برای یافتن سفر بر اساس علایق و نیازهای خود

راهنمای سفر در ایران برای همه

گام به گام سفر به بندر خمیر با فایل GPS

شما همیشه نیاز به راهنما یا خرید تور ندارید. با این برنامه ی دقیق، تورلیدر خود در سفر به بندر خمیر باشید.

چرا باید به بندر خمیر سفر کرد؟

 

– بندر خمیر کمتر از 100 کیلومتر یعنی یک ساعت با بندرعباس فاصله دارد و یکی از نزدیک ترین نقاط برای گردشگران در یک سفر کوتاه است.

– بندرخمیر بزرگترین بندر تالابی جنوب ایران است و در حاشیه تالاب خورخوران با وسعتی حدود هزار کیلومتر مربع قرار دارد که بین جزیره قشم و بندر خمیر مشترک است.

– تالاب خورخوران بزرگترین عرصه جنگلهای حرای ایران بندر خمیر تنها نقطه در خاک اصلی ایران است که گردشگران از طریق آن به این تالاب زیبا دسترسی دارند.

– تالاب خورخوران و جنگلهای حرای نزدیک بندرخمیر یکی از بهترین مناطق دیدن گلخورک یا لنگوچ یک نوع ماهی دو زیست خزنده از خانواده گاو ماهیان است که در سواحل جزر و مدی زندگی میکند.

– جنگلهای حرا در نزدیکی بندر خمیر از معدود جنگل های حرای ایران است که گردشگران حتی بدون نیاز به کرایه قایق نیز می توانند از جنگل درختان مانگرو دیدن کنند.

– آبگرم لشتغان یکی از مهمترین آبگرم های استان هرمزگان در نزدیکی بندر خمیر قرار دارد و مسافران می توانند از ان لذت ببرند.

– جزیره کوچک و زیبای وارمی که در زمان مد دریا مخفی می شود و هنگام جذر سر از آب بیرون می آورد در نزدیکی ساحل بندر خمیر قرار دارد.

– اسکله بندرپل در ۱۸ کیلومتری بندرخمیر کوتاهترین مسیر دریایی خاک اصلی ایران تا جزیره قشم است و روزانه تعداد زیادی مسافر و خودرو از طریق آن به قشم می روند.

 

 

آنچه پیش از تصمیم سفر به بندر خمیر باید حتما بدانید

بندر خمیر کجاست؟

بندر خمیر شهری ساحلی در جنوب ایران و 100 کیلومتری غرب بندرعباس است که از طریق بندر پل فاصله چندانی با قشم نیز ندارد.

محبوبیت گردشگری بندر خمیر در چیست؟

مهمترین مجموعه وسیع جنگلهای حرای ایران که مشترک بندر خمیر و جزیره قشم است و جزایر زیبای وارمی و مردو باعث محبوبیت بندر خمیر شده است.

بهترین جاهای دیدنی بندر خمیر کجاست؟

جزیره وارمی، جزیره مردو، مجموعه گردشگری حرا و تالاب خورخوران، بازار بندر خمیر

نوع برنامه سفر به بندر خمیر چیست؟

این یک برنامه گردشگری شهری، طبیعت گردی و گردشگری تاریخی است.

درجه سختی سفر به بندر خمیر چقدر است؟

آسان و مناسب برای تمام افراد تندرست با توانایی پیاده روی های کوتاه تا متوسط از 500 متر تا 5 کیلومتر و در مسیرهای هموار یا کمی ناهموار طبیعت

فاصله تهران تا بندر خمیر با ماشین چقدر است؟

فاصله زمانی تهران تا بندرعباس از مسیر یزد و سیرجان با ماشین سواری حدودا 13 ساعت است. این مسیر تقریبا 1275 کیلومتر است.

فاصله زمانی بندرعباس تا بندر خمیر نیز با ماشین سواری کمی بیش از یک ساعت است. این مسیر حدود 90 کیلومتر است.

مسیر جاده دسترسی و راههای رفتن به بندر خمیر چطور است؟

بندر خمیر در غرب بندرعباس قرار دارد و در مسیر جاده بندرعباس به بوشهر است.

بهترین راه رفتن به بندر خمیر از طرف تهران، عبور از بندرعباس است. در میانه ی راه از فرعی بندر پل و سه راهی لار هم عبور می کنید و مسیر جاده ساحلی را ادامه می دهید تا به بندر خمیر برسید.

بهترین زمان و فصل سفر به بندر خمیر چه موقع است؟

تنها فصول سرد برای سفر به بندر خمیر مناسب هستند. آب و هوای بندر خمیر در پاییز و بخصوص زمستان عالی هست. اوایل بهار نیز هنوز می توان به بندر خمیر سفر کرد. گرمای تابستان بندر خمیر طاقت فرساست.

کلبه کالنگار, Kalengar Cottage
کلبه کالنگار
Kalengar Cottage

 

آنچه برای برنامه ریزی اولیه و کلی سفر به بندر خمیر باید بدانید

بهترین رستوران های بندر خمیر کجاست؟

متاسفانه در مناطق دور از بندرعباس مانند بسیاری از مناطق بومی و کم جمعیت رستوران دارای سابقه و اعتبار کافی در حد تایید سایتهای بین المللی مانند تریپ ادوایزر و لونلی پلنت وجود ندارد. بنابراین بهترین پیشنهاد، استفاده از غذای خانگی یا رستوران های محلی و خرید به شرط بررسی حضوری است. در منطقه بندر خمیر هیچ رستورانی نتوانسته است از کاربران گوگل نیز امتیاز قابل قبولی را دریافت کند تا بتوانیم آن را معرفی نماییم. اگر شما رستورانی را تایید می کنید در بخش دیدگاههای همین صفحه آن را معرفی کنید.

بهترین جا و مکان برای چادر زدن یا محل اقامت در بندر خمیر کجاست؟

امکان چادر زدن و کمپینگ در سواحل و پارکهای ساحلی بندر خمیر بخصوص مجموعه گردشگری حرا که از همه کامل تر است وجود دارد و بسیار لذت بخش است. سرویس بهداشتی، سکوهای چادر زدن و امکانات اولیه در این مجموعه وجود دارد. چشمه آبگرم خمیر نیز پارک و محل کمپینگ مناسبی دارد.

در بندر خمیر از اقامتگاههایی مانند خانه تاریخی سلیدان، خانه تکو و هتل کسرا می توان به عنوان گزینه های جذاب و قابل قبول برای اقامت نام برد. علاوه بر این خانه های محلی و سوئیت با کیفیت متفاوت و قیمتهای مناسب نیز توسط مردم از طرق مختلف کرایه داده می شود. بنابراین از معرفی محل های اقامت در برنامه صرف نظر کرده ایم.

تالاب خورخوران, Khur Khuran Lagoon
تالاب خورخوران
Khur Khuran Lagoon

وسایل و لوازم ضروری برای سفر به بندر خمیر چیست؟

کوله پشتی مناسب، کفش پیاده روی راحت، عینک آفتابی و کلاه نقاب دار برای روزهای آفتابی ، لباس گرم برای فصول سرد ، دوربین عکاسی ، دارو و لوازم شخصی ، بطری آب، میوه، غذا و تننقلات، لوازم و لباس شنا و آب تنی

یک پکیج ویژه و بهترین برنامه پیشنهادی امین مانا برای سفر به بندر خمیر

با برنامه امین مانا در سفر به بندر خمیر چه جاذبه ها و مسیرهایی را می توانید ببینید؟ 

جاده بندرعباس به بندر خمیر – خلیج فارس – روستای بستانو – پارک ساحلی بستانو – روستای گچین پایین – روستای گچین بالا – بازار گچین – گنبد نمکی پل – اسکله بندر پل – روستای باقی آباد – مجتمع گردشگری حرا – اسکله جنگل حرا – لنج موزه بوم گوهری – تالاب خورخوران – مسیر قایقرانی جنگل حرا – کلبه کالنگار – مسیر قایقرانی جزیره وارمی – جزیره وارمی – جزیره مردو – مسیر قایقرانی جزیره مردو  – دیوار سدار – بندر خمیر – قلعه خمیر – مسجد جامع قدیمی خمیر – مسجد جامع خمیر – پارک ساحلی خمیر – اسکله خمیر – خور خمیر – بازار خمیر – خانه تکو – خانه سلیدان – بازار ماهی خمیر – روستای لشتغان – آبگرم خمیر

چرا این برنامه بهترین برنامه ریزی برای سفر به بندر خمیر و حتی ارزان ترین تور بندر خمیر است؟

برای طراحی و ارائه این برنامه، از منابع متعدد و معتبر مانند سایت سازمان نقشه برداری، لونلی پلنت، تریپ ادوایزر و دهها تراک GPS از سایتهایی مانند Wikiloc استفاده شده است.

جاذبه های گردشگری هر منطقه و مسیرهای دارای جذابیت بیشتر برای پیاده روی در شهر، روستا و یا طبیعت، تعیین شده اند. همراه با تراک GPS(قابل استفاده روی گوشی)، یک برنامه ی دقیق که دارای زمان بندی و اولویت بندی جاذبه ها است در دسترس شماست. بنابراین، زمان را تلف نمی کنید و مجری یک تور خوب و ارزان برای خود خواهید بود. برای اطلاع بیشتر از چگونگی طراحی مسیر سفر در این سایت درباره aminmana را ببینید.

بر اساس نیازها، شرایط و فرصتی که دارید، ما حتی می توانیم برنامه ی سفر دلخواه شما را با برنامه ریزی سفارشی نیز آماده کنیم و یک برنامه، جدول، نقشه و فایل GPS اختصاصی تهیه نماییم تا بتوانید سفر خود را بی نقص انجام دهید. برنامه ریزی اختصاصی سفر را ببینید.

بهترین برنامه سفر به بندر خمیر چند روزه است؟

یک روز زمان نیاز دارید تا شاخص ترین جاذبه ها و مسیرهای بندر خمیر را به خوبی ببینید. برنامه aminmana نیز یک برنامه یک روزه است اما برای فرصت محدود نیم روزه و برنامه دو روزه نیز انعطاف پذیر است.

ساحل خمیر, Khamir Beach
ساحل خمیر
Khamir Beach

بهترین برنامه ریزی سفر به بندر خمیر برای مسیرها و مکان های دیدنی چیست؟

معمولا در بیشتر ماهها گرمای هوا اجازه نمی دهد در سفر به بندر خمیر برنامه ریزی مناسبی انجام دهید. بنابراین تنها در فصول سرد به این منطقه سفر کنید.

جاذبه های مسیر بندر خمیر به سه دسته اصلی تقسیم می شوند. جنگلهای حرا و جزایر دسته اول و مهمترین آنهاست. جاذبه های داخل شهری بندر خمیر به علاوه آبگرم خمیر دسته دوم هستند. سایر جاذبه های بین راهی جاده بندرعباس به بندرخمیر نیز در دسته سوم قرار می گیرند. می توانید بر حسب فرصت و علاقه بخشی یا همه آنها را در برنامه خود بگنجانید.

در حقیقت انتخاب و اولویت بندی جاذبه ها بسیار سلیقه ای است. با این وجود گذشتن از مجموعه گردشگری حرا و تالاب خورخوران در بندر خمیر که شهرت ملی دارد را نباید از دست دهید. اولویت دوم نیز جاذبه های داخل شهری بندرخمیر و آبگرم است و در نهایت اگر فرصت پیدا کردید می توانید دسته سوم جاذبه ها در مسیر جاده بندرعباس به بندرخمیر را نیز ببینید.

اگر فرصت بسیار محدودی در حد سفر نیم روزه به بندر خمیر دارید یا در حال عبور از منطقه هستید بهتر است تمام فرصت خود را به مجموعه گردشگری حرا و تالاب خورخوران، بازار خمیر و در صورتی که باز هم فرصت داشتید به سایر جاذبه های شهر مانند قلعه و مسجد خمیر اختصاص دهید. به این ترتیب حتی با سفر نیم روزه نیز می توانید یک برداشت خوب از بندر خمیر داشته باشید.

اگر فرصت کافی برای سفر یک روزه به بندر خمیر دارید علاوه بر جاذبه های ذکر شده از سایر جاذبه های داخل شهری بندر خمیر و همچنین آبگرم خمیر دیدن کنید. می توانید یکی از جزایر وارمی یا مردو را هم در برنامه خود بگنجانید. اما جاذبه های اصلی را از دست ندهید. به این ترتیب با چینش و زمان بندی مناسب می توانید کمترین اتلاف انرژی و زمان را در طول برنامه داشته باشید و فرصت دیدن بیشتر جاذبه ها را پیدا نمایید.

اگر فرصت کافی برای سفر یک و نیم روزه یا سفر دو روزه به بندر خمیر دارید، طبق جدول برنامه و با توجه به ترتیبی که در مسیر طراحی شده قرار دارند از جاذبه های مسیر جاده بندرعباس به بندرخمیر شامل بستانو، گچین، باقی آباد و… نیز دیدن کنید. در سفر دو روزه می توانید از فشردگی برنامه بکاهید و بخصوص از نظر طبیعت گردی فرصت بیشتری را به جنگلهای حرا و دیدن جزایر وارمی و مردو اختصاص دهید.

نقشه مسیر

به ترتیب حروف لاتین و طبق جدول، برنامه را شروع و اجرا کنید.

 

حضور در برنامه های طبیعت گردی و کوهنوردی نیازمند داشتن تجربه، دانش و مربی متخصص است.
امین مانا مسئولیتی در قبال حوادث ناشی از عدم رعایت ایمنی ندارد و مسیریابی دقیق برای جلوگیری از حوادث یا اتلاف زمان و کمک به تورلیدرها و عموم مردم تنها هدف ماست. 

برنامه سفر به بندرخمیر به ترتیب نقاط از شروع تا پایان

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- ترمینال اتوبوس بندرعباس

با وسیله نقلیه (44 کیلومتر) بروید به

B- روستای بستانو و ابتدای مسیر پارک ساحلی بستانو

با وسیله نقلیه (17 کیلومتر) بروید به

C- ابتدای مسیر روستای گچین بالا و بازار گچین

با وسیله نقلیه (14 کیلومتر) بروید به

D- سه راه لار

با وسیله نقلیه (13 کیلومتر) بروید به

E- ابتدای مسیر جاده بندر پل

با وسیله نقلیه (12 کیلومتر) بروید به

F- روستای باقی آباد

با وسیله نقلیه (2.5 کیلومتر) بروید به

G- مجموعه گردشگری حرا و تالاب خورخوران

با وسیله نقلیه (850 متر) بروید به

H- دیوار سدار

با وسیله نقلیه (2.5 کیلومتر) بروید به

I- میدان ورودی بندر خمیر

با وسیله نقلیه (2.5 کیلومتر) بروید به

J- خانه تاریخی بلوکی و مرکز سنچه

با وسیله نقلیه (200 متر) بروید به

K- سه راهی اسکله خمیر

با وسیله نقلیه (300 تا 400 متر) بروید به

L,M- قلعه خمیر و مسجد جامع قدیمی

با وسیله نقلیه (900 متر) بروید به

N- مسجد جامع خمیر

با وسیله نقلیه (1 کیلومتر) بروید به

O- اسکله، خور خمیر و پارک ساحلی خمیر

با وسیله نقلیه (1.5 کیلومتر) بازگردید به

K- سه راهی اسکله خمیر

با وسیله نقلیه (200 متر) بروید به

P- بازار خمیر و ابتدای مسیر خانه تاریخی تکو

با وسیله نقلیه (150 متر) بروید به

Q- مجتمع گردشگری و میراث فرهنگی بندر خمیر

با وسیله نقلیه (200 متر) بروید به

R- ابتدای مسیر بازار ماهی فروشان بندر خمیر

با وسیله نقلیه (3.2 کیلومتر) بروید به

S- روستای لشتغان و ابتدای مسیر چشمه آبگرم لشتغان

 

این برنامه، نقشه و فایل GPS(ثبت شده در گوگل)، یک پکیج ویژه و پیش نویس اجرای تور بندر خمیر برای یک تورلیدر است. استفاده از این اطلاعات در سایتهای گردشگری بدون پیوند مطلب به امین مانا یا ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

نکات مهم و کلیدی حین سفر در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از ترمینال اتوبوس بندرعباس ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– اگر قصد سفر به بندر خمیر را داشته باشید ابتدا باید به بندرعباس سفر کنید. بسته به محل اقامت شما معمولا ترمینال اتوبوس بندرعباس در شرق بندرعباس، بهترین محل برای کرایه وسیله نقلیه یا شروع برنامه بندر خمیر است. از ترمینال اتوبوس می توانید با تاکسی از بندرعباس خارج شده و به سمت بندر خمیر بروید. در مسیر نیز برخی جاذبه های گردشگری اطراف بندر خمیر در این برنامه معرفی خواهند شد.

– نخستین روستا در غرب بندرعباس، روستای بستانو است. پارک ساحلی بستانو، دارای ساحل نسبتا بکری است که با یک جاده آسفالت 1.2 کیلومتری به جاده اصلی متصل شده است. در میانه ی مسیر این جاده می توانید از مرکز خرید بازار بستانو نیز دیدن کنید. در ادامه به سه راهی می رسید. مسیر سمت چپ وارد روستانو بستانو می شود و مسیر سمت راست به سمت پارک ساحلی می رود. همین جاده فرعی را بازگردید و با دور زدن تقاطع در جاده اصلی به مسیر خود به سمت بندر خمیر ادامه دهید.

– از روستای گچین پایین و سپس روستای گچین بالا عبور می کنید. در نزدیکی روستای گچین، گنبد نمکی گچین قرار دارد که از جاذبه‌های طبیعی این روستا به شمار می‌رود. اما شهرت گچین بالا به خاطر بازارهایش هست. طی سالهای گذشته به مرور بازار گچین شامل چند پاساژ و فروشگاههای متعدد در روستای گچین بالا شکل گرفته است. در حدی خرید لوازم خانگی و سایر کالاها با قیمت‌های مناسب در آن رونق گرفته که اکثر مسافرین آدرس روستای گچین را می پرسند. روستای گچین در فاصله یک کیلومتری جاده اصلی قرار دارد و مسیر آن در نقشه مشخص شده است.

غار نمکی گریشیخ, Garishikh Salt Cave
غار نمکی گریشیخ
Garishikh Salt Cave

– دوباره به جاده اصلی بازگردید. کمی بعد به سه راهی لار می رسید. دقت کنید که تقاطع ابتدای جاده لار را باید بازگردید و به سمت بندر خمیر بروید. گنبد نمکی پل با ارتفاع 720 متر از سطح دریا و 32 کیلومتر وسعت در سمت غرب جاده اصلی قرار دارد و از سه راهی لار تا جاده پل امتداد دارد. در دامنه ها و اطراف گنبد نمکى پل یا گریشیخ مى توان پدیده‌هاى زیبایى از انحلال و رسوب گذارى نمک و بلورهاى گوناگون را یافت. جویبارهاى نمکى که از این گنبد سرازیر شده اند بسیار زیبا هستند. غار نمکی گریشیخ یکی از جاذبه های ناشناخته در این منطقه است. بهتر است برای دیدن طبیعت گنبد نمکی پل کفش مناسب داشته و دارای آمادگی خوبی باشید. در جنوب گنبد نمکی پل به ابتدای مسیر جاده بندر پل می رسید. بندر پل تنها راه ارتباطی برای سفر زمینی به جزیره قشم است زیرا نزدیک ترین راه دریایی جزیره قشم در همین قسمت وجود دارد و وسایل نقلیه با یدک کش به قشم می روند.

– در فاصله 2.5 کیلومتر قبل از مجموعه گردشگری جنگل حرای بندر خمیر به ورودی روستای باقی آباد می رسید. روستای باقی آباد به دلیل وجود یک شخصیت کارآفرین و حکیم به نام عبدالباقی از گذشته، موزه ای صنعتی و منحصربفرد بوده است. بزرگترین ویژگی باقی آباد پیشرو بودن در بسیاری از زمینه های تکنولوژی مانند برق و لوله کشی آب از چشمه، آب انباری غیرمتعارف و مهندسی، سد خاکی و… بوده است. دقت در جزئیات معماری بومی و طراحی ها از شاخصه های روستای باقی آباد است. روستای باقی آباد در طب سنتی و فرهنگ بومی، ویژگی های خاصی دارد. برای مثال معمولا غذای روزانه در یک آشپزخانه مرکزی پخت و بین مردم روستا توزیع می شود. بهتر است برای دسترسي به روستا با توجه به شرايط خاصی که دارد با مراکز گردشگری هماهنگي نمایید.

– مجتمع گردشگری حرا، مهمترین جاذبه گردشگری در سفر به بندر خمیر است و نباید آن را از دست دهید. مجموعه دارای امکانات توریستی مطلوب در جوار برگترین تالاب دریایی کشور یعنی تالاب بین المللی خورخوران است. اسکله ی مسافری مجموعه برای انواع ورزش های آبی و گشتهای جنگل حرا و دیدن جزایر منطقه با استفاده از قایق استفاده می شود. مجموعه حرا دارای محل کمپینگ و خدمات رفاهی متعدد نیز می باشد. از جمله خدمات رفاهی مجموعه یک رستوران بازیافتی چوبی که یک پروژه زیست محیطی و سنتی محسوب می شود.

مجموعه گردشگری حرا, Hara Tourism Complex
مجموعه گردشگری حرا
Hara Tourism Complex

– لنج موزه بوم گوهري یک موزه کوچک در مجموعه حرا است که در یک لنج واقع شده است. بوم گوهری از نظر بزرگی و خاص بودنش در میان لنج ها در منطقه ی خمیر زبانزد است. لنج بوم گوهري ارزش و هويتي مهم در فرهنگ بومی دارد. لنج بوم گوهری داراي موقعیت ممتازی است به طوری که از فراز آن ميتوان چشم انداز زيبايي از تالاب خورخوران را ديد. در این بوم قدیمی تمام ابزارهای مورد نیاز و دانشی که برای سفر در دل اقیانوس ها لازم بوده قرار گرفته و روایتگری می شود.

– از طریق اسکله مجموعه حرا و با گشتهای معمول می توانید آبراهه های رویایی، یک درخت کهنسال حرا، لنج های سنتی، نوعی شیوه صیادی سنتی بنام مشتا، شیوه صید سنتی صدف به نام ملوک، کلبه استثنائی کالنگار در حاشیه تالاب خورخوران و پرندگان و آبزیان منحصربفرد منطقه را ببینید. منطقهٔ حفاظت‌شدهٔ حرا و تالاب بین‌المللی خور خوران بین جزیره قشم و بندر خمیر مشترک است و با 100 کیلومتر مربع وسعت به دلیل اهمیت بین‌المللی آن به عنوان ذخیره‌گاه زیست‌کره حرا شناخته می‌شود. توجه نمایید کیفیت گشت در منطقه با قایق بستگی به زمان جذر و مد دریا دارد و برای انتخاب بهترین زمان در طول روز بهتر است از طریق شماره تلفن اسکله 09015093722 و 09025024573 هماهنگی داشته باشید.

– جزیره مردو یکی از ده ها جزایر پوشیده از درخت های مانگرو(حرا) بندرخمیر می باشد که به دلیل نزدیکی به نوار ساحلی دارای آسانترین مسیر دسترسی می باشد. در این جزیره امکان اقامت در کلبه های سنتی صیادان و گشت و گذار در میان جنگل های انبوه حرا و دیدن کلبه کالنگار وجود دارد. کلبه رویایی چوبی کالنگار در تلاقی جنگل حرا و دریا در تالاب خورخوران دقیقا در دماغه ی جزیره ی مردو قرار گرفته است. می توانید تجربه ماهیگیری بر روی این کلبه شناور را در یکی از گشتها بدست آورید. برای رفتن به این منطقه باید از قایق های اسکله مجموعه حرا استفاده کنید.

کلبه کالنگار, Kalengar Cottage
کلبه کالنگار
Kalengar Cottage

– جزیره وارمی دورتر از جزیره مردو است. ویژگی جذاب جزیره وارمی مخفی بودن آن در زمان مد آب و نمایان شدن آن در زمان جزر آب دریا می باشد. اکثر جزایری که هنگام مد در زیر آب قرار می گیرند دارای بستری گلی می باشند ولی جزیره وارمی پوشیده از شن های بسیار تمیز و بدون داشتن هیچ گونه گل و لایی می باشد. جزیره وارمی مکانی مناسب برای پرنده نگری و مکانی عالی برای قدم زدن و ساخت سازه های بزرگ شنی می باشد. برای رفتن به این جزیره وارمی نیز مانند جزیره مردو باید از قایق های اسکله مجموعه حرا استفاده کنید.

جزیره وارمی, Varemi Island
جزیره وارمی
Varemi Island

– در حالی که به مسیر خود به سمت بندر خمیر ادامه می دهید از کنار بقایای یک دیوار تاریخی به نام دیوار سدار عبور می کنید. دیوار سدار با قدمت زندیه برای محافظت از بندرخمیر در برابر یورشهایی که از سمت شرق شهر صورت می گرفت از سنگ و ساروج و گچ بنا شده است. دیوار سدار در محلی ساخته شده که کوه و دریا کمترین فاصله را از یکدیگر دارند و موقعیت استراتژیکی برای ساخت دیوار ایجاد شده است. دیوار سدار از فراز کوه گوری شروع شده و تا کناره دریا جایی که دروازه اصلی بوده امتداد داشته است.

– با ورود به بندر خمیر می توانید از اولین جاذبه شهر یعنی مرکز سنچه دیدن کنید. مرکز سنچه با هدف احیای هنرهای دستی تالاب نشینان در یک خانه ی قدیمی با معماری سنتی متعلق به خاندان بلوکی راه اندازی شده است و محل عرضه سوغات و صنایع دستی تالاب نشینان بندرخمیر می باشد. سنچه یک کافه ی کوچک هم دارد که دسرها و غذاهای محلی بندرخمیر را عرضه می کند.

– بعد از خانه سنچه از طریق سه راهی اسکله به ترتیب آثار بازمانده از قلعه خمیر و مسجد جامع قدیمی که در فاصله 100 متری یکدیگر هستند را ببینید. قلعه خمیر یکی از مهم ترین و زیباترین آثار تاریخی خمیر بوده است که متاسفانه از این قلعه به جز بقایای دو سر در شمالی و جنوبی و برج شرقی نیمه ویران آن، اثری برجای نمانده‌ است. مسجد جامع قدیمی بندر خمیر اثر ارزشمندی از نظر تاریخی نیست اما از نظر فرهنگی می تواند دیدن آن مفید باشد.

قلعه خمیر, Khamir Castle
قلعه خمیر
Khamir Castle

– اما مسجد جامع جدید بندر خمیر که از مسیر اصلی کمی دورتر است واقعا ارزش دیدن دارد. مسجد جامع جدید، نوساز است اما بسیار باشکوه با معماری منحصر بفرد و نورپردازی عالی مخصوصا در شب ها چشم هر بیننده ای رو به خود جلب می کند.

– اگر فرصت شما برای دیدن بندر خمیر محدود است بهتر است برای قایق سواری به مجموعه گردشگری حرا بسنده کنید اما اسکله خمیر که در کنار یک پارک ساحلی با امکانات مناسب برای چادر زدن قرار دارد نیز دارای خدمات قایقرانی برای خور خمیر، جنگلهای حرای جنوب بندر خمیر و جزایر جنگلی آن هست.

جنگل حرای خمیر, Khamir Hara Forest
جنگل حرای خمیر
Khamir Hara Forest

– به سه راهی اسکله بازگردید و راهی بازار سنتی خمیر که بسیار قدیمی است شوید. گفته می شود بازار خمیر به شکل بازار وکیل شیراز و در ابعاد کوچکتر با حدود سی حجره ساخته شده بوده است. امروزه بازار خمیر به مرور زمان تغییر پیدا کرده و گسترش یافته است. انواع کالاهای روزمره در بازار خمیر به گردشگران عرضه می شود.

– اقامتگاه بومگردی و خانه تاریخی تکو نیز نزدیک بازار و در فاصله 50 متری آن است. در اقامتگاه تکو، گردشگران علاوه بر اقامت با فرهنگ دریانوردی بندر خمیر آشنا می شوند. مسیر خانه تکو در نقشه برنامه و فایل تراک GPS بندر خمیر مشخص شده است.

– قبل از خروج از شهر از یکی دیگر از خانه های تاریخی بندر خمیر که اکنون تبدیل به مجتمع گردشگری و میراث فرهنگی بندر خمیر شده است و سپس بازار ماهی فروشان بندر خمیر که در فاصله 150 متری خیابان اصلی قرار دارد می توانید دیدن کنید.

چشمه آبگرم خمیر, Khamir Hot Mineral Water
چشمه آبگرم خمیر
Khamir Hot Mineral Water

– آخرین جاذبه گردشگری بنرد خمیر، چشمه آبگرم خمیر (لشتغان) است. ابتدای مسیر جاده فرعی آسفالت 3 کیلومتری از روستای لشتغان علامت گذاری شده است. آب چشمه از شکاف سنگها خارج می‌شود. در اطراف چشمه دو استخر و ۱۲ اتاقک جهت استراحت و اقامت مسافران ساخته شده ‌است و به‌طور رایگان در اختیاز مراجعین قرار می‌گیرد. علاوه بر این یک اقامتگاه با امکانات رفاهی بهتر در مجموعه آبدرمانی آبگرم لشتغان بندرخمیر قرار دارد و جهت هماهنگی برای استفاده از اتاقهای آن باید با شماره 09399862177 مدیریت اقامتگاه و یا با تلفن های مرکز گردشگری بندرخمیر یعنی ۰۹۰۲۱۶۹۴۱۴۹ یا ۰۹۱۷۳۶۰۹۱۷۱ تماس بگیرید.

اطلاعات و سایر نکات مهم سفر به بندر خمیر چیست؟

وضعیت آب و هوا برای اجرای موفق این برنامه اهمیت حیاتی دارد و لازم است دست کم یک تا سه روز قبل از سفر دوباره آب و هوا را بررسی کنید.

جشنواره عودنوازان با هدف معرفی ساز سنتی عود که اصلی ترین ساز در موسیقی اصیل بندرخمیر می باشد هر ساله در بندرخمیر برگزار می شود. جشنواره با عنوان رادمهر برگرفته از نام یکی از اساتید عود بندر خمیر با حمایت شهرداری بندر خمیر در مرحله ثبت در تقویم هنری کشور است و می توانید برای آن برنامه ریزی اختصاصی داشته باشید.

بهترین سفرنامه ها و گزارش برنامه های سفر به بندر خمیر کدام هستند؟

تاکنون گزارشی از این برنامه در امین مانا ثبت نشده است. شما می توانید گزارش خود را برای ما ارسال کنید.

 

با تبلیغ تور، اقامتگاه و سایر خدمات گردشگری خود در این صفحه بیشتر دیده شوید. آگهی سری اول رایگان است.
تماس با ما

خدمات مفید در این منطقه

دریافت رایگان فایل GPS مسیر برنامه و مسیریابی روی گوشی حین سفر

اگر برنامه مسیریابی با قابلیت ساپورت فایلهای KML بر روی گوشی خود ندارید، اپلیکیشن MAPS.ME را نصب کنید. بهترین اپلیکیشن مسیریاب با نقشه آفلاین مسیریابی در سفر و طبیعت بدون نیاز به اینترنت

 

پرسشهای شما از سفر به این منطقه بلافاصله پاسخ داده می شود لطفا پایین همین صفحه پیام بگذارید و صرفا جهت سفارش طراحی اختصاصی برنامه یا آگهی، مستقیما تماس بگیرید.

 

برای ادامه سفر بهترین جاهای دیدنی اطراف بندر خمیر کجا هستند؟

 

سفر به جزیره هرمز
سفر به جزیره قشم
سفر به بندرعباس
سفر به میناب
سفر به بندر کنگ
سفر به بندرلنگه
سفر به لاتیدان و سیاه کش
سفر به رویدر

 

برای دیدن همه جاهای دیدنی استان هرمزگان، سفرها و صعودهای استان هرمزگان را ببینید.

 

برای دیدن سایر جاهای دیدنی ایران یکی از نزدیک ترین استانهای همسایه زیر را انتخاب کنید.

 

سفر به استان فارس
سفر به استان بوشهر
سفر به استان کرمان
سفر به استان سیستان و بلوچستان

به زودی منتشر می شود:

سفر به حاجی آباد، سفر به پارسیان، سفر به بندر مقام، سفر به بستانو و مغدان، سفر به شوتاریکو و آب دبه، سفر به جاسک، سفر به تبن، سفر به آبگرم گنو، سفر به روستای بهده و غار گیری کنار، سفر به آبشار تزرج، سفر به خرسین، سفر به فین، سفر به جزیره لارک، سفر به جزیره لاوان، سفر به جزیره هندورابی، سفر به تنگه بنو لمزان، سفر به تنگه بوچیر، سفر به ساحل مکسر، سفر به رودان، سفر به کوشکنار، سفر به بشاگرد، سفر به چشمه سبزپوشان، سفر به منطقه حفاظت شده هماگ، سفر به بستک، سفر به جزیره مارو، سفر به جزایر تنب بزرگ و کوچک، سفر به جزیره ابوموسی، صعود به قله گنو، صعود به قله تشگر

به راحتی برنامه سفر مطابق با علایق و نیازهای خود را پیدا کنید!

یک پاسخ

  1. سلام و درود
    .اطلاعات مفید و عالی را در وب سایت گردآوری کردید. بهتون تبریک میگم.
    در مورد شهر بندرخمیر، رستوران گارگوپ در تریپ ادوایزر دارای نمره خوبی هست و می تونین در وب سایت یهش اشاره کنین. این رستوران اولین رستوران تمام بازیافتی چوبی ایران هست که در کنار تالاب خورخوران و جنگل حرا در پارک حرای بندرخمیر قرار گرفته و غذاها و فضای متفاوت و دلچسبی داره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *