برای یافتن سفر بر اساس علایق و نیازهای خود

راهنمای سفر در ایران برای همه

گام به گام سفر به نور با فایل GPS

شما همیشه نیاز به راهنما یا خرید تور ندارید. با این برنامه ی دقیق، تورلیدر خود در سفر به نور باشید.

چرا باید به نور سفر کرد؟

 

– جنگل نور، بزرگترین جنگل مسطح و جلگه ای خاورمیانه است و می توانید ساعتها در آن قدم بزنید بدون اینکه با کوچکترین شیبی مواجه شوید.

– نور از طریق جاده های هراز و کندوان دارای دسترسی مطلوب به تهران و سایر نقاط فلات مرکزی ایران است و یکی از وسیع ترین مناطق ساحلی شمال ایران محسوب می شود.

– سد و دریاچه الیمالات در دل جنگل با امکانات گردشگری و جاده مناسب در منطقه نور قرار دارد.

– جاده های جنگلی و کوهستانی متعددی مانند لاویج و واز که دارای جذابیتهای گردشگری از جمله ییلاق و آبگرم هستند در منطقه نور قرار دارند.

– مناطقی مانند یوش و بلده از نظر آثار تاریخی مربوط به قرون اخیر و شهرهای باستانی به تازگی کشف شده مانند ناتل در منطقه نور در شمال ایران منحصربفرد است.

– زیباترین آب بندهای سنتی شمال ایران که برای مصارف کشاورزی ساخته شده اما دارای مناظر زیبا و جذابیت برای پرنده نگری هستند در منطقه نور قرار دارند.

– مردم نور و روستاهای تابعه آن دارای قومیت،لهجه و فرهنگ خاصی هستند که جذابیت گردشگری دارد.

 

آنچه پیش از تصمیم سفر به نور باید حتما بدانید

نور کجاست؟

نور یکی از شهرهای استان مازندران در ساحل دریای خزر بین نوشهر و محمودآباد است که از طریق چمستان با آمل نیز دسترسی جاده ای مطلوبی دارد.

محبوبیت گردشگری نور در چیست؟

پارک جنگلی نور، دریاچه الیمالات و ساحل دریا

بهترین جاهای دیدنی نور کجاست؟

پارک جنگلی نور، دریاچه الیمالات، آب بندهای متعدد نور و رستمرود و ایزدشهر، انارجار و ساحل دریا

نوع برنامه سفر به نور چیست؟

این یک برنامه روستا گردی، طبیعت گردی و گردشگری تاریخی است.

درجه سختی سفر به نور چقدر است؟

آسان تا متوسط و مناسب برای تمام افراد از کمترین میزان توانایی جسمانی تا افراد با توانایی پیمایش در طبیعت از 200 متر تا 5 کیلومتر در مسیرهای هموار تا ناهموار طبیعت مانند پاکوب

فاصله تهران تا نور با ماشین چقدر است؟

فاصله زمانی تهران تا نور از مسیر کرج و چالوس با ماشین سواری حدودا 4 ساعت و 45 دقیقه است. این مسیر تقریبا 240 کیلومتر است.

فاصله زمانی تهران تا نور از مسیر هراز و آمل با ماشین سواری حدودا 4 ساعت و ربع است. این مسیر تقریبا 230 کیلومتر است.

مسیر جاده دسترسی و راههای رفتن به نور چطور است؟

نور دارای دسترسی جاده ای مطلوب به غرب و شرق مازندران است و از طریق جاده های هراز و کرج نیز به تهران مرتبط است.

نزدیک ترین راه رفتن به نور از طرف تهران، جاده هراز و مسیر آمل است.

بهترین زمان و فصل سفر به نور چه موقع است؟

تمام فصول بهار، تابستان، پاییز و حتی زمستان برای سفر به نور قابل قبول است اما نور معمولا تابستانی گرم و شرجی دارد. زمستان کمی سرد و پر باران است. ماههای ابتدایی پاییز دما عالی اما معمولا بارندگی قابل توجه است اما آب و هوای نور در بهار عالی است چون متعادل ترین دما و بارندگی را دارد.

 

آنچه برای برنامه ریزی اولیه و کلی سفر به نور باید بدانید

بهترین رستوران های نور کجاست؟

نور دارای دهها رستوران است که تبلیغات اینترنتی برخی از آنها همه جا را پر کرده است اما برنامه های سفر aminmana غیر انتفاعی هستند. متاسفانه سایتهای غیر تبلیغاتی تریپ ادوایزر و لونلی پلنت هیچ رستورانی را در نور تایید نکرده اند بنابراین بر اساس پیشنهاد راهنماهای محلی و امتیازی که از کاربران گوگل دریافت کرده اند رستوران تمیشان با سابقه طولانی و رستوران کاسپین نور که هر دو در میانه جاده نور به رستمرود و پس از پارک جنگلی نور قرار دارند توصیه می شوند.

بهترین جا و مکان برای چادر زدن یا محل اقامت در نور کجاست؟

برای محل اقامت، امکان چادر زدن و کمپینگ در ساحل نور هم وجود دارد. اما پارک جنگلی نور در ابتدای جاده محمودآباد و دریاچه سد الیمالات ضمن مجهز بودن به امکانات اولیه، محل های مناسبی برای چادر زدن دارند. علاوه بر هتل ها و مهمان پذیرها امکان کرایه سوئیت، آپارتمان و خانه محلی با کیفیت و قیمتهای مناسب نیز مانند سایر شهرهای شمالی از طرق مختلف فراهم است. بنابراین از معرفی محل های اقامت در برنامه صرف نظر کرده ایم.

وسایل و لوازم ضروری برای سفر به نور چیست؟

کوله پشتی و کفش پیاده روی راحت ، عینک آفتابی و کلاه نقاب دار برای روزهای آفتابی ، لباس گرم برای فصول سرد ، دوربین عکاسی ، دارو و لوازم شخصی ، بطری آب و تننقلات و لوازم و لباس شنا برای فصول گرم

یک پکیج ویژه و بهترین برنامه پیشنهادی امین مانا برای این سفر

با برنامه امین مانا در سفر به نور چه جاذبه ها و مسیرهایی را می توانید ببینید؟ 

سد و دریاچه الیمالات – جنگل الیمالات – روستای سسکارود – روستای ایزخورده – روستای خوریه – روستای ناتل – امامزاده سید اسماعیل – امامزاده سید عبدالله شیرسوار – امامزاده شاه سید رضا کیا سلطان – رودخانه ناتل – شهر تاریخی ناتل – آب بندان نور – مسیر جنگلی انارجار – روستای عباسا – رودخانه شورکو – روستای انارجار – رودخانه انارجار – ساحل نور – دریای خزر -چهارشنبه بازار نور – پل خشتی نور -پارک جنگلی نور – جنگل نور – روستای سیاه کلا – آب بندان سیاه کلا – امامزاده  بلال – روستای نانواکلا – روستای مغانده – آب بندان مغانده – روستای چمازکلا  – آب بندان چمازکلا – مسیر تالاب های رستمرود – آب بندان های رستمرود – رستمرود محله

چرا این برنامه بهترین برنامه ریزی برای نور و حتی ارزان ترین تور نور است؟

برای طراحی و ارائه این برنامه، از منابع متعدد و معتبر مانند سایت سازمان نقشه برداری، لونلی پلنت، تریپ ادوایزر و دهها تراک GPS از سایتهایی مانند Wikiloc استفاده شده است.

جاذبه های گردشگری هر منطقه و مسیرهای دارای جذابیت بیشتر برای پیاده روی در شهر، روستا و یا طبیعت، تعیین شده اند. همراه با تراک GPS(قابل استفاده روی گوشی)، یک برنامه ی دقیق که دارای زمان بندی و اولویت بندی جاذبه ها است در دسترس شماست. بنابراین، زمان را تلف نمی کنید و مجری یک تور خوب و ارزان برای خود خواهید بود. برای اطلاع بیشتر از چگونگی طراحی مسیر سفر در این سایت درباره aminmana را ببینید.

بر اساس نیازها، شرایط و فرصتی که دارید، ما حتی می توانیم برنامه ی سفر دلخواه شما را با برنامه ریزی سفارشی نیز آماده کنیم و یک برنامه، جدول، نقشه و فایل GPS اختصاصی تهیه نماییم تا بتوانید سفر خود را بی نقص انجام دهید. برنامه ریزی اختصاصی سفر را ببینید.

بهترین برنامه سفر به نور چند روزه است؟

دست کم یک روز زمان نیاز دارید تا بدون از دست دادن مهمترین جاذبه ها، نور را دیده باشید. برنامه aminmana یک برنامه فشرده یک روزه است اما برای فرصت نیم روزه یا دو روزه و حتی سه روزه نیز انعطاف پذیر است.

بهترین برنامه ریزی سفر به نور برای مکان های دیدنی چیست؟

جاذبه های گردشگری نور به دو دسته شامل جاذبه های درون شهری و مسیرهای طبیعت گردی تقسیم می شوند.

اگر برای اولین بار به نور سفر می کنید یا از این شهر در حال عبور هستید، بهتر است شاخص ترین جاذبه های داخل شهر را که شامل ساحل، بازار محلی و پارک جنگلی نور هستند را در اولویت قرار دهید تا حتی با سفر نیم روزه نیز بتوانید یک سفر خوب به نور داشته باشید.

اگر فرصت کافی برای سفر یک روزه به نور دارید، مسیر دریاچه سد الیمالات به راحتی می توانید نیم روز دوم شما را به خود اختصاص دهد و برای همه افراد از پیک نیک گرفته تا پیاده روی های طولانی تر مناسب است. به این ترتیب با چینش و زمان بندی مناسب می توانید کمترین اتلاف انرژی و زمان را در طول برنامه داشته باشید.

سایر مسیرهای طبیعت گردی منطقه نور شامل ناتل، انارجار و جاده جنگلی نور می توانند حتی یک و نیم روز دیگر به برنامه شما اضافه کنند. اگر فرصت چندان دیگری ندارید جاده جنگلی نور و روستاهای آن منطقه از جمله سیاهکلا و آب بندان های رستمرود را برای دیدن انتخاب کنید. به این ترتیب می توانید یک سفر یک و نیم روزه خوب داشته باشید.

اگر فرصت کافی برای سفر دو روزه به نور دارید، مسیر ناتل یک مسیر خاص برای علاقمندان تاریخ و فرهنگ است و حداکثر نیم روز زمان نیاز دارد. اما انارجار ظرفیت طبیعت گردی بالایی دارد و بر حسب شرایط آمادگی جسمانی شما در پیشروی در جنگل و یا فرصتی که برای پیک نیک در انارجار دارید بین نیم روز تا یک روز را می توانید به آن اختصاص دهید. بنابراین سفر به نور می تواند حتی یک سفر سه روزه باشد. برای سفر سه روزه به نور طبق جدول برنامه و با توجه به ترتیبی که در مسیر طراحی شده قرار دارند از همه جاذبه های گردشگری و طبیعت گردی نور دیدن کنید اما جاذبه های اصلی را از دست ندهید.

نقشه مسیر

به ترتیب حروف لاتین و طبق جدول، برنامه را شروع و اجرا کنید.

 

حضور در برنامه های طبیعت گردی و کوهنوردی نیازمند داشتن تجربه، دانش و مربی متخصص است.
امین مانا مسئولیتی در قبال حوادث ناشی از عدم رعایت ایمنی ندارد و مسیریابی دقیق برای جلوگیری از حوادث یا اتلاف زمان و کمک به تورلیدرها و عموم مردم تنها هدف ماست. 

برنامه سفر به ترتیب نقاط از شروع تا پایان

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- سد الیمالات

با وسیله نقلیه (7 کیلومتر) بروید به

B- ابتدای مسیر ناتل

با وسیله نقلیه (8 کیلومتر) بروید به

C- ابتدای مسیر انارجار و آب بندان نور

با وسیله نقلیه (2 کیلومتر) بروید به

D- ساحل نور

با وسیله نقلیه (800 متر) بروید به

E- چهارشنبه بازار نور

با وسیله نقلیه (2 کیلومتر) بروید به

F- پل خشتی نور

پیاده (3 کیلومتر) بروید به

G- پارک جنگلی نور

با وسیله نقلیه (10 کیلومتر) بروید به

H- روستای سیاهکلا

با وسیله نقلیه (2 کیلومتر) بروید به

I- سه راه چمستان

با وسیله نقلیه (3 کیلومتر) بروید به

J- جنگل نور

با وسیله نقلیه (4 کیلومتر) بروید به

K- ابتدای مسیر آب بندان های رستمرود

با وسیله نقلیه (1.5 کیلومتر) بروید به

L- جاده نور به محمودآباد

 

این برنامه، نقشه و فایل GPS(ثبت شده در گوگل)، یک پکیج ویژه و پیش نویس اجرای تور نور برای یک تورلیدر است. استفاده از این اطلاعات در سایتهای گردشگری بدون پیوند مطلب به امین مانا یا ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

نکات مهم و کلیدی حین گردش در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از سد الیمالات ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– سد الیمالات در دل جنگل واقع است و با جاده کوتاه آسفالته به طول تقریبی 4 کیلومتر از میانه جاده چمستان به نور قابل دسترسی است. امکانات کامل گردشگری برای تفریح و کمپ یا اقامت در این محل مهیاست و  می توان در جنگل اطراف دریاچه از جمله رودخانه سسکارود به طبیعت گردی پرداخت.

– به جاده چمستان به نور بازگردید و اگر زمان کافی دارید در محل روستای سلیاکتی وارد جاده فرعی آسفالته روستای ناتل به طول تقریبی 2.5 کیلومتر بشوید تا پس از عبور از روستای خوریه به ناتل برسید و جاذبه های تاریخی و مذهبی این مسیر را نیز ببینید. روستای ناتل زادگاه ابوعبدالله ناتلی منجم و استاد ریاضی ابو علی سینا در قرن چهارم است و مهمتر از آن شهری باستانی به تازگی در آن کشف شده است.

– امامزاده شاه سید رضا کیا سلطان و امامزاده اسماعیل در کنار امامزاده سید عبدالله شیر سوار همگی در کنار هم در محل گورستان روستا هستند و در کل مازندران معروف می باشند. به باور اهالی سید عبدالله سوار بر شیر به مکتبخانه های روستاها می رفته و قرآن یاد می داده است و وقتی فوت می کند شیر او نیز از غم او می میرد. قبر این شیر درون قبرستان ناتل و به فاصله بیست متری از آرامگاه سیدعبدالله وجود دارد و داستان کامل را در anthropology.ir می توانید ببینید. آرامگاه شاه سید رضا کیا سلطان که حاکم دست نشانده سید فخرالدین مرعشی در ناتل و اطرافش بوده است نیز مربوط به قرن هشتم هجری است و اهمیت تاریخی دارد.

– طبق نقشه و فایل GPS مسیر را ادامه دهید و بعد از روستا وارد جنگل شوید تا آثار و خرابه های شهر تاریخی ناتل با قدمتی 2500 ساله را نیز ببینید. ناتل شهری بسیار آباد در قرن هفتم بوده است طوری که ولیعهدنشین حکومت رستم‌دار می شود. احتمالا با وقوع سیلابی عظیم که آثار آن لایه ای رسوبی در حدود ٣ متر را بر جای گذاشته، این شهر مدفون شده و براورد می شود نیمی از آن زیر دو روستای ناتل و خوریه و نیمی دیگر در دل جنگل‌های انبوه است. شهر واتاشان نیز در قرن هشتم در شرق ناتل ایجاد شد.

– به جاده اصلی بازگردید و به سمت نور بروید. قبل از ورود به شهر نور وارد کمربندی شهر شوید. می توانید از مسیر طبیعت گردی انارجار نیز دیدن کنید. آب بندان معروف نور در ابتدای این مسیر قرار دارد و می توانید در حاشیه آن پیاده روی نمایید. آب بندان ها، سدها یا محل های ذخیره آب هستند که از 5000 سال پیش یک روش سنتی در تامین آب کشاورزی در تمام فصول بوده اند. در استان های شمالی بخصوص منطقه نور در استان مازندران از این دست آب بندان ها فراوان هستند و زیبایی خاصی نیز دارند بخصوص که با روشهای سنتی ایجاد شده و معمولا عمق کمی دارند. آب بندان نور با حدود 3 کیلومتر طول و 200 تا 400 متر عرض رای زمین های کشاورزی نور استفاده می شود اما وجود پرندگان مهاجر نیز ارزش گردشگری به آن می دهند.

– فاصله روستای انارجار تا ابتدای جاده کمتر از 7 کیلومتر است و کل مسیر نیز آسفالت است. در مسیر از روستای عباسا و پل رودخانه شورکو نیز عبور می کنید. روستای ناشناخته انارجار، نزدیک ترین روستا به نور است که دارای جنگلی بکر و دست نخورده است. آبشار تیسکول نزدیک روستاست و ابتدای مسیر پیاد روی جنگلی در حاشیه رودخانه زیبا در نقشه و فایل Gps مشخص شده است. اینجا محل مناسبی برای پیک نیک یا یک طبیعت گردی طولانی و حرفه ای است زیرا می توان نزدیک به 5 کیلومتر در امتدا رودخانه که شیب چندانی نیز ندارد جلو رفت و یک روز کامل لذت برد.

– به شهر نور بازگردید و طبق فایل GPS جاذبه های نور را به ترتیب ببینید. نخست به ساحل نور بروید. این یکی از بهترین و وسیع ترین سواحل ماسه ای مازندران است. مسیر و درازای ساحل در نقشه مشخص شده است.

– چهارشنبه بازار نور یک بازار محلی است. در بولوار چهارشنبه بازار نور که تا ساحل ادامه دارد انواع میوه و تره بار و مایحتاج مردم حتی مرغ و اردک خرید و فروش می شود و می تواند برای آشنایی با فرهنگ مردم بسیار مفید و جذاب باشد.

– علاقمندان آثار تاریخی می توانند از پل خشتی نور متعلق به دوران قاجار نیز دیدن کنند. پل خشتی نور که به خشت پل نیز معروف است به دستور میرزا آقا خان نوری ساخته شد آنچه از پل خشتی نور باقی مانده قسمت میانی آن با طاق جناغی است.

– پارک جنگلی نور در ابتدای جاده نور به محمودآباد قرار دارد و به دلیل نزدیکی به شهر، مهمترین جاذبه نور محسوب می شود. پارک جنگلی نور از نظر وسعت بزرگ‌ترین پارک‌ جنگلی خاورمیانه است و بازمانده‌ جنگل‌های جلگه‌ای شمال ایران است که تعداد کمی از آن‌ها باقی مانده است.. رستوران، آلاچیق‌های متعدد، سرویس‌های بهداشتی و زمین‌های ورزشی برای استفاده مسافران در پارک تدارک دیده شده است.

– جنگل بزرگ نور تنها شامل پارک جنگلی نور نیست و مانند سی سنگان، منطقه وسیعی را در بر می گیرد با این تفاوت که همه آن مسطح و بدون شیب است.. جاده آسفالت فرعی از دل این جنگل عبور می کند و بهترین فرصت برای دیدن آن است بخصوص که بدلیل بکر بودن از پارک جنگلی نور می تواند جذاب تر باشد. بلافاصله بعد از پارک جنگلی نور طبق نقطه مشخص شده در نقشه وارد این جاده شوید و تا روستای سیاهکلا که خارج از جنگل است از جنگل نور لذت ببرید.

– روستای سیاهکلا از سه طرف توسط جنگل احاطه شده است و روستای زیبایی می باشد. آب بندان سیاهکلا در کنار جاده و بعد از روستا نیز دیدنی است. امامزاده بلال نیز بعد از آب بندان سیاهکلا و قبل از سه راه چمستان قرار دارد. بویژه بخاطر اینکه کنار جاده است می توانید از این امامزاده کوچک اما مورد احترام اهالی دیدن کنید.

– سه راه چمستان در محل روستای نانوا کلا قرار دارد و از یک طرف به نور، از یک طرف به چمستان و از سمت دیگر به رستمرود در میانه جاده نور به محمودآباد در ساحل دریا منتهی می شود. برای این برنامه باید مسیر رستمرود که جاده دوباره وارد جنگل نور می شود را انتخاب کنید.

– قبل از ورودی به جنگل نور از روستای مغانده و آب بندان ان که دارای منظره جنگل نیز هست و سپس روستای چمازکلا که آن هم یک آب بندان دارد می شوید.

– بلافاصله بعد از خروج از جنگل نور به مجموعه آب بندان های پراکنده رستمرود در حاشیه شمالی جنگل نور می رسید. آب بندان های نور، رستمرود و ایزد شهر بیشتر حاشیه شمالی جنگل نور را احاطه کرده اند و بهشت علاقمندان طبیعت و پرنده نگری در فصول مناسب هستند. چند آب بندان از آب بندان های نور که نزدیک به هم بوده و دیدن انها راحت تر است در این برنامه قرار گرفته اند. به این منظور یک مسیر جاده خاکی بطول تقریبی 2 کیلومتر را باید پیاده یا با ماشین سواری بصورت رفت و برگشت طی کنید.

– در نهایت به جاده نور به محمود آباد می رسید. سمت راست شما را به محمود آباد و سمت چپ به رستمرود و نور می رساند

اطلاعات و سایر نکات مهم سفر به نور چیست؟

وضعیت آب و هوا برای اجرای موفق این برنامه اهمیت حیاتی دارد و لازم است دست کم یک تا سه روز قبل از سفر دوباره آب و هوا را بررسی کنید.

بهترین سفرنامه ها و گزارش برنامه های سفر به نور کدام هستند؟

تاکنون گزارشی از این برنامه در امین مانا ثبت نشده است. شما می توانید گزارش خود را برای ما ارسال کنید.

 

با تبلیغ تور، اقامتگاه و سایر خدمات گردشگری خود در این صفحه بیشتر دیده شوید. آگهی سری اول رایگان است.
تماس با ما

خدمات مفید در این منطقه

دریافت رایگان فایل GPS مسیر برنامه و مسیریابی روی گوشی حین سفر

اگر برنامه مسیریابی با قابلیت ساپورت فایلهای KML بر روی گوشی خود ندارید، اپلیکیشن MAPS.ME را نصب کنید. بهترین اپلیکیشن مسیریاب با نقشه آفلاین مسیریابی در سفر و طبیعت بدون نیاز به اینترنت

 

پرسشهای شما از سفر به این منطقه بلافاصله پاسخ داده می شود لطفا پایین همین صفحه پیام بگذارید و صرفا جهت سفارش طراحی اختصاصی برنامه یا آگهی، مستقیما تماس بگیرید.

 

برای ادامه سفر بهترین جاهای دیدنی اطراف نور کجا هستند؟

 

سفر به دریاچه ارواح
سفر به کجور
سفر به واز و گزناسرا
سفر به لاویج
سفر به چمستان
سفر به رویان
سفر به سی سنگان
سفر به نوشهر

 

برای دیدن همه جاهای دیدنی استان مازندران، سفرها و صعودهای استان مازندران را ببینید.

 

برای دیدن سایر جاهای دیدنی ایران یکی از نزدیک ترین استانهای همسایه زیر را انتخاب کنید.

 

سفر به استان تهران
سفر به استان گیلان
سفر به استان قزوین
سفر به استان گلستان
سفر به استان البرز
سفر به استان سمنان

به زودی منتشر می شود:

سفر به دره دو هزار، سفر به دره سه هزار، سفر به آبشار تودارک، سفر به چالوس، سفر به دشت دریاسر، سفر به لیره سر و آبگرم فلکده، سفر به آغوزحال و ولگسر، سفر به دریاچه دریوک، سفر به مرداب هسل، سفر به کلاردشت، سفر به نمک آبرود، سفر به فیلبند، سفر به دریاچه شورمست، سفر به سد سلیمان تنگه، سفر به دریاچه الندان، سفر به باداب سورت، سفر به کیاسر، سفر به نکا، سفر به دریاچه چورت، سفر به گلوگاه، سفر به جویبار، سفر به بابلسر، سفر به بابل، سفر به لفور، سفر به آلاشت، سفر به لاجیم، سفر به قائم شهر، سفر به آمل، سفر به آبشار گزو، سفر به شیرگاه، سفر به زیرآب، سفر به پل سفید، سفر به ورسک، سفر به جنگل الیمستان و رستم چاله ها، سفر به سنگچال، سفر به شیاده، سفر به سنگده، مسیر طالقان به سه هزار، صعود قله سماموس، صعود قله علم کوه از مسیر حصارچال، صعود قله شکرلقاس، ،صعود قله کهون، سفر به دشت دریوک

به راحتی برنامه سفر مطابق با علایق و نیازهای خود را پیدا کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *