Alvand Peak

– قله كلاغ لان یا کلاغ لانه به قله لانه كلاغ نیز شناخته می شود. کلاغ لان قله ای است صخره اي و فنی به همین دلیل بسیاری از کوهنوردان در زمستان تا پناهگاه یا زیر صخره ی روی قله صعود می کنند و از انتهای مسیر صرف نظر می نمایند. قیف کلاغ لان نام دهلیزی در جنوب این صخره است که بهترین مسیر برای صعود به قله کلاغ لان می باشد اما همین مسیر نیز در زمستان یخ می بندد. صعود از قیف نیاز به زدن کارگاه، حمایت و مهارت سنگ نوردی آن هم در سرمای کوهستان دارد.

قله کلاغ لانه, Kalaghlaneh Peak
قله کلاغ لانه, Kalaghlaneh Peak

 

– بعد از صعود به قله کلاغ لانه از مسیر رفت و یا یکی دیگر از مسیرها به پای کوه بازگردید. قله کلاغ لانه بر روی خط الراس الوند قرار دارد و می توانید از برنامه صعود به خط الراس الوند نیز دیدن کنید.

 

برنامه صعود قله کلاغ لانه از مسیر خط الراس (جنوب شرقی)

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- ترمینال اتوبوس همدان

با وسیله نقلیه (5.5 کیلومتر) بروید به

B- ابتدای جاده گنجنامه

با وسیله نقلیه (6.5 کیلومتر) بروید به

C- مجموعه گردشگری گنجنامه – ارتفاع 2200m

با وسیله نقلیه (6 کیلومتر) بروید به

D- پیست اسکی تاریک دره – ارتفاع 2570m

با وسیله نقلیه (2.5 کیلومتر) بروید به

E- ابتدای مسیر قهوه خانه مراد – ارتفاع 2730m

پیاده (2 کیلومتر) بروید به

G- گردنه – ارتفاع 2840m

پیاده (4.2کیلومتر)  بروید به

H- سه راهی – ارتفاع 3300

پیاده از سه راهی (550 متر) بروید به

J- پناهگاه کلاغ لانه – ارتفاع 3220m

یا پیاده از سه راهی (750 متر) بروید به

K- قله کلاغ لانه – ارتفاع 3360m

نکات مهم و کلیدی حین صعود در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از ترمینال اتوبوس همدان ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– ترمینال مرکزی اتوبوس در شمال شهر همدان قرار دارد. از طریق بلوار کمربندی شهر وارد مسیر جاده عباس آباد و گنجنامه شوید. مسیر صعود قلل الوند و کلاغ لان از پارک کوهستانی گنجنامه و مجموعه گردشگری گنجنامه در غرب شهر همدان شروع می شود. جاده عباس آباد بعد از عبور از گنجنامه به پیست اسکی تاریک دره می رسد و در نهایت به سمت تویسرکان می رود.

– پارک کوهستانی گنجنامه در انتهای دره عباس آباد واقع است و از قدیم تفریحگاه مردم همدان بوده است به همین دلیل رستورانها، کافه ها و دستفروشان زیادی در حوالی آن دیده می شوند. در پارک گنجنامه دو كتيبه به خط ميخي از دوران هخامنشی بر روی صخره بزرگی  وجود دارد كه بنام داريوش كبير و خشايارشاه می باشد و بسیار دیدنی است. در انتهای پارک کوهستانی گنجنامه می توانید از آبشار زیبای گنجنامه نیز دیدن کنید. اوایل بهار به دلیل پر آبی و زمستان بخاطر یخ زدن آبشار بهترین زمانهای دیدن آبشار گنجنامه است.

مجموعه گنجنامه, Ganjnameh Complex
مجموعه گنجنامه, Ganjnameh Complex

– مجموعه گردشگری گنجنامه شامل تله کابین، بولینگ، برج بانجی جامپینگ، آبشار مصنوعی برای مسابقات یخ‌نوردی، چندین پیست ورزشی و سایر امکانات گردشگری است. برنامه های گردشگری دیگری نیز در این مجموعه و میدان میشان در دست اجراست. می توانید وسیله نقلیه شخصی خود را کنار پارک کوهستانی پارک کنید و از آبشار گنجنامه و مجموعه گنجنامه دیدن کنید.

– جاده آسفالت را به سمت پیست اسکی تاریک دره و تویسرکان ادامه دهید. می توانید قبل از پیست اسکی از چشمه صلوات در کنار جاده اصلی آب بردارید. بعد از پیست اسکی تاریک دره و نرسیده به گردنه تویسرکان بر روی خط الراس الوند به ابتدای مسیر فرعی قهوه خانه مراد می رسید. 300 متر بعد وسیله نقلیه خود را کنار قهوه خانه مراد پارک کنید. یک چشمه آب کنار قهوه خانه مراد قابل دسترس برای کوهنوردان است. از قهوه خانه مراد پیاده روی در مسیر پاکوب را طبق نقشه و تراک GPS به سمت کلاغ لانه شروع کنید.

– در مسیر از گردنه روی خط الراس هم عبور می کنید. نیازی نیست بر لبه خط الراس حرکت کنید و بیشتر مسیر در ارتفاعی پایین تر قرار دارد. مسیر خط الراس بدون چشمه است و تا سه راهی نزدیک به قله و پناهگاه کلاغ لان، نقطه شاخص دیگری وجود ندارد. مسیر خط الراس برای صعود به قله کلاغ لان طولانی است اما افزایش ارتفاع به نسبت کمی دارد.

– از محل سه راهی مسیر سمت راست به سمت پناهگاه می رود و مسیر سمت چپ به طرف قله کلاغ لانه می رود. بهتر است قبل از صعود به کلاغ لانه ابتدا به پناهگاه بروید و ضمن استراحت و برداشتن آب، در صورت داشتن وسایل اضافه انها را در پناهگاه بگذارید تا بتوانید سبکبال در قله کلاغ لانه دست به سنگ شوید.

پناهگاه کلاغ لانه, Kalaghlaneh Shelter
پناهگاه کلاغ لانه, Kalaghlaneh Shelter

– پناهگاه کلاغ لانه شامل دو ساختمان بزرگ است که یکی از انها در سالهای اخیر احداث شده و هنوز نیاز به تکمیل دارد. پناهگاه کلاغ لانه مانند سایر پناهگاههای الوند بسیار مستحکم و تمیز است و امکانات مطلوب در حد سرویس بهداشتی و چشمه و… دارد. پناهگاه کلاغ لانه برای حدود 50 نفر فضا دارد. داخل پناهگاه دارای کفپوش موکت است و جانپناه خوبی بخصوص در زمستان است. چشمه قاضی یکی از چشمه های معروف کوهستان الوند در نزدیکی پناهگاه کلاغ لانه قرار دارد. قله الوند نیز بسیار به پناهگاه کلاغ لانه نزدیک است و مسیر مابین قله الوند و پناهگاه کلاغ لانه نیز در نقشه و تراک جی پی اس برنامه درج شده است. برای آشنایی بیشتر با قله الوند و مسیرهایش صعود به قله الوند را ببینید.

– قله كلاغ لان یا کلاغ لانه به قله لانه كلاغ نیز شناخته می شود. کلاغ لان قله ای است صخره اي و فنی به همین دلیل بسیاری از کوهنوردان در زمستان تا پناهگاه یا زیر صخره ی روی قله صعود می کنند و از انتهای مسیر صرف نظر می نمایند. قیف کلاغ لان نام دهلیزی در جنوب این صخره است که بهترین مسیر برای صعود به قله کلاغ لان می باشد اما همین مسیر نیز در زمستان یخ می بندد. صعود از قیف نیاز به زدن کارگاه، حمایت و مهارت سنگ نوردی آن هم در سرمای کوهستان دارد.

قله الوند از قله کلاغ لانه, Alvand Peak from Kalaghlaneh Peak
قله الوند از قله کلاغ لانه, Alvand Peak from Kalaghlaneh Peak

– بعد از صعود به قله کلاغ لانه از مسیر رفت و یا یکی دیگر از مسیرها به پای کوه بازگردید.

 

برنامه صعود قله کلاغ لانه از مسیر امامزاده کوه (غربی)

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- ترمینال اتوبوس همدان

با وسیله نقلیه (6.5 تا 7 کیلومتر) بروید به

B,C- میدان کربلا و مریانج

با وسیله نقلیه (4.2 کیلومتر) بروید به

D- سه راهی روستای سلولان

با وسیله نقلیه (5 تا 6 کیلومتر) بروید به

E- امامزاده محسن یا امامزاده کوه – ارتفاع 2180m

پیاده یا با وسیله نقلیه (6.3 کیلومتر) بروید به

F- انتهای جاده خاکی – ارتفاع 2740m

پیاده (1100 متر) بروید به

G- گردنه – ارتفاع 2970m

پیاده (2.5 کیلومتر)  بروید به

K- قله کلاغ لانه – ارتفاع 3360m

پیاده بروید به

J- پناهگاه کلاغ لانه – ارتفاع 3220m

نکات مهم و کلیدی حین صعود در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از ترمینال اتوبوس همدان ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– ترمینال مرکزی اتوبوس در شمال شهر همدان قرار دارد. از طریق جاده کرمانشاه و میدان کربلا وارد جاده فرعی شهر مریانج بشوید. بعد از عبور از کمربندی شهر مریانج وارد دره سرسبز امامزاده کوه می شوید و به اولین روستای مسیر یعنی سلولان خواهید رسید. دره امامزاده کوه به نامهای دره برفین و دره ماوشان نیز شناخته می شود.

– در محل سه راهی روستای سلولان می توانید از طریق دو جاده مجزا که هر دو آسفالت هستند خود را به امامزاده کوه برسانید. جاده سمت راست از روستای موییجین، روستای توییجین و سپس روستای وفرجین عبور می کند و کمی طولانی تر است اما جاده سمت چپ بیشتر از باغات سرسبز عبور میکند و بخصوص چشمه معروف آب مروارید عبور کرده و مستقیما به سمت امامزاده کوه می رود.

– چشمهٔ آب‌مروارید از مشهورترین چشمه‌های کوهستان الوند است. آب چشمه‌ آب مروارید به رود وفرجین می ریزد. در حوالی چشمه مروارید، نوعی درخت بید به نام درخت مروار می‌روید. احتمالا به همین دلیل به آن چشمه آب مروارید می گویند.

– بنای امامزاده محسن یا امامزاده کوه مربوط به دوران ایلخانیان و قرن هشتم هجری است و در تمام سال گردشگران زیادی به دیدن آن می روند. در دوره‌های بعد به ویژه دوره صفویه و قاجار بنا مرمت شده است. امامزاده محسن در میان اهالی روستای وفرجین و سایر روستاهای نزدیک به امام حاجات معروف است. در نوروز و تعطیلات بازارچه‌های عرضه محوصلات کشاورزی و سوغات روستایی در محل امامزاده تشکیل می شود. در محل امامزاده کوه سکوهای مناسب برای چادر زدن و سایر امکانات مانند سرویس بهداشتی وجود دارد.

– از امامزاده کوه جاده خاکی به سمت انتهای دره و پای کوه کلاغ لان می رود. در مسیر از باغات و چشمه های زیادی عبور می کنید. این جاده خاکی بخصوص در قسمت انتهای بی کیفیت است و تنها با ماشین های شاسی بلند می توان از ان عبور کرد. انتهای جاده خاکی در نقشه مشخص شده است. آخرین چشمه های دره در همین حوالی قرار دارند و پس از آن گردنه و در ادامه تا قله کلاغ لانه چشمه ای وجود ندارد و شیب قابل توجهی را باید پشت سر بگذارید اما در عوض مسیر کوتاه است.

زیارتگاه امامزاده کوه, Emamzadehkuh tomb
زیارتگاه امامزاده کوه, Emamzadehkuh tomb

– در انتهای مسیر صعود به زیر قله کلاغ لانه و صخره رفیع ان می رسید. قله كلاغ لان یا کلاغ لانه به قله لانه كلاغ نیز شناخته می شود. کلاغ لان قله ای است صخره اي و فنی به همین دلیل بسیاری از کوهنوردان در زمستان تا زیر صخره ی روی قله صعود می کنند و از انتهای مسیر صرف نظر می نمایند. قیف کلاغ لان نام دهلیزی در جنوب این صخره است که بهترین مسیر برای صعود به قله کلاغ لان می باشد اما همین مسیر نیز در زمستان یخ می بندد. صعود از قیف نیاز به زدن کارگاه، حمایت و مهارت سنگ نوردی آن هم در سرمای کوهستان دارد.

پناهگاه کلاغ لانه, Kalaghlaneh Shelter
پناهگاه کلاغ لانه, Kalaghlaneh Shelter

– بعد از قله کلاغ لانه برای استراحت و برداشتن آب به سمت پناهگاه کلاغ لانه بروید. پناهگاه کلاغ لانه شامل دو ساختمان بزرگ است که یکی از انها در سالهای اخیر احداث شده و هنوز نیاز به تکمیل دارد. پناهگاه کلاغ لانه مانند سایر پناهگاههای الوند بسیار مستحکم و تمیز است و امکانات مطلوب در حد سرویس بهداشتی و چشمه و… دارد. پناهگاه کلاغ لانه برای حدود 50 نفر فضا دارد. داخل پناهگاه دارای کفپوش موکت است و جانپناه خوبی بخصوص در زمستان است. چشمه قاضی یکی از چشمه های معروف کوهستان الوند در نزدیکی پناهگاه کلاغ لانه قرار دارد. قله الوند نیز بسیار به پناهگاه کلاغ لانه نزدیک است و مسیر مابین قله الوند و پناهگاه کلاغ لانه نیز در نقشه و تراک جی پی اس برنامه درج شده است. برای آشنایی بیشتر با قله الوند و مسیرهایش صعود به قله الوند را ببینید.

قله کلاغ لانه, Kalaghlaneh Peak
قله کلاغ لانه, Kalaghlaneh Peak

– بعد از صعود به قله کلاغ لانه از مسیر رفت و یا یکی دیگر از مسیرها به پای کوه بازگردید.

این برنامه، نقشه و فایل GPS(ثبت شده در گوگل)، یک پکیج ویژه و پیش نویس اجرای صعود قله کلاغ لانه برای یک تورلیدر است. استفاده از این اطلاعات در سایتهای گردشگری بدون پیوند مطلب به امین مانا یا ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

اطلاعات و سایر نکات مهم صعود به قله کلاغ لانه چیست؟

آنتن دهی تلفن همراه تقریبا در تمام طول مسیر صعود قله کلاغ لانه وجود دارد.

همراه داشتن کرامپون یا یخ شکن ، کلنگ و طناب انفرادی و کارابین پیچ برای صعود زمستانه توصیه می شود.

سه روز قبل از سفر دوباره آب و هوا را بررسی کنید.

بدلیل ازدحام در روزهای تعطیل سعی کنید در روزهای عادی برای صعود خود برنامه ریزی کنید.

بهترین سفرنامه ها و گزارش برنامه های صعود به قله کلاغ لانه کدام هستند؟

لینک گزارش باشگاه کوهنوردی تهران 
صعود قله کلاغ لانه – دی 1397

 

با تبلیغ تور، اقامتگاه و سایر خدمات گردشگری خود در این صفحه بیشتر دیده شوید. آگهی سری اول رایگان است.
تماس با ما

خدمات مفید در این منطقه

پناهگاه الوند - آقای شیرخانی اقامتگاه و استراحتگاه کوهنوردان 09188188806
شرکت تله کابین گنجنامه الوند تله کابین مسیر دشت میشان الوند 09182223313 - 02188507824 - 02188507825

دریافت رایگان فایل GPS مسیر برنامه و مسیریابی روی گوشی حین سفر

اگر برنامه مسیریابی با قابلیت ساپورت فایلهای KML بر روی گوشی خود ندارید، اپلیکیشن MAPS.ME را نصب کنید. بهترین اپلیکیشن مسیریاب با نقشه آفلاین مسیریابی در سفر و طبیعت بدون نیاز به اینترنت

 

پرسشهای شما از سفر به این منطقه بلافاصله پاسخ داده می شود لطفا پایین همین صفحه پیام بگذارید و صرفا جهت سفارش طراحی اختصاصی برنامه یا آگهی، مستقیما تماس بگیرید.

 

برای ادامه برنامه بهترین جاهای دیدنی اطراف قله کلاغ لانه کجا هستند؟

 

سفر به همدان
سفر به تویسرکان
سفر به پیست اسکی تاریک دره
سفر به سد اکباتان و روستای ورکانه
صعود به خط الراس الوند
صعود به قله الوند
صعود به قلل دائم برف و قزل ارسلان

 

برای دیدن همه جاهای دیدنی استان همدان، سفرها و صعودهای استان همدان را ببینید.

 

برای دیدن سایر جاهای دیدنی ایران یکی از نزدیک ترین استانهای همسایه زیر را انتخاب کنید.

 

سفر به استان زنجان
سفر به استان قزوین
سفر به استان کردستان
سفر به استان کرمانشاه
سفر به استان لرستان
سفر به استان مرکزی

به زودی منتشر می شود:

سفر به لالجین، سفر به غار علیصدر، سفر به ملایر، سفر به اسدآباد، سفر به نهاوند، سفر به کبودرآهنگ، سفر به رزن، سفر به آلموبلاغ، سفر به چشمه گاماسیاب، سفر به گیان، صعود به قله خان گرمز، صعود به قله کرکسین، صعود به خط الراس نهاوند

به راحتی برنامه سفر مطابق با علایق و نیازهای خود را پیدا کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *