برای یافتن سفر بر اساس علایق و نیازهای خود

راهنمای سفر در ایران برای همه

گام به گام صعود به قله اسپیناس با فایل GPS

شما همیشه نیاز به راهنما یا خرید تور ندارید. با این برنامه ی دقیق، تورلیدر خود در صعود به قله کوه اسپیناس باشید.

چرا باید به قله اسپیناس صعود کرد؟

 

– قله اسپیناس علیرغم ارتفاعی کمتر از 1850 متر از سطح دریا، بدلیل طبیعت خاص خود، یکی از معروف ترین قلل گیلان برای کوهنوردان است.

– آبشار لاتون مرتفع ترین آبشار ایران و معروف ترین آبشار گیلان در میانه یکی از مهمترین مسیرهای صعود قله اسپیناس قرار دارد.

– کوه اسپیناس دارای دسترسی مناسبی از سمت استان اردبیل است و جاده تا نزدیکی قله وجود دارد به طوری که در دسترس عموم افراد با امادگی جسمانی کم قرار دارد

– مسیرهای جذاب صعود قله اسپیناس از سمت خان بولاغی و گردنه حیران مانند مسیر مومبو و مشند با صخره های زیبای خود مثل ستوم باشی، باشماق داشی و چوبان داشی دارای محبوبیت هستند.

 

 

آنچه پیش از تصمیم صعود به قله کوه اسپیناس باید حتما بدانید

کوه اسپیناس کجاست؟

کوه اسپیناس در مرز استانهای اردبیل و گیلان است اما در نزدیکی شهر آبی بیگلو قرار دارد و دسترسی جاده ای آن از طریق شهر اردبیل است.

ارتفاع کوه اسپیناس از سطح دریا و پای کوه در مبدا صعود چقدر است؟

قله کوه اسپیناس 1800 متر از سطح دریا ارتفاع دارد و بر حسب مسیری که برای صعود انتخاب می کنید باید بین 1650 تا 1150 متر از مبدا ارتفاع بگیرید. اسپیناس به دلیل داشتن جاده خاکی تا نزدیکی قله حتی با 70 متر صعود نیز برای گردشگران عادی در دسترس است.

مسیرهای صعود به قله کوه اسپیناس کدام هستند؟

کوه اسپیناس چندین مسیر صعود دارد. مبدا مسیر آبشار لاتون در روستای کوته کومه از توابع لوندویل 160 متر ارتفاع دارد و متداول ترین و سخت ترین مسیر صعود به قله اسپیناس است بخصوص که با حدود 17 کیلومتر، مسیری طولانی دارد و معمولا یک شبمانی در میانه مسیر الزامی است. مبدا مسیرهایی که از جاده آستارا به اردبیل شروع می شوند نیز بین 350 تا 650 متر ارتفاع دارند و کمی ساده تر هستند اما کوه اسپیناس از سمت شهر اردبیل دارای جاده خاکی تا نزدیکی قله نیز می باشد و برای عموم در دسترس است بنابراین حتی افراد غیر کوهنورد نیز می توانند با حدود 500 متر کوه پیمایی و 70 متر افزایش ارتفاع خود را به قله کوه برسانند.

محبوبیت صعود به قله کوه اسپیناس در چیست؟

کوه اسپیناس در منطقه ییلاقی و جنگلی است و مبدا بسیاری از مسیرهای پیمایشی طبیعت گردی از جمله دریاچه سوها و آبشار لاتون می باشد.

بهترین جاهای دیدنی دامنه ها و کوهپایه های کوه اسپیناس و اطراف آن کجاست؟

آبشار لاتون، آبگرم علی داشی، دریاچه سوها، چشمه باغچه گری، چشمه خان بولاغی، ستوم باشی، چوبان داشی و باشماق داشی

درجه سختی صعود به کوه اسپیناس چقدر است؟

کوه اسپیناس را از مسیرهای مختلف می توان صعود کرد و حتی جاده خاکی ماشین رو تا نزدیکی قله نیز وجود دارد بنابراین درجه سختی برنامه از آسان تا سخت و مناسب برای افراد با توانایی پیمایش در طبیعت از 1 کیلومتر تا 22 کیلومتر در مسیرهای هموار مانند جاده خاکی تا مسیرهای ناهموار طبیعت مانند پاکوب و مسیرهای جنگلی و دارای شیب و…

فاصله تهران، رشت، آستارا و اردبیل تا مبدا صعود به قله اسپیناس با ماشین چقدر است؟

فاصله زمانی تهران تا اردبیل از مسیر زنجان با ماشین سواری 7 ساعت است. این مسیر تقریبا 590 کیلومتر است.

فاصله زمانی اردبیل تا شهر آبی بیگلو در نزدیکی کوه اسپیناس نیز با ماشین سواری حدود 20 دقیقه است. این مسیر تقریبا 20 کیلومتر و آسفالت است. در ادامه حدود 14 کیلومتر جاده خاکی قابل تردد برای ماشین های سواری تا 500 متری قله اسپیناس در پیش دارید.

فاصله زمانی تهران تا آستارا از مسیر قزوین و فومن با ماشین سواری 7 ساعت است. این مسیر تقریبا 490 کیلومتر است.

فاصله زمانی رشت تا آستارا با ماشین سواری 3 ساعت است. این مسیر تقریبا 175 کیلومتر است.

فاصله زمانی آستارا تا روستای کوته کومه در ابتدای مسیر آبشار لاتون و کوه اسپیناس نیز با ماشین سواری کمتر از نیم ساعت است. این مسیر تقریبا 20 کیلومتر است.

فاصله زمانی آستارا تا روستاهای مشند، آق چای و گیلاده در امتداد جاده آستارا به اردبیل که ابتدای مسیرهای صعود کوه اسپیناس از سمت مناطق پایین دست گردنه حیران قرار دارند بین 20 دقیقه تا نیم ساعت است. این فاصله حدود 20 تا 25 کیلومتر است.

دشت در مسیر سوها به لاتون, Plain in the Route of Soha to Latoon
دشت در مسیر سوها به لاتون
Plain in the Route of Soha to Latoon

مسیر جاده دسترسی و راههای رفتن به کوه اسپیناس چطور است؟

کوه اسپیناس نزدیک به اردبیل است اما در استان گیلان قرار دارد و به استثنا مسیر جاده گاز که خاکی است و دسترسی اصلی آن از شهر آبی بیگلو و اردبیل است، مسیرهای صعود کوه اسپیناس همگی در استان گیلان قرار دارند.

معروف ترین مسیر صعود قله کوه اسپیناس مسیر شرقی از روستای کوته کومه از توابع لوندویل است. سایر مسیرهای صعود قله کوه اسپیناس از جاده آستارا به اردبیل در نزدیکی گردنه حیران شروع می شوند و شمالی محسوب می شوند. روستاهایی مانند مشند، گیلاده و آق چای با دسترسی جاده آسفالت در این منطقه قرار دارند و اگر از آبشار لاتون صرف نظر کنیم مسیرهای صعود شمالی حتی زیباتر از مسیر کوته کومه هستند.

بهترین زمان و فصل صعود به قله اسپیناس چه موقع است؟

آب هوای اسپیناس در فصول بهار و پاییز برای صعود بخصوص از نقاط کم ارتفاع سمت آستارا عالی است. البته کوهپایه های اسپیناس به دلیل ارتفاع کم معمولا تابستانی گرم و شرجی دارند و صعود تابستانه به اسپیناس را طاقت فرسا می کنند. می توانید به جای صعود از کوهپایه ها از طریق جاده گاز خود را به قله کوه برسانید. کوه اسپیناس در زمستان سرد و برفگیر است و مگر با هدف تجربه صعود زمستانه به اسپیناس، برای کوهنوردی توصیه نمی شود. بطور کلی زمستان و فصول پر باران برای صعود به اسپیناس مناسب نیستند. در ماههای ابتدایی پاییز برای صعود به اسپیناس دما خوب اما معمولا بارندگی قابل توجه است. آب و هوای اسپیناس در نیمه اول بهار عالی است چون متعادل ترین دما و بارندگی را دارد. اگر در ماههای معتدل یا گرم قصد صعود دارید برنامه خود را صبح زود شروع کنید تا قبل از گرم شدن هوا در نیمه روز به دامنه ها و ارتفاعات بالاتر و خنک رسیده باشید. این موضوع برای تمام مسیرهای اصلی صعود کوه اسپیناس صادق است. فروردین و اوایل اردیبهشت همچنین مهر و حتی آبان قبل از بارندگی ها و بخصوص اولین برف زمستانه بهترین زمان برای صعود اسپیناس است.

مسیر سوها به لاتون, Route of Soha to Latoon
مسیر سوها به لاتون
Route of Soha to Latoon

 

آنچه برای برنامه ریزی اولیه و کلی صعود به قله کوه اسپیناس باید بدانید

بهترین جا و مکان برای چادر زدن یا محل اقامت در برنامه صعود به کوه اسپیناس کجاست؟

برای محل اقامت، امکان کرایه تخت و اتاق در روستای کوته کومه و برخی کافه های مسیر آبشار لاتون وجود دارد. چادر زدن و کمپینگ در اطراف آبشار لاتون بخصوص مناطق مشخص شده بر فراز آن که فضای بازتری دارد همچنین آبگرم علی داشی، بسیار دلچسب است. حاشیه دریاچه سوها نیز برای کسانی که از سمت اردبیل به سوی آبشار لاتون می آیند مورد استفاده قرار می گیرد. ساحل لوندویل و پارک ساحلی جدید در جنوب شهر نیز برای چادر زدن عالی هستند و امکانات اولیه کافی مانند سرویس بهداشتی و آب آشامیدنی در آنها وجود دارد. علاوه بر هتل ها و مهمان پذیرها امکان کرایه سوئیت، آپارتمان و خانه محلی با کیفیت و قیمتهای مناسب نیز مانند سایر شهرهای شمالی از طرق مختلف در لوندویل و آستارا همچنین روستاهای نزدیک به گردنه حیران فراهم است. بنابراین از معرفی محل های اقامت در برنامه صرف نظر کرده ایم.

وسایل و لوازم ضروری برای صعود به کوه اسپیناس چیست؟

کوله پشتی و کفش کوهپیمایی راحت ، عینک آفتابی و کلاه نقاب دار برای روزهای آفتابی ، لباس گرم برای فصول سرد ، دوربین عکاسی ، کیت امداد، دارو و لوازم شخصی، کیت بقا در طبیعت، بطری آب و تننقلات، چادر و کلیه لوازم مخصوص کمپ، میوه،خوراکی و غذاهای انرژی زا و سبک، کیسه خواب و لوازم مربوطه، لوازم و لباس شنا برای فصول گرم یا آبگرم

یک پکیج ویژه و بهترین برنامه پیشنهادی امین مانا برای این صعود

با برنامه امین مانا در صعود به کوه اسپیناس چه جاذبه ها و مسیرهایی را می توانید ببینید؟ 

شهر لوندویل – روستای باش محله – روستای کوته کومه – آبگرم معدنی کوته کومه – مسیر صعود کوته کومه و آبشار لاتون – کافه های محلی مسیر آبشار لاتون – قبرستان تاریخی لاتون – روستای آسیه شوان – آبشار لاتون – حوضچه های بالای آبشار لاتون – دالان بهشت – قله اسپیناس – مسیر دریاچه سوها به اسپیناس – چشمه باغچه کری – دریاچه سوها – شهر آبی بیگلو – روستای آلادیزگه – جاده گاز – باشماق داشی – چوبان داشی – ستوم باشی – مسیر صعود گیلاده و علی داشی – مسیر صعود آق چای و مومبو – مسیر صعود مشند و ساری بولاغ – مسیر چشمه آبگرم علی داشی – چشمه آبگرم علی داشی یا مشه سوئی – ییلاق مومبو – کوه مومبوداغی – روستای آق چای – روستای گیلاده – چشمه ساری بولاغ – روستای مشند – روستای شاغولا – روستای چملر – روستای دگرمان کش – روستای سیج

چرا این برنامه بهترین برنامه ریزی برای صعود کوه اسپیناس و حتی ارزان ترین برنامه کوه اسپیناس است؟

برای طراحی و ارائه این برنامه، از منابع متعدد و معتبر مانند سایت سازمان نقشه برداری، لونلی پلنت، تریپ ادوایزر و دهها تراک GPS از سایتهایی مانند Wikiloc استفاده شده است.

جاذبه های گردشگری هر منطقه و مسیرهای دارای جذابیت بیشتر برای پیاده روی در شهر، روستا و یا طبیعت، تعیین شده اند. همراه با تراک GPS(قابل استفاده روی گوشی)، یک برنامه ی دقیق که دارای زمان بندی و اولویت بندی جاذبه ها است در دسترس شماست. بنابراین، زمان را تلف نمی کنید و مجری یک تور خوب و ارزان برای خود خواهید بود. برای اطلاع بیشتر از چگونگی طراحی مسیر سفر در این سایت درباره aminmana را ببینید.

بر اساس نیازها، شرایط و فرصتی که دارید، ما حتی می توانیم برنامه ی سفر دلخواه شما را با برنامه ریزی سفارشی نیز آماده کنیم و یک برنامه، جدول، نقشه و فایل GPS اختصاصی تهیه نماییم تا بتوانید سفر خود را بی نقص انجام دهید. برنامه ریزی اختصاصی سفر را ببینید.

بهترین برنامه صعود به کوه اسپیناس چند روزه است؟

یک و نیم تا دو روز زمان نیاز دارید تا بتوانید به قله کوه اسپیناس صعود کنید. برنامه امین مانا نیز یک برنامه یک و نیم تا دو روزه است اما برای فرصت محدود نیم روزه و یک روزه و حتی برنامه سه روزه نیز انعطاف پذیر است.

مسیر سوها به لاتون, Route of Soha to Latoon
مسیر سوها به لاتون
Route of Soha to Latoon

صعود به قله اسپیناس و فرود از قله اسپیناس به مبدا برنامه چند ساعت زمان نیاز دارد؟
بهترین برنامه ریزی صعود به قله اسپیناس بر اساس فرصت زمانی شما چیست؟

بهترین راه برای صعود نیم روزه به قله کوه اسپیناس، جاده خاکی معروف به جاده گاز در استان اردبیل است که از شهر آبی بیگلو به سمت قله اسپیناس می رود. جاده گاز در فصل مناسب قابل تردد برای ماشین های سواری است. فاصله محل پارک اتومبیل در موقعیت کافه اسپیناس تا قله کمتر از 500 متر است و عملا یک صعود تفریحی و خانوادگی محسوب می شود. اگر قصد فشرده تر کردن صعود را دارید مسیر دیگری نیز از دریاچه سوها شروع می شود و به اسپیناس منتهی می شود. طول رفت و برگشت مسیر دریاچه سوها به قله اسپیناس 12 کیلومتر است و 3 تا 5 ساعت زمان نیاز دارد به طوری که در حقیقت بدلیل ارتفاع تقریبا برابر دریاچه سوها با قله کوه اسپیناس، یک مسیر طبیعت گردی جذاب است و یک صعود واقعی محسوب نمی شود. سفر به دریاچه سوها را ببینید.

برای صعود یک روزه به قله کوه اسپیناس از دو مسیر اصلی مختلف شامل مسیر دریاچه سوها و مسیر صعود از جاده آستارا به اردبیل می توانید استفاده کنید. ساده ترین مسیر همان مسیر دریاچه سوها به اسپیناس است و با توجه به فرصت یک روزه و طول کوتاه مسیر می توانید لذت بیشتری از طبیعت ببرید.

برای صعود یک روزه به قله کوه اسپیناس اگر دارای آمادگی جسمانی بالا و تجربه کوهنوردی کافی هستید(به عموم توصیه نمی شود) از سمت جاده آستارا به اردبیل به اسپیناس صعود کنید. از سه نقطه و سه مسیر مختلف می توان از جاده آستارا به اردبیل شروع کرد. این مسیرها در ادامه به هم پیوسته و یکی می شوند و در نهایت بعد از عبور از صخره باشماق داشی به اسپیناس منتهی می شوند. مسیر صعود اسپیناس از سمت جاده آستارا بستگی به اینکه کدام یک از این سه مسیر را انتخاب کنید بین 11 تا 16 کیلومتر طول دارد و 1200 تا 1500 متر باید ارتفاع بگیرید. مجموع صعود و فرود حدود 12 ساعت زمان نیاز دارد و باید از تمام روشنایی طول روز استفاده کنید. اگر در محل جاده گاز که نزدیک به قله اسپیناس است به برنامه خود خاتمه دهید و به مبدا بازنگردید، این زمان به حدود 7 ساعت کاهش پیدا می کند و می توانید لذت بیشتری از طبیعت در طول مسیر ببرید.

برای صعود یک و نیم روزه یا صعود دو روزه به قله کوه اسپیناس با انتخاب مسیرهایی که از جاده آستارا به اردبیل شروع می شوند می توانید از فشردگی و سختی اجرای آنها در یک روز بکاهید بخصوص که چشمه ها و محل های کمپ خوبی در میانه این مسیرها وجود دارد اما می توانید مسیر صعود کوته کومه و آبشار لاتون را نیز انتخاب کنید. شاخص ترین جاذبه در مسیرهای صعود کوه اسپیناس، آبشار لاتون، بلندترین آبشار ایران است. این مسیر بیش از 16 کیلومتر طول دارد و باید حدود 1650 متر ارتفاع بگیرید بنابراین مسیر سختی است و اگر قصد صعود و فرود داشته باشید، بیش از یک روز زمان نیاز دارد. در هر حال وجود آبشار لاتون باعث می شود ارزش شبمانی در نزدیکی آبشار دوچندان شود به همین دلیل معمولا مسیر صعود آبشار لاتون برای صعودهای یک و نیم روزه یا بیشتر استفاده می شود. برنامه سفر به لوندویل و آبشار لاتون را نیز ببینید.

برای صعود سه روزه به قله کوه اسپیناس مسیر صعود کوته کومه و آبشار لاتون و یا مسیر صعود گیلاده و علی داشی بهترین مسیرها هستند. آبشار لاتون در مسیر اول و چشمه آبگرم علی داشی در نزدیکی مسیر دوم قرار دارند و می توانید کمپ اصلی را در آنها برقرار کرده و باصعود به اسپیناس در روز دوم دوباره به کمپ اصلی بازگردید. برای رسیدن به چشمه آبگرم علی داشی باید 2.5 کیلومتر مسیر اضافه تا چشمه را نیز طی نمایید و همین موضوع طول مسیر صعود را می تواند به 22 کیلومتر برساند و دو یا سه روزه نمودن برنامه را منطقی تر می کند.

نقشه مسیر

به ترتیب حروف لاتین و طبق جدول، برنامه را شروع و اجرا کنید.

 

حضور در برنامه های طبیعت گردی و کوهنوردی نیازمند داشتن تجربه، دانش و مربی متخصص است.
امین مانا مسئولیتی در قبال حوادث ناشی از عدم رعایت ایمنی ندارد و مسیریابی دقیق برای جلوگیری از حوادث یا اتلاف زمان و کمک به تورلیدرها و عموم مردم تنها هدف ماست. 

برنامه صعود اسپیناس از مسیر کوته کومه و آبشار لاتون(شرقی)

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- شهر آستارا

با وسیله نقلیه (12 کیلومتر) بروید به

B- لوندویل و ابتدای جاده کوته کومه

با وسیله نقلیه (6.5 کیلومتر) بروید به

C- روستای کوته کومه

با وسیله نقلیه (2.5 کیلومتر) بروید به

D- آبگرم کوته کومه و پارکینگ – ارتفاع 140m

با وسیله نقلیه کمک دار یا پیاده (5 کیلومتر) بروید به

F- سه راه – ارتفاع 410m

با وسیله نقلیه کمک دار یا پیاده (1.7 کیلومتر) بروید به

G- روستا و کافه خلیفه حیاتی – ارتفاع 725m

پیاده (1.3 کیلومتر) بروید به

H- آبشار لاتون – ارتفاع 800m

پیاده (6.5 کیلومتر) بروید به

M- دالان بهشت – ارتفاع 1640m

پیاده (1.3 کیلومتر) بروید به

N- قله اسپیناس – ارتفاع 1800m

نکات مهم و کلیدی حین صعود در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از ترمینال اتوبوس رانی آستارا ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– ترمینال اتوبوس رانی آستارا محل مناسبی برای تهیه و کرایه وسیله نقلیه برای رفتن به لوندویل و سپس پارکینگ مجموعه آبگرم روستای کوته کومه مبدا صعود به قله اسپیناس است.

– آبگرم کوته کومه دارای امکانات مناسب برای استفاده از آبگرم، اتاق های کرایه ای و نیازهای اولیه کوهنوردان است.

– از آبگرم کوته کومه تا محل سه راه بعد از کافه خشنود باید مسیر طولانی 5 کیلومتری را در امتداد جاده خاکی و رودخانه طی کنید. چند کافه در طول مسیر وجود دارد و می توانید از امکانات پذیرایی و اقامتی آنها استفاده کنید. قبرستان تاریخی لاتون و روستای تاریخی آسیه شوان نیز از مهمترین آثار تاریخی این مسیر هستند.

– از محل سه راه باید به سمت راست رفته و شیب قابل توجهی را به سمت خلیفه حیاتی طی نمایید. مسیر کماکان تا خلیفه حیاتی قابل تردد برای موتور سواران و ماشین های شاسی بلند مناسب است. خلیفه حیاتی دارای چشمه و کافه و اقامتگاههای محلی است.

– از محل خلیفه حیاتی تا آبشار لاتون پاکوب مناسب وجود دارد. میزان آب آبشار لاتون بستگی به شرایط بارندگی در روزهای قبل از آن دارد و بسیار پر نوسان است اما شهرت اصلی آن بخاطر ارتفاع و منظره اش است.

– از قبل از محل رسیدن به آبشار سمت راست مسیر پاکوبی به سمت بالای آبشار می رود. نقطه ابتدایی مسیر رسیدن به بالای آبشار لاتون در نقشه و فایل GPS مشخص شده است. حوضچه های بالای آبشار دیدنی هستند. حتما از آنها دیدن کنید اما مراقب پرتگاه باشید. با ادامه دادن مسیر رودخانه در بالادست آبشار لاتون باز هم محل های مناسب آب تنی وجود دارد.

– در ادامه مسیر روی یال اصلی کوه قرار می گیرید و می توانید در ادامه نمای زیبای صخره اسپیناس یا روس قلعه سی یا قلعه لاتون را از نزدیک ببینید.

مسیر سوها به لاتون, Route of Soha to Latoon
قلعه لاتون
Latoon Castle Rock

– دالان بهشت نیز یک دالان طبیعی جنگلی است که در نزدیکی قله اسپیناس قرار دارد و جزو جاذبه های اصلی مسیر است. بلافاصله بعد از دالان بهشت به کافه محلی اسپیناس می رسید. از این نقطه که دارای جاده خاکی موسوم به جاده گاز نیز هست تنها 500 متر تا قله اسپیناس یا اسپینه فاصله دارید. بر روی قله اسپیناس یا اسپینه دکل فلزی وجود دارد که مشخص است.

مسیر سوها به لاتون, Route of Soha to Latoon
دالان بهشت
Dalan Behesht Route

از محل کافه اسپیناس که دارای چشمه نیز هست می توانید با استفاده از جاده خاکی گاز به آبی بیگلو یا اردبیل بروید.

برنامه صعود اسپیناس از مسیر مشند و ساری بولاغ(شمالی)

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- شهر آستارا

با وسیله نقلیه (22 کیلومتر) بروید به

B- ابتدای جاده مشند و ساری بولاغ

با وسیله نقلیه (2 کیلومتر) بروید به

C- روستای مشند

با وسیله نقلیه (1 کیلومتر) بروید به

D- روستای شاغولا و پارکینگ – ارتفاع 630m

پیاده (4 کیلومتر) بروید به

E- چشمه ساری بولاغ – ارتفاع 970m

پیاده (2 کیلومتر) بروید به

F- تقاطع مسیرهای آق چای و مشند – ارتفاع 1100m

پیاده (1 کیلومتر) بروید به

G- تقاطع مسیرهای گیلاده و مشند – ارتفاع 1130m

پیاده (5 کیلومتر) بروید به

K- جاده گاز – ارتفاع 1650m

پیاده (1.5 کیلومتر) بروید به

N- قله اسپیناس – ارتفاع 1800m

نکات مهم و کلیدی حین صعود در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از ترمینال اتوبوس رانی آستارا ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– ترمینال اتوبوس رانی آستارا محل مناسبی برای تهیه و کرایه وسیله نقلیه برای رفتن به روستای مشند و سپس روستای شاغولا مبدا صعود به قله اسپیناس جهت پارک وسیله نقلیه است.

– جاده آسفالت روستای مشند یک جاده فرعی منشعب از جاده آستارا به اردبیل است اما ادامه ی آن به سمت ساری بولاغ پاکوب می شود. بهترین نقطه پارک وسیله نقلیه روستای شاغولا است.

– مسیر دارای چشمه های مناسب و خوبی است که مهمترین آنها چشمه ساری بولاغ است. تقاطع مسیر مشند با مسیرهای آق چای و گیلاده که همگی بر روی همین یال قرار دارند در نقشه و فایل GPS مشخص شده است.

– صخره های پر ابهت ستوم باشی، چوبان داشی و باشماق داشی در کنار حضور عشایر از دیدنی های این مسیر هستند تا سرانجام به جاده گاز برسید.

– دیدن و استفاده از چشمه خان بلاغی در نزدیکی انتهای مسیر در محل تقاطع با جاده گاز را از دست ندهید.

– در طول جاده گاز باید مقداری به سمت شرق جلو بروید و سپس از سمت چپ از جاده خارج شوید و دامنه را طی کنید تا به قله اسپیناس برسید.کافه اسپیناس و چشمه مناسب محل کافه نیز نزدیک است و از همین محل می توانید با استفاده از جاده خاکی گاز به آبی بیگلو یا اردبیل بروید.

 

برنامه صعود اسپیناس از مسیر آق چای و مومبو(شمالی)

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- شهر آستارا

با وسیله نقلیه (25.5 کیلومتر) بروید به

B- ابتدای جاده آق چای

با وسیله نقلیه (150 متر) بروید به

C- روستای آق چای

با وسیله نقلیه (1.2 کیلومتر) بروید به

D- استخرهای پرورش ماهی و پارکینگ – ارتفاع 350m

پیاده (3 کیلومتر) بروید به

E- ییلاق مومبو – ارتفاع 910m

پیاده (1 کیلومتر) بروید به

F- تقاطع مسیرهای آق چای و مشند – ارتفاع 1100m

پیاده (1 کیلومتر) بروید به

G- تقاطع مسیرهای گیلاده و مشند – ارتفاع 1130m

پیاده (5 کیلومتر) بروید به

K- جاده گاز – ارتفاع 1650m

پیاده (1.5 کیلومتر) بروید به

N- قله اسپیناس – ارتفاع 1800m

نکات مهم و کلیدی حین صعود در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از ترمینال اتوبوس رانی آستارا ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– ترمینال اتوبوس رانی آستارا محل مناسبی برای تهیه و کرایه وسیله نقلیه برای رفتن به روستای آق چای و سپس استخرهای پرورش ماهی مبدا صعود به قله اسپیناس جهت پارک وسیله نقلیه است.

– روستای آق چای از طریق یک جاده آسفالت کوتاه 150 متری در نزدیکی جاده آستارا به اردبیل قرار دارد. استخرهای پرورش ماهی در انتهای جاده خاکی به طول 1.3 کیلومتر بعد از روستا قرار گرفته اند اما جاده خاکی کیفیت قابل قبولی برای ماشین سواری دارد. استخرهای پرورش ماهی بهترین نقطه پارک وسیله نقلیه و شروع صعود است.

– ییلاق زیبای مومبو و کوه مومبوداغی در این مسیر قرار دارند و سرانجام به روی یال اصلی کوه اسپیناس می رسید. تقاطع مسیر آق چای با مسیرهای مشند و گیلاده که همگی بر روی همین یال قرار دارند در نقشه و فایل GPS مشخص شده است.

– صخره های پر ابهت ستوم باشی، چوبان داشی و باشماق داشی در کنار عشایر از دیدنی های این مسیر هستند تا سرانجام به جاده گاز برسید.

– دیدن و استفاده از چشمه خان بلاغی در نزدیکی انتهای مسیر در محل تقاطع با جاده گاز را از دست ندهید.

– در طول جاده گاز باید مقداری به سمت شرق جلو بروید و سپس از سمت چپ از جاده خارج شوید و دامنه را طی کنید تا به قله اسپیناس برسید.کافه اسپیناس و چشمه مناسب محل کافه نیز نزدیک است و از همین محل می توانید با استفاده از جاده خاکی گاز به آبی بیگلو یا اردبیل بروید.

 

برنامه صعود اسپیناس از مسیر گیلاده و علی داشی(شمالی)

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- شهر آستارا

با وسیله نقلیه (26.5 کیلومتر) بروید به

B- ابتدای جاده گیلاده

با وسیله نقلیه (1 کیلومتر) بروید به

C- روستای گیلاده

با وسیله نقلیه (2 کیلومتر) بروید به

D- معدن گیلاده و پارکینگ – ارتفاع 530m

پیاده (2.8 کیلومتر) بروید به

E- تقاطع مسیرهای چشمه آبگرم علی داشی و چملر – ارتفاع 580m

پیاده (ناچیز) بروید به

F- چشمه قوشا درمان – ارتفاع 580m

پیاده (2.5 کیلومتر) بروید به

G- تقاطع مسیرهای گیلاده و مشند – ارتفاع 1130m

پیاده (5 کیلومتر) بروید به

K- جاده گاز – ارتفاع 1650m

پیاده (1.5 کیلومتر) بروید به

N- قله اسپیناس – ارتفاع 1800m

نکات مهم و کلیدی حین صعود در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از ترمینال اتوبوس رانی آستارا ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– ترمینال اتوبوس رانی آستارا محل مناسبی برای تهیه و کرایه وسیله نقلیه برای رفتن به روستای گیلاده و سپس پارکینگ معدن روستا مبدا صعود به قله اسپیناس جهت پارک وسیله نقلیه است.

– جاده آسفالت روستای گیلاده یک جاده فرعی منشعب از جاده آستارا به اردبیل است. پارکینگ معدن محل مناسبی برای شروع صعود است.

– تا قبل از چشمه قوشا درمان مسیر در امتداد رودخانه و با شیب کم است. از قوشا درمان چند راه وجود دارد. یک راه بطول 2.5 کیلومتر در امتداد رودخانه ادامه پیدا می کند تا به چشمه آبگرم علی داشی یا مشه سوئی در دل کوهستان برسد. اگر بخواهید بعنوان بخشی از برنامه صعود خود از آبگرم علی داشی استفاده کنید باید 5 کیلومتر به مسیر خود اضافه کنید اما آبگرم علی داشی با حوضچه های مناسب آقایان و خانمها و محل کمپ خوب بخصوص در روزهای خلوت این ارزش را دارد و می توانید یک شبمانی نیز در آن داشته باشید. یک راه از قوشا درمان به سمت روستای چملر می رود و می توان گفت نزدیک ترین روستا به قوشا درمان است.جاده چملر برعکس جاده آسفالت گیلاده یک جاده خاکی اما زیرسازی شده و مناسب تردد ماشین سواری است. اگر از جاده آستارا به اردبیل وارد جاده فرعی و آسفالت روستای سیج شوید و جاده را تا روستای دگرمان کش ادامه دهید به جاده خاکی روستای چملر می رسید. این جاده روستایی در نقشه مشخص شده است.

– از چشمه با کیفیت قوشا درمان باید آب کافی بردارید. از این نقطه تا روی یال که چشمه های مناسب و خوبی وجود دارد باید شیب زیادی را متحمل شوید.

– صخره های پر ابهت ستوم باشی، چوبان داشی و باشماق داشی در کنار عشایر از دیدنی های این مسیر هستند تا سرانجام به جاده گاز برسید.

– دیدن و استفاده از چشمه خان بلاغی در نزدیکی انتهای مسیر در محل تقاطع با جاده گاز را از دست ندهید.

– در طول جاده گاز باید مقداری به سمت شرق جلو بروید و سپس از سمت چپ از جاده خارج شوید و دامنه را طی کنید تا به قله اسپیناس برسید.کافه اسپیناس و چشمه مناسب محل کافه نیز نزدیک است و از همین محل می توانید با استفاده از جاده خاکی گاز به آبی بیگلو یا اردبیل بروید.

 

این برنامه، نقشه و فایل GPS(ثبت شده در گوگل)، یک پکیج ویژه و پیش نویس اجرای صعود اسپیناس برای یک تورلیدر است. استفاده از این اطلاعات در سایتهای گردشگری بدون پیوند مطلب به امین مانا یا ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

اطلاعات و سایر نکات مهم قله اسپیناس چیست؟

وضعیت آب و هوا برای اجرای موفق این برنامه اهمیت حیاتی دارد و لازم است دست کم یک تا سه روز قبل از سفر دوباره آب و هوا را بررسی کنید.

لینکها، عکسها، سفرنامه ها و بهترین گزارش برنامه های صعود به قله اسپیناس کدام هستند؟

لینک گزارش گروه کوهنوردی کادوسیان تالش 
صعود قله آسپیناس از حیران و روستای مشند – مهر 1397

لینک گزارش وحید عامری 
پیمایش از اسپیناس تا لاتون – فروردین 1392

لینک گزارش کانون کوه کرج 
پیمایش دریاچه سوها و قله اسپیناس – خرداد 1397

گزارش و تراک دریاچه سوها به آبشار لاتون و کوته کومه – اردیبهشت 1400 – جعفر پناهی

شما نیز می توانید گزارش خود را برای ما ارسال کنید.

 

با تبلیغ تور، اقامتگاه و سایر خدمات گردشگری خود در این صفحه بیشتر دیده شوید. آگهی سری اول رایگان است.
تماس با ما

خدمات مفید در این منطقه

آقای جعفر پناهی راهنمای طبیعت گردی مسیرهای قله اسپیناس و گیلان 09126415891 - @japanahi
آقای محمد حسین زاده پسندیده راهنمای طبیعت گردی - گیلان و اردبیل 09149538418
آقای مهدی خوش کردار راهنمای طبیعت گردی - گیلان و اردبیل 09147000604
آقای بهزاد عیوضی راهنمای طبیعت گردی - گیلان و اردبیل 09144530951
آقای علی آذرنیا راهنمای طبیعت گردی - گیلان و اردبیل 09144531755
آقای یاشار صفاری راهنمای طبیعت گردی - گیلان و اردبیل 09141553046

دریافت رایگان فایل GPS مسیر برنامه و مسیریابی روی گوشی حین سفر

اگر برنامه مسیریابی با قابلیت ساپورت فایلهای KML بر روی گوشی خود ندارید، اپلیکیشن MAPS.ME را نصب کنید. بهترین اپلیکیشن مسیریاب با نقشه آفلاین مسیریابی در سفر و طبیعت بدون نیاز به اینترنت

 

پرسشهای شما از سفر به این منطقه بلافاصله پاسخ داده می شود لطفا پایین همین صفحه پیام بگذارید و صرفا جهت سفارش طراحی اختصاصی برنامه یا آگهی، مستقیما تماس بگیرید.

 

برای ادامه برنامه بهترین جاهای دیدنی اطراف قله اسپیناس کجا هستند؟

 

سفر به لوندویل و آبشار لاتون
سفر به آبشار میه کومه
سفر به حویق و آبشار زمرد
سفر به آستارا
سفر به چوبر
سفر به لمیر و آبشار لوشکی
سفر به گردنه حیران

 

برای دیدن همه جاهای دیدنی استان گیلان، سفرها و صعودهای استان گیلان را ببینید.

 

برای دیدن سایر جاهای دیدنی ایران یکی از نزدیک ترین استانهای همسایه زیر را انتخاب کنید.

 

سفر به استان اردبیل
سفر به استان زنجان
سفر به استان قزوین
سفر به استان مازندران

به زودی منتشر می شود:

سفر به لاهیجان، سفر به لنگرود، سفر به کیاشهر، سفر به اسالم، سفر به تالش، سفر به پونل، سفر به دیلمان، سفر به لیسار، سفر به خطبه سرا، سفر به مریان و آق اولر، مسیر اسالم به خلخال، مسیر نئور به سوباتان، مسیر آق اولر به شکردشت، سفر به دره حسن دگرمانی، سفر به روستای شیله وشت، سفر به ییلاق شکردشت، سفر به ییلاق سوباتان، سفر به ییلاق قراگل، سفر به ییلاق برزویل، سفر به روستای ارده، سفر به برزه کوه، سفر به ییلاقات پونل، سفر به دشت دومن، سفر به روشنده، سفر به آبکنار، سفر به رودبار، سفر به لوشان، سفر به منجیل، سفر به پره سر، سفر به املش، سفر به رودسر، سفر به کلاچای، سفر به چابکسر، سفر به سرولات، سفر به دریاچه خشکه سرا، سفر به روستای جواهردشت، سفر به رحیم آباد، سفر به آبشار میلاش، سفر به بره سر، سفر به جیرنده، سفر به دریاچه ویستان، سفر به داماش، سفر به ملومه و بشکافته سنگ، سفر به خصیل دشت و چاکدشت، سفر به اطاقور، سفر به جنگل تابستان نشین، سفر به پارک جنگلی خرما، سفر به رانکوه، سفر به سیاهکل، سفر به هلودشت، سفر به آبشار لونک، سفر به آبشار ویسادار، سفر به آستانه اشرفیه، سفر به خشکبیجار، سفر به لشت نشا، سفر به کوچصفهان، سفر به حسن بکنده، سفر به جنگل گیسوم، سفر به جنگل صفرابسته، سفر به روستای کومله، سفر به تالاب چاف، سفر به جنگل سفیداب، سفر به تالاب سوستان، سفر به رضوانشهر، سفر به اشکورات، سفر به ییلاق اسبومار، سفر به چمخاله، صعود به قله بغروداغ، صعود به قله تیلار، صعود به قله ناتشکوه، صعود به قله درفک، صعود به قله سماموس

به راحتی برنامه سفر مطابق با علایق و نیازهای خود را پیدا کنید!

8 پاسخ

  1. سوال من بیشتر از صعود نیم روزه از شهر آبی بیگلو و جاده گاز بود ، اگه امکانش هست لطف کنید یه مقدار اطلاعات دقیقتری مرحمت بفرماید ممنون میشم

    1. سلام
      قبل از هر چیز پیشنهاد می کنم اگر GPS ندارید اپلیکیشن MAPS.ME را روی گوشی خود نصب کنید تا بتوانید فایلهای KML را روی گوشی بخوانید و بتوانید همیشه از طبیعت گردی و مسیر یابی در طبیعت بدون نیاز به اینترنت لذت بیشتری ببرید. بدون این فایلها شما همیشه وابسته به جاده ها و راههای ثبت شده رسمی در گوگل هستید که اونها هم خیلی هاشون بخصوص جاده خاکی ها ناقص هستند.
      در همین صفحه فایل KML برنامه قابل دانلود هست و مسیر سفر نیم روزه از آبی بیگلو به اسپیناس هم روی اون مشخص شده است فقط کافیه گوشی را بصورت آفلاین دستتون بگیرید و برید
      اما اگر بهر دلیلی امکان این کار را ندارید از نقشه در همین صفحه استفاده کنید. نقاط روی اون مشخص هستند. وقتی به آبی بیگلو رسیدید انتهای شهر سراغ جاده گاز را بگیرید. با ورود به این جاده خاکی در کیلومتر 4 از کنار روستای آلادیزگه عبور می کنید و 10 کیلومتر بعد یعنی در فاصله 14 کیلومتری از آبی بیگلو به کافه اسپیناس در کنار قله اسپیناس می رسید. تا قله 500 متر در جهت شمال بیشتر راه نیست.
      ممنون می شوم گزارش یا اطلاعات تکمیلی خود را بعد از سفر هم اینجا بگذارید تا دوستان استفاده کنند. اگر هم عکس گرفتید برای سایت ایمیل نمایید تا این صفحه به کمک شما مصور هم بشود.
      موفق باشید

  2. درود وشب خوش…ایا برنامه گروهی هم دارید . من با خانم هستمم…اجاره خانه بوم گردی و هزینه شما و اینکه معمولا کی حرکت دارید و اطلاعاتی از این قبیل را که نمیدانم را…… لطفا راهنمایی کنید سپاس

    1. درود بر شما
      شما در کدام منطقه از ایران سکونت دارید تا بیشتر بتوانم راهنمایی کنم؟
      قصد کوهنوردی دارید یا گردشگری و طبیعت گردی سبک؟
      البته امین مانا بطور مستقل اجرای تور انجام نمی دهد.
      فعلا شاید بتوانم اطلاعاتی در این خصوص به شما بدهم.
      ضمنا امین مانا این آمادگی را دارد که تورلیدرها و مجریان تور در هر منطقه را به علاقمندان معرفی کند.
      مجریان تور یا تورلیدرها می توانند با فرم زیر اطلاعات خود را برای ما بفرستند تا در این صفحه بطور رایگان آنها را معرفی کنیم.
      https://aminmana.com/tour-leaders/
      همچنین صاحبان اقامتگاههای بومگردی و سایر افرادی که کسب و کار محلی در زمینه گردشگری مانند رستوران، فروشگاه، تاکسی و… یا هر نوع خدماتی مانند فروش صنایع دستی دارند نیز می توانند از فرم زیر برای معرفی خود استفاده کنند.
      https://aminmana.com/servants/

  3. درود
    جناب امین جواهری
    ایا از روستای خان حیاطی به سمت ابی ببگلو مسیر یا جاده ای هست با ماشین کمک دار رفت یانه
    اگر هست قابل تردد هست و وضعیت جاده چگونه است
    مسیر ابشار لاتون در بارندگی میشه با ماشین کمک دار تا کافه خلیفه حیاطی رفت
    سپاس از لطفتون

    1. درود بر شما
      از خلیفه حیاطی هیچ جاده ای که حتی با ماشین های کمک دار بشود در آن تردد کرد به سمت آبی بیگلو وجود ندارد و تنها راه پاکوب ها هستند. کسانی که می خواهند به آبی بیگلو بروند ناچارند از جاده گاز که در نقشه برنامه امین مانا قابل مشاهده است و به موازات مسیر لاتون قرار دارد تردد کنند. ضمنا جاده خاکی تا خلیفه حیاتی کیفیت پایینی دارد و به نظرم امکان تردد در هنگام بارندگی در آن نیست با این وجود بستگی به نوع ماشین و شرایط بارندگی موضوع کمی تخصصی است و اینکه در شرایط اورژانسی مانند امداد رسانی آیا امکانی وجود دارد نمی توانم نظر دقیقی بدهم.

  4. درود بر شما.
    ممنون بابت اطلاعات جامعی که به اشتراک می گذارید. ممنون می شم راهنمایی بفرمایید که قلعه شیدان روی کوه شیندان قرار گرفته یا روی کوه اسپیناس؟ و اینکه آیا کوه اسپیناس قلعه تاریخی دارد؟ چرا که در بسیاری از سایت ها به قلعه اسپیناس اشاره شده است.

    1. درود بر شما. بسیار سپاس از لطفتون
      دقیقا همانطور که خود نوشتید قلعه شیندان یا سندان روی کوه شیندان قرار دارد و اصلا داخل مرزهای کشور جمهوری آذربایجان است. بنابراین هیچ ارتباطی با کوه اسپیناس ندارد. در منطقه اسپیناس آثار تاریخی کشف شده یا سنگچین هایی وجود دارد اما قلعه ای با این نام نمی شناسیم. در واقع شکل و شمایل برخی صخره ها چون شبیه قلعه هستند یا شاید زمانی کاربری دفاعی نیز داشته اند احتمالا این نام اطلاق شده است اما قلعه ای شبیه به قلعه شیندان در کوه اسپیناس وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *