برای یافتن سفر بر اساس علایق و نیازهای خود

راهنمای سفر در ایران برای همه

محور تاریخی جلفا

برنامه بازدید از محور تاریخی جلفا
جلفاگردی – میدان جلفا – کلیسای حضرت مریم – کلیسا بین الحم – هتل آرمنیا

گزارش برنامه
حدود یکماه قبل از عید پیگیر مجوز و هماهنگی های بازدید از کلیسای مریم ، بیت الحم و هتل آرمنیا شدم که بالاخره اینکار انجام گردید.
دوستان اسم اصفهانگردی خیلی سادست ولی زمانی که تصمیم بگیرید که یک برنامه ی خاص برگزار کنید روزها وقت و انرژی از شما میگیره مخصوصا الان باشرایط کرونا
این ها همه عشق وعلاقه است ، که شما باحضورتون بهم تقدیم میکنید😍
و بالاخره صبح جمعه بیست فروردین زمان برگزاری برنامه رسید.

کلیسای بیت اللحم, Bethlehem Church
کلیسای بیت اللحم – Bethlehem Church

میدان جلفا
بعد از سلام و خوش آمد گویی توضیحاتی درمورد جلفا توسط اینجانب داده شد:
شاه عباس کبیر بعد از چندبار مسافرت به ارمنستان و دیدن شهری به نام جلفا که مردمان آن تاجر بودند تصمیم گرفت که مردم ثروتمند و تاجر جلفا را به اصفهان بیاورد.
بدلیل اینکه شاه عباس با عثمانی ها در جنگ بود و آنها داشتند پیشروی میکردند، تصمیم گرفت که ارامنه را که مردمانی تاجر بودند و همچنین به جهت بالا بردن اقتصاد ایران آنها را به اصفهان بیاورد و سپس منطقه ی آنها را خالی از سکنه و آذوقه کرد که سپاهیان عثمان توان پیشرفت نداشته باشند.
این دستور شاه عباس اجرایی شد و درابتدا ارامنه نزدیک پل مارنان ساکن شدند وسپس مکانی که اکنون جلفای اصفهان نام دارد به مهاجران واگذار میشود تا درآن سکنی گزینند و مشغول به کار و تجارت بشوند.

کلیسای مریم مقدس, Maryam Church
کلیسای مریم مقدس – Maryam Church

ارامنه به ساخت وساز جلفا  در مشغول شدند ، که این شهرک جدید دارای پنج محله ، میدان ،بیست وپنج کلیسا ( اکنون سیزده تا باقی مانده است)، پنج حمام که هرکدام به نام یکی از خواجه های معروف ارامنه می باشدکه درحال حاضر فقط یکی از آن حمام ها باقی مانده است.
میدان بزرگ جلفا واقع درنظر میانیست ، خیابانی که به نام خواجه نظر یکی ازخواجه های آن زمان می باشد و جزء اولین خیابان های طولانی منطقه جنوب اصفهان است که دارای بازارچه و کاروانسرا(اکنون پارکینگ شده) و حمام (دربازارچه واقع است الان تبدیل به رستوران شده) و تعدادی مغازه اطراف آن. درمیدان جلفا ، در زمان پهلوی ایستگاه کالسکه وجود داشت که مردم میتوانستند به مرکز شهر تردد کنند.

سپس به سمت کلیسای مریم وهاکوپ رفتیم
دراین برنامه از جناب آقای آرگین ، لیدر تخصصی ارامنه برای توضیحات کلیساها و نقاشی های دیواره ها دعوت گردید که ایشان با اطلاعات مفیدشان ما را بهره مند کردند.

کلیسای مریم مقدس, Maryam Church
کلیسای مریم مقدس – Maryam Church

کلیسا حضرت مریم
بعداز توضیحات میدان جلفا به سمت کلیسای مریم مقدس رفتیم و آقای ارگین توضیحاتی در مورد این کلیسا دادند…
(در ضمن این کلیسا بازدید عمومی ندارد)
کلیسای مریم مقدس دومین کلیسای قدیمی شهر اصفهان است که در دوره ی حکومت صفویه توسط خواجه باباکیان ساخته شده است ، که در حال حاضر قدیمی ترین کلیسا، یعنی کلیسای هاکوپ مقدس درضلع شمالی این مکان قرار دارد.
دیوارهای این مکان ازنقاشی وآزاره ها ازکاشی می باشد نقش های دیواره ها از کتاب مقدس و مسیح به همراه نور کم ،حس خوب آرامش وعرفانی رابه فضابخشیده بود که باعث حس سبکی میشد.سپس به سمت کلیسای بیت اللحم رفتیم.

کلیسا بیت الحم
کلیسایی باشکوه که گنبد آن روی دیوارهای آن قراردارد و از نظر معماری شبیه مسجد شیخ لطف اله می باشد، کلیسای بیت لحم که به دستور خواجه پطروس به خواسته همسرش ساخته شده است دارای دیواره نگاره هایی زیبا از داستان های زندگی مسیح و بهشت و جهنم می باشد که بازدید از این کلیسا را بسیار لذت بخش کرد.

کلیسای بیت اللحم, Bethlehem Church
کلیسای بیت اللحم – Bethlehem Church

هتل آرمنیا
حدود ساعت ۱۱ صبح باکمی پیاده روی به سمت هتل آرمنیا رفتیم ، هتلِ تاریخی که از دوره قاجار به جا مانده و بازدید فردی از آن غیرممکن می باشد.
این بنا مربوط به اوایل قرن بیستم میباشد که اولین مالک این مکان داویت افتاندیلیان و مالک فعلی شورای خلیفه گری ارامنه (کلیسای وانک) است و در حال حاضر در اجاره هتل ارمنیا می باشد.

درپایان
در انتهای برنامه با پذیرایی عالی و خوشمزه ی ارمنی(قهوه ارمنی ، شربت موهیتو و شیرینی گاتا و شکلات) لذت برنامه دوچندان شد و ساعت ۱۲ونیم با خاطره ای خوش از هم خدافظی کردیم.
باتشکراز دوستان عزیزم که دراین برنامه من راهمراهی کردند.

دسر ارمنی, Armenian Desserts
دسر ارمنی – Armenian Desserts

 

گروه اصفهانگردی کتیبا
یلدا مختارزاده – فروردین 1400

برای اطلاعات بیشتر از برنامه های گروه اصفهان گردی کتیبا، صفحه اختصاصی تورلیدر برنامه های اصفهان گردی یلدا مختارزاده را در امین مانا را ببینید.

برای ادامه سفر در استان، سفرهای استان اصفهان را ببینید.
برای دیدن سایر سفرنامه ها و گزارش برنامه ها هم لیست گزارش برنامه ها و سفرنامه ها را ببینید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *