برای یافتن سفر بر اساس علایق و نیازهای خود

راهنمای سفر در ایران برای همه

گام به گام صعود به قله پلنگچال با فایل GPS

شما همیشه نیاز به راهنما یا خرید تور ندارید. با این برنامه ی دقیق، تورلیدر خود در صعود به قله پلنگچال باشید.

چرا باید به قله پلنگچال صعود کرد؟

 

– یکی از محبوب ترین کوههای شمال تهران برای کوهنوردان، صعود به قله پلنگچال با حدود 3325 متر ارتفاع است.

– درهٔ زیبای درکه یکی از زیباترین مسیرهای صعود به ارتفاعات شمال تهران از جمله قله پلنگچال است و پناهگاه معروف پلنگچال نیز در همین مسیر قرار دارد.

– قله پلنگچال دارای مسیرهای صعود متنوعی از سمت درکه(پناهگاه پلنگچال)، جنگل کارا، مسیر قلل چین کلاغ و دوشاخ، امامزاده داوود و حتی ولنجک است و می توان با برنامه ریزی های مختلفی به آن صعود کرد.

– مسیرهای اصلی صعود قله پلنگچال به دلیل سختی و طولانی بودن مسیر، جزو بکرترین مسیرهای کوهنوردی شمال تهران است.

– با ادامه مسیر کوهنوردی پلنگچال می توان با صعود به قلل شاه نشین یا توجال، مسیرهای کوهنوردی طولانی تری را نیز پیمود.

 

آنچه پیش از تصمیم صعود به قله پلنگچال باید حتما بدانید

قله پلنگچال کجاست؟

قله پلنگچال یکی از قلل کوهستان البرز در شمال غربی تهران و در امتداد غربی خط الراس توچال است و دسترسی خوبی از طریق تله کابین توچال و یا امامزاده داوود دارد. پلنگچال را از سمت دره درکه و شهرک بوعلی در شمال تهران نیز می توان صعود کرد.

ارتفاع قله پلنگچال از سطح دریا و پای کوه در مبدا صعود چقدر است؟

قله پلنگچال نزدیک به 3550 متر از سطح دریا ارتفاع دارد و اگر از طی مسیر از سمت ایستگاه هفتم تله کابین صرف نظر کنیم بر حسب مسیری که برای صعود انتخاب می کنید باید بین 1000 تا 2000 متر از مبدا ارتفاع بگیرید.

مسیرهای صعود به قله پلنگچال کدام هستند؟

قله پلنگچال چند مسیر صعود دارد. مسیر غربی از روستای امامزاده داوود با ارتفاع تقریبی 2600 متر شروع می شود و بخصوص در فصول گرم بیش از هر مسیری متداول است. برای صعود از مسیر امامزاده داوود باید کمتر از 1000 متر ارتفاع را در 6.5 کیلومتر مسیر طی نمایید. مسیر دره درکه بعد از عبور از پناهگاه پلنگچال و از طریق مسیری که بیشتر آن فاقد پاکوب است، به قله پلنگچال می رسد. طول این مسیر نزدیک به 12 کیلومتر بوده و نیازمند افزایش ارتفاعی در حدود 1800 متر است به همین دلیل مسیر سختی محسوب می شود. مسیر چین کلاغ به قله پلنگچال نیز با حدود 1900 متر افزایش ارتفاع و 12 کیلومتر طول مسیر مشکلی است. وجود تله کابین توچال که تا ارتفاع 3740 متری گردشگران و کوهنوردان را به ارتفاعات منطقه می رساند، این امکان را فراهم می کند که غیرکوهنوردان و گردشگران نیز با طی مسیری در حدود 5.5 کیلومتر از ایستگاه هفتم به قله پلنگچال برسند.

محبوبیت صعود به قله پلنگچال در چیست؟

قله پلنگچال، امکان صعود در سطح سنگین دارد و وجود تله کابین توچال در فاصله ای نه چندان زیاد، دسترسی ساده برای گردشگران و یا فرود را نیز فراهم می کند.

بهترین جاهای دیدنی دامنه ها و کوهپایه های پلنگچال و اطراف آن کجاست؟

امامزاده داوود، پناهگاه پلنگچال، دره زیبای درکه، جنگل کارا و قلل چین کلاغ و دوشاخ تا سیاه سنگ

درجه سختی صعود به قله پلنگچال چقدر است؟

قله پلنگچال را از مسیرهای دشواری مانند دره درکه و پناهگاه پلنگچال یا مسیر قله چین کلاغ می توان صعود کرد اما وجود تله کابین توچال آن را برای گردشگران و علاقمندان مسیرهای سطح متوسط نیز در دسترس می سازد. بنابراین درجه سختی برنامه متوسط تا سخت و مناسب برای افراد با توانایی پیمایش در طبیعت از 10 کیلومتر تا 25 کیلومتر در مسیرهای ناهموار طبیعت مانند پاکوب و مسیرهای دارای شیب است.

فاصله میدان تجریش تا مبدا صعود پلنگچال با ماشین چقدر است؟

فاصله میدان تجریش تا میدان درکه یا شهرک بام تهران به عنوان مبدا مسیرهای اصلی صعود به قله پلنگچال با ماشین به ترتیب 7 و 10 کیلومتر است.

فاصله زمانی تهران از میدان اول شهران تا امامزاده داوود با ماشین سواری بیش از 45 دقیقه است. این مسیر تقریبا 29 کیلومتر است.

اما ایستگاه اول تله کابین توچال به عنوان مبدا مسیری در سطح متوسط، در یکی از محلات شمالی تهران و در فاصله 6 کیلومتری از میدان تجریش قرار دارد.

مسیر دسترسی و راههای رفتن به ابتدای مسیرهای صعود پلنگچال چطور است؟

بهترین و تنها راه رفتن به امامزاده داوود(مبدا مسیر غربی صعود به قله پلنگچال) از تهران، مسیر مستقیم و جاده آسفالتی است که از بلوار کوهسار در ابتدای جاده سولقان شروع شده و به روستای امامزاده داوود می رسد.امامزاده داوود از طریق جاده های خاکی حصارک و فرحزاد نیز دسترسی دارد که این جاده ها کیفیت مناسبی ندارند و جز برای آفرود و طبیعت گردی توصیه نمی شوند.

بهترین راه دسترسی به مناطق شمالی تهران، مترو است و شمالی ترین ایستگاه مترو تهران در نزدیکی میدان تجریش واقع است. بهترین راه رفتن به شهرک بام تهران از میدان تجریش نیز از طریق خط اتوبوس رانی است. از میدان آزادی نیز می توانید با اتوبوس به میدان صنعت در شهرک غرب آمده و سپس دوباره با خط اتوبوس دیگری خود را به شهرک بام تهران برسانید.

از تجریش می توانید با مینی بوس به راحتی خود را به درکه برسانید. همچنین از طریق خط ۴ اتوبوس‌ های تندرو نیز می ‌توانید از پارک وی به نمایشگاه بین المللی در میانه بزرگراه چمران بروید و سپس با تاکسی‌ های کنار پمپ بنزین ولنجک خود را به درکه برسانید. ضمنا می ‌توانید با ماشین شخصی از انتهای بزرگراه یادگار امام وارد خیابان اوین شوید و در ادامه به سمت درکه بروید.

بهترین زمان و فصل صعود به قله پلنگچال چه موقع است؟

آب و هوای قله پلنگچال در فصول بهار، پاییز و تابستان برای صعود مناسب است. پلنگچال معمولا زمستانی سرد و پر برف دارد. به دلیل خطر بهمن صعود زمستانه به پلنگچال از برخی مسیرها خطرناک است. با وجودی که مناظر سپید کوهستان صعود در زمستان را نیز جذاب می سازد اما هوای سرد و شرایط سخت و خطرناکی را باید تحمل کنید. صعود پلنگچال در اوایل بهار و از طریق مسیرهای ایمن ترکیبی از مناظر زیبای کوهستان و دمای خوب است. در مجموع در بهار و پاییز صعود به قله پلنگچال دلچسب است ضمن اینکه در بهار چشمه ها در بهترین شرایط خود هستند و اگر قصد صعود دو روزه و شبمانی در مسیر را داشته باشید بهترین زمان می باشد. برای صعود تابستانه به پلنگچال بهتر است صبح زود استارت بزنید تا با گرم شدن هوا به ارتفاعات رسیده باشید.

 

آنچه برای برنامه ریزی اولیه و کلی صعود به قله پلنگچال باید بدانید

بهترین رستوران های نزدیک به مسیرهای صعود قله پلنگچال کجا هستند؟

درکه دارای دهها رستوران است که تبلیغات اینترنتی برخی از آنها همه جا را پر کرده است اما برنامه های سفر aminmana غیر انتفاعی هستند. بهترین توصیه سایتهای غیر تبلیغاتی تریپ ادوایزر که بر اساس نظرات گردشگران ایرانی و خارجی می باشد و همچنین سایت لونلی پلنت که بر اساس اطلاعات حرفه ای ترین جهانگردهای دنیا است رستوران SPU در نزدیکی میدان درکه و ابتدای مسیر دره درکه است با این وجود چندین کافه و رستوران در طول مسیر دره درکه وجود دارند که می توانید بر حسب شرایط از آنها استفاده کنید.

متاسفانه در مسیر جاده امامزاده داوود و روستاهای منطقه مانند بسیاری از مناطق بومی و کم جمعیت رستوران دارای سابقه و اعتبار کافی در حد تایید سایتهای بین المللی مانند تریپ ادوایزر و لونلی پلنت وجود ندارند. بنابراین بهترین پیشنهاد، استفاده از غذای خانگی یا کبابی ها و رستوران های محلی  به شرط بررسی حضوری است. در بازارچه روستای امامزاده داوود و جاده ی آن از این دست رستوران ها و کافه های محلی زیاد دیده می شوند.

در تهران و محلات کوهسار و شهران قبل از ورود به جاده امامزاده داوود چندین رستوران وجود دارند. در این میان چند رستوران در بلوار کوهسار امتیاز نسبتا قابل قبولی را از کاربران گوگل و مشتریان دریافت کرده است و به عنوان بهترین گزینه های نزدیک به این مسیر توصیه می شوند. باغ رستوران آبی پایین تر از کلانتری کن قرار دارد و پس از آن باغ رستوران طبیعت در انتهای خیابان طبیعت و باغ رستوران مهستان در خیابان بنفشه ۴ و جنب شهرک الهیه را می توانید مدنظر قرار دهید.

برای منطقه ولنجک طبق نظرات کاربران گوگل بهترین انتخابها رستوران شاندیز گالریا به آدرس ولنجک،خیابان سیزدهم،پلاک5 همچنین فست فود پرپروک واقع در بام تهران، تله کابین توچال، نرسیده به ایستگاه اول و رستوران نسبتا لوکس ایستگاه پنجم می باشند که می توانید بر حسب شرایط از آنها استفاده کنید.

بهترین جا و مکان برای چادر زدن یا محل اقامت در برنامه صعود به قله پلنگچال کجاست؟

در حین مسیر صعود به قله پلنگچال از سمت ولنجک بدلیل فقدان چشمه های مناسب، نقاط مناسب چندانی برای کمپ وجود ندارد اما در فصول گرم می توانید در هر نقطه ای در مسیر بخصوص کنار ایستگاههای تله کابین چادر بزنید. هتل توچال بر فراز خط الراس نیز برای این منظور ایده آل است.

برای صعود از مسیر غربی، امکان چادر زدن و کمپینگ در روستای امامزاده داوود و پشت امامزاده وجود دارد البته سرمای زمستان چادر زدن را از رونق می اندازد. خوشبختانه خانه ها و اتاق های کرایه ای زیادی در روستای امامزاده داوود وجود دارند که بر حسب زمان سفر و شلوغی، قیمتها تغییر می کند.

برای صعود از مسیر جنوبی، چشمه بیدستان شرایط قابل قبولی دارد اما جنگل کارا نیز دارای چشمه و محل مناسب کمپینگ است. پناهگاه کوچک قله دوشاخ نیز برای شرایط اضطراری می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

اما پناهگاه پلنگچال در انتهای دره درکه و برای صعود از مسیر جنوب شرقی بهترین شرایط اقامتی را دارد و می توانید روز اول برنامه را تا انتهای دره درکه و پناهگاه پلنگچال پیش بروید سپس روز دوم را به صعود نهایی و فرود اختصاص دهید.

وسایل و لوازم ضروری برای صعود به قله پلنگچال چیست؟

کوله پشتی مناسب، کفش کوهنوردی یا طبیعت گردی ساقدار با آج مناسب در کف ، عینک آفتابی و کلاه نقاب دار برای روزهای آفتابی ، لباس گرم و تجهیزات زمستانه برای فصول سرد ، دوربین عکاسی ، دارو و لوازم شخصی ، بطری آب، میوه، غذا و تننقلات ، کیت امداد و بقای طبیعت گردی ، GPS با باطری اضافه یا پاوربانک برای گوشی، چادر و وسایل شبمانی و تمام وسایل لازم برای پیمایش در طبیعت مانند باتوم

یک پکیج ویژه و بهترین برنامه پیشنهادی امین مانا برای این صعود

با برنامه امین مانا در صعود به قله پلنگچال چه جاذبه ها و مسیرهایی را می توانید ببینید؟ 

جاده امامزاده داوود – رودخانه کن و باغات و تفرجگاههای آن – روستای سولقان – امامزاده سید محمد نوربخش – روستای امامزاده داوود – مقبره و حرم امامزاده داوود – بازارچه امامزاده داوود – مسیر صعود قله پلنگچال از امامزاده داوود – دره یورد قلبیرک و آبشار امامزاده داوود – گردنه اشترگردن – قله پلنگچال – مجموعه تفریحی تله کابین توچال و بام تهران – مسیر پیاده روی و صعود توچال و پلنگچال از ایستگاه اول تله کابین – چشمه توچال – قله کماچال – ایستگاه هفتم تله کابین – پیست اسکی توچال – هتل توچال – قله توچال – گردنه شاه نشین – مسیر جنوبی صعود قله چین کلاغ – چشمه بیدستان – قله چین کلاغ – گردنه کارا – چشمه دوشاخ – مسیر کوهنوردی چین کلاغ تا قله دوشاخ و پلنگچال – جان پناه دوشاخ – قله دوشاخ – قله سیاه سنگ – گردنه زین اسبی دوشاخ – هفت چشمه – قله مرگ روح – گردنه مرگ روح – میدان درکه – مسیر کوهپیمایی درکه تا پناهگاه پلنگچال – کافه و آبشار هفت حوض – کافه عمران – آبشار کارا – جنگل و چشمه کارا – یال پالیسار و جان پناه مخروبه اش – آبشار بند عبدالله – آبشار جوزک – کافه قدیمی اذقال چال و سایر کافه های دره درکه – بند سیاه کرک – پناهگاه پلنگچال – دره مال احمد – چشمه اسپیو – مسیر کوهنوردی پناهگاه پلنگچال تا قله پلنگچال

چرا این برنامه بهترین برنامه ریزی براو محل ی صعود قله پلنگچال و حتی ارزان ترین برنامه قله پلنگچال است؟

برای طراحی و ارائه این برنامه، از منابع متعدد و معتبر مانند سایت سازمان نقشه برداری، لونلی پلنت، تریپ ادوایزر و دهها تراک GPS از سایتهایی مانند Wikiloc استفاده شده است.

جاذبه های گردشگری هر منطقه و مسیرهای دارای جذابیت بیشتر برای پیاده روی در شهر، روستا و یا طبیعت، تعیین شده اند. همراه با تراک GPS(قابل استفاده روی گوشی)، یک برنامه ی دقیق که دارای زمان بندی و اولویت بندی جاذبه ها است در دسترس شماست. بنابراین، زمان را تلف نمی کنید و مجری یک تور خوب و ارزان برای خود خواهید بود. برای اطلاع بیشتر از چگونگی طراحی مسیر سفر در این سایت درباره aminmana را ببینید.

بر اساس نیازها، شرایط و فرصتی که دارید، ما حتی می توانیم برنامه ی سفر دلخواه شما را با برنامه ریزی سفارشی نیز آماده کنیم و یک برنامه، جدول، نقشه و فایل GPS اختصاصی تهیه نماییم تا بتوانید سفر خود را بی نقص انجام دهید. برنامه ریزی اختصاصی سفر را ببینید.

بهترین برنامه صعود به قله پلنگچال چند روزه است؟

یک روز زمان نیاز دارید تا بتوانید به قله کوه پلنگچال صعود کنید. برنامه امین مانا نیز یک برنامه یک روزه است اما برای فرصت محدود نیم روزه و حتی برنامه دو روزه نیز انعطاف پذیر است.

صعود به قله پلنگچال و فرود از پلنگچال به مبدا برنامه چند ساعت زمان نیاز دارد؟
بهترین برنامه ریزی صعود به قله پلنگچال بر اساس فرصت زمانی شما چیست؟

مسیر ساده و سبک صعود به قله کوه پلنگچال، مسیر شرقی از طریق تله کابین توچال است. به این ترتیب حتی امکان صعود نیم روزه نیز وجود دارد و افراد مبتدی هم می توانند ایستادن بر فراز قله پلنگچال را تجربه کنند.

امکان صعود یک روزه قله پلنگچال از مسیر امامزاده داوود میسر است. به این منظور باید آمادگی جسمانی متوسط به بالا داشته باشید زیرا صعود از این مسیر نیاز به افزایش ارتفاعی کمتر از 1000 متر و پیمودن 7 کیلومتر دارد که رفت و برگشت آن دو برابر و معادل 14 کیلومتر می شود اما می توانید برای برگشت از مسیر تله کابین توچال استفاده کنید و با ساده تر کردن مسیر یک برنامه مفرح یک روزه داشته باشید. فاصله قله پلنگچال تا ایستگاه هفتم تله کابین حدود 5.5 کیلومتر و از نظر زمانی حداکثر 1.5 ساعت است ضمن اینکه شیب چندانی نیز وجود ندارد چون ارتفاع ایستگاه هفتم از قله پلنگچال بیشتر است.

صعود پلنگچال از مسیر امامزاده داوود تنها به 3 تا 4 ساعت زمان احتیاج دارد. فرود از پلنگچال تا امامزاده داوود نیز با 2 تا 3 ساعت طی مسیر امکان پذیر است.

برای صعود یک و نیم روزه یا صعود دو روزه به قله کوه پلنگچال، مسیرهای جنوبی یعنی خط الراس چین کلاغ و دوشاخ و مسیر جنوب شرقی از دره درکه و پناهگاه پلنگچال رایج هستند. هر دو مسیرهای سختی محسوب می شوند بنابراین می توانید برای فرود یکی از مسیرهای امامزاده داوود یا ولنجک(با تله کابین) را انتخاب کنید. صعود پیاده از ولنجک نیز بدلیل اختلاف ارتفاع حدود 2000 متر یک برنامه دو روزه است و باید در میانه مسیر چادر بزنید یا در هتل توچال اقامت داشته باشید مگر اینکه از آمادگی بسیار بالایی برخوردار باشید.

در مسیر خط الراس، صعود به قله چین کلاغ بر حسب مسیر و آمادگی نفرات به 2.5 تا 3.5 ساعت زمان نیاز دارد. از قله چین کلاغ تا قله دوشاخ نیز به 1.5 تا 2.5 ساعت زمان احتیاج دارید. فاصله بین قلل دوشاخ و سیاه سنگ به راحتی و در کمتر از 20 دقیقه قابل طی نمودن است. برای ادامه برنامه و صعود از قله سیاه سنگ تا قله پلنگچال نیز به حدود 3 ساعت زمان نیاز دارید.

نقشه مسیر

به ترتیب حروف لاتین و طبق جدول، برنامه را شروع و اجرا کنید.

 

حضور در برنامه های طبیعت گردی و کوهنوردی نیازمند داشتن تجربه، دانش و مربی متخصص است.
امین مانا مسئولیتی در قبال حوادث ناشی از عدم رعایت ایمنی ندارد و مسیریابی دقیق برای جلوگیری از حوادث یا اتلاف زمان و کمک به تورلیدرها و عموم مردم تنها هدف ماست. 

برنامه صعود قله پلنگچال از مسیر امامزاده داوود(شمالی-غربی)

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- میدان اول یا میدان دوم شهران

با وسیله نقلیه (9 کیلومتر) بروید به

C- روستای سولقان

با وسیله نقلیه (20 کیلومتر) بروید به

D- روستای امامزاده داوود و حرم امامزاده داوود

پیاده یا با وسیله نقلیه (700 متر) بروید به

E- شهربازی امامزاده داوود و ابتدای مسیر صعود قله شاه نشین – ارتفاع 2590m

پیاده (2.5 کیلومتر) بروید به

H- آبشار امامزاده داوود – ارتفاع 3030m

پیاده (3.2 کیلومتر) بروید به

L- گردنه اشترگردن – ارتفاع 3430m

پیاده (500 متر) بروید به

V- قله پلنگچال – ارتفاع 3520m

نکات مهم و کلیدی حین صعود در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از میدان اول شهران در انتهای بزرگراه آبشناسان ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– بسته به محل اقامت شما، میدان اول شهران در انتهای بزرگراه آبشناسان، بهترین محل برای کرایه وسیله نقلیه یا شروع سفر به امامزاده داوود در ابتدای مسیر صعود به قله شاه نشین است. علاوه بر این میدان آزادی نیز ایستگاه تاکسی های امامزاده داوود است.

– بعد از گذر از روستای سولقان و جاده ای پر پیچ و خم، به روستای امامزاده داوود در ارتفاع 2600 متری می رسید. در تعطیلات و شلوغی ورودیه از مسافران گرفته می شود و از پارکینگ باید چند دقیقه ای تا روستا پیاده روی کرد اما اگر میانه هفته به امامزاده داوود سفر کنید می توانید با ماشین تا روستا پیش بروید. بقعه اصلی امامزاده داوود متعلق به دوران صفویه است اما در زمان فتحعلی شاه قاجار بازسازی می شود و به دلیل آب و هوای خوب تبدیل به یکی از تفریحگاه های تهران می شود.

امامزاده داوود, Emamzadeh Davood
emamzadeh Davood
امامزاده داوود
www.aminmana.com

– با توجه به حضور زائران و گردشگران، تعداد مسافرخانه ها و اتاق های کرایه ای روستا نیز زیاد شده است. علاوه بر رستوران ها و فروشگاههای خدماتی، در بازارچه امامزاده داوود هر کالایی بخصوص شیرینی جات و اجناسی که جنبه سوغاتی دارند پیدا می شود به طوری که بازارچه نیز یکی از جاذبه های روستاست. در مجموع می توانید چند ساعت یا یک روز پیش از صعود در امامزاده داوود بمانید و از هوای خوب کوهستان و فضای گردشگری و معنوی روستا لذت ببرید.

– پاکوب مسیر آبشار امامزاده داوود و قله هایی چون توچال، شاه نشین یا پلنگچال، از بعد از شهربازی در انتهای جاده خاکی شروع می شود. از امامزاده داوود 500 متر تا سدی کوچک و 2.3 کیلومتر تا آبشار زیبای امامزاده داوود در انتهای دره و در ارتفاع 3030 متر مسیر پیاده روی در پیش دارید.

– از آبشار امامزاده داوود تا گردنه اشترگردن، مسیر پاکوب به صورت زیگزاگ ارتفاع می گیرد و چشمه ای نیز در میانه مسیر وجود دارد. این مسیر برای موتورسواران نیز در فصل گرم قابل استفاده است. میانبرهای این مسیر زیگزاگ عموما به صورت شن اسکی است و بهتر است از راه اصلی استفاده کنید تا نهایتا به اشترگردن برسید. علاوه بر قله پلنگچال می توانید از گردنه اشترگردن به قلل دیگری مانند شاه نشین و توچال نیز صعود کنید. به این منظور برنامه صعود به قله شاه نشین و برنامه مسیرهای صعود به قله توچال از تهران را ببینید.

– قله پلنگچال 80 متر مرتفع تر از گردنه اشترگردن و در فاصله 500 متری جنوب گردنه در خارج از مسیر اصلی قرار دارد.

– برای بازگشت به تهران می توانید همان مسیر رفت را انتخاب کنید و یا اینکه با ادامه خط الراس به سمت شرق خود را به ایستگاه هفتم تله کابین توچال برسانید و به ولنجک بروید. به این منظور لازم است از ساعت کار مجموعه تله کابین که در روزها و فصول مختلف متفاوت است مطلع باشید.

برنامه صعود قله پلنگچال از مسیر دره درکه(جنوب شرقی)

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- میدان تجریش

با وسیله نقلیه (6.5 کیلومتر) بروید به

B- میدان درکه – ارتفاع 1690m

پیاده یا با وسیله نقلیه (1 کیلومتر) بروید به

C- کافه جویبار – ارتفاع 1740m

پیاده (800 متر) بروید به

D- کافه هفت حوض – ارتفاع 1800m

پیاده (800 متر) بروید به

F,G- کافه عمران و ابتدای مسیر جنگل کارا – ارتفاع 1860m

پیاده (150 متر) بروید به

I- ایستگاه امداد کوهستان – ارتفاع 1885m

پیاده (800 متر) بروید به

J- آبشار بند عبدالله – ارتفاع 1950m

پیاده (400 متر) بروید به

L- آبشار جوزک – ارتفاع 1990m

پیاده (600 متر) بروید به

N- کافه اذقال چال – ارتفاع 2075m

پیاده (250 متر) بروید به

O- بند سیاه کرک – ارتفاع 2100m

پیاده (250 متر) بروید به

P- کافه باغ گردو – ارتفاع 2125m

پیاده (2 کیلومتر) بروید به

Q- پناهگاه پلنگچال – ارتفاع 2420m

پیاده (300 متر) بروید به

R- دره مال احمد – ارتفاع 2410m

پیاده (800 متر) بروید به

S- دوآب – ارتفاع 2520m

پیاده (1 کیلومتر) بروید به

T- چشمه اسپیو – ارتفاع 2690m

پیاده (1 کیلومتر) بروید به

U- دوآب دوم – ارتفاع 2900m

پیاده (1.5 کیلومتر) بروید به

V- قله پلنگچال – ارتفاع 3520m

نکات مهم و کلیدی حین صعود در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از میدان تجریش ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– بسته به محل اقامت شما، میدان تجریش در شمال تهران، بهترین محل برای کرایه وسیله نقلیه و شروع برنامه صعود پلنگچال از دره درکه است. در میدان تجریش می توانید با مینی بوس عازم میدان درکه در ابتدای دره درکه بشوید.

– اگر با خودرو شخصی به درکه می روید در حوالی میدان درکه، خودروی خود را پارک کنید و پیاده روی را شروع نمایید. از میدان درکه چند مسیر را برای ورود به دره درکه می توان انتخاب کرد. مسیر سمت راست که تقریبا از کنار رودخانه درکه و کف دره در مسیری سرسبز پیش می رود شاخص تر است و به ویژه برای کوهنوردان و علاقمندان طبیعت جذاب تر از سایر مسیرهاست. اما مسیر سمت چپ(خیابان میراسماعیلی) که از داخل منطقه مسکونی درکه و از نزدیکی امامزاده محمد والی عبور می کند را نیز می توانید انتخاب کنید چون ماشین رو است.

– بیشتر رستوران ها و کافه های درکه در حوالی میدان درکه یا در اوایل خیابان میراسماعیلی قرار دارند و این قسمت معمولا بسیار شلوغ است زیرا گردشگران و علاقمندان کافه ها این مسیر را ترجیح می دهند. هر دو مسیر قبل از کافه جویبار در میانه ی دره درکه به هم می رسند و در ادامه دره یکی می شوند. می توانید از آب چشمه در محل کافه جویبار نیز استفاده کنید تا با آمادگی پای در دره درکه بگذارید.

– آبشار هفت‌حوض که هفت ‌حوضچه سنگی و طبیعی است در نزدیکی کافه هفت حوض قرار دارد ومی توانید حین پیمودن مسیر از آن دیدن کنید.

– بعد از عبور از کافه البرز به کافه عمران می رسید. کافه عمران در کنار پل پالیسار قرار گرفته است و بلافاصله بعد از کافه عمران و کلبه ی کارا سه راه جنگل کارا قرار دارد.

– مسير دره دركه در ادامه نیز تا قبل از پناهگاه پلنگچال بطور کامل در کنار رودخانه است. زمستان ها بدلیل سرما و تردد زیاد که باعث کوبیده شدن برفها می شود بیشتر مسیر يخ می بندد و پیاده روی را مشکل می سازد. از ایستگاه هلال احمر و امداد دره درکه می گذرید. بعد از آبشار بندعبدالله و کافه قندیل به آبشار زیبای جوزک می رسید. کافه جوزک نیز بعد از آن قرار دارد.

– کافه اذقال چال جزو قدیمی ترین کافه های کوهستانی تهران است. بر روي يالهاي اطراف دره درکه در زمستان نقاب هاي برفي بزرگي تشكيل مي شود كه تا بهار باقي مي مانند. گاهي دره درکه و دره های اطرافش مانند دره كارا نیز دچار بهمن می شوند. دره درکه از بعد از کافه اذقال چال در زمستان خطر بهمن دارد زیرا دره تنگ تر می شود و شیبهای تندی در مسیر دارد به طوری که بهمن گیر نیز در مسیر نصب شده است. به همین دلیل کوهنوردان برای صعود به قللی مانند پلنگچال در زمستان کمتر از دره درکه استفاده می کنند. مسیر درکه فراز و نشیب قابل توجهی دارد و در بعضی قسمتها حفاظ و نرده نصب شده است به همین دلیل دز فصول گرم همه افراد می توانند این مسیر را طی نمایند.

– به استثنا زمستان و اوایل بهار، دره درکه از نظر بهمن، ایمن است. بعد از کافه اذقال چال منظره دیواره های دره درکه بسیار دیدنی است. بعد از بند سیاه کرک به کافه باغ گردو می رسید. بعد از اینکه دره از دو پیچ عبور می کند از تنگه ی موسوم به گذر ولی نیز عبور می کنید تا در نهایت با کمی فاصله گرفتن از کف دره به پناهگاه پلنگچال برسید.

– پناهگاه پلنگ چال، ساختمانی دو طبقه است شامل کافه، رستوران، خوابگاه با ظرفیت 70 نفر و سرویس بهداشتی. خوشبختانه مرکز امداد و نجات نیز در این پناهگاه وجود دارد. این پناهگاه ورودیه دارد و باید پول نقد همراه داشته باشید. برای طی مسیر از میدان درکه تا پناهگاه پلنگچال حدود سه ساعت بر حسب توان نیاز دارید. شماره تلفن پناهگاه پلنگچال 09122373111 می باشد.

– از پناهگاه پلنگ چال برای ادامه مسیر به سمت قله پلنگچال باید دوباره به کف دره و نزدیکی رودخانه بازگردید. ادامه ی دره درکه به دره مال احمد شهرت دارد. ورود به قسمت انتهایی دره دركه پس از پناهگاه(دره مال احمد) در جهت شمال در فصل زمستان بسیار خطرناک است. به مسیر خود در انتهای دره درکه ادامه دهید تا به نقطه ای موسوم به دوآب برسید.

– می توانید با ورود به دره سمت راست به سمت هفت چشمه بروید اما مسیر صعود پلنگچال از دره سمت چپ(غربی) است. ابتدا طبق فایل GPS از رودخانه عبور کنید و از روی یال مابین دو دره وارد منطقه درختکاری شده شوید. مسیر دره را از سمت راست رودخانه در دامنه و برخلاف جهت آب ادامه دهید. با پیمودن مسیر یک کیلومتری به چشمه اسپیو می رسید که در سوی دیگر رودخانه قرار دارد.

– به تدریج از بعد از چشمه اسپیو تا دوآب دوم شیب زیاد می شود به طوری که از دو آب دوم تا قله پلنگچال شیب قابل توجهی را پشت سر می گذارید. پیمودن این مسیر در تابستان هم طاقت فرساست و باید از کوهنوردی در آن در فصل زمستان جدا بپرهیزید.

– تمام مسیر را تا میدان درکه بازگردید و یا اینکه از مسیر ایستگاه هفتم تله کابین به تهران بازگردید.

برنامه صعود قله پلنگچال از مسیر چین کلاغ و دوشاخ(جنوبی)

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- میدان تجریش

با وسیله نقلیه (8 کیلومتر) بروید به

B- میدان بوعلی

با وسیله نقلیه (2.2 کیلومتر) بروید به

C- پارکینگ بام تهران در ابتدای دره بیدستان – ارتفاع 1830m

پیاده (2.3 کیلومتر) بروید به

F- چشمه بیدستان – ارتفاع 2250m

پیاده (1.7 کیلومتر) بروید به

K- قله چین کلاغ – ارتفاع 2820m

پیاده (1.3 کیلومتر) بروید به

L- گردنه کارا و ابتدای مسیر چشمه دوشاخ و دره فرحزاد – ارتفاع 2630m

پیاده (600 متر) بروید به

M- سه راه انتهای یال پالیسار – ارتفاع 2790m

پیاده (500 متر) بروید به

N- جانپناه دوشاخ – ارتفاع 2940m

پیاده (200 تا 400 متر) بروید به

O- قله دوشاخ – ارتفاع 3000m

پیاده (400 متر) بروید به

P- قله سیاه سنگ – ارتفاع 3050m

پیاده (400 متر) بروید به

Q- گردنه زن اسبی – ارتفاع 2970m

پیاده (2.2 کیلومتر) بروید به

S- ابتدای مسیر هفت چشمه – ارتفاع 3190m

پیاده (900 متر) بروید به

T- قله مرگ روح – ارتفاع 3440m

پیاده (800 متر) بروید به

V- قله پلنگچال – ارتفاع 3520m

نکات مهم و کلیدی حین صعود در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از میدان تجریش ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– بسته به محل اقامت شما، میدان تجریش در شمال تهران، بهترین محل برای کرایه وسیله نقلیه و شروع برنامه صعود قله چین کلاغ و در ادامه ی آن قله دوشاخ و سرانجام پلنگچال از شهرک بام تهران است. در میدان تجریش می توانید با اتوبوس و تاکسی عازم میدان بوعلی و سپس شهرک بام تهران و پارکینگ ابتدای دره بیدستان بشوید. ضمنا شهرک بام تهران از نقاط دیگر مانند بزرگراه یادگار امام و میدان صنعت نیز دسترسی دارد.

– اگر با خودرو شخصی به ابتدای مسیر دره بیدستان می روید در پارکینگ مشخص شده در نقشه، خودروی خود را پارک کنید و پیاده روی به سمت دره بیدستان را در مسیر جاده خاکی شروع نمایید.

– در محل سه راهی به سمت راست بروید. با تمام شدن جاده خاکی مسیر نیز سرسبز تر می شود و می توانید از وجود درختان کف دره استفاده کنید. دره بیدستان چند چشمه دائمی و فصلی دارد که نقاط دو چشمه ی شاخص و اصلی در این برنامه مشخص شده اند. سرانجام با ادامه دادن مسیر به چشمه بیدستان یعنی آخرین چشمه ی دائمی و مهمترین چشمه ی دره بیدستان می رسید. با توجه به فقدان آب در ادامه مسیر، اینجا محل خوبی برای استراحت، خوردن صبحانه و برداشتن آب است. ادامه مسیر در قسمت انتهایی دره بیدستان در فصل زمستان و زمانی که برف سنگین باریده است خطر بهمن دارد و توصیه نمی شود.

– اگر در معرض خطر بهمن قرار ندارید از چشمه بیدستان مسیر کف دره را ادامه دهید تا اینکه به دو دره مجزا برسید. در این محل به روی یال بین دو دره بروید. این نقطه با عنوان سه راهی در نقشه و فایل GPS مشخص شده است و باید در محل سه راهی به سمت چپ(روی یال) بروید. از اینجا مسیر زیگزاگ با شیب متوسط تا قله چین کلاغ ادامه پیدا می کند.

– اگر دارای وسیله نقلیه شاسی بلند هستید و یا بدلیل شرایط زمستانی قصد صعود از داخل دره بیدستان را ندارید می توانید از انتهای شهرک طبق مسیر بنفش رنگ در نقشه وارد جاده خاکی شوید. نزدیک به 2 کیلومتر جاده خاکی را تا کنار دکل فلزی رانده و ماشین خود را پارک کنید. این نقطه حدود 2100 متر ارتفاع دارد و 300 متر مرتفع تر از پارکینگ ابتدای دره بیدستان است. مسیر مذکور به موازات مسیر کف دره بیدستان از روی یال شرقی دره پیش می رود تا به قله چین کلاغ برسد به طوری که در میانه ی مسیر حتی می توانید در نزدیکی چشمه بیدستان خود را به کف دره بیدستان نیز برسانید.

– مسیر کف دره بیدستان به سبب وجود چشمه ها و درختان فراوان برای فصول گرم و معتدل و مسیر یال شرقی به سبب عدم خطر بهمن برای زمستان پیشنهاد بهتری هستند. در هر صورت هر دو مسیر موازی و یکسان هستند و از هر دو طریق می توانید به قله چین کلاغ و سپس مابقی قلل این مسیر صعود کنید. ضمنا آنتن دهی تلفن همراه اول و ایرانسل در هر دو مسیر وجود دارد و کمک بزرگی برای امداد رسانی است.

– مسیر دیگری برای قله چین کلاغ از یال غربی دره بیدستان نیز وجود دارد اما به سبب طول بسیار بیشتر و عدم محبوبیت در بین کوهنوردان از برنامه حذف شده است. چین‌کلاغ از قله‌های ساده ی البرز در نزدیکی تهران و شروع مناسبی برای کوهنوردان مبتدی است.

– از قله چین کلاغ از یال شمالی فرود آمده و خط الراس را به سمت گردنه کارا ادامه دهید. ناچارید حدود 200 متر تا گردنه کارا ارتفاع کم کنید که بسیار قابل توجه است. نامهای دیگر گردنه کارا شامل گردنه زین اسبی کارا یا گردنه یون هستند. مسیر صعود دره فرحزاد از همین گردنه عبور می کند. مسیر مابین چین کلاغ و دوشاخ دارای تابلوهای راهنمای نارنجی رنگی است و با وجودی که برخی از آنها کنده شده اند اما بدنه نارنجی پایه تابلوها راهنمای خوبی است.

– اگر دچار کم آبی شده اید می توانید طبق نقشه و فایل GPS مسیر کوتاهی به طول 350 متر تا چشمه دوشاخ در میانه ی مسیر فرحزاد به صورت رفت و برگشت طی کرده و دوباره به روی گردنه بازگردید.

– از گردنه كارا بر روی خط الراس مسیر را تا جانپناه دوشاخ ادامه دهید. در میانه ی راه، از سه راهی پالیسار نیز عبور می کنید. پالیسار یال دیگری است که می توان از آن نیز برای صعود استفاده کرد.

– جان پناه دوشاخ کلبه سنگی بسیار کوچکی با سقف فلزی است که احتمالا چوپانان یا شکارچیان آن را ساخته اند. از جان پناه دو راه را می توان برای قله ی دو شاخ در پیش گرفت، یکی از سمت شرق قله و مسیر پاکوب است که قله را دور می زند و از سمت شمال می توان به قله دوشاخ رسید و توصیه ما نیز همین مسیر است. مسیر کوتاه تری نیز وجود دارد که از بالای جانپناه از طریق صخره های جنوب قله و با مسیری سنگی که نیازمند دست به سنگ شدن دارد به قله می رسد و تنها مناسب افراد حرفه ای تر هست هر دو مسیر در نقشه مشخص شده اند.

– بعد از صعود به قله 3000 متری دوشاخ به مسیر خود بر روی خط الراس در جهت شمال غربی ادامه دهید تا قله 3050 متری سیاه سنگ را نیز که تنها حدود 400 متر با قله دوشاخ فاصله دارد صعود کنید. قلل سیاه سنگ و دوشاخ در مسیر صعود قله پلنگچال قرار دارند و برای آشنایی با همه مسیرهای صعود به این دو قله می توانید برنامه صعود به قلل دوشاخ و سیاه سنگ را ببینید.

– پس از صعود قله سیاه سنگ برای ادامه مسیر به سمت پلنگچال نیازی به فرود از گرده ی سنگی شمال قله نمی باشد و پاکوب از سمت راست(شرق) قله سیاه سنگ می گذرد. در حقیقت می توانید اصلا به قله سیاه سنگ صعود نکنید اما فاصله 80 متری قله از مسیر اصلی، صعود آن را ساده می کند. هر دو مسیر در نقشه مشخص شده اند.

– بعد از قله سیاه سنگ به گردنه زین اسبی می رسید و لازم است حدود 80 متر از قله سیاه سنگ ارتفاع کم کنید. در ادامه و قبل از ابتدای مسیر هفت چشمه افزایش ارتفاع ناچیزی دارید اما باز هم یکی دو قله و گردنه کوچک دیگر در پیش دارید به طوری که طولانی بودن مسیر و افزایش و کاهش ارتفاع های متوالی برای کوهنوردان با آمادگی کمتر کمی خسته کننده می توانند باشند.

– هفت چشمه یک چشمه با فاصله تقریبا 700 متری از مسیر اصلی است و پیمودن مسیرش تنها در مواقع ضروری و کم آبی توجیه پذیر است بخصوص که برای رسیدن به آن باید نزدیک به 200 متر ارتفاع کم و دوباره تا نقطه اولیه اضافه کنید که قابل توجه است اما برای مواقع حساس مسیر ان در برنامه مشخص شده است.

– پس از ابتدای مسیر هفت چشمه باز هم شیب مسیر تا قله مرگ روح قابل توجه می شود اما پس از آن مسیر کم شیب و ساده ای را تا قله پلنگچال در پیش خواهید داشت.

– برای بازگشت به تهران بهتر است از طریق مسیر امامزاده داوود یا تله کابین اقدام نمایید. 

برنامه صعود قله پلنگچال از مسیر ولنجک و تله کابین توچال(شرقی)

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- میدان تجریش

با وسیله نقلیه (4 کیلومتر) بروید به

B- پارکینگ تله کابین توچال – ارتفاع 1850m

پیاده (2 کیلومتر) بروید به

C- ایستگاه اول تله کابین و ابتدای مسیر پیاده روی به سمت ایستگاه هفتم – ارتفاع 1920m

پیاده (2 کیلومتر) یا با تله کابین بروید به

E- ایستگاه سوم تله کابین – ارتفاع 2200m

پیاده (4 کیلومتر) یا با تله کابین بروید به

H- ایستگاه پنجم تله کابین – ارتفاع 2950m

پیاده (5 کیلومتر) یا با تله کابین بروید به

I- ایستگاه هفتم تله کابین – ارتفاع 3750m

پیاده (1.1 کیلومتر) بروید به

J- گردنه شاه نشین و سه راهی امامزاده داوود – ارتفاع 3720m

پیاده (3.8 کیلومتر) بروید به

L- گردنه اشترگردن – ارتفاع 3430m

پیاده (500 متر) بروید به

V- قله پلنگچال – ارتفاع 3520m

نکات مهم و کلیدی حین صعود در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از میدان تجریش ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– بسته به محل اقامت شما، میدان تجریش در شمال تهران، بهترین محل برای کرایه وسیله نقلیه یا شروع برنامه صعود به قله پلنگچال از ولنجک است. در میدان تجریش می توانید با تاکسی و مینی بوس عازم مجموعه تله کابین ولنجک بشوید.

– اگر با وسیله نقلیه شخصی به ولنجک می روید، ماشین خود را در پارکینگ مجموعه پارک نمایید. از این نقطه مسیر پیاده روی توچال که به جاده سلامتی معروف است و حدود 2 کیلومتر طول دارد را تا ایستگاه اول تله کابین بپیمایید. البته امکان پیمودن مسیر با وسایل نقلیه برقی کرایه ای مجموعه نیز وجود دارد. جاده سلامتی دارای شیب بسیار ناچیزی است. تله کابین توچال و مسیر مذکور بخصوص در روزهای تعطیل معمولا شلوغ است. در این مسیر آلاچیق و استراحتگاههای مناسب و تعدادی کافه و رستوران نیز وجود دارد. تله کابین توچال در روزهای شنبه ، یکشنبه و دوشنبه تعطیل است اما جاده سلامتی و مسیر کوهپیمایی در تمام روزهای هفته فعال است.

– در انتهای مسیر پیاده روی جاده سلامتی به ایستگاه اول تله کابین و مجموعه بزرگ تفریحی بام تهران می رسید که بلندترین منطقه ولنجک محسوب می شود. چشم‌انداز فوق‌العاده‌ ی بام تهران، کافه ها و رستورانهای فراوان، زمین های تنیس، پینت بال، اسکیت، تیر و کمان، شهربازی کودکان، سورتمه، بانجی جامپینگ و… در مسیر جاده سلامتی و در مجموعه بام تهران، علاقمندان زیادی را در روزهای تعطیل از تهران به بام تهران می کشانند.

– تله کابین توچال با طول تقریبی 7500 متر علاقمندان را از ایستگاه اول در ارتفاع 1920 متری به ایستگاه هفتم در ارتفاع 3750 متری می رساند و یکی از طولانی‌ترین خطوط تله کابین پیوسته جهان محسوب می شود. شما می توانید در هر یک از ایستگاههای اول، سوم، پنجم و هفتم از تله کابین پیاده یا دوباره سوار شوید.

– از ایستگاه اول علاوه بر سیستم تله کابین دو راه برای رسیدن به ایستگاه هفتم تله کابین بر روی خط الراس توچال و در ارتفاع 3750 متری وجود دارد. مسیر اول، جاده خاکی است که از شمال ایستگاه اول شروع می شود و با توجه به زیگزاگ های زیاد، بیشتر مناسب کوهپیمایی در شیب های کم و متوسط است. این مسیر برای خانواده ها و دوندگان نیز عالی است. مسیر دوم، مسیر صعود اصلی قله توچال و قلل دیگر روی خط الراس از جمله پلنگچال و شاه نشین است و با شیب بیشتر بر روی یال کوه قرار دارد. این مسیر پاکوب در نقاط متعددی زیگزاگهای مسیر جاده خاکی را قطع می کند. هر دو مسیر جاده و مسیر پاکوب در امتداد یکدیگر هستند و نقاط متقاطع فراوانی دارند اما با توجه به طولانی بودن مسیر صعود کوهنوردان باید مسیر پاکوب را انتخاب کنند تا طول مسیر کمتری را بپیمایند. مسیر جاده به سبب زیگزاگها مسیری طولانی تر اما با شیب کمتر است. در قسمتهای زیادی نیز بخصوص بین ایستگاه پنجم و هفتم، مسیر جاده با پاکوب مشترک است.

– ایستگاه سوم نیز مانند سایر ایستگاهها دارای امکانات اولیه مانند سرویس بهداشتی است. در ادامه مسیر قبل از ایستگاه پنجم به گردنه مهمی که در جنوب قله کماچال قرار دارد می رسید. در زمستان بهمن های مهیبی از کماچال، بر روی جاده و بخصوص پاکوب مسیر صعود بین گردنه و ایستگاه پنجم می ریزد.

– ایستگاه پنجم تله کابین، مجهز به رستوران، کافه و سرویس بهداشتی مناسب می باشد. یک ایستگاه امدادی هلال احمر نیز در موقعیت ایستگاه پنجم وجود دارد.

– در زمستان تردد مابین ايستگاههای شماره پنج و هفت تله كابين بسیار مشكل است زيرا جاده خاکی با برف بطور کامل پوشیده می شود و تنها پاکوب کوچکی در لبه ی جاده توسط كوهنوردان ایجاد می شود با این وجود احتمال گم شدن در این بخش در هواي مه آلود زیاد است.

– ایستگاه هفتم در ارتفاع 3750 متری سطح دریا قرار دارد و فاصله کوتاهی تا قله توچال دارد. پیست اسکی توچال و هتل توچال نیز در نزدیکی همین محل هستند. برای اطلاعات بیشتر سفر به پیست اسکی توچال ، مسیرهای صعود به قله توچال از تهران و مسیرهای کوهپیمایی ولنجک را ببینید.

– از محل ایستگاه هفتم تله کابین، خط الراس را به سمت غرب طی کنید تا 1200 متر بعد به سه راهی امامزاده داوود برسید. مسیر سمت راست به فراز خط الراس می رود و حدود 2 کیلومتر بعد از این نقطه به قله شاه نشین می رسد. برنامه صعود به قله شاه نشین را ببینید. اما مسیر سمت چپ با تراورس دامنه جنوبی قله شاه نشین به سمت امامزاده داوود و گردنه اشترگردن در نزدیکی قله پلنگچال می رود و در میانه ی مسیرش تا قبل از گردنه اشترگردن از چشمه ای نیز عبور می کنید.

– از گردنه معروف اشترگردن تنها 500 متر تا قله پلنگچال با ارتفاع 3520 متر فاصله دارید. قله پلنگچال حدود 200 متر هم کم ارتفاع تر از ایستگاه هفتم است و در حقیقت این یک برنامه صعود واقعی نیست بلکه یک مسیر دسترسی ساده به قله پلنگچال برای گردشگران و علاقمندان کوهستان است.

– برای بازگشت به تهران می توانید همان مسیر رفت را انتخاب کنید تا با تله کابین به تهران بازگردید به این منظور لازم است از ساعت کار مجموعه تله کابین که در روزها و فصول مختلف متفاوت است مطلع باشید. گزینه دوم بازگشت از طریق مسیر امامزاده داوود است.

این برنامه، نقشه و فایل GPS(ثبت شده در گوگل)، یک پکیج ویژه و پیش نویس اجرای صعود پلنگچال برای یک تورلیدر است. استفاده از این اطلاعات در سایتهای گردشگری بدون پیوند مطلب به امین مانا یا ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

اطلاعات و سایر نکات مهم صعود به قله پلنگچال چیست؟

وضعیت آب و هوا برای اجرای موفق این برنامه اهمیت حیاتی دارد و لازم است دست کم یک تا سه روز قبل از سفر دوباره آب و هوا را بررسی کنید.

بهترین سفرنامه ها و گزارش برنامه های صعود به قله پلنگچال کدام هستند؟

لینک گزارش باشگاه کوهنوردی شقایق 
صعود به قله پلنگچال ـ مسیرهای چین کلاغ و امامزاده داوود – تیر 1398

لینک گزارش گروه کوهنوردی نشاط زندگی – نیما اسماعیلی 
قله پلنگ چال از سعادت آباد ـ خرداد 1397

لینک گزارش گروه کوهنوردی نشاط زندگی – نیما اسماعیلی 
مسیر کوهنوردی درکه ـ اسفند 1390

شما نیز می توانید گزارش خود را برای ما ارسال کنید.

 

با تبلیغ تور، اقامتگاه و سایر خدمات گردشگری خود در این صفحه بیشتر دیده شوید. آگهی سری اول رایگان است.
تماس با ما

خدمات مفید در این منطقه

آقای دیاکو غفاری تورلیدر - سرپرست گروه آسو و راهنمای کوههای تهران و البرز 09181842406 - @diyakogh
پناهگاه پلنگچال - آقای اسدی اقامتگاه و استراحتگاه کوهنوردی در انتهای دره درکه 09123157960
شرکت تله کابین توچال تله کابین مسیر پیست اسکی توچال 02124875000 - 0212720 - 02122173440
هتل توچال اقامتگاه کوهنوردان و اسکی بازان - ارتفاعات توچال 02122418000 - 02122404001 - 02122404002

دریافت رایگان فایل GPS مسیر برنامه و مسیریابی روی گوشی حین سفر

اگر برنامه مسیریابی با قابلیت ساپورت فایلهای KML بر روی گوشی خود ندارید، اپلیکیشن MAPS.ME را نصب کنید. بهترین اپلیکیشن مسیریاب با نقشه آفلاین مسیریابی در سفر و طبیعت بدون نیاز به اینترنت

 

پرسشهای شما از سفر به این منطقه بلافاصله پاسخ داده می شود لطفا پایین همین صفحه پیام بگذارید و صرفا جهت سفارش طراحی اختصاصی برنامه یا آگهی، مستقیما تماس بگیرید.

 

برای ادامه برنامه بهترین جاهای دیدنی اطراف قله پلنگچال کجا هستند؟

 

سفر به تهران
پارک کوهسار و صعود به قله بندعیش
صعود به قله پهنه حصار
سفر به رندان و تالون
مسیرهای آفرود فرحزاد و حصارک
سفر به امامزاده داوود
صعود به قلل هریاس و لتمال
صعود به قله شاه نشین
صعود به قلل دوشاخ و سیاه سنگ
صعود به قله چین کلاغ
مسیرهای دره درکه
مسیرهای کوهپیمایی ولنجک
سفر به پیست اسکی توچال
مسیرهای دره دربند و اسون
مسیرهای صعود به قله توچال از تهران

 

برای دیدن همه جاهای دیدنی استان تهران، سفرها و صعودهای استان تهران را ببینید.

 

برای دیدن سایر جاهای دیدنی ایران یکی از نزدیک ترین استانهای همسایه زیر را انتخاب کنید.

 

سفر به استان سمنان
سفر به استان مرکزی
سفر به استان قم
سفر به استان البرز
سفر به استان مازندران

به زودی منتشر می شود:

سفر به پیست اسکی دیزین، سفر به پیست اسکی شمشک دربندسر، صعود قله خلنو، سفر به اوشان، سفر به فشم، سفر به دماوند، سفر به فیروزکوه، سفر به غار رودافشان، سفر به لواسان، سفر به افجه، سفر به دشت هویج، سفر به تنگ واشی، سفر به آهار، سفر به میگون، سفر به آبشار برگ جهان، سفر به آبشار کلوگان، سفر به دریاچه های تار و هویر، سفر به وردیج و واریش، سفر به فیروزکوه، سفر به ورامین، سفر به گرمابدر، سفر به شکراب، سفر به آبعلی، سفر به هرانده، سفر به لالان، سفر به رباط کریم، صعود به قله کلون بستک، صعود به قله میشینه مرگ

 

به راحتی برنامه سفر مطابق با علایق و نیازهای خود را پیدا کنید!

2 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر
    اطراف قله پلنگ چال محل کمپ هست؟ محل کمپی که به آب دسترسی داشته باشه و نزدیک قله باشه
    هتل توچال نزدیک هست ولی فک میکنم بخاطر کرونا بسته باشه.
    ممنونم از کمکتون

    1. سلام
      دو چشمه نزدیک به قله پلنگچال وجود دارند یکی در فاصله 3 کیلومتری قله پلنگچال و در مسیر رفتن به سمت هتل توچال و یکی هم در فاصله 1.5 کیلومتری قله پلنگچال و در مسیر رفتن به سمت امامزاده داوود
      متاسفانه هیچ کدام محل مناسبی برای کمپ نیستند.
      به ویژه در این فصل سال قله پلنگچال و اطرافش شبهای سردی دارند.
      پیشنهاد می شود طوری برنامه ریزی کنید که ناچار نباشید شب را روی قله و نزدیک به آن سپری کنید.
      امامزاده داوود فاصله چندانی تا قله پلنگچال ندارد و به راحتی می توانید در روستای مذکور کمپ بزنید یا اتاق بگیرید.
      با این حال اگر قصد کمپ داشته باشید گردنه اشترگردن در فاصله 500 متری شمال قله پلنگچال علیرغم در معرض باد قرار داشتن محل صاف برای چادر دارد.
      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *