برای یافتن سفر بر اساس علایق و نیازهای خود

راهنمای سفر در ایران برای همه

گام به گام سفر به خائیز و تنگ بنیون با فایل GPS

شما همیشه نیاز به راهنما یا خرید تور ندارید. با این برنامه ی دقیق، تورلیدر خود در سفر به خائیز باشید.

چرا باید به منطقه خائیز سفر کرد؟

 

– خائیز یکی از خوش آب هواترین مناطق استان بوشهر است طوری که علیرغم وجود گرما در تابستان اما رطوبت دریا مانند سایر نقاط استان بوشهر در این منطقه آزار دهنده نیست.

– منطقه خائیز در بین دو کوه بیرمی و کوه سرخ قرار گرفته است و علاوه بر نخلستان ها، تنگه ها، چشمه ها و طبیعت بسیار زیبایی دارد.

– کوه بیرمی بلندترین کوه استان بوشهر در جنوب منطقه خائیز قرار دارد و کوهنوردان زیادی از سراسر ایران برای صعود به کوه بیرمی به منطقه خائیز می آیند.

– خائیز یکی از مهمترین مناطق کشاورزی بوشهر و مرکز تولید انواع خرما، محصولات باغی و مرکبات در استان بوشهر است.

– تنگ بنیون یکی از زیباترین تنگه های شمال کوه بیرمی در منطقه خائیز قرار دارد و به سبب نخلستان ها و چشمه و آبگیرهای زیبایش دارای شهرت در کل ایران است.

 

آنچه پیش از تصمیم سفر به منطقه خائیز باید حتما بدانید

منطقه خائیز کجاست؟

منطقه گردشگری خائیز، منطقه‌ای خوش آب و هوا در 20 کیلومتری جنوب شرقی شهر اهرم مرکز تنگستان و در استان بوشهر است. شهر اهرم در فاصله ۵۵ کیلومتری شرق بوشهر واقع شده است.

محبوبیت گردشگری خائیز در چیست؟

کوه بیرمی، آب و هوای خوب نسبت به بوشهر و مناطق ساحلی، تنگ بنیون و سایر تنگه های کوهستانی، چشمه ها و نخلستان های زیبا

تنگ بنیون, Tange Banyon Valley
تنگ بنیون, Tange Banyon Valley

بهترین جاهای دیدنی منطقه خائیز کجاست؟

تنگ بنیون، تنگ یخ، تنگ مخدان و آبشار درخال

نوع برنامه سفر به خائیز چیست؟

این یک برنامه روستاگردی و طبیعت گردی است.

درجه سختی سفر به خائیز چقدر است؟

آسان تا متوسط و مناسب برای تمام افراد تندرست با توانایی پیاده روی های کوتاه تا متوسط از یک تا 18 کیلومتر در مسیرهای هموار و ناهموار طبیعت

فاصله تهران و بوشهر تا خائیز با ماشین چقدر است؟

فاصله زمانی تهران تا بوشهر از مسیر اصفهان، یاسوج و برازجان با ماشین سواری بیش از 12 ساعت است. این مسیر تقریبا 1030 کیلومتر است.

فاصله زمانی تهران تا بوشهر از مسیر اصفهان، شیراز و برازجان با ماشین سواری بیش از 13.5 ساعت است. این مسیر تقریبا 1210 کیلومتر است.

فاصله زمانی بوشهر تا انتهای جاده خائیز که در فاصله 30 کیلومتری اهرم است با ماشین سواری بیش از یک ساعت است. این مسیر حدود 80 کیلومتر است.

تنگ گشی, Tange Geshi Valley
تنگ گشی, Tange Geshi Valley

مسیر جاده دسترسی و راههای رفتن به منطقه خائیز چطور است؟

بوشهر در جنوب ایران است و از طریق استان فارس به جاده های اصلی ایران متصل است. به غیر از آن در نوار ساحلی به استانهای هرمزگان و خوزستان نیز متصل است.

بهترین و نزدیک ترین راه رفتن به بوشهر از تهران، جاده اصفهان و یاسوج است اما در مواقع بدی آب و هوا جاده اصفهان و شیراز ناچارا جایگزین این جاده کوهستانی محسوب می شود.

جاده بوشهر به اهرم نیز یکی از جاده های اصلی استان بوشهر است و دارای کیفیت خوبی می باشد. اهرم در مسیر جاده برازجان به کنگان قرار دارد. برای اینکه به خائیز سفر کنید می توانید از برازجان مستقیما به طرف اهرم و سپس خائیز بروید. اهرم دارای جاده های آسفالت مناسب از طرف برازجان، خورموج، بوشهر و فراشبند است. جاده فرعی خائیز نیز تا انتهای آن یعنی روستای آشی آسفالت است. اما جاده های فرعی در تنگه های منطقه خائیز خاکی هستند.

بهترین زمان و فصل سفر به خائیز چه موقع است؟

تنها فصول سرد برای سفر به خائیز مناسب هستند. آب و هوای خائیز از مهرماه رو به اعتدال می گذارد و می توانید از آبان دوباره به خائیز سفر کنید. آذر ماه و بخصوص زمستان، بهترین زمان برای سفر به خائیز است. گل دهی گیاهان در زمستان و پاره‌ای از گونه‌ها تا اوایل بهار صورت می گیرد .اوایل بهار نیز هنوز می توان به خائیز سفر کرد اما از اردیبهشت دما به شدت افزایش پیدا می کند. گرمای تابستان خائیز طاقت فرساست اما به دلیل اقلیم کوهستانی، نسبت به بوشهر و نواحی ساحلی هوای بهتر و شرجی بسیار کمتری دارد. در حقیقت کوه بلند بیرمی باعث تعدیل هوای منطقه خائیز به نسبت سایر نقاط استان بوشهر است و بسیاری از مردم استان بوشهر در تعطیلات آخر هفته به خائیز سفر می کنند تا در تنگه ها و نخلستانهای خائیز استراحت کنند.

تنگ مخدان, Tange Mokhdan Valley
تنگ مخدان, Tange Mokhdan Valley

 

آنچه برای برنامه ریزی اولیه و کلی سفر به منطقه خائیز باید بدانید

بهترین رستوران های نزدیک به منطقه خائیز کجاست؟

اهرم دارای چندین رستوران است اما فاقد رستوران معتبری در حد تایید سایتهای بین المللی است. حتی کاربران گوگل نیز به هیچ رستورانی در منطقه اهرم امتیاز بالایی نداده اند. در منطقه خائیز اقامتگاههای بومگردی ممکن است خدمات مناسبی برای غذا به شما بدهند اما چندان شناخته شده و معتبر نیستند بنابراین پیشنهاد می شود بیشتر از غذای خانگی استفاده نمایید و یا در محل، رستوران مورد نظر خود را بررسی نمایید.

بهترین جا و مکان برای چادر زدن یا محل اقامت در منطقه خائیز کجاست؟

امکان چادر زدن و کمپینگ معمولا در محل کمپینگ آبگرم اوبا در شهر اهرم وجود دارد. در این محل علاوه بر امکانات اولیه مانند سرویس بهداشتی و آب آشامیدنی می توانید از امکانات آبگرم اوبا برای حمام استفاده نمایید. امامزاده جعفر نیز در کنار آبگرم اهرم قرار دارد و امکانات مناسبی مانند زائرسرا، آب آشامیدنی و سرویس بهداشتی برای مسافران و زائران دارد.

امامزاده زین الشهدا نیز در دو کیلومتری جنوب شرقی اهرم و در مسیر جاده خائیز قرار گرفته است. خوشبختانه بقعه امامزاده زین الشهدا فضای مناسبی برای اقامت مسافران دارد و امکانات اولیه از جمله زائرسرا فراهم است. چشمه غوچرک و پارک جنگلی زیبایی نیز در دامنه کوه بیرمی در نزدیکی امامزاده قرار دارند.

در فصول پرمسافر امکان کرایه سوئیت، آپارتمان و خانه محلی با کیفیت و قیمتهای مناسب و از طرق مختلف در شهر اهرم نیز فراهم است. اهرم به سبب نزدیکی به منطقه خائیز و کوه بیرمی، مقصد گردشگران و کوهنوردان است.

طبیعت گردها و کوهنوردان از امکانات اقامتگاهها و خانه های بومگردی متعدد در منطقه خائیز و بویژه در روستاهای بنیون و گشی که هر روز بر تعداد آنها افزوده می شود نیز بهره می برند. در میان این اقامتگاهها، خانه کوهنورد در کنار جاده اصلی خائیز و بعد از روستای گشی توسط آقای علی اکبر گلستانی از کوهنوردان بوشهر تاسیس شده است و بیشتر مورد استفاده کوهنوردان قرار می گیرد. خانه کوهنورد با ظرفیت اسکان یا کمپینگ حدود 80 نفر دارای امکانات مناسبی از جمله حمام است. برای رزرو محل خواب در خانه کوهنورد باید با شماره تلفن 09171712668 تماس بگیرید.

وسایل و لوازم ضروری برای سفر به خائیز چیست؟

کوله پشتی و کفش پیاده روی راحت، عینک آفتابی و کلاه نقاب دار برای روزهای آفتابی، لباس گرم برای فصول سرد و لباس خنک برای سایر فصول، دوربین عکاسی، دارو و لوازم شخصی، بطری آب و تننقلات، وسایل و لوازم کمپینگ

یک پکیج ویژه و بهترین برنامه پیشنهادی امین مانا برای این سفر

با برنامه امین مانا در سفر به منطقه خائیز چه جاذبه ها و مسیرهایی را می توانید ببینید؟ 

شهر اهرم، امامزاده جعفر اهرم، آبگرم اوبا اهرم، محل کمپ آبگرم، چشمه غوچرک، امامزاده زین الشهدا اهرم، روستای عمار، پارک جنگلی عمار، جاده خائیز، روستای تلخ آبید، تنگ تلخاب، تنگ پروین، جاده توف درخال، آبشار توف درخال، رودخانه باهوش، جاده آبشار دوبیلی، نلستان های دوبیلی، آبشار دوبیلی، تنگ کیسی، روستای بنیون، تنگ بنیون، چشمه و حوضچه تنگ بنیون، نخلستان های تنگ بنیون، قدمگاه حضرت ابوالفضل، تنگ روان، چشمه تنگ روان، ایستگاه محیط بانی خائیز، روستای گشی، تنگ گشی، چشمه گشی، سد گشی، آسیاب آبی گشی، خانه کوهنورد بیرمی، نمای کوه بیرمی، سد انحرافی گشی، تنگ یخ، روستای یخ، روستای مخدان، تنگ مخدان، سد مخدان، روستای آشی، تنگ آشی

چرا این برنامه بهترین برنامه ریزی برای منطقه خائیز و حتی ارزان ترین تور خائیز است؟

برای طراحی و ارائه این برنامه، از منابع متعدد و معتبر مانند سایت سازمان نقشه برداری، لونلی پلنت، تریپ ادوایزر و دهها تراک GPS از سایتهایی مانند Wikiloc استفاده شده است.

جاذبه های گردشگری هر منطقه و مسیرهای دارای جذابیت بیشتر برای پیاده روی در شهر، روستا و یا طبیعت، تعیین شده اند. همراه با تراک GPS(قابل استفاده روی گوشی)، یک برنامه ی دقیق که دارای زمان بندی و اولویت بندی جاذبه ها است در دسترس شماست. بنابراین، زمان را تلف نمی کنید و مجری یک تور خوب و ارزان برای خود خواهید بود. برای اطلاع بیشتر از چگونگی طراحی مسیر سفر در این سایت درباره aminmana را ببینید.

بر اساس نیازها، شرایط و فرصتی که دارید، ما حتی می توانیم برنامه ی سفر دلخواه شما را با برنامه ریزی سفارشی نیز آماده کنیم و یک برنامه، جدول، نقشه و فایل GPS اختصاصی تهیه نماییم تا بتوانید سفر خود را بی نقص انجام دهید. برنامه ریزی اختصاصی سفر را ببینید.

تنگ مخدان, Tange Mokhdan Valley
تنگ مخدان, Tange Mokhdan Valley

بهترین برنامه سفر به منطقه خائیز چند روزه است؟

یک برنامه دو روزه برای خائیز کافی است. برنامه aminmana نیز یک برنامه دو روزه است اما برای فرصت نیم روزه، یک روزه و حتی بیشتر از دو روز نیز انعطاف پذیر است بویژه که عاشقان طبیعت بکر، نخلستان ها و تنگه های خائیز می توانند از بودن در این منطقه واقعا لذت ببرند.

بهترین برنامه ریزی سفر به منطقه خائیز برای مکان های دیدنی چیست؟

جاذبه های خائیز مربوط به طبیعت گردی است. اگر فرصت کمی دارید بهتر است شاخص ترین و پر آب ترین تنگه در منطقه خائیز یعنی تنگه زیبای بنیون و نخلستان های آن را از دست ندهید. پیاده روی در تنگه بنیون تا چشمه اصلی به تنهایی نیاز به صرف نیم روز زمان دارد به این ترتیب حتی با سفر نیم روزه نیز می توانید یک سفر خوب به خائیز داشته باشید.

اگر فرصت سفر یک روزه به خائیز را دارید، می توانید از یکی دیگر از تنگه های خائیز مانند تنگه مخدان و یا تنگه یخ که بعد از تنگه بنیون چشم نواز تر هستند نیز دیدن کنید. هر یک از این تنگه ها نیز به نیم روز صرف زمان نیاز دارند اما تنگ بنیون را در اولویت قرار دهید.

اگر امکان سفر یک و نیم روزه یا سفر دو روزه به خائیز را دارید می توانید در خائیز یک شب را اقامت گزینید تا زمان بیشتری را به مسیرهای طبیعت گردی خائیز اختصاص دهید. در صورتی که دارای وسیله نقلیه مناسب برای جاده خاکی صعب العبور هستید بخصوص در پایان زمستان و یا اوایل بهار که آب بیشتر است و طبیعت سرسبز تر می باشد از مسیر جاده آبشار توف درخال و یا حتی آبشار دوبیلی و نخلستان زیبای انتهای مسیر که بسیار بکر است نیز دیدن کنید.

امکان سفر سه روزه به خائیز و حتی بیشتر نیز وجود دارد زیرا منطقه خائیز دارای آب و هوای بهتر نسبت به سایر مناطق بوشهر و طبیعت زیبایی است. در زمستان و یا اوایل بهارمی توانید از سایر تنگه های خائیز شامل تنگ تلخاب، تنگ پروین، تنگ کیسی، تنگ گشی، تنگ روان، تنگ آشی و … نیز دیدن کنید. پیاده روی در هر یک از تنگه های خائیز در حدود نیم روز زمان نیاز دارند. اما بعضی از تنگه ها دارای جاده هستند و می توانید زمان کمتری را برای دیدن آنها صرف نمایید. همچنین می توانید با اقامت یا کمپینگ در منطقه خائیز یا یکی از تنگه ها بویژه در تنگه بنیون بدون اینکه مسیرهای طبیعت گردی را طی نمایید از طبیعت خائیز لذت ببرید.

تنگ روان, Tange Ravan Valley
تنگ روان, Tange Ravan Valley

نقشه مسیر

به ترتیب حروف لاتین و طبق جدول، برنامه را شروع و اجرا کنید.

 

حضور در برنامه های طبیعت گردی و کوهنوردی نیازمند داشتن تجربه، دانش و مربی متخصص است.
امین مانا مسئولیتی در قبال حوادث ناشی از عدم رعایت ایمنی ندارد و مسیریابی دقیق برای جلوگیری از حوادث یا اتلاف زمان و کمک به تورلیدرها و عموم مردم تنها هدف ماست. 

برنامه سفر به ترتیب نقاط از شروع تا پایان

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- اهرم و ابتدای جاده خائیز

با وسیله نقلیه (2.5 کیلومتر) بروید به

B- سه راهی عمار و ابتدای مسیر امامزاده زین الشهدا و چشمه قوچرک

با وسیله نقلیه (32.5 کیلومتر) بروید به

C- روستای تلخ آبید و ابتدای مسیر تنگ تلخاب

با وسیله نقلیه (2 کیلومتر) بروید به

D- ابتدای جاده تنگ پروین

با وسیله نقلیه (600 متر) بروید به

E- ابتدای مسیر آبشار توف درخال و آبشار دوبیلی

با وسیله نقلیه (2.2 کیلومتر) بروید به

F- ابتدای مسیر تنگ کیسی

با وسیله نقلیه (1.5 کیلومتر) بروید به

G- روستای بنیون

با وسیله نقلیه (1.5 کیلومتر) بروید به

H- ابتدای مسیر تنگ بنیون

با وسیله نقلیه (1.7 کیلومتر) بروید به

I- قدمگاه حضرت ابوالفضل و ابتدای مسیر تنگ روان

با وسیله نقلیه (300 متر) بروید به

J- روستای گشی، ایستگاه محیط بانی خائیز و ابتدای مسیر دوم تنگ روان

با وسیله نقلیه (600 متر) بروید به

K- ابتدای جاده تنگ گشی

با وسیله نقلیه (900 متر) بروید به

L- خانه کوهنورد و ابتدای مسیر تنگ گشی

با وسیله نقلیه (1 کیلومتر) بروید به

M- ابتدای مسیر تنگ یخ

با وسیله نقلیه(2.5 کیلومتر) بروید به

N- روستای مخدان و ابتدای مسیر تنگ مخدان

با وسیله نقلیه(5 کیلومتر) بروید به

O- روستای آشی و ابتدای مسیر تنگ آشی

 

این برنامه، نقشه و فایل GPS(ثبت شده در گوگل)، یک پکیج ویژه و پیش نویس اجرای تور خائیز و تنگ بنیون برای یک تورلیدر است. استفاده از این اطلاعات در سایتهای گردشگری بدون پیوند مطلب به امین مانا یا ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

نکات مهم و کلیدی حین گردش در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از شهر اهرم و ابتدای جاده آسفالت خائیز ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– در شهر اهرم و ابتدای جاده اهرم به خائیز میدانی وجود دارد و در میانه ی میدان مجسمه کوهنوردی که به قله کوه بیرمی اشاره می کند جلب نظر می نماید. ضمنا می توانید پیش از آن از شهر اهرم و جاذبه هایش نیز دیدن کنید به این منظور سفر به اهرم را ببینید.

– وارد جاده خائیز که می شوید بلافاصله از بستر رودخانه فصلی باهوش عبور می کنید. البته جاده آسفالت است و جای نگرانی نیست. با ادامه مسیر در محل سه راهی می توانید با کمی توقف از امامزاده زین الشهدا و چشمه قوچرک دیدن کنید.

جاده خائیز, Khaeiz Road
جاده خائیز, Khaeiz Road

– بقعه امامزاده زین الشهدا در نزدیکی روستای عمار قرار دارد. اهالی روستای عمار و مناطق اطراف احترام زیادی برای این امامزاده قائل هستند. علاوه بر این آثار تاریخی و طبیعی زیادی نیز اطراف چشمه وجود دارد. شوربختانه ساختمان قدیمی و گنبدی بقعه امامزاده زین الشهدا در سال 1384 تخریب و با مصالح و فرمی جدید بازسازی شده است.

– درختان نخل اطراف بقعه امامزاده زین الشهدا و دامنه های کوه بیرمی به زیبایی محل افزوده است. در اطراف بقعه امامزاده و در تپه های نزدیک آن درسمت گز دو برکه و نخلستان های ده گپ، آثار تاریخی وجود دارد. همچنین در حدود پانصد متری شمال بقعه، قبرستانی بسیار قدیمی است.

امامزاده زین الشهدا, Emamzadeh Zeynolshohada
امامزاده زین الشهدا, Emamzadeh Zeynolshohada

– در مجاورت بقعه امامزاده زین الشهدا، دو چشمه که آبشان مورد استفاده نخلداران قرار می گیرد، جاری است. به فاصله کمی از بقعه، یکی از مهم ترین چشمه های منطقه اهرم به نام چشمه آبگرم قوچارک یا قوچرک که به زبان محلی غورک نیز گفته می شود قرار گرفته است. آب چشمه به زیبایی از شکاف سنگی بیرون می آید. مسیر پیاده روی از امامزاده تا چشمه قوچرک در حدود 500 متر طول دارد و در نقشه مشخص شده است. چشمه آبگرم قوچرک دارای املاح معدنی زیادی است و اهالی منطقه به خواص درمانی آن باور بسیاری دارند. کانال کوچکی آب چشمه قوچرک را به نخلستانهای اطراف روستای عمار هدایت می کند.

جاده خائیز, Khaeiz Road
جاده خائیز, Khaeiz Road

– مسیر جاده اصلی را به سمت خائیز ادامه دهید. منطقه خائیز از جنوب به ارتفاعات کوه بیرمی محدود است. در کوهپایه های کوه بیرمی تنگه هایی قرار دارند که به سبب وجود چشمه و آب، حاصلخیز می باشند. نخل ها و بیشه ها در بیشتر این تنگه ها مناظر چشم نوازی را ایجاد کرده اند. بنابراین دیدن تنگه ها مهمترین جلوه گردشگری و طبیعت گردی خائیز است.

– تنگ تلخاب نرسیده به روستای تلخ آبید، شرقی ترین تنگه در میان تنگه های شمال کوه بیرمی است. تنگ تلخاب جزو کم آب ترین تنگه های بیرمی است و به همین دلیل دیدن آن بیشتر به کسانی توصیه می شود که سایر تنگه ها را دیده اند و به دنبال ماجراجویی جدیدی هستند. ابتدای مسیر جاده خاکی تنگ تلخاب مشخص شده است و کمی بعد باید پیاده روی را شروع کنید. نزدیک به 3 کیلومتر از مسیر تنگه تلخاب مشخص شده است.

– پس از تنگ تلخاب به ابتدای جاده تنگ پروین می رسید. جاده به طول حدود 2 کیلومتر آسفالت است و سپس دو کیلومتر دیگر جاده خاکی در پیش دارید تا به دامنه های کوه بیرمی برسید. تنگ پروین نیز کم آب است اما هنگام بارندگی یا پس از آن می توانید از آبشار زیبایی که در تنگه وجود دارد دیدن کنید.

آبشار توف درخال, Derekhal Touf ٌWaterfall
آبشار توف درخال, Derekhal Touf ٌWaterfall

– تمامی تنگه هایی که در این برنامه مشخص شده اند در دامنه های کوه بیرمی قرار دارند اما ابتدای مسیر آبشار توف درخال و آبشار دوبیلی در شمال منطقه خائیز نیز در نقشه مشخص شده اند تا در صورت داشتن فرصت کافی و وجود ماشین شاسی بلند از آنها دیدن کنید. بیش از 5 کیلومتر در جاده خاکی برانید تا به آبشار زیبای توف درخال برسید. آبشار توف درخال حتی در زمان کم آبی نیز منظره زیبایی دارد. با ادامه دادن جاده خاکی در مسیری صعب العبور باید از رودخانه باهوش که فصلی است گذر کنید و به سمت کوه دوبیلی بروید. نزدیک به 7 کیلومتر پس از آبشار توف درخال به آبشار دوبیلی و نخلستان زیبای نزدیک به آن می رسید. در طول مسیر بارها جاده از بستر رودخانه خشک کف دره عبور می کند. آبشار دوبیلی نیز فصلی است و با حدود 5 متر ارتفاع در دامنه غربی کوه دوبیلی قرار دارد. جذابیت آبشار دوبیلی بیشتر به سبب درختان و پوشش گیاهی انبوه اطرافش است.

تنگ بنیون, Tange Banyon Valley
تنگ بنیون, Tange Banyon Valley

– به مسیر خود در جاده اصلی خائیز ادامه دهید تا از ابتدای مسیر تنگ کیسی نیز عبور کنید و به روستای زیبای بنیون یا بنیان برسید. تنگ کیسی از معدود تنگه های بیرمی است که کل مسیر جاده آن تا دامنه اصلی کوه  آسفالت است. مسیر جاده تنگ کیسی به طول بیش از 4 کیلومتر در نقشه مشخص شده است. یکی از مسیرهای صعود قله بیرمی از تنگ کیسی است. درختان کنار زیادی در تنگ کیسی قرار دارند و کمتر با نخل روبرو می شوید.

تنگ بنیون, Tange Banyon Valley
تنگ بنیون, Tange Banyon Valley

– روستای بنیون به دلیل نخلستان‌ های وسیع و زیبا در میان گردشگران مشهور است. جاده اصلی از میان روستا که در دره‌ ای سبز واقع شده است عبور می کند. در انتهای روستای بنیون ساختمان پایگاه امداد و نجات کوهستان قرار گرفته است و سرویس بهداشتی عمومی در همین محل نیز برای طبیعت گردها و کوهنوردان غنیمتی است.

تنگ بنیون, Tange Banyon Valley
تنگ بنیون, Tange Banyon Valley

– تنگه بنیون، زیباترین و معروف ترین تنگه در میان تنگه های خائیز است. ابتدای مسیر تنگ بنیون و پارکینگ مناسب وسایل نقلیه در نزدیکی آن کمی بعد از روستای بنیون است و محل آن در نقشه مشخص شده است. ابتدا از کنار اقامتگاه بومگردی عبور می کنید.

تنگ بنیون, Tange Banyon Valley
تنگ بنیون, Tange Banyon Valley

– در قسمتی از مسیر به منظور وارد نشدن به یکی از باغهای خصوصی ناچارید باغ را در مسیری دارای شیب و پاکوب نامناسب دور بزنید اما برخی نیز با عبور از حصار وارد باغ خصوصی شده و از مسیر میانبر دوباره وارد مسیر اصلی می شوند. هر دو مسیر در نقشه مشخص شده اند.

تنگ بنیون, Tange Banyon Valley
تنگ بنیون, Tange Banyon Valley

– تنگ بنیون بسیار سرسبز و پوشیده از درختان مختلف و نیزارها است. هر چه به انتهای تنگ بنیون نزدیک می شوید بر تراکم درختان افزوده می شود. کل مسیر جز همان قسمتی که باع کوچک را باید دور بزنید دارای پاکوب مناسب است.

تنگ بنیون, Tange Banyon Valley
تنگ بنیون, Tange Banyon Valley

– مسیر تنگ بنیون فاقد آنتن دهی تلفن همراه است. در کف دره بنیون جویبار زیبایی در جریان است. در انتهای مسیر، پوشش گیاهی و درختان انبوه می شود و باید از میان درختان عبور کنید اما مسیر ساده است.

تنگ بنیون, Tange Banyon Valley
تنگ بنیون, Tange Banyon Valley

– در نهایت در انتهای تنگ بنیون به دو حوضچه زیبا که کنار هم در زیر صخره ها قرار دارند می رسید. آب حوضچه ها از طریق چشمه تامین می شود و آب بصورت آبشاری کوچک درون آنها می ریزد.

تنگ بنیون, Tange Banyon Valley
تنگ بنیون, Tange Banyon Valley

– عمق حوضچه های تنگ بنیون بسیار کم است و برای آب تنی بسیار مناسب هستند. در این حوضچه ها ماهی های کوچکی نیز آزادانه شنا می کنند بنابراین مراقب محیط زیست و اکوسیستم منطقه باشید.

تنگ بنیون, Tange Banyon Valley
تنگ بنیون, Tange Banyon Valley

– منطقه خائیز شامل حدود ده روستا است که از میان این روستا ها تنها پنج روستای بنیون، گشی، یخ، مخدان و آشی دارای سکنه هستند و باقی روستاها متروکه شده اند. معنی نام خائیز در عربی زیبا است. علت این نامگذاری هم زیبایی منطقه، تنوع رنگ‌ها و طبیعت خاص ان است. با وجود خشکسالی‌های پی‌ در پی و خالی شدن برخی روستاها همچنان خائیز در استان بوشهر جذابیت خاصی دارد.

تنگ بنیون, Tange Banyon Valley
تنگ بنیون, Tange Banyon Valley

– به مسیر خود در جاده اصلی به سمت روستای گشی ادامه دهید. بخش اعظم نخلستانهای منطقه خائیز بین دو روستای بنیون و گشی قرار گرفته اند. اغلب مردم خائیز به باغداری و کشاورزی مشغول هستند. منطقه خائیز در گذشته از مراکز مهم تامین‌ کننده مرکبات و خرما در استان بوشهر بوده است.

نخلستانهای گشی, Geshi Palm Gardens
نخلستانهای گشی, Geshi Palm Gardens

– قبل از روستای گشی به قدمگاه حضرت ابوالفضل می رسید. بقعه متبرکه قدمگاه حضرت ابوالفضل دارای امکانات اولیه مانند آب آشامیدنی، سرویس بهداشتی و سکوی چادر زدن برای زائران و گردشگران است اما شوربختانه معمولا درب بقعه بسته است.

تنگ روان, Tange Ravan Valley
تنگ روان, Tange Ravan Valley

– دره معروف به تنگ روان دقیقا روبروی قدمگاه حضرت ابوالفضل قرار دارد. هرچند برخی از کوهنوردان از طریق مسیرهای تنگ کیسی، تنگ گشی، تنگ یخ و یا خورموج نیز به قله بیرمی صعود می کنند اما صعودها عموما از مسیر تنگ روان صورت می پذیرد و مسیر اصلی صعود به بیرمی محسوب می شود. اگر علاوه بر طبیعت گردی در خائیز قصد صعود به قله بیرمی دارید برنامه صعود به قله بیرمی را ببینید.

تنگ روان, Tange Ravan Valley
تنگ روان, Tange Ravan Valley

– تنگ روان به اندازه تنگ بنیون یا تنگهای مخدان و یخ جذابیت ندارد اما فضایی متفاوت دارد. طول مسیر پیاده روی تنگ روان بیش از 2.5 کیلومتر است و در انتها چشمه آبی وجود دارد.

ایستگاه محیط بانی خائیز, Environmental Station of Khaiz
ایستگاه محیط بانی خائیز, Environmental Station of Khaiz

– به این منظور می توانید از دو نقطه مجزا وارد مسیر تنگ روان شوید. راه اول روبروی قدمگاه حضت ابوالفضل است و راه دوم از کنار ایستگاه محیط بانی خائیز که ابتدای روستای گشی قرار دارد شروع می شود. مسیر اول 200 متر کوتاه تر است و 500 متر بعد از شروع، هر دو مسیر یکی می شوند. جاده خاکی متروکه ای تا نزدیکی انتهای تنگه جلو می رود و به همین دلیل تردد در تنگه بسیار راحت است اما امکان وارد شدن ماشین وجود ندارد زیرا ابتدای جاده خاکریزی شده است.

تنگ گشی, Tange Geshi Valley
تنگ گشی, Tange Geshi Valley

– تنگ گشی نیز بلافاصله بعد از روستای گشی قرار دارد. طبیعت تنگ گشی شبیه به تنگ روان است. عده ای از کوهنوردان نیز از طریق تنگ گشی به قله بیرمی صعود می کنند اما تنگ گشی برای طبیعت گردی نیز جذاب است.مسیر تنگ گشی بلافاصله بعد از مسجد گشی در انتهای روستای گشی و از کنار جاده اصلی شروع می شود و باید از کف دره پیش بروید.

– طول مسیر تا انتهای تنگه گشی کمتر از 3 کیلومتر است. اگر جاده اصلی را حدود 900 متر ادامه دهید به سد انحرافی و خانه کوهنورد گلستانی می شود.

خانه کوهنوردان بیرمی, House of Beyrami Climbers
خانه کوهنوردان بیرمی, House of Beyrami Climbers

– از کنار سد و خانه کوهنورد نیز می توانید از طریق راه دیگری وارد تنگ گشی شوید. مسیر دوم حدود 500 متر طولانی تر است اما کمی بعد دوباره هر دو مسیر یکی می شوند.

تنگ گشی, Tange Geshi Valley
تنگ گشی, Tange Geshi Valley

– در میانه ی تنگ گشی از کنار یک سد کوچک عبور می کنید. آسیاب آبی و استخر آبیاری نخلستان ها از دیگر جلوه های تنگ گشی هستند. در انتهای تنگه گشی مانند بیشتر تنگه های بیرمی چشمه آب وجود دارد. برم میرشکالی نیز در تنگ کشی قرار دارد.

تنگ گشی, Tange Geshi Valley
تنگ گشی, Tange Geshi Valley

– جاده اصلی را به سمت جنوب شرقی ادامه دهید تا به ابتدای مسیر تنگ یخ برسید. با ورود به مسیر فرعی مذکور و عبور مسیر ماشین رو از بستر خشک رودخانه به روستای یخ می رسید. تنگ یخ نیز بسیار تنگه زیبایی است و طول مسیر پیاده روی آن نزدیک به 2.5 کیلومتر تا انتهای تنگه می باشد.

روستای مخدان, Mokhdan Village
روستای مخدان, Mokhdan Village

– مسیر جاده اصلی را که دوباره در پیش بگیرید به روستای مخدان می رسید. مسیر تنگ مخدان از قبل از روستای مخدان شروع می شود.

تنگ مخدان, Tange Mokhdan Valley
تنگ مخدان, Tange Mokhdan Valley

– سد مخدان در همان ابتدا رخ می نماید. آبگیر کوچک پشت سد و منظره نخلها زیبایی خاص خود را دارد. کمی بعد دره تنگ تر می شود و می توانید از آبشار کوچکی دیدن کنید. آسیاب آبی قدیمی نیز در نزدیکی آبشار و در میانه تنگ مخدان قرار دارد.

آسیاب آبی تنگ مخدان, Watermill of Tange Mokhdan Valley
آسیاب آبی تنگ مخدان, Watermill of Tange Mokhdan Valley

– رود کوچکی که در تنگ مخدان جریان دارد بر زیبایی تنگ افزوده است. بستر رودخانه و حوضچه های کوچک در تنگ مخدان نیز بخصوص بعد از بارندگی ها بسیار زیبا می شوند.

تنگ مخدان, Tange Mokhdan Valley
تنگ مخدان, Tange Mokhdan Valley

– محلی مسطح و مناسب برای برقراری کمپ در تنگ مخدان برای شما در نقشه علامت گذاری شده است.

محل کمپ در تنگ مخدان, Camp Place in Tange Mokhdan Valley
محل کمپ در تنگ مخدان, Camp Place in Tange Mokhdan Valley

– طول مسیر پیاده روی در تنگ مخدان بیش از 3 کیلومتر است. در میانه ی مسیر محل مناسب و مسطحی در میان نخلها برای کمپ وجود دارد.

تنگ مخدان, Tange Mokhdan Valley
تنگ مخدان, Tange Mokhdan Valley

– روستای آشی و تنگ آشی آخرین جاذبه طبیعت گردی خائیز در این برنامه هستند که در انتهای جاده آسفالت قرار دارند. روستای آشی دارای طبیعتی بکر است و قدمت باستانی آن به دوران عیلام می رسد. ابتدای مسیر تنگ آشی بلافاصله بعد از روستای آشی قرار دارد. در واقع با ماشین می توانید تا روستای آشی بروید و سپس پیاده روی خود را شروع کنید. روستای آشی بسیار به انتهای تنگه نزدیک است و تنها حدود 700 متر پیاده روی در پیش دارید.

تنگ آشی, Tange Ashi Valley
تنگ آشی, Tange Ashi Valley

– در منطقه خائیز تنگه های دیگری مانند تنگ راه، تنگ بیدو، تنگ گازپیر، تنگ خرمات، تنگ کول سفری، تنگ ریز و… وجود دارند اما اهمیت کمتری دارند و تنگه های معرفی شده در این برنامه جذاب تر هستند.

ضمنا از صفحه اینستاگرام خائیز زیبا که نیمی از عکسهای این برنامه متعلق به آن است سپاسگزاریم.

اطلاعات و سایر نکات مهم سفر به خائیز و تنگ بنیون چیست؟

وضعیت آب و هوا برای اجرای موفق این برنامه اهمیت حیاتی دارد و لازم است دست کم یک تا سه روز قبل از سفر دوباره آب و هوا را بررسی کنید.

بهترین سفرنامه ها و گزارش برنامه های سفر به خائیز و تنگ بنیون کدام هستند؟

تاکنون گزارشی از این برنامه در امین مانا ثبت نشده است. شما می توانید گزارش خود را برای ما ارسال کنید.

 

با تبلیغ تور، اقامتگاه و سایر خدمات گردشگری خود در این صفحه بیشتر دیده شوید. آگهی سری اول رایگان است.
تماس با ما

خدمات مفید در این منطقه

خانه کوهنورد گلستانی اقامتگاه کوهنوردی و طبیعت گردی - روستای گشی خائیز 09171712668
آقای حیدرپور راهنمای محلی - طبیعت خائیز و صعود قله بیرمی - روستای گشی 09174029827
اقامتگاه آقای یونس ماهری خانه باغ و اقامتگاه - روستای بنیون خائیز 09173700989
اقامتگاه شماره دو دهیاری گشی اقامتگاه - روستای گشی خائیز 09179748373
کافه رستوران شبهای خائیز - آقای سودمند کافه و رستوران - روستای گشی 09171754432
آقای عباس شاداب راهنمای محلی - طبیعت خائیز و صعود قله بیرمی - روستای گشی 09902093605
خانه بومگردی بیرمی اقامتگاه و سفره خانه سنتی - روستای بنیون 09173718320 – 09128983070

دریافت رایگان فایل GPS مسیر برنامه و مسیریابی روی گوشی حین سفر

اگر برنامه مسیریابی با قابلیت ساپورت فایلهای KML بر روی گوشی خود ندارید، اپلیکیشن MAPS.ME را نصب کنید. بهترین اپلیکیشن مسیریاب با نقشه آفلاین مسیریابی در سفر و طبیعت بدون نیاز به اینترنت

 

پرسشهای شما از سفر به این منطقه بلافاصله پاسخ داده می شود لطفا پایین همین صفحه پیام بگذارید و صرفا جهت سفارش طراحی اختصاصی برنامه یا آگهی، مستقیما تماس بگیرید.

 

برای ادامه سفر بهترین جاهای دیدنی اطراف منطقه خائیز کجا هستند؟

 

سفر به بوشهر
سفر به اهرم
سفر به خورموج
صعود به قله بیرمی

 

برای دیدن همه جاهای دیدنی استان بوشهر، سفرها و صعودهای استان بوشهر را ببینید.

 

برای دیدن سایر جاهای دیدنی ایران یکی از نزدیک ترین استانهای همسایه زیر را انتخاب کنید.

 

سفر به استان خوزستان
سفر به استان فارس
سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد
سفر به استان هرمزگان

به زودی منتشر می شود:

سفر به گناوه، سفر به دیلم، سفر به کوه نمکی جاشک، سفر به دلوار، سفر به کلوتهای مند، سفر به بردخون، سفر به جزایر مند، سفر به آبشار رودفاریاب، سفر به برازجان، سفر به دالکی، سفر به آب پخش، سفر به جزیره خارک، سفر به بندر ریگ، سفر به عسلویه و نخل تقی، سفر به بنود، سفر به خلیج نایبند، سفر به جزیره شیف، سفر به دیر، سفر به کنگان، سفر به سیراف، سفر به جم

به راحتی برنامه سفر مطابق با علایق و نیازهای خود را پیدا کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *