برای یافتن سفر بر اساس علایق و نیازهای خود

راهنمای سفر در ایران برای همه

گام به گام سفر به زاهدان با فایل GPS

شما همیشه نیاز به راهنما یا خرید تور ندارید. با این برنامه ی دقیق، تورلیدر خود در سفر به زاهدان باشید.

چرا باید به زاهدان سفر کرد؟

 

– زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان و پر جمعیت ترین شهر در جنوب شرقی ایران است.

– موقعیت زاهدان در نزدیکی به کشور همسایه پاکستان می تواند نقطه آغازین سفر زمینی به این کشور باشد.

– یکی از بهترین شهرهای ایران برای آشنایی با فرهنگ مردم بلوچ و سفر به نقاط مختلف سیستان و بلوچستان، زاهدان است.

– زاهدان دارای غذاهای محلی خاصی است که تعدادی از آنها برگرفته از هندوستان می باشند و میتواند برای گردشگران جذاب باشد.بسیاری از آنها شبیه غذاهای ایرانی است اما ادویه های خاص آنها را متفاوت می کند.شیرچای بلوچی نیز نوشیدنی رایجی است.

– بازارهای زاهدان به سبب عرضه اجناس هندی و پاکستانی و صنایع دستی بلوچ تفاوت چشمگیری با سایر بازارهای ایران دارند.

– مردم زاهدان دارای زبان ،لهجه و فرهنگ بلوچی هستند و فضای شهر جذابیت ویژه ای دارد.

 

آنچه پیش از تصمیم سفر به زاهدان باید حتما بدانید

زاهدان کجاست؟

زاهدان یکی از کلان‌ شهرهای ایران و مرکز استان سیستان و بلوچستان است. نام پیشین زاهدان تا قبل از دوران رضا شاه، دزدآب بوده است. زاهدان از سمت شمال به سیستان و زابل و، از سمت جنوب به شهرستان خاش، از سمت شرق به کشورهای افغانستان و پاکستان و از سمت غرب به استان کرمان منتهی می‌شود.

محبوبیت گردشگری زاهدان در چیست؟

مهمترین جذابیت زاهدان برای گردشگران بازارهای خاص و خرید اجناسی است که در سایر بازارهای ایران یافت نمی شود.

بهترین جاهای دیدنی زاهدان کجاست؟

مسجد مکی، بازار چهار راه رسولی، خانه ابویی، معبد سیک ها و موزه منطقه ای جنوب شرق

معبد سیک ها, Sik Temple
معبد سیک ها, Sik Temple

نوع برنامه سفر به زاهدان چیست؟

این یک برنامه گردشگری شهری است.

درجه سختی سفر به زاهدان چقدر است؟

آسان و مناسب برای تمام افراد تندرست با توانایی پیاده روی های کوتاه تا متوسط از 500 متر تا دو کیلومتر در مسیرهای هموار

فاصله تهران تا زاهدان با ماشین چقدر است؟

زاهدان دارای جاده های ارتباطی قابل قبولی است و از طریق جاده های آسفالت با استان های خراسان جنوبی، کرمان و سایر شهرهای استان سیستان و بلوچستان متصل است.

فاصله زمانی تهران تا زاهدان با ماشین سواری حدودا 16 ساعت است. این مسیر بیش از 1450 کیلومتر است. بنابراین دست کم یک شبانه روز زمان به این منظور نیاز دارید.

مسیر جاده دسترسی و راههای رفتن به زاهدان چطور است؟

زاهدان در جنوب شرقی ایران واقع شده است. بهترین راه رفتن به زاهدان و سیستان و بلوچستان از طرف تهران، از شهرهای کاشان، یزد و کرمان بم عبور می کند و جاده کیفیت بسیار خوبی دارد. کمی بعد از بم به سه راه نرماشیر می رسید. جایی که جاده سمت راست به طرف ایرانشهر و چابهار و جاده سمت چپ به طرف زاهدان می رود.

بهترین زمان و فصل سفر به زاهدان چه موقع است؟

آب و هوای زاهدان گرم و خشک است. در انتهای زمستان و از اواخر اسفند زاهدان آب و هوای مطبوع و دمای متعادلی دارد. فروردین بهترین زمان برای سفر به زاهدان است. از اوایل خرداد ضمن گرما، زاهدان تحت تاثیر بادهای 120 روزه سیستان است و سفر به زاهدان به سبب گرد و غبار چندان دلچسب نخواهد بود. نیمه اول پاییز یعنی مهر و آبان نیز زاهدان دمای متعادلی دارد. بنابراین تمام فصول سال برای سفر به زاهدان و شهرگردی قابل قبول هستند. اما بهترین زمان، اسفند تا اردیبهشت و اواخر شهریور تا آبان است.

بازار رسولی, Rasuli bazaar
بازار رسولی, Rasuli bazaar

 

آنچه برای برنامه ریزی اولیه و کلی سفر به زاهدان باید بدانید

بهترین رستوران های زاهدان کجاست؟

زاهدان دارای دهها رستوران است که تبلیغات اینترنتی برخی از آنها همه جا را پر کرده است اما برنامه های سفر aminmana غیر انتفاعی هستند. بیشترین امتیاز را کاربران گوگل به ترتیب به رستوران بوف سپید در خیابان مولوی عبدالحمید و رستوران ولیعصر در خیابان آزادی داده اند. هر دو رستوران مذکور در شمال شهر زاهدان واقع شده اند. فودکورت و رستوران های پارک لادیز و کافه رستوران های زاهدان در اطراف بازارها بخصوص در نزدیکی معبد سیک ها نیز به سبب عرضه غذاهای هندی و پاکستانی می توانند جذاب باشند.

بهترین جا و مکان برای چادر زدن یا محل اقامت در زاهدان کجاست؟

بر خلاف سایر نقاط ایران معمولا امکان چادر زدن و کمپینگ در بیشتر پارکهای شهری بلوچستان همیشه فراهم است. در زاهدان گزینه های بسیار زیادی دارید اما پارک ملت در خارج از شهر و در مسیر جاده خاش برای کمپینگ بسیار معمول است. پارک ملت که در قدیم کلاته رزاق زاده نام داشت دارای امکانات مناسب و سرویس بهداشتی و آب آشامیدنی و محل کمپ مسافران می باشد. سایتهای مختلف تعدادی از هتل های محبوب را در شهر زاهدان معرفی کرده اند اما علاوه بر هتل ها و مهمان پذیرها، امکان کرایه سوئیت، آپارتمان و خانه محلی با کیفیت و قیمتهای مناسب تر و از طرق مختلف در زاهدان فراهم است.

وسایل و لوازم ضروری برای سفر به زاهدان چیست؟

کوله پشتی و کفش پیاده روی راحت ، عینک آفتابی و کلاه نقاب دار برای روزهای آفتابی ، لباس گرم برای فصول سرد ، دوربین عکاسی ، دارو و لوازم شخصی ، بطری آب و تننقلات

یک پکیج ویژه و بهترین برنامه پیشنهادی امین مانا برای این سفر

با برنامه امین مانا در سفر به زاهدان چه جاذبه ها و مسیرهایی را می توانید ببینید؟ 

شهر زاهدان، مسجد مکی، مدرسه علمیه سنی دارالعلوم، مسجد اشاعه التوحید، موزه منطقه ای جنوب شرق، پارک موزه یاس، کارگاه هنرهای سنتی و خانه ابویی زاهدان، خانه شمسی، موزه ایالتی پست و ارتباطات، کاروانسرای ملک، ساختمان قدیمی دادگستری، معبد سیکها یا هندوها، مسجد عزیزیه، بازار سرپوشیده زاهدان، بازار و بوتیک سلمان زاده، گورستان قدیمی زاهدان، بازار رسولی، بوستان و آبنمای لادیز، پارک ملت

چرا این برنامه بهترین برنامه ریزی برای زاهدان و حتی ارزان ترین تور زاهدان است؟

برای طراحی و ارائه این برنامه، از منابع متعدد و معتبر مانند سایت سازمان نقشه برداری، لونلی پلنت، تریپ ادوایزر و دهها تراک GPS از سایتهایی مانند Wikiloc استفاده شده است.

جاذبه های گردشگری هر منطقه و مسیرهای دارای جذابیت بیشتر برای پیاده روی در شهر، روستا و یا طبیعت، تعیین شده اند. همراه با تراک GPS(قابل استفاده روی گوشی)، یک برنامه ی دقیق که دارای زمان بندی و اولویت بندی جاذبه ها است در دسترس شماست. بنابراین، زمان را تلف نمی کنید و مجری یک تور خوب و ارزان برای خود خواهید بود. برای اطلاع بیشتر از چگونگی طراحی مسیر سفر در این سایت درباره aminmana را ببینید.

بر اساس نیازها، شرایط و فرصتی که دارید، ما حتی می توانیم برنامه ی سفر دلخواه شما را با برنامه ریزی سفارشی نیز آماده کنیم و یک برنامه، جدول، نقشه و فایل GPS اختصاصی تهیه نماییم تا بتوانید سفر خود را بی نقص انجام دهید. برنامه ریزی اختصاصی سفر را ببینید.

مسجد مکی, Makki Mosque
مسجد مکی, Makki Mosque

بهترین برنامه سفر به زاهدان چند روزه است؟

یک تا دو روز زمان نیاز دارید تا بدون از دست دادن مهمترین جاذبه ها، زاهدان را دیده باشید. برنامه aminmana یک برنامه یک روزه است اما برای فرصت نیم روزه یا دو روزه نیز انعطاف پذیر است.

بهترین برنامه ریزی سفر به زاهدان برای مکان های دیدنی چیست؟

شاخص ترین جاذبه های شهر زاهدان را می توان با برنامه ای فشرده نیم روزه دید در حالی که زمان مناسب یک روزه است. اگر برای اولین بار به زاهدان سفر می کنید شاخص ترین جاذبه های توریستی و اصیل آن را از دست ندهید. شهرت زاهدان به مسجد مکی بزرگترین مسجد اهل سنت ایران و بازارها است. بازار رسولی در این میان شاخص تر است. حتی اگر فرصت کافی ندارید می توانید با دیدن همین دو نقطه به زاهدان گردی خود پایان دهید. به این ترتیب حتی با سفر نیم روزه نیز می توانید یک سفر خوب به زاهدان داشته باشید.

اگر فرصت کافی برای سفر یک روزه به زاهدان دارید طبق جدول برنامه و با توجه به ترتیبی که در مسیر طراحی شده قرار دارند از جاذبه های زاهدان دیدن کنید اما جاذبه های اصلی را از دست ندهید. به این ترتیب با چینش و زمان بندی مناسب می توانید کمترین اتلاف انرژی و زمان را در طول برنامه داشته باشید.

توجه نمایید زاهدان چند ویژگی و جذابیت شاخص دارد که در سایر استانها وجود ندارد. بازارها و اجناس هندی و پاکستانی بخصوص وسایل کوهنوردی و طبیعت گردی استوک که در بازار رسولی قابل یافتن است همچنین رستوران های هندی و فرهنگ مذهبی مربوط به اهل سنت شامل مسجد مکی و مدرسه دارالعلوم می توانند بسیار جذاب باشند به همین دلیل می توانید ساعتهای متمادی را صرف دیدن جاذبه های مذکور کنید و حتی سفر خود را به دو روز افزایش دهید.

موزه پست, Post Museum
موزه پست, Post Museum

نقشه مسیر

به ترتیب حروف لاتین و طبق جدول، برنامه را شروع و اجرا کنید.

 

حضور در برنامه های طبیعت گردی و کوهنوردی نیازمند داشتن تجربه، دانش و مربی متخصص است.
امین مانا مسئولیتی در قبال حوادث ناشی از عدم رعایت ایمنی ندارد و مسیریابی دقیق برای جلوگیری از حوادث یا اتلاف زمان و کمک به تورلیدرها و عموم مردم تنها هدف ماست. 

برنامه سفر به ترتیب نقاط از شروع تا پایان

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- ترمیال اتوبوس زاهدان

با وسیله نقلیه (4.5 کیلومتر) بروید به B,C- مسجد مکی و مدرسه سنی علوم دینی دارالعلوم
با وسیله نقلیه (900 متر) بروید به D- مسجد اشاعه التوحید
با وسیله نقلیه (1.8 کیلومتر) بروید به E,F- موزه منطقه ای شرق زاهدان و پارک موزه یاس
با وسیله نقلیه (1.5 کیلومتر) بروید به G- خانه ابویی و کارگاه هنرهای سنتی زاهدان
پیاده (400 متر) یا با وسیله نقلیه (600 متر) بروید به H- موزه ایالتی پست و ارتباطات
پیاده (300 متر) یا با وسیله نقلیه (700 متر) بروید به I- کاروانسرای ملک
پیاده (200 متر) بروید به J- ساختمان قدیمی دادگستری و معبد سیک ها
پیاده (150 متر) بروید به K- مسجد عزیزیه
پیاده (200 متر) بروید به L- بازار سرپوشیده زاهدان
با وسیله نقلیه (600 متر) بروید به M- بازار بوتیک سلمان زاده
با وسیله نقلیه (1.5 کیلومتر) بروید به N- گورستان قدیمی زاهدان
با وسیله نقلیه (3.5 کیلومتر) بروید به O- چهار راه رسولی و بازار رسولی
با وسیله نقلیه (9.5 کیلومتر) بروید به P- مجموعه گردشگری لادیز

 

 

 

این برنامه، نقشه و فایل GPS(ثبت شده در گوگل)، یک پکیج ویژه و پیش نویس اجرای تور چابهار برای یک تورلیدر است. استفاده از این اطلاعات در سایتهای گردشگری بدون پیوند مطلب به امین مانا یا ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

نکات مهم و کلیدی حین گردش در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از ترمینال اتوبوس زاهدان ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– از ترمینال اتوبوس زاهدان در غرب شهر و یا هر نقطه دیگری که اقامت دارید برنامه این روز را آغاز کنید و به سمت مسجد مکی زاهدان که مسجد بسیار بزرگ و با شکوهی است بروید.

مسجد مکی, Makki Mosque
مسجد مکی, Makki Mosque

– مسجد جامع مکی زاهدان شباهت زیادی به مساجد بزرگ استانبول در ترکیه دارد. مسجد جامع مکی مهمترین جاذبه گردشگری زاهدان برای علاقمندان فرهنگ مذهبی اهل سنت است. بسیاری از مردم اهل سنت زاهدان داوطلبانه و بدون دریافت دستمزد در ساخت مسجد مکی همکاری کرده‌اند. طراحی بنای مسجد با الهام از مسجد سلطان احمد (نمای بیرونی) و مسجد النبی (نمای داخلی) توسط معماران ایرانی صورت گرفته است.

– مدرسه دار العلوم در ضلع شمالی مسجد مکی واقع شده است و طلاب علوم دینی اهل سنت در این مدرسه به تحصیل مشغول هستند. می توانید پیاده از مسجد مکی وارد مدرسه دار العلوم شوید. طلاب معمولا استقبال بسیار خوبی از گردشگران می کنند و می توانید با دیدن این مدرسه و شنیدن توضیحات انها با فرهنگ مردم منطقه آشنا شوید.

– در صورت داشتن فرصت کافی بیش از یک روز در سفر به زاهدان می توانید از یکی دیگر از مساجد اهل سنت با نام مسجد اشاعه التوحید که چندان دور نیست نیز دیدن کنید. مسجد اشاعه التوحید زاهدان نیز محل تحصیل طلاب علوم دینی اهل تسنن است علاوه بر این دارای مناره زیبایی می باشد.

– موزه منطقه ای جنوب شرق بهترین موزه استان سیستان و بلوچستان برای آشنایی با تاریخ و فرهنگ استان سیستان و بلوچستان است. موزه زاهدان دارای بخشهای باستان شناسی ، مردم شناسی و زیست محیطی است و در زمینی بسیار بزرگ در پنج طبقه ساخته شده است. در بخش باستان شناسی با سفالینه ها، اشیاء و آثاری از محوطه باستانی شهر سوخته، کوه خواجه، دهانه غلامان، اسپیدژ، جیرفت، و سایر آثار باستانی و تاریخی منطقه جنوب شرق آشنا می شوید به همین دلیل موزه زاهدان محل خوبی برای شروع سفر در استان است. در بخش مردم شناسی این موزه، ادبیات شفاهی، مشاهیر، فرهنگ و آداب و رسوم، پوشش محلی، خوراک و صنایع دستی سیستان و بلوچستان معرفی شده است. در بخشی از موزه بوم شناسی سیستان و بلوچستان و منطقه جنوب شرق کشور معرفی شده است و گونه های حیوانی و گیاهی منطقه نمایش داده شده اند. موزه در میانه روز تعطیل می شود.

– پارک موزه کوچک اما زیبایی با نام پارک موزه یاس در کنار مجموعه موزه زاهدان و ساختمان زیبایش قرار گرفته است. اگر فرصت زیاد دارید می توانید برای استراحت یا دیدن مردمی که به پارک آمده اند در پارک زیبای یاس قدم بزنید. پارک یاس ساختار و طراحی زیبایی دارد به طوری که نام پارک موزه بر آن گذاشته شده است.

خانه ابویی, Abuei House
خانه ابویی, Abuei House

– بعد از دیدن موزه زاهدان وارد بافت مرکزی شهر زاهدان شوید. خانه تاریخی ابویی که متعلق به زعیم ابویی بوده است یکی از جذاب ترین آثار تاریخی باقی مانده در زاهدان است. معمار خانه ابویی یکی از اهالی یزد بوده است. حوضخانه و بادگیرهای عمارت ابویی نمادی از معماری یزدی در این خانه هستند. خانه ابویی در حال حاضر توسط میراث فرهنگی به کارگاه هنرهای بومی و سنتی زاهدان تغییر کاربری داده است. مصالح اصلی بنا خشت خام و آجر است. حیاط خانه مانند اغلب خانه‌های سنتی یزد، دارای حوض و باغچه‌ است. دور تا دور حیاط، اتاق‌های مسکونی قرار دارند. اتاق‌های تابستانه عمارت در قسمت جنوبی حیاط و اتاق‌های زمستانه در قسمت شمالی حیاط ساخته شده‌اند. قسمت شرقی حیاط نیز آشپزخانه و انبار دیده می‌شود. دیدن خانه ابویی علاوه بر اینکه جذابیت معماری دارد برای آشنایی با هنرهای دستی منطقه نیز مفید است. می توانید از 9 صبح تا عصر به صورت یکسره از خانه ابویی دیدن کنید.

– خانه شمسی زاهدان نیز یکی از نمونه های معماری سبک یزدی و مربوط به دوره پهلوی در زاهدان است و دقیقا روبروی خانه ابویی قرار دارد. خانه شمسی دارای فضاهای معاری سنتی همچون هشتی , حمام , مطبخ , طاق نماهای هلالی شکل و اتاق هایی در اطراف حیاط با مصالح عمده خشت و گل و آجر است.

موزه پست, Post Museum
موزه پست, Post Museum

– ساختمان اداره ایالتی پست و تلگراف بلوچستان در حال حاضر به موزه پست و ارتباطات زاهدان تبدیل شده است. ساختمان تلگرافخانه به سال 1311 و در زمان پهلوی اول ساخته شده است. بنا از خشت خام و آجر است. انواع ترازو، تمبز، تلفن، انواع مهره‌های کشف شده و آثار مرتبط با ارتباطات در موزه گرداوری شده اند. در زمان های دور از همین محل به عنوان ایستگاه رادیویی استفاده می شده و برنامه هایی به زبان اردو و هندی برای کشورهای شبه قاره هند افغانستان، پاکستان و هندوستان نیز پخش میشده‌ است. ساعت کار موزه پست نیز معمولا 8 تا 12 و عصر 4 تا 8 است.

– چند جاذبه دیگر زاهدان در نزدیکی موزه پست قرار دارند و حتی پیاده می توانید به سمت آنها بروید. ممکن است برای دیدن این جاذبه ها با درب بسته روبرو شوید اما به منظور معرفی بهتر زاهدان در برنامه سفر قرار گرفته اند و بهتر است در صورت امکان و مهیا شدن شرایط از آنها دیدن کنید.

– کاروانسرای ملک، اولین کاروانسرای شهر زاهدان بود و در دوره پهلوی توسط آقای ملک شفیع تبعه پاکستانی ساکن شهر زاهدان ساخته شده به همین دلیل به کاروانسرای ملک مشهور بود. کاروانسرای ملک با 29 اتاق در اطراف حیاطش دارای نما و تزئینات آجری بود. شوربختانه کاروانسرای ملک مانند بسیاری از میراث فرهنگی کشور وضعیت مناسبی ندارد و اخیرا تخریب شده است. با این وجود ظاهرا دوباره تحت مرمت و بازسازی قرار گرفته است. در هر حال کاروانسرای ملک در مسیر گردش شما در شهر زاهدان قرار دارد و می توانید برای دیدن نمای بیرونی سری به آن بزنید.

معبد سیک ها, Sik Temple
معبد سیک ها, Sik Temple

– ساختمان قدیمی دادگستری نیز یکی از آثار تاریخی و معماری زاهدان است. بنا در دوره پهلوی اول و به منظور تثبیت غله در شهر زاهدان ساخته شده است. ساختمان در دو طبقه و از جنس خشت و آجر است. بنای دادگستری از نظر معماری یکی از زیباترین و در عین حال پر تراکم ترین حجم فضاهای معماری را در شهر زاهدان به خود اختصاص داده است. در حالی که در خیابان در حال گذر هستید و به سمت معبد سیک ها یا بازار سرپوشیده می روید می توانید نمای بیرونی بنای قدیمی دادگستری را نیز ببینید زیرا درب آن معمولا بسته است.

– معبد سیک‌ ها یا گوردوارا در زاهدان یکی از دیدنی ترین نقاط شهر و یک فرصت کم نظیر برای آشنایی با فرهنگ سیک های مهاجر از هندوستان به ایران است. متاسفانه در حالت عادی درب معبد بسته است. اما اگر همان حوالی سراغ بگیرید یا از قبل هماهنگ کنید درب معبد را برای علاقمندان باز می کنند. کنسولگری هندوستان در زاهدان دقیقا کنار معبد قرار گرفته است و شاید بتوانید از این طریق برای دیدن معبد ارتباطی برقرار کنید.

– قبل از دیدن بازار در صورت داشتن فرصت کافی پیشنهاد می شود از سر در مسجد عزیزیه نیز دیدن کنید. مسجد عزیزیه فاصله کمی با معبد سیک ها دارد. تزئینات سر در مسجد عزیزیه شبیه مساجد پاکستانی است.

مسجد عزیزیه, Aziziyeh Mosque
مسجد عزیزیه, Aziziyeh Mosque

– به سمت بازار سرپوشیده زاهدان بروید. بازار ها جزو جذاب ترین نقاط زاهدان برای گردشگران هستند. بازار سرپوشیده زاهدان با دو راسته عمود بر هم بازار کوچکی است اما محل مناسبی برای دیدن و خرید پارچه‌های سوزن‌ دوزی و سنگ‌ دوزی سیستان و بلوچستان و سایر اقلام است. قدمت بنای فعلی بازار زاهدان در حدود 100 سال است. این بازارچه نزدیک به ۲۳ چشمه طاق دارد. در کنار مغازه‌های فروش پارچه، طلا فروشی ها و کفش فروشی ها نیز جلوه ای دیگر از تفاوت های فرهنگی بلوچستان را به گردشگران نشان می دهند.

بازار زاهدان, Zahedan bazaar
بازار زاهدان, Zahedan bazaar

– بازار سلمان زاده جایی است که دستفروش ها جمع می شوند. بازار سلمانزاده را با اسامی دیگری همانند بازار بوتیک لته یا بازار بوتیک سلمان زاده نیز می‌شناسند. این بازار نبش خیابان مهران قرار دارد و بورس خرید و فروش انواع کیف و کفش خارجی استوک به حساب می‌آید. استوک الزاما به معنای کارکرده نیست. اجناس تک سایز، تک رنگ، انباری، دارای آسیبهای کوچک در خط تولید و هر نوع جنسی که به هر دلیلی فروش نرفته است به‌ صورت کیلویی به کشورهای فقیر و ضعیف مانند ایران فروخته می‌شوند. این بازارها محلی مناسب برای خرید کالاهایی با قیمت بسیار ارزان محسوب می‌شوند.

– گورستان قدیمی شهر زاهدان فاصله چندانی با بوتیک سلمان زاده ندارد. دیدن قبرستان ها از جمله قبرستان قدیمی زاهدان برای آشنایی با فرهنگ مردم منطقه بسیار مفید است. شکل و ساختار قبرها همچنین نوشته های روی قبور در هر فرهنگی متفاوت است. در قبرستان قدیمی زاهدان قبور متعلق به اهالی اهل سنت است و اگر کسی را بیابید که آیین خاکسپاری بلوچ ها را برای شما توضیح دهد برایتان جالب خواهد بود. با این حال دیدن قبرستان را تنها به علاقمندان فرهنگ های بومی و کسانی که بیش از یک یا دو روز در زاهدان فرصت دارند توصیه می کنیم.

بازار رسولی, Rasuli bazaar
بازار رسولی, Rasuli bazaar

– مهمترین بازار زاهدان که دیدن آن به همه گردشگران و بخصوص علاقمندان کوهنوردی و طبیعت گردی توصیه می شود بازار چهارراه رسولی است که شامل بازار سنتی، ادویه و اجناس استوک است. مغازه های بزرگ لباسهای استوک بیش از هر جایی در ایران در بازار رسولی دیده می شوند. نزدیکی به پاکستان و هند نیز سبب شده است که بازار رسولی مملو از اجناس شبه قاره هندوستان باشد و بسیار جذاب است. ادویه ها و لباسهای رنگارنگ در کوچه ها و بازارهای بسیار شلوغ فضایی را فراهم می آورند که کمتر جایی دیده می شود. پارچه های سوزن دوزی شد بلوچی، اسباب و صنایع دستی سنتی، انواع میوه های گرمسیری و … هر یک به تنهایی برای جذابیت بازار رسولی کافی هستند. اگر فرصت کافی برای دیدن همه بازارهای زاهدان ندارید از بازار سرپوشیده و بازار سلمان زاده چشم پوشی کنید اما بازار رسولی را از دست ندهید. مطمئن باشید در هر کوچه پس کوچه ای از بازار رسولی چیزی برای کشف کردن خواهید داشت. در بازار رسولی از شیرمرغ تا جان آدمیزاد را میشود پیدا کرد.

– آخرین جاذبه قابل معرفی زاهدان مجتمع گردشگری و تفریحی لادیز است. ‏مجتمع لادیز شامل قسمت‌های مختلفی مانند پارک آبی، سالن ورزشی، شهربازی، پارک خانواده، ‏هتل، استخر و… است. آبنمای موزیکال پارک مجتمع لادیز نیز شب ها جذابیت زیادی دارد. فروشگاه‌ های لوکس مجتمع لادیز نیز علاقمندان خرید را سیراب می کنند. فود کورت و کافه‌های این مجموعه نیز محبوب هستند.

اطلاعات و سایر نکات مهم سفر به زاهدان چیست؟

وضعیت آب و هوا برای اجرای موفق این برنامه اهمیت حیاتی دارد و لازم است دست کم یک تا سه روز قبل از سفر دوباره آب و هوا را بررسی کنید.

بدلیل ازدحام در روزهای تعطیل بویژه در نوروز سعی کنید در روزهای عادی برای سفر خود برنامه ریزی کنید هرچند در نوروز شانس بیشتری برای دیدن برخی جاذبه ها دارید.

بهترین سفرنامه ها و گزارش برنامه های سفر به زاهدان کدام هستند؟

لینک سفرنامه مهتاب چهارطاقی از سفر به سیستان و زابل در وبلاگ قصه گو

شما نیز می توانید گزارش خود را برای ما ارسال کنید.

 

با تبلیغ تور، اقامتگاه و سایر خدمات گردشگری خود در این صفحه بیشتر دیده شوید. آگهی سری اول رایگان است.
تماس با ما

خدمات مفید در این منطقه

دریافت رایگان فایل GPS مسیر برنامه و مسیریابی روی گوشی حین سفر

اگر برنامه مسیریابی با قابلیت ساپورت فایلهای KML بر روی گوشی خود ندارید، اپلیکیشن MAPS.ME را نصب کنید. بهترین اپلیکیشن مسیریاب با نقشه آفلاین مسیریابی در سفر و طبیعت بدون نیاز به اینترنت

 

پرسشهای شما از سفر به این منطقه بلافاصله پاسخ داده می شود لطفا پایین همین صفحه پیام بگذارید و صرفا جهت سفارش طراحی اختصاصی برنامه یا آگهی، مستقیما تماس بگیرید.

 

برای ادامه سفر بهترین جاهای دیدنی اطراف زاهدان کجا هستند؟

 

صعود به قله تفتان

 

برای دیدن همه جاهای دیدنی استان سیستان و بلوچستان، سفرها و صعودهای استان سیستان و بلوچستان را ببینید.

 

برای دیدن سایر جاهای دیدنی ایران یکی از نزدیک ترین استانهای همسایه زیر را انتخاب کنید.

 

سفر به استان خراسان جنوبی
سفر به استان کرمان
سفر به استان هرمزگان

به زودی منتشر می شود:

سفر به خاش، سفر به ایرانشهر، سفر به سراوان، سفر به سرباز، سفر به زهک، سفر به سد پیشین، سفر به میرجاوه، سفر به زابل، سفر به شهر سوخته، سفر به روستای تمین، سفر به بمپور، سفر به دریاچه هامون، سفر به ریگ یلان، سفر به قصرقند، سفر به نیک شهر، سفر به راسک، سفر به هامون جازموریان، صعود به قله بزمان، سفر به زرآباد، سفر به درک، سفر  به باهوکلات و گاندو، سفر به روستای پشامک، سفر به تنگ و گوردیم، سفر به کنارک، سفر به پزم

به راحتی برنامه سفر مطابق با علایق و نیازهای خود را پیدا کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *