برای یافتن سفر بر اساس علایق و نیازهای خود

راهنمای سفر در ایران برای همه

پیمایش سرکوه طارم تا امامزاده ابراهیم

برنامه پیاده روی از “سرکوه” شهرستان طارم، استان زنجان تا “امامزاده ابراهیم” (شفت، استان گیلان)

تعداد اعضای گروه: 7 نفر (غفور بدری- علیرضا حیدری- رمضان حیدری- حسن عماری- علی حیدری- سعید بابایی- رحیم احمدی)

مبدأ: آببر (طارم، استان زنجان)

مقصد: امامزاده ابراهیم (شفت، استان گیلان)

تاریخ برنامه: 23 و 24 اردیبهشت 1400

مدت برنامه: 2 روز (پیاده روی روز اول: 6 ساعت- پیاده روی روز دوم: 8 ساعت)

محل شب مانی: ییلاق تولاهی بره

تجهیزات مورد نیاز: وسایل انفرادی مانند کوله‌پشتی، کیسه خواب، چادر و اقلام غذایی و ….

 

بعد از هماهنگیهای لازم بین افراد گروه و تهیه تدارکات لازم و تقسیم آن بین نفرات، روز 23 اردیبهشت 1400، پس از صرف صبحانه، ساعت 8 صبح از آببر با ماشین های سواری عازم گیلوان شدیم و پس از بیست دقیقه حرکت در جاده آسفالته به گیلوان رسیدیم.

خودروی نیسان قبلاً هماهنگ شده بود که ساعت هشت و نیم سوار نیسان شدیم و پس از پشت سر گذاشتن گیلوان و روستاهای صومعه بر و انارستان، به روستای چرزه رسیدیم. مسیر تا انتهای انارستان، آسفالت شده است. همچنین ارتفاع گیلوان از آبهای آزاد، حدود 300 متر است.

ییلاقات آب بر و گیلوان, سرکوه, Sarkuh, Abbar, Gilvan
ییلاق سرکوه, Sarkuh Area

در چرزه توقف کوتاهی کردیم تا از آب چشمه روستا بخوریم و ظرفهای آب رو هم پرکنیم. پس از چرزه، از سه راهی لهمت، دره چشمه سر، سه راهی ولوار، ییلاق صومعه بر و سه راهی زرشکی عبور کرده تا ساعت ده و نیم در ارتفاع 2800 متری به ییلاق سرکوه رسیدیم که اولین نقطه‌ای است که جنگلهای گیلان دیده میشود.

از روستای انارستان تا سه راهی ولوار، جاده کوهستانی از داخل جنگلهای زیبای ارس (آردوج) می‌گذرد. چشم انداز صخره‌های لهمت و چشمه سر، پرواز دسته‌های کبک و سایر پرندگان، عطر گیاهان دارویی مسیر از جمله آویشن توجه هر گردشگری را به خود جذب میکرد.

ساعت 11، پس از گرفتن عکسهای دسته جمعی و مناظر و با آمادگی کامل از بالادست ییلاق گرداب که دریاچه کوچک و زیبایی در میان آن جا گرفته وارد محدوده گیلان شده و پس از طی کردن یک ساعت در کنار چشمه (آبشخور) به صرف ناهار و چایی و میوه اتراق کردیم.

مسیر حرکت پاکوب شده و در شرایط آب و هوایی صاف، کاملاً مشخص است. حوالی ساعت 1 ظهر، به حرکت ادامه دادیم و پس از عبور دره ها و دامنه های فوق‌العاده زیبای منطقه، ساعت 6 عصر به ییلاق تولاهی بره رسیدیم. تولاهی بره دارای مسیر دسترسی جاده خاکی از رودبار و رستم آباد است.

از میان دو سه مغازه که در تولاهی بره هستند طبق روال سالهای قبل وارد مغازه آقا یوسف (قلیپور) شدیم. آقا یوسف مثل همیشه، خونگرم و مهمان نواز و مودب، به گرمی از گروه استقبال کرد. با نوشیدن چند تا چایی، خستگی از تنمان رفت. برنج (پلا) تالشی و نیمروی پنیری (پندیره خنه) آقا یوسف رو هم که فقط باید در تولاهی بره نوش جان کرد که انصافا طعم و مزه فوق‌العاده ای دارد.شب را در کلبه آقا یوسف، به صبح رساندیم و قبل از طلوع آفتاب، بیدار شدیم.

پس از صرف صبحانه، ساعت هفت صبح به سمت ییلاق ونی حرکت کردیم. چشم انداز مسیر سرسبز تولاهی بره تا ییلاق ونی، فوق العاده جذاب و دیدنی است. بعد از ونی وارد جنگل شدیم و ساعت 11 در کنار دومین چشمه داخل جنگل، برای صرف ناهار و چایی اتراق کردیم.

ساعت 1 ظهر دوباره به حرکت ادامه داده و حوالی ساعت چهار عصر وارد روستای امامزاده ابراهیم شدیم. یک ساعت انتهایی مسیر دارای شیب نسبتاً تند، درختان ازگیل، خوج، ذغال اخته و میوه های توت فرنگی وحشی است.

امامزاده ابراهیم, Emamzadeh Ebrahim
امامزاده ابراهیم, Emamzadeh Ebrahim

پس از کمی استراحت در امامزاده ابراهیم با کرایه کردن تاکسی،  ساعت 9 شب مجدداً به آببر (ابتدای مسیر) برگشتیم.

با تشکر ویژه از جناب آقای احسان امین جواهری مدیر محترم سایت ارزنده “راهنمای سفر در ایران برای همه”

علیرضا حیدری
اردیبهشت 1400

برای اطلاعات بیشتر در مورد برنامه های طبیعت گردی این تورلیدر، صفحه اختصاصی علیرضا حیدری را در امین مانا ببینید.

برای اطلاعات بیشتر در مورد امامزاده ابراهیم و ییلاق ونی، سفر به امامزاده ابراهیم را ببینید.
برای اطلاعات بیشتر در مورد مسیرهای طبیعت گردی آب بر به گیلان، پیمایش آب بر به قلعه رودخان ، پیمایش آب بر به ماسوله و سفر به گشترودخان را ببینید.
برای ادامه سفر در استان، سفرهای استان گیلان را ببینید.
برای دیدن سایر سفرنامه ها و گزارش برنامه ها هم لیست گزارش برنامه ها و سفرنامه ها را ببینید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *