برای یافتن سفر بر اساس علایق و نیازهای خود

راهنمای سفر در ایران برای همه

گام به گام صعود به قلل کلاه قاضی و شاه نشین با فایل GPS

شما همیشه نیاز به راهنما یا خرید تور ندارید. با این برنامه ی دقیق، تورلیدر خود در صعود به قلل کلاه قاضی و شاه نشین باشید.

چرا باید به قلل کلاه قاضی و شاه نشین همدان صعود کرد؟

 

– قلل کلاه قاضی و شاه نشین مهمترین قلل شرق خط الراس الوند هستند و کلاه قاضی با 3500 متر ارتفاع بلندترین قله شرق الوند است.

– قلل کلاه قاضی و شاه نشین از زیباترین قلل رشته کوه الوند هستند و به ویژه دامنه های شمالی کلاه قاضی بسیار خوش اب و هوا هستند.

– مسیر صعود قله کلاه قاضی از دشت عربخان از بکرترین و کم تردد ترین مسیرهای کوهنوردی الوند است.

– قله کلاه قاضی فرم خاصی دارد و شبیه کلاه قاضی های دوره عباسیان است.

– بیشتر مسیرهای قلل کلاه قاضی و شاه نشین دارای چشمه های متعدد در طول مسیر صعود هستند و مشکلی برای تامین آب نیست.

– مسیر صعود قله شاه نشین از سمت تویسرکان دارای دو پناهگاه مجزا در مسیر برای استراحت کوهنوردان است.

– کوهستان الوند با اولین برف پاییزی سفیدپوش شده و در سراسر زمستان مسیر صعود قلل کلاه قاضی و شاه نشین پوشیده از برف و دارای مناظر بدیع است.

 

آنچه پیش از تصمیم صعود به قلل کلاه قاضی و شاه نشین باید حتما بدانید

قلل کلاه قاضی و شاه نشین کجا هستند؟

قلل کلاه قاضی و شاه نشین در شرق خط الراس الوند و 20 کیلومتری جنوب شرقی شهر همدان قرار دارند. از روستای سیمین ابرو در شمال و تویسرکان در جنوب می توان به قله کلاه قاضی یا شاه نشین صعود کرد.

ارتفاع قلل کلاه قاضی و شاه نشین از سطح دریا و پای کوه در مبدا صعود چقدر است؟

قله کلاه قاضی نزدیک به 3500 متر و قله شاه نشین 3420 متر از سطح دریا ارتفاع دارند. برای صعود به قلل کلاه قاضی یا شاه نشین از هر دو مسیر جنوبی یا شمالی باید چیزی در حدود 1000 متر از مبدا ارتفاع بگیرید.

مسیرهای صعود به قلل کلاه قاضی و شاه نشین کدام هستند؟

متداول ترین مسیر صعود به قلل کلاه قاضی و شاه نشین از سمت تویسرکان است. وجود دو پناهگاه در مسیر و چشمه تا ارتفاع 3100 متری کمک بزرگی برای کوهنوردان است. ارتفاع محل شروع کوهپیمایی حدود 2480 متر می باشد و مقدار مسافت بین مبدا صعود تا قله شاه نشین و قله کلاه قاضی به ترتیب در حدود 5.5 و 7.5 کیلومتر می باشد.

مسیر صعود قله کلاه قاضی از دشت عربخان در شمال کمتر معمول است. ارتفاع مبدا کوهپیمایی در این مسیر نیز حدود 2450 متر است اما سختی این مسیر بیشتر است. اگر از روی یال صعود کنید از ارتفاع 2600 متری دیگر چشمه ای وجود ندارد و 7.5 کیلومتر راه تا قله کلاه قاضی در پیش دارید. اگر هم از دره صعود کنید تا مشکل آب را رفع کنید در عوض طول مسیر به حدود 9 کیلومتر می رسید و برای خروج از دره و رفتن روی یال نیز شیب زیادی را بدون پاکوب مناسب باید بالا بروید. این در حالی است که 3.5 کیلومتر دیگر نیز بعد از قله کلاه قاضی برای صعود به قله شاه نشین باید مسیر طی کنید.

محبوبیت صعود به قلل کلاه قاضی و شاه نشین در چیست؟

قلل کلاه قاضی و شاه نشین با وجود زیبایی در میان قلل الوند بکر تر و کم تردد تر هستند.

بهترین جاهای دیدنی دامنه ها و کوهپایه های قلل کلاه قاضی و شاه نشین و اطراف آن کجاست؟

روستاهای سیمین ابرو و ابرو، دشت عربخان – پناهگاه الغدیر و پناهگاه الزهرا – گردنه مابین قلل شاه نشین و کلاه قاضی

درجه سختی صعود به قلل کلاه قاضی و شاه نشین چقدر است؟

قله کلاه قاضی و شاه نشین را از مسیرهای شمالی و جنوبی می توان صعود کرد. مسیر جنوبی دارای چشمه و پناهگاه در مسیر است و ساده تر است اما مسیر شمالی چشمه های کمتری دارد و طولانی است. بر حسب انتخاب یکی از دو مسیر صعود و اینکه هر دو قله یا یکی از انها صعود شود درجه سختی برنامه از متوسط تا سخت است. برنامه صعود قلل کلاه قاضی و شاه نشین مناسب برای افراد با توانایی پیمایش در طبیعت از 11 کیلومتر تا 25 کیلومتر در مسیرهای ناهموار طبیعت مانند پاکوب و مسیرهای دارای شیب است.

فاصله تهران، همدان و تویسرکان تا مبدا صعود قلل کلاه قاضی و شاه نشین با ماشین چقدر است؟

فاصله زمانی تهران تا همدان با ماشین سواری حدودا 3.5 ساعت است. این مسیر تقریبا 315 کیلومتر است.

فاصله زمانی همدان تا تویسرکان از جاده ملایر با ماشین سواری کمی بیش از یک ساعت است. این مسیر حدود 85 کیلومتر است.

فاصله زمانی همدان تا تویسرکان از جاده کوهستانی گنجنامه و تاریک دره نیز با ماشین سواری حدودا 1 ساعت و 15 دقیقه است. این مسیر تنها 55 کیلومتر است.

اگر قصد صعود از دشت عربخان و مسیر شمالی دارید از همدان 10 کیلومتر جاده آسفالت تا نزدیکی روستای سیمین ابرو و 7 کیلومتر جاده خاکی تا ابتدای مسیر کوهپیمایی در پیش دارید. اگر قصد صعود از تویسرکان و مسیر جنوبی دارید نیز از خود شهر تویسرکان نزدیک به 9 کیلومتر جاده خاکی را تا ابتدای مسیر کوهپیمایی باید با ماشین طی کنید.

مسیر دسترسی و راههای رفتن به ابتدای مسیر صعود قلل کلاه قاضی و شاه نشین چطور است؟

همدان در غرب ایران اما با دسترسی مطلوب به شهرهای مختلف از جمله تهران، اصفهان و بیشتر شهرهای غربی ایران است. بهترین راه رفتن به همدان از طرف تهران، آزادراه تهران، ساوه به همدان است که یکی از بهترین راههای ایران محسوب می شود.

از همدان از دو طریق می توان به تویسرکان رفت. بهترین راه رفتن به تویسرکان و مسیر سریعتر جاده همدان به ملایر است. 20 کیلومتر مانده به ملایر در محل سه راهی جوکار باید وارد جاده تویسرکان شوید. این جاده کیفیت بالایی دارد و جزو جاده های خوب استان همدان است.

نزدیک ترین راه رفتن به تویسرکان از همدان جاده کوهستانی گنجنامه و تاریک دره است که از خط الراس الوند عبور می کند و به سمت تویسرکان می رود. این مسیر نیز آسفالت است اما پرپیچ و خم بوده و شیبهای زیادی دارد به همین دلیل زمان بیشتری نیاز دارد.

تنها راه رفتن به ابتدای جاده خاکی مسیر صعود قلل شاه نشین و کلاه قاضی از مسیر جنوبی، تویسرکان است. این جاده خاکی در انتهای خیابان شهدا در شمال تویسرکان قرار دارد.

تنها راه برای رفتن به روستای سیمین ابرو یعنی محل ابتدای جاده خاکی دشت عربخان بلوار امیریه و سپس طی کردن جاده روستای چشین است. در ادامه با عبور از چشین و ابرو، روستای سیمین ابرو در انتهای این جاده قرار دارد.

بهترین زمان و فصل صعود به قلل کلاه قاضی و شاه نشین چه موقع است؟

بهترین فصل صعود قلل کلاه قاضی و شاه نشین از نظر طراوت طبیعت و چشمه سارها، فصل بهار و ماههای اردیبهشت و خرداد است. آب و هوای قلل کلاه قاضی و شاه نشین در فصول بهار، پاییز و تابستان برای صعود عالی است. قلل کلاه قاضی و شاه نشین معمولا زمستانی سرد دارند. در زمستان های پر برف حتی خطر بهمن در مسیرهای شمالی نیز وجود دارد. مناظر سپید کوهستان، صعود زمستانه به قلل کلاه قاضی و شاه نشین را بسیار جذاب می سازد اما شرایط سختی را باید تحمل کنید. در مجموع از اواخر فروردین تا اوایل پاییز صعود به قلل کلاه قاضی و شاه نشین دلچسب است. در زمستان بر حسب شرایط تردد و دما احتمال یخ­زدگی مسیر صعود زیاد است و بیشتر مواقع نیاز به کرامپون یا یخ شکن را الزامی می سازد.

قله کلاه قاضی, Kolah Ghazi Peak
قله کلاه قاضی, Kolah Ghazi Peak

 

آنچه برای برنامه ریزی اولیه و کلی صعود به قلل کلاه قاضی و شاه نشین باید بدانید

بهترین رستوران های نزدیک به مسیر صعود قلل کلاه قاضی و شاه نشین کجا هستند؟

معدود رستوران هایی در مسیر جاده چشین به ابرو وجود دارند اما حتی از کاربران گوگل نیز اطلاعات قابل اتکایی از آنها وجود ندارد چه رسد به سایتهایی مانند تریپ ادوایزر و لونلی پلنت بنابراین ناچارید به بررسی شرایط در محل یا رستوران های همدان اتکا کنید و یا اینکه از غذای خانگی استفاده نمایید.

همدان دارای دهها رستوران است که تبلیغات اینترنتی برخی از آنها همه جا را پر کرده است اما برنامه های سفر aminmana غیر انتفاعی هستند. بهترین توصیه سایت غیر تجاری تریپ ادوایزر که بر اساس نظرات گردشگران ایرانی و خارجی می باشد و همچنین سایت لونلی پلنت که بر اساس اطلاعات حرفه ای ترین جهانگردهای دنیا است برای رستوران ها شامل رستوران های سفره خانه آریائیان، فلافل بروس، رستوران نقش جهان، رستوران کاکتوس، رستوران دارتا سرداشی، رستوران دلتا و رستوران هزار و یک شب است که همگی داخل شهر همدان قرار دارند.

متاسفانه در تویسرکان و سرکان نیز مانند بسیاری از مناطق بومی و کم جمعیت رستوران دارای سابقه و اعتبار کافی در حد تایید سایتهای بین المللی مانند تریپ ادوایزر و لونلی پلنت وجود ندارد. چندین رستوران در تویسرکان وجود دارند اما برنامه های سفر امین مانا غیر انتفاعی هستند. تنها گزینه قابل قبول در تویسرکان رستوران سنتی سراب در شرق تویسرکان است که بازخورد بیشتری نسبت به سایر رستوران ها از کاربران گوگل دریافت کرده است و بویژه بنای رستوران که مربوط به دوران صفویه است می تواند ارزش امتحان کردن رستوران سرابی را دو چندان کند.

بهترین جا و مکان برای چادر زدن یا محل اقامت در برنامه صعود به قلل کلاه قاضی و شاه نشین کجاست؟

امکان چادر زدن و کمپینگ در برخی پارکهای همدان وجود دارد اما متاسفانه هر سال پارکهای مجاز برای چادر زدن عوض می شوند. پارک مردم و پارک ارم در غرب همدان در ابتدای مسیر عباس آباد و گنجنامه قرار دارند. این دو پارک فاصله چندانی با هم ندارند و معمولا جزو گزینه های ثابت مسئولان شهر برای مجوز زدن چادر بوده اند. سایتهای تریپ ادوایزر و لونلی پلنت برخی هتل ها را در شهر همدان معرفی کرده اند اما علاوه بر هتل ها و مهمان پذیرها، امکان کرایه سوئیت، آپارتمان و خانه محلی با کیفیت و قیمتهای مناسب تر و از طرق مختلف نیز فراهم است.

امکان چادر زدن و کمپینگ در بیشتر پارکهای تویسرکان در فصول پر مسافر وجود دارد اما محل کمپینگ میر رضی در شمال تویسرکان و پارک کمربسته بهترین نقاط برای چادر زدن هستند. محل کمپینگ میررضی در شمال تویسرکان واقع است و به مسیر صعود کلاه قاضی و شاه نشین نزدیک تر است. علاوه بر این چند هتل نیز در تویسرکان وجود دارند. در تویسرکان و سرکان امکان کرایه سوئیت، آپارتمان و خانه محلی با کیفیت و قیمتهای مناسب نیز فراهم است.

در مسیر صعود جنوبی از تویسرکان می توانید از پناهگاه های الزهرا و الغدیر که به ترتیب در ارتفاع 2850 متری و 3050 متری قرار دارند برای شبمانی استفاده کنید. هر دو پناهگاه دارای چشمه هستند.

در مسیر صعود شمالی نیز دشت عربخان محل عالی برای کمپینگ در فصل های معتدل یا گرم است و وجود چشمه و آب و هوای خوب کمپینگ در چمنزارها را لذت بخش می سازد.

وسایل و لوازم ضروری برای صعود به قلل کلاه قاضی و شاه نشین چیست؟

کوله پشتی مناسب، کفش کوهنوردی یا طبیعت گردی ساقدار با آج مناسب در کف ، عینک آفتابی و کلاه نقاب دار برای روزهای آفتابی ، لباس گرم و تجهیزات زمستانه برای فصول سرد ، دوربین عکاسی ، دارو و لوازم شخصی ، بطری آب، میوه، غذا و تننقلات ، کیت امداد و بقای طبیعت گردی ، GPS با باطری اضافه یا پاوربانک برای گوشی، تمام وسایل لازم برای پیمایش در طبیعت مانند باتوم

 

یک پکیج ویژه و بهترین برنامه پیشنهادی امین مانا برای این صعود

با برنامه امین مانا در صعود به قلل کلاه قاضی و شاه نشین چه جاذبه ها و مسیرهایی را می توانید ببینید؟ 

شهر همدان – شهر تویسرکان – چشمه تلخه – مسیر صعود شاه نشین از تویسرکان – پناهگاه الزهرا – پناهگاه الغدیر – چشمه های مسیر صعود شاه نشین – قله شاه نشین – شهر همدان – روستای چشین – روستای ابرو – روستای سیمین ابرو – امامزاده عبدالله سیمین – جاده خاکی دشت عربخان – عشایر دشت عربخان – مسیرهای صعود قله کلاه قاضی از دره و یال – قله کلاه قاضی الوند

چرا این برنامه بهترین برنامه ریزی برای صعود قلل کلاه قاضی و شاه نشین و حتی ارزان ترین برنامه قلل کلاه قاضی و شاه نشین است؟

برای طراحی و ارائه این برنامه، از منابع متعدد و معتبر مانند سایت سازمان نقشه برداری، لونلی پلنت، تریپ ادوایزر و دهها تراک GPS از سایتهایی مانند Wikiloc استفاده شده است.

جاذبه های گردشگری هر منطقه و مسیرهای دارای جذابیت بیشتر برای پیاده روی در شهر، روستا و یا طبیعت، تعیین شده اند. همراه با تراک GPS(قابل استفاده روی گوشی)، یک برنامه ی دقیق که دارای زمان بندی و اولویت بندی جاذبه ها است در دسترس شماست. بنابراین، زمان را تلف نمی کنید و مجری یک تور خوب و ارزان برای خود خواهید بود. برای اطلاع بیشتر از چگونگی طراحی مسیر سفر در این سایت درباره aminmana را ببینید.

بر اساس نیازها، شرایط و فرصتی که دارید، ما حتی می توانیم برنامه ی سفر دلخواه شما را با برنامه ریزی سفارشی نیز آماده کنیم و یک برنامه، جدول، نقشه و فایل GPS اختصاصی تهیه نماییم تا بتوانید سفر خود را بی نقص انجام دهید. برنامه ریزی اختصاصی سفر را ببینید.

بهترین برنامه صعود به قلل کلاه قاضی و شاه نشین چند روزه است؟

یک و نیم روز زمان نیاز دارید تا بتوانید به قلل شاه نشین و کلاه قاضی صعود کنید. برنامه امین مانا نیز یک برنامه یک و نیم روزه است اما برای فرصت یک روزه یا دو روزه نیز انعطاف پذیر است و امکان صعود وجود دارد.

صعود به قلل کلاه قاضی و شاه نشین و فرود از قلل کلاه قاضی و شاه نشین به مبدا برنامه چند ساعت زمان نیاز دارد؟
بهترین برنامه ریزی صعود به قلل کلاه قاضی و شاه نشین بر اساس فرصت زمانی شما چیست؟

صعود به قلل کلاه قاضی و شاه نشین و فرود از آن از مسیر جنوبی نرمال تر است. اگر از تویسرکان جاده خاکی را تا ابتدای مسیر صعود با ماشین طی کنید و مابقی را کوهپیمایی نمایید صعودی کوتاه تر و ساده در پیش دارید.

اگر از دشت عربخان صعود خود را در مسیر شمالی شروع نمایید برای رسیدن به قله کلاه قاضی 7.5 تا 9 کیلومتر مسافت را باید طی کنید و بیش از 1000 متر ارتفاع اضافه کنید. این بخش از مسیر حدود 4 تا 4.5 ساعت زمان نیاز دارد. از محل قله کلاه قاضی تا قله شاه نشین نیز برای پیمودن مسیر 3.5 کیلومتری، حدود 1 ساعت زمان اختصاص دهید. در مجموع بر حسب شرایط آب و هوا و آمادگی نفرات نزدیک به 6 ساعت را برای صعود از مسیر شمالی اختصاص دهید. بازگشت از شاه نشین و فرود تا پای کوه در دشت عربخان نیز حدود 4 ساعت زمان نیاز دارد. اگر صعود شاه نشین را از برنامه حذف کنید زمان ها کمتر می شوند.

اگر از تویسرکان صعود خود را در مسیر جنوبی شروع نمایید با عبور از پناهگاه های مسیر می توانید صعود راحت تری داشته باشید. در مسیر جنوبی برای رسیدن به قله شاه نشین حدود 5.5 کیلومتر مسافت را باید طی کنید و نزدیک به 1000 متر ارتفاع اضافه کنید. این مسیر نیز برای صعود 3 تا 3.5 ساعت و برای فرود حدود 2 ساعت زمان نیاز دارد. مزیت بزرگ مسیر جنوبی راه میانبری است که با کمک ان می توانید بدون صعود به قله شاه نشین به قله کلاه قاضی صعود کنید.

بهترین راه برای صعود یک روزه به قلل کلاه قاضی و شاه نشین مسیر جنوبی از تویسرکان است البته به شرطی که بتوانید از جاده خاکی تا ابتدای محل کوهپیمایی استفاده کنید. امکان صعود یک روزه به قله کلاه قاضی از مسیر شمالی نیز وجود دارد اما ادامه مسیر برای صعود به قله شاه نشین برای نفرات و تیمهایی که آمادگی جسمانی کافی نداشته باشند مشکل است. بنابراین می توان از یکی از قلل صرف نظر کرد یا اینکه برای مسیر رفت یا برگشت از مسیر شمالی صرف نظر کرد.

برای صعود یک و نیم روزه و صعود دو روزه به قلل کلاه قاضی و شاه نشین می توانید از هر دو مسیر صعود استفاده کنید. می توان قبل از صعود در دشت عربخان کمپ زد و بعد برنامه را شروع کرد و با صعود به قلل کلاه قاضی و شاه نشین در بازگشت از مسیر جنوبی در پناهگاه الغدیر نیز یک شب بمانید و سپس فرود آیید. همچنین می توان در نیم روز اول از مسیر جنوبی صعود کرد و بعد از گذران شب اول در پناهگاه الغدیر و صعود به قلل در روز دوم از مسیر شمالی به پای کوه بازگشت.

برای صعود دو روزه به نسبت یک روزه فرصت بیشتری برای لذت بردن از طبیعت مسیر دارید و می توانید زمان بیشتری در پناهگاه ها یا دشت زیبای عربخان استراحت نمایید و از چشمه سارها و سایر جاذبه های مسیر بهره بیشتری ببرید.

عشایر مسیر قله شاه نشین, Nomads In Route of Shahneshin Peak
عشایر مسیر قله شاه نشین, Nomads In Route of Shahneshin Peak

نقشه مسیر

به ترتیب حروف لاتین و طبق جدول، برنامه را شروع و اجرا کنید.

 

حضور در برنامه های طبیعت گردی و کوهنوردی نیازمند داشتن تجربه، دانش و مربی متخصص است.
امین مانا مسئولیتی در قبال حوادث ناشی از عدم رعایت ایمنی ندارد و مسیریابی دقیق برای جلوگیری از حوادث یا اتلاف زمان و کمک به تورلیدرها و عموم مردم تنها هدف ماست. 

برنامه صعود قلل کلاه قاضی و شاه نشین از مسیر  تویسرکان – جنوبی

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- ترمینال اتوبوس تویسرکان

با وسیله نقلیه (3.3 کیلومتر) بروید به

B- میدان امام تویسرکان

با وسیله نقلیه (1.5 کیلومتر) بروید به

C- ابتدای جاده خاکی عشایری – ارتفاع 1900m

با وسیله نقلیه (9 کیلومتر) بروید به

F,G- چشمه تلخه و ابتدای مسیر کوهپیمایی – ارتفاع 2475m

پیاده (2 کیلومتر) بروید به

H- پناهگاه الزهرا – ارتفاع 2860m

پیاده (1.2 کیلومتر) بروید به

I- پناهگاه الغدیر – ارتفاع 3040m

پیاده (600 متر) بروید به

J- سه راهی میانبر به طرف قله کلاه قاضی – ارتفاع 3110m

پیاده (1.5 کیلومتر) بروید به

K- قله شاه نشین – ارتفاع 3420m

پیاده (1.5 کیلومتر) بروید به

J- گردنه بین قلل شاه نشین و کلاه قاضی – ارتفاع 3250m

پیاده (2 کیلومتر) بروید به

I- قله کلاه قاضی – ارتفاع 3500m

نکات مهم و کلیدی حین صعود در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از ترمینال اتوبوس تویسرکان ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– ترمینال اتوبوس تویسرکان در شرق شهر تویسرکان قرار دارد. از طریق میدان امام در مرکز شهر تویسرکان به سمت ابتدای جاده خاکی عشایری مسیر صعود قله شاه نشین در شمال شهر تویسرکان بروید.

جاده ی خاکی قله شاه نشین, Dirt Road of Shahneshin Peak
جاده ی خاکی قله شاه نشین, Dirt Road of Shahneshin Peak

– طول جاده خاکی عشایری بسیار طولانی است. در نهایت بعد از چند چشمه و خانه باغ که در مسیر جاده قرار دارند به خانه باغ و چشمه معروفی به نام چشمه تلخه می رسید. چشمه تلخه و درختان سایه دار آن محل مناسبی برای استراحت کوهنوردان است. بلافاصله بعد از چشمه تلخه باید در همان پیچ اول از سمت چپ از جاده خاکی خارج شده و کوهپیمایی در مسیر پاکوب را شروع نمایید.

چشمه تلخه, Talkheh Fountain
چشمه تلخه, Talkheh Fountain

– مسیرهای زمستانه و تابستانه صعود به شاه نشین در فاصله کمی از هم قرار دارند و مسیر علامت گذاری شده برای همه فصول از جمله زمستان مناسب است زیرا اولا مسیر جنوبی است و دوما از روی یال بالا می رود.

پناهگاه الزهرا, Alzahra Shelter

– اولین نقطه مهم در مسیر جانپناه کوچک و محقر الزهرا است. لوله آب و چشمه ای نیز در کنار جانپناه الزهرا وجود دارد. مسیر بین جانپناه الزهرا و پناهگاه الغدیر که پناهگاه اصلی مسیر صعود شاه نشین است با تابلوهای راهنما و یک کابل متصل علامت گذاری شده است. این تابلوها در فصل زمستان و شرایط نامساعد جوی برای کوهنوردان بسیار مفید هستند تا از مسیر اصلی خارج نشوند.

مسیر قله شاه نشین, Route of Shahneshin Peak
مسیر قله شاه نشین, Route of Shahneshin Peak

– پناهگاه الغدیر دارای دو اتاق مجزا و چشمه آب مناسب می باشد. پناهگاه ظرفیت بالایی ندارد و بخصوص در روزهای تعطیل ممکن است در حدی شلوغ باشد که برای شبمانی نیاز به چادر داشته باشید.

– بعد از پناهگاه الغدیر به یک سه راهی می رسید. مسیر سمت چپ به سمت قله شاه نشین می رود اما مسیر سمت راست بعد از عبور از یک چمنزار و چشمه، دامنه شرقی قله شاه نشین را تا گردنه بین قلل شاه نشین و کلاه قاضی طی می کند.

پناهگاه الغدیر, Alghadir Shelter
پناهگاه الغدیر, Alghadir Shelter

– کوهنوردانی که قصد صعود به قله شاه نشین ندارند و هدف آنها تنها قله کلاه قاضی است می توانند در محل سه راهی بعد از پناهگاه الغدیر وارد مسیر پاکوب میانبر شده و مستقیما به سمت قله کلاه قاضی بروند. با این حال اگر قصد صعود هر دو قله را دارید در محل سه راهی مسیر خود را به سمت قله شاه نشین که نزدیک تر است ادامه دهید تا صعود به کلاه قاضی را پس از صعود به شاه نشین انجام دهید.

– سرانجام در ارتفاع حدود 1420 متری به قله شاه نشین بزرگ خواهید رسید. قله شاه نشین پنجمین قله کوهستان الوند از نظر ارتفاع محسوب می شود. از قله شاه نشین بزرگ می توانید از همان مسیر رفت به تویسرکان بازگردید و یا اینکه از روی خط الراس الوند به سمت قله کلاه قاضی بروید.

قله شاه نشین, Shahneshin Peak
قله شاه نشین, Shahneshin Peak

– از قله شاه نشین مسیر طولانی بر روی خط الراس الوند تا قله کلاه قاضی در پیش دارید. نخست باید حدود 170 متر ارتفاع کم کنید تا به گردنه مابین دو قله برسید و سپس باید دوباره حدود 250 متر ارتفاع اضافه کنید تا به روی قله کلاه قاضی برسید.

– وجه تسمیه قله کلاه قاضی بخاطر ظاهر مخروطی شکل قله است. در قدیم نیز کلاهی که قضات بر سر می گذاشته اند مخروطی شکل بوده است. بر روی قله کلاه قاضی چندین تندیس زیبای سنگی بصورت عمودی قرار گرفته اند. شکل این سنگهای خارا یادآور کلاه مخروطی شکل قضات زمان صفویه هستند. رفیع ترین صخره که قله اصلی کلاه قاضی محسوب می شود با ارتفاع حدود 7 متر کاملا فنی است و کاملا یکدست و بدون گیره است. روی این صخره رول کوبی شده و برای رسیدن به بالای آن ، طناب و حمایت میانی احتیاج دارید.

قله کلاه قاضی, Kolah Ghazi Peak
قله کلاه قاضی, Kolah Ghazi Peak

– پس از صعود به قله کلاه قاضی بدون نیاز به صعود مجدد شاه نشین از طریق مسیر میانبر به پناهگاه الغدیر و سپس تویسرکان بازگردید.

برنامه صعود قلل کلاه قاضی و شاه نشین از مسیر دشت عربخان – شمالی

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- ترمینال اتوبوس همدان

با وسیله نقلیه (5.5 کیلومتر) بروید به

B- ابتدای جاده روستاهای چشین و ابرو

با وسیله نقلیه (5 کیلومتر) بروید به

C- روستای چشین

با وسیله نقلیه (4.5 کیلومتر) بروید به

D- روستای ابرو

با وسیله نقلیه (3 کیلومتر) بروید به

E- ابتدای مسیر روستای سیمین ابرو و ابتدای جاده خاکی دشت عربخان

با وسیله نقلیه (3.5 کیلومتر) بروید به

F- امامزاده عبدالله سیمین

با وسیله نقلیه(3.5 کیلومتر) بروید به

G- دشت عربخان و انتهای جاده خاکی – ارتفاع 2480m

پیاده (1.5 کیلومتر) بروید به

H- دشت دوم عربخان – ارتفاع 2580m

پیاده از مسیر دره (7 کیلومتر) یا از مسیر یال (6 کیلومتر) بروید به

I- قله کلاه قاضی – ارتفاع 3500m

پیاده (2 کیلومتر) بروید به

J- گردنه – ارتفاع 3250m

پیاده (1.5 کیلومتر) بروید به

K- قله شاه نشین – ارتفاع 3420m

نکات مهم و کلیدی حین صعود در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از ترمینال اتوبوس همدان ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– ترمینال مرکزی اتوبوس در شمال شهر همدان قرار دارد. از طریق بلوار کمربندی شهر وارد مسیر جاده روستای چشین و روستای ابرو در جنوب همدان شوید. از روستای چشین که فاصله کمی تا همدان دارد و در ادامه از روستای ابرو عبور کنید. باغات روستاهای چشین و ابرو، جاده آسفالت مسیر را احاطه کرده اند و مسیر زیباست.

– ابتدای مسیر روستای سیمین ابرو در محل سه راهی و فرعی دشت عربخان در نقشه مشخص شده است. در حقیقت نرسیده به روستای سیمین ابرو سمت راست یک جاده خاکی وجود دارد که دارای تابلو امامزاده عبدالله است اما در ادامه به سمت دشت عربخان می رود.

– روستای سیمین ابرو دارای معماری پلکانی و کوچه های زیبا با معماری خاص است. روستای سیمین ابرو جزو روستاهای گردشگری همدان محسوب می شود. در اکثریت خانه های سیمین ابرو از مصالح بومی استفاده شده است. روستای سیمین ابرو با بافت سنگی، دارای مجموعه اصطبل و خانه های زیبا و تاریخی مانند خانه کدخداست. همچنین وجود چشمه های متعدد و باغات گردوی وسیع بر شهرت آن افزوده است بنابراین می توانید از سیمین ابرو نیز دیدن کنید و یا اینکه مستقیما با ورود به جاده خاکی به سمت دشت عربخان بروید.

دشت عربخان, Arabkhan Plain
دشت عربخان, Arabkhan Plain

– جاده خاکی دشت عربخان طولانی در عین حال زیباست چون از کنار باغات سیمین ابرو عبور می کند. با ماشین سواری در فصول غیر زمستان می توان در جاده خاکی دشت عربخان تردد نمود. زیارتگاه امامزاده عبدالله نیز در میانه ی مسیر قرار دارد و محل خوبی برای استراحت است.

– در نهایت به ییلاق و دشت زیبای عربخان می رسید. دشت عربخان بکر و کم تردد است و جز عشایر و معدودی کوهنورد کسی به آن تردد ندارد. وجود چشمه و چمنزارها در دشت عربخان قابلیت کمپینگ در فصول معتدل و گرم را به کوهنوردان می دهد.

– در مسیر سمت راست رودخانه پیش بروید و بعد از عبور از رودخانه سیمین از شیب تند دامنه سمت چپ بالا بروید تا به دشت مرتفع تری به نام دشت دوم عربخان برسید. اینجا نیز امکان کمپینگ وجود دارد. در دشت عربخان عشایر و گله داران در فصول گرم سکنی می گزینند.

– دو مسیر برای صعود به قله کلاه قاضی از دشت دوم عربخان وجود دارد. مسیر کوتاه تر و ساده تر از روی یال کوه است. مسیر یال مستقیما و با شیب ملایم به سمت قله کلاه قاضی می رود. اشکال بزرگ این مسیر فقدان چشمه در مسیری طولانی به طول حدود 6 کیلومتر است.

قله کلاه قاضی, Kolah Ghazi Peak
قله کلاه قاضی, Kolah Ghazi Peak

– مسیر طولانی تر برای صعود به قله کلاه قاضی از دره می گذرد و به طول 7 کیلومتر است. در انتهای این مسیر شیب قابل توجهی برای صعود باید طی شود که فاقد پاکوب مناسب است و می تواند چالش برانگیز باشد اما در عوض تا ارتفاع 3100 متری از کنار عشایر، رودخانه ها و چشمه ها عبور می کنید و در مجموع مسیر زیباتری است.

– هر دو مسیر در نزدیکی قله یکی می شوند و در نهایت به قله رفیع و 3500 متری کلاه قاضی می رسید. وجه تسمیه قله کلاه قاضی بخاطر ظاهر مخروطی شکل قله است. در قدیم نیز کلاهی که قضات بر سر می گذاشته اند مخروطی شکل بوده است. بر روی قله کلاه قاضی چندین تندیس زیبای سنگی بصورت عمودی قرار گرفته اند. شکل این سنگهای خارا یادآور کلاه مخروطی شکل قضات زمان صفویه هستند. رفیع ترین صخره که قله اصلی کلاه قاضی محسوب می شود با ارتفاع حدود 7 متر کاملا فنی است و کاملا یکدست و بدون گیره است. روی این صخره رول کوبی شده و برای رسیدن به بالای آن ، طناب و حمایت میانی احتیاج دارید.

قله شاه نشین, Shahneshin Peak
قله شاه نشین, Shahneshin Peak

– از قله کلاه قاضی مسیر طولانی بر روی خط الراس الوند تا قله شاه نشین در پیش دارید. نخست باید حدود 250 متر ارتفاع کم کنید تا به گردنه مابین دو قله برسید و سپس باید دوباره حدود 170 متر ارتفاع اضافه کنید تا به روی قله شاه نشین بزرگ برسید. در صورتی که قصد صعود به قله شاه نشین ندارید اما می خواهید از مسیر تویسرکان به پای کوه بروید باید در محل سه راهی گردنه از طریق مسیر میانبری که در دامنه شرقی قله شاه نشین قرار دارد تراورس کنید و به سمت پناهگاه الغدیر در مسیر تویسرکان بروید. در غیر اینصورت می توانید برای بازگشت از همان مسیر دشت عربخان به همدان بازگردید.

این برنامه، نقشه و فایل GPS(ثبت شده در گوگل)، یک پکیج ویژه و پیش نویس اجرای صعود قلل کلاه قاضی و شاه نشین برای یک تورلیدر است. استفاده از این اطلاعات در سایتهای گردشگری بدون پیوند مطلب به امین مانا یا ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

اطلاعات و سایر نکات مهم صعود به قلل کلاه قاضی و شاه نشین چیست؟

وضعیت آب و هوا برای اجرای موفق این برنامه اهمیت حیاتی دارد و لازم است دست کم یک تا سه روز قبل از سفر دوباره آب و هوا را بررسی کنید.

بدلیل ازدحام در پناهگاه در روزهای تعطیل سعی کنید در روزهای عادی برای صعود خود برنامه ریزی کنید.

آنتن دهی تلفن همراه در طول مسیر جنوبی و صعود از سمت تویسرکان به خوبی وجود دارد.

بهترین سفرنامه ها و گزارش برنامه های صعود به قلل کلاه قاضی و شاه نشین کدام هستند؟

لینک گزارش باشگاه کوهنوردی آناهیتا کنگاور 
صعود قله شاه نشین ـ اردیبهشت 1389

لینک گزارش محمد داهیم 
صعود مشترک به قله شاه نشین تویسرکان – دیماه 1389

 

با تبلیغ تور، اقامتگاه و سایر خدمات گردشگری خود در این صفحه بیشتر دیده شوید. آگهی سری اول رایگان است.
تماس با ما

خدمات مفید در این منطقه

دریافت رایگان فایل GPS مسیر برنامه و مسیریابی روی گوشی حین سفر

اگر برنامه مسیریابی با قابلیت ساپورت فایلهای KML بر روی گوشی خود ندارید، اپلیکیشن MAPS.ME را نصب کنید. بهترین اپلیکیشن مسیریاب با نقشه آفلاین مسیریابی در سفر و طبیعت بدون نیاز به اینترنت

 

پرسشهای شما از سفر به این منطقه بلافاصله پاسخ داده می شود لطفا پایین همین صفحه پیام بگذارید و صرفا جهت سفارش طراحی اختصاصی برنامه یا آگهی، مستقیما تماس بگیرید.

 

برای ادامه برنامه بهترین جاهای دیدنی اطراف قلل کلاه قاضی و شاه نشین کجا هستند؟

 

سفر به همدان
سفر به تویسرکان
سفر به پیست اسکی تاریک دره
سفر به سد اکباتان و روستای ورکانه
صعود به قله یخچال
صعود به قله کوبری
صعود به خط الراس الوند

 

برای دیدن همه جاهای دیدنی استان همدان، سفرها و صعودهای استان همدان را ببینید.

 

برای دیدن سایر جاهای دیدنی ایران یکی از نزدیک ترین استانهای همسایه زیر را انتخاب کنید.

 

سفر به استان زنجان
سفر به استان قزوین
سفر به استان کردستان
سفر به استان کرمانشاه
سفر به استان لرستان
سفر به استان مرکزی

به زودی منتشر می شود:

سفر به لالجین، سفر به غار علیصدر، سفر به ملایر، سفر به اسدآباد، سفر به نهاوند، سفر به کبودرآهنگ، سفر به رزن، سفر به آلموبلاغ، سفر به چشمه گاماسیاب، سفر به گیان، صعود به قله خان گرمز، صعود به قله کرکسین، صعود به خط الراس نهاوند

 

به راحتی برنامه سفر مطابق با علایق و نیازهای خود را پیدا کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *