برای یافتن سفر بر اساس علایق و نیازهای خود

راهنمای سفر در ایران برای همه

گام به گام صعود به قله برف انبار با فایل GPS

شما همیشه نیاز به راهنما یا خرید تور ندارید. با این برنامه ی دقیق، تورلیدر خود در صعود به قله برف انبار باشید.

چرا باید به قله برف انبار صعود کرد؟

 

– برف انبار به عنوان بلندترین قله استان قم در لیست پروژه ملی سیمرغ کوههای ایران قرار دارد.

– برف انبار در نزدیکی شهر قم قرار دارد و شهر قم دارای دسترسی عالی بین شاهراه های جاده ای ایران از سمت تهران، کاشان، اراک و…

– برف انبار علیرغم ارتفاع کم برفگیر است و هر سال از زمستان برف در دره‌ای عمیق در شمال قلهٔ برف‌ انبار انباشته می گردد. به همین دلیل به این کوه برف انبار گفته می شود.

– روستای فردو و باغات سرسبز آن به برکت وجود چشمه سارها و آب برف انبار از نظر زیبایی در استان قم شاخص هستند.

– قله برف انبار شمالی ترین برجستگی رفیع از رشته کوههای مرکزی ایران محسوب می شود و با صعود به آن می توانید در صورت مساعد بودن هوا مناظر زیبایی از مناطق پست اطراف و گاهی دماوند با شکوه را ببینید.

– قله برف انبار دارای پناهگاه با کیفیت نزدیک به قله و مسیرهای متعدد از جهات مختلف برای صعود است. بنابراین امکان برنامه ریزی های متعددی را برای صعود دارد.

– صعود به قله برف انبار به دلیل ارتفاع کم و نبود دست به سنگ در مسیر یکی از ساده ترین صعودها در میان قلل مطرح ایران است.

 

آنچه پیش از تصمیم صعود به قله برف انبار باید حتما بدانید

قله برف انبار کجاست؟

قلهٔ برف‌انبار در 60 کیلومتری جنوب شهر قم و در نزدیکی روستای فردو واقع شده‌ است. برف انبار از شمال شرق به روستای فردو، از شمال غرب به روستای کرمجگان، از شرق به منطقه وسف، از غرب به رشته‌ کوه پلنگ آبی و از جنوب به کوه ویلیجیا و روستای واران از توابع جاسب شهرستان دلیجان در استان مرکزی محدود است اما بهترین دسترسی آن از روستای فردو در جنوب شهر قم است.

ارتفاع قله برف انبار از سطح دریا و پای کوه در مبدا صعود چقدر است؟

قله برف انبار 3220 متر از سطح دریا ارتفاع دارد. با توجه به وجود مسیرهای صعود متعدد بر حسب نقطه ای که به عنوان شروع پیاده روی برای صعود انتخاب می کنید باید بین 550 تا 700 متر از مبدا ارتفاع بگیرید. برای صعود از مسیر اصلی یعنی روستای فردو باید از حدود ارتفاع 2550 متر صعود خود را شروع کنید.

خط الراس برف انبار, Barfanbar Ridge
خط الراس برف انبار, Barfanbar Ridge

مسیرهای صعود به قله برف انبار کدام هستند؟

مسیرهای صعود به قله برف انبار شامل مسیرهای زیر است:

1- مسیر شمالی از روستای فردو که مسیر اصلی می باشد و رایج‌ترین مسیر صعود برف انبار است. طول مسیر صعود در مسیر شمالی برف انبار بیش از 4 کیلومتر است و باید نزدیک به 700 متر از مبدا ارتفاع بگیرید. مسیر فردو تنها مسیر صعود برف انبار است که در تمام طول مسیر دارای پاکوب با کیفیت است. به همین دلیل تقریبا تمام کوهنوردان از مسیر فردو به قله برف انبار صعود می کنند. مسیر فردو برای تابستان و زمستان مناسب است.

2- مسیر غربی از روستای کرمجگان که بعد از مسیر اصلی دارای بیشترین تردد است. طول مسیر صعود در مسیر غربی برف انبار نیز بیش از 4 کیلومتر است و باید حدود 550 متر از مبدا ارتفاع بگیرید. در بخشی از مسیر غربی پاکوب وجود ندارد.

3- مسیر شرقی از وسف که بسیار کم تردد است اما به دلیل طول بیشتر، شیبهای جدی کمی دارد. طول مسیر صعود در مسیر شرقی برف انبار نزدیک به 5 کیلومتر است و باید حدود 550 متر از مبدا ارتفاع بگیرید. مسیر شرقی تقریبا فاقد پاکوب است.

4- مسیر جنوبی از میانه ی جاده واران از توابع جاسب به کرمجگان از توابع قم که کمترین تردد را بین کوهنوردان دارد. طول مسیر صعود در مسیر جنوبی برف انبار بیش از 5 کیلومتر است و باید حدود 550 متر از مبدا ارتفاع بگیرید. مسیر جنوبی نیز تقریبا فاقد پاکوب است.

محبوبیت صعود به قله برف انبار در چیست؟

برف انبار به عنوان جذاب ترین و پر آب ترین منطقه کوهستانی در استان کویری و خشک قم دارای شهرت و محبوبیت است. قله برف انبار به عنوان بلندترین قله استان قم در لیست پروژه سیمرغ نیز جای گرفته است و صعود به آن برای کوهنوردان سایر استان ها نیز با ارزش شده است.

بهترین جاهای دیدنی دامنه ها و کوهپایه های قله برف انبار و اطراف آن کجاست؟

روستای فردو و باغات آن، چشمه های کوه برف انبار و پناهگاه نزدیک به قله برف انبار

درجه سختی صعود به قله برف انبار چقدر است؟

قله برف انبار را از مسیرهای مختلف و متنوعی می توان صعود کرد و ارتفاع کم برف انبار به نسبت سایر قلل بلند نیز باعث شده است در جه سختی صعود به برف انبار در رده کوههای آسان باشد. بنابراین درجه سختی برنامه از ساده تا متوسط است. با این حال باید به یاد داشت کوهستان و حتی کوههای ساده همیشه می توانند بر حسب شرایط هوا و صعود، بسیار دشوار و گاهی خطرناک باشند. برنامه صعود برف انبار مناسب برای افراد با توانایی پیمایش در طبیعت از 8 کیلومتر تا 11 کیلومتر در مسیرهای ناهموار طبیعت مانند پاکوب و مسیرهای دارای شیب است.

پناهگاه برف انبار, Barfanbar Shelter
پناهگاه برف انبار, Barfanbar Shelter

فاصله قم تا مبدا صعود قله برف انبار با ماشین چقدر است؟

فاصله ترمینال مرکزی اتوبوس قم تا روستای فردو به عنوان مبدا مسیر اصلی صعود به قله برف انبار با ماشین تنها یک ساعت است. این مسیر 63 کیلومتر طول دارد.

مسیر دسترسی و راههای رفتن به ابتدای مسیر صعود قله برف انبار چطور است؟

قم در نزدیکی پایتخت و در مسیر شاهراه های جنوب و مرکز ایران به تهران است و راههای خوبی به سمت کاشان، یزد، اصفهان و اراک نیز دارد. بنابراین بهترین و تنها راه رفتن به قم از تهران از همین طریق یعنی بزرگراه تهران به قم است.

بهترین و تنها راه رفتن به روستای فردو از قم مسیری است که از شهر قم شروع می شود و از کنار مسجد جمکران به سمت روستای کهک که امروزه شهر شده است می رود. کل مسیر تا روستای فردو آسفالت است. بعد از فردو باز هم جاده آسفالت وجود دارد اما نزدیک به 3 کیلومتر انتهایی مسیر جاده خاکی قابل تردد توسط ماشین سواری است.

برای صعود از مسیرهای غربی و جنوبی نیز باید بدانید از کهک تا روستای کرمجگان مسیر جاده آسفالت است اما بخش انتهایی تا ابتدای مسیر صعود جاده خاکی با کیفیت پایین قرار دارد. شهر کهک و روستای فردو دارای خط ویژه تاکسیرانی از قم هستند. با این وجود به دلیل تعداد سرویس های کم همچنین فاصله 7 کیلومتری روستای فردو با ابتدای مسیر صعود، پیشنهاد می شود از وسیله شخصی یا تاکسی دربست استفاده نمایید.

جاده خاکی کرمجگان به مسیرهای صعود غربی و جنوبی برف انبار به جاسب در استان مرکزی و روستاهای زر، واران و کروگان منتهی می شود. منطقه جاسب از سمت استان قم دارای جاده خاکی است اما از شهر دلیجان در استان مرکزی دارای جاده آسفالت و دسترسی مناسب است. بنابراین از طریق دلیجان و جاسب در استان مرکزی نیز می توان برای صعود به قله برف انبار اقدام کرد اما به دلیل وجود جاده خاکی در ابتدای مسیر صعود و عدم وجود پاکوب مناسب کمتر رایج است.

بهترین زمان و فصل صعود به قله برف انبار چه موقع است؟

آب و هوای قله برف انبار در فصول بهار و پاییز برای صعود عالی است. برف انبار معمولا زمستانی سرد دارد اما صعودهای زمستانه برف انبار نیز دارای خطرات به مراتب کمتری نسبت به صعودهای زمستانه سایر قلل شاخص در ایران است و برف کمتری دارد. صعود برف انبار در اوایل بهار ترکیبی از مناظر زیبا و سرسبز کوهستان و دمای خوب است اما در خرداد و تابستان ممکن است گرما گاهی آزار دهنده باشد. به همین دلیل صعود تابستانه به برف انبار را از صبح خیلی زود شروع کنید تا با گرم شدن هوا به ارتفاعات رسیده باشید و لذت بیشتری ببرید. می توان گفت صعود برف انبار در چهار فصل با کیفیت خوبی قابل اجراست.

در نیمه اول بهار متعادل ترین دما و بهترین وضعیت آب دهی در چشمه ها را خواهید داشت با این وجود خوشبختانه حتی در اواخر پاییز و قبل از شروع بارندگی ها نیز چشمه های اصلی برف انبار بخصوص در مسیر اصلی دائمی هستند و آب دارند. در مجموع کوهنوردان پاییز و اوایل بهار را برای صعود ترجیح می دهند اما در روزهای آفتابی، صعود زمستانه به برف انبار نیز دلچسب است.

مسیر جنوبی برف انبار, South Route of Barfanbar
مسیر جنوبی برف انبار, South Route of Barfanbar

 

آنچه برای برنامه ریزی اولیه و کلی صعود به قله برف انبار باید بدانید

بهترین رستوران های نزدیک به مسیر صعود قله برف انبار کجا هستند؟

قم دارای دهها رستوران است که تبلیغات اینترنتی برخی از آنها همه جا را پر کرده است اما برنامه های سفر aminmana غیر انتفاعی هستند. بهترین توصیه سایتهای غیر تبلیغاتی تریپ ادوایزر که بر اساس نظرات گردشگران ایرانی و خارجی می باشد برای رستوران ها شامل رستوران یزدان پناه در خیابان 19 دی در نزدیکی حرم حضرت معصومه و رستوران مرتضوی در غرب شهر قم است.

در مسیر روستای فردو و در حوالی آن بخصوص کهک نیز چندین رستوران وجود دارد زیرا این منطقه تفریحگاه مردم قم است. در این میان بر اساس نظرات کاربران گوگل رستوران قصر در نزدیکی روستای دستگرد که در جاده فردو قرار دارد با وجود آلاچیق هایی در محوطه ی خود و غذای مناسب امتیاز بیشتری کسب کرده است.

بهترین جا و مکان برای چادر زدن یا محل اقامت در برنامه صعود به قله برف انبار کجاست؟

برای محل اقامت، امکان چادر زدن و کمپینگ معمولا در تعدادی از پارکهای قم وجود دارد اما در سایر نقاط شهر ممنوع است. پارک غدیر در 10 کیلومتری جنوب غربی قم بسیار دور است. پارک امام رضا در مرکز شهر و پارک مهدی در شمال شرقی شهر و نزدیک به  آزادراه کاشان مناسب ترین موقعیت را دارند. چادر زدن در پارکینگ چهار مسجد جمکران نیز مجاز است. سایتهای تریپ ادوایزر و لونلی پلنت تنها هتل های محبوب را معرفی کرده اند اما علاوه بر هتل ها و مهمان پذیرها، امکان کرایه سوئیت، آپارتمان و خانه محلی با کیفیت و قیمتهای مناسب تر و از طرق مختلف در قم فراهم است.

روستای فردو یک منطقه خوش آب و هوا برای اهالی قم محسوب می شود و امکان کرایه ویلا و سوئیت در منطقه نیز وجود دارد. علاوه بر این می توانید در فصول گرم از محوطه امامزاده داخل روستای فردو و امامزاده بوره نیز برای چادر زدن و شبمانی استفاده نمایید.

با توجه به امکانات مناسب امامزاده ها در فردو توصیه می شود شبمانی را در کهک انجام ندهید اما شهر کهک نیز دارای پارک و امکانات اولیه مانند سرویس بهداشتی است و مناسب برای چادر زدن قبل از صعود است.

 

قله برف انبار, Barfanbar Peak
قله برف انبار, Barfanbar Peak

وسایل و لوازم ضروری برای صعود به قله برف انبار چیست؟

کوله پشتی مناسب، کفش کوهنوردی یا طبیعت گردی ساقدار با آج مناسب در کف ، عینک آفتابی و کلاه نقاب دار برای روزهای آفتابی ، لباس گرم و تجهیزات زمستانه برای فصول سرد ، دوربین عکاسی ، دارو و لوازم شخصی ، بطری آب، میوه، غذا و تننقلات ، کیت امداد و بقای طبیعت گردی ، GPS با باطری اضافه یا پاوربانک برای گوشی، تمام وسایل لازم برای پیمایش در طبیعت مانند باتوم

 

یک پکیج ویژه و بهترین برنامه پیشنهادی امین مانا برای این صعود

با برنامه امین مانا در صعود به قله برف انبار چه جاذبه ها و مسیرهایی را می توانید ببینید؟ 

شهر قم، مسجد جمکران، جاده کهک، روستای ورجان، شهر کهک، خانه تاریخی ملاصدرا، جاده فردو، جاده کرمجگان و جاسب، روستای قبادبزن، روستای میم، روستای دستگرد، روستای ویریج، روستای خاوه، روستای فردو، آستان سه امامزاده فردو، جاده باغات فردو، جاده وسف، دره ذهاب، امامزاده باوره یا بوره، قنات شاه پسند، سله سرخه، وسف، مجتمع گردشگری وسف، چشمه زنجران، مسیر صعود شرقی برف انبار، مسیر صعود شمالی برف انبار از فردو، استخرها و چشمه های مسیر صعود برف انبار، دره زوو، خط الراس برف انبار، قله زاغر، قله برف انبار، پناهگاه برف انبار، قله دوم برف انبار، قله غلیق، روستای بیدهند، امامزاده فاضل بیدهند، روستای کرمجگان، امامزاده نورعلی کرمجگان، چشمه درباغ، مسیرهای غربی صعود برف انبار، مسیر جنوبی صعود برف انبار از جاده جاسب، روستای واران، روستای زر، روستای کروگان و امامزاده حمزه کروگان

چرا این برنامه بهترین برنامه ریزی برای صعود قله برف انبار و حتی ارزان ترین برنامه قله برف انبار است؟

برای طراحی و ارائه این برنامه، از منابع متعدد و معتبر مانند سایت سازمان نقشه برداری، لونلی پلنت، تریپ ادوایزر و دهها تراک GPS از سایتهایی مانند Wikiloc استفاده شده است.

جاذبه های گردشگری هر منطقه و مسیرهای دارای جذابیت بیشتر برای پیاده روی در شهر، روستا و یا طبیعت، تعیین شده اند. همراه با تراک GPS(قابل استفاده روی گوشی)، یک برنامه ی دقیق که دارای زمان بندی و اولویت بندی جاذبه ها است در دسترس شماست. بنابراین، زمان را تلف نمی کنید و مجری یک تور خوب و ارزان برای خود خواهید بود. برای اطلاع بیشتر از چگونگی طراحی مسیر سفر در این سایت درباره aminmana را ببینید.

بر اساس نیازها، شرایط و فرصتی که دارید، ما حتی می توانیم برنامه ی سفر دلخواه شما را با برنامه ریزی سفارشی نیز آماده کنیم و یک برنامه، جدول، نقشه و فایل GPS اختصاصی تهیه نماییم تا بتوانید سفر خود را بی نقص انجام دهید. برنامه ریزی اختصاصی سفر را ببینید.

قله برف انبار, Barfanbar Peak
قله برف انبار, Barfanbar Peak

بهترین برنامه صعود به قله برف انبار چند روزه است؟

یک روز زمان نیاز دارید تا بتوانید به قله برف انبار صعود کنید. برنامه امین مانا نیز یک برنامه یک روزه است اما برای فرصت نیم روزه یا حتی دو روزه نیز انعطاف پذیر است و امکان سفر و صعود وجود دارد.

صعود به قله برف انبار و فرود از قله برف انبار به مبدا برنامه چند ساعت زمان نیاز دارد؟
بهترین برنامه ریزی صعود به قله برف انبار بر اساس فرصت زمانی شما چیست؟

قله برف انبار به دلیل ارتفاع کم، دسترسی خوب و پاکوب مناسب حتی امکان صعود در زمان بسیار کم نیز دارد. قله برف انبار از مبدا صعود خود در انتهای باغات فردو نیاز به حدود 2.5 تا 3 ساعت پیاده روی برای رسیدن به قله دارد. فرود نیز حدود 1.5 تا 2 ساعت برای کوهنوردان زمان می برد زیرا مسیر صعود از سمت روستای فردو حدود 4 کیلومتر طول دارد و تنها 650 متر صعود دارید. بنابراین اگر صبح زود برنامه خود را شروع نمایید به راحتی حتی در نیم روز و تا ظهر می توانید برنامه را به پایان برسانید.

علاقمندان کوهستان و کوهپیمایی که از تندرستی در حد معمول برخوردارند می توانند برای شروع کوهنوردی برف انبار را انتخاب کنند. ممکن است برای کوهنوردان مبتدی زمان صعود و فرود مقداری اضافه شود اما میتوان اطمینان داشت که در نهایت با صرف یک روز زمان، صعود با موفقیت انجام می شود. به این ترتیب حتی با فرصت محدود نیز می توانید یک صعود نیم روزه به قله برف انبار را تجربه کنید.

بهترین راه برای صعود یک روزه به قله برف انبار نیز همان مسیر اصلی از روستای فردو است. صعودهای زمستانه معمولا نیازمند برف کوبی هستند. همچنین صعود از مسیرهای غربی، جنوبی و شرقی به دلیل حدود 1 تا 1.5 کیلومتر طول مسیر بیشتر و فقدان پاکوب در بخش هایی از مسیر ممکن است زمان بیشتری نیاز داشته باشند. بسیاری نیز با وجود آمادگی جسمانی پایین و سرعت کمتر برای صعود برف انبار و ثبت نام برنامه برف انبار اقدام می کنند بنابراین صعود یک روزه به قله برف انبار برنامه ریزی منطقی تری است.

روستای فردو و دامنه ها و کوهپایه های برف انبار بسیار سرسبز و خوش آب و هواست. برنامه صعود یک و نیم روزه قله برف انبار ترکیبی از کوهنوردی و طبیعت گردی است. به این شکل که می توانید در کنار صعود از طبیعت و باغات فردو نیز لذت ببرید و فرصت بیشتری را برای سفر به فردو اختصاص دهید.

مناظر از قله برف انبار, Views from Barfanbar Peak
مناظر از قله برف انبار, Views from Barfanbar Peak

نقشه مسیر

به ترتیب حروف لاتین و طبق جدول، برنامه را شروع و اجرا کنید.

حضور در برنامه های طبیعت گردی و کوهنوردی نیازمند داشتن تجربه، دانش و مربی متخصص است.
امین مانا مسئولیتی در قبال حوادث ناشی از عدم رعایت ایمنی ندارد و مسیریابی دقیق برای جلوگیری از حوادث یا اتلاف زمان و کمک به تورلیدرها و عموم مردم تنها هدف ماست. 

برنامه صعود قله برف انبار از مسیر اصلی و روستای فردو (شمالی)

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- ترمینال مرکزی قم

با وسیله نقلیه (14 کیلومتر) بروید به

B- سه راهی مسجد جمکران

با وسیله نقلیه (9 کیلومتر) بروید به

C- ابتدای جاده کهک و فردو

با وسیله نقلیه (21 کیلومتر) بروید به

D- شهر کهک

با وسیله نقلیه (3 کیلومتر) بروید به

D- سه راهی فردو و کرمجگان

با وسیله نقلیه (16.5 کیلومتر) بروید به

E- روستای فردو

با وسیله نقلیه (3.7 کیلومتر) بروید به

F- سه راهی وسف و دره ذهاب – ارتفاع 2270m

پیاده یا با وسیله نقلیه (600 متر) بروید به

G- ابتدای جاده خاکی – ارتفاع 2320m

پیاده یا با وسیله نقلیه (2.3 کیلومتر) بروید به

H- چشمه و استخر انتهای باغات – ارتفاع 2500m

پیاده یا با وسیله نقلیه (150 متر) بروید به

I- پارکینگ اول – ارتفاع 2530m

پیاده یا با وسیله نقلیه (300 متر) بروید به

J- پارکینگ آخر و ابتدای جاده آفرود گوسفندسرا و مسیر صعود – ارتفاع 2560m

پیاده یا با وسیله نقلیه (650 متر) بروید به

K- گوسفندسرا و چشمه های برف انبار – ارتفاع 2650m

پیاده (250 متر) بروید به

L- سه راهی – ارتفاع 2700m

پیاده (350 متر) بروید به

M- تیرک اول – ارتفاع 2750m

پیاده (700 متر) بروید به

N- خط الراس برف انبار و تیرک دوم – ارتفاع 2930m

پیاده (500 متر) بروید به

O- سه راهی – ارتفاع 2975m

پیاده (600 متر) بروید به

P- تیرک سوم – ارتفاع 3080m

پیاده (400 متر) بروید به

Q- تیرک چهارم – ارتفاع 3140m

پیاده (150 متر) بروید به

R- سه راهی – ارتفاع 3150m

پیاده (300 متر) بروید به

S- قله برف انبار و پناهگاه برف انبار – ارتفاع 3220m

پیاده (700 متر) بروید به

T- قله دوم برف انبار – ارتفاع 3200m

پیاده (550 متر) بروید به

U- قله غلیق – ارتفاع 3190m

نکات مهم و کلیدی حین صعود در این مسیر از شروع تا پایان

 

شروع کنید از ترمینال مرکزی قم ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– بسته به محل اقامت شما، شهر قم نزدیک ترین شهر بزرگ به قله برف انبار و بهترین نقطه برای شروع برنامه صعود قله برف انبار است. می توانید از ترمینال مرکزی قم یا نقاط دیگر برنامه خود را شروع نمایید.

– در مسیر از ورودی مسجد جمکران عبور کرده سپس در محل پاسگاه لنگرود وارده جاده کهک شوید. کمی بعد از روستای ورجان به شهر کهک که خانه تاریخی ملاصدرا نیز در آن قرار دارد و قابل بازدید است می رسید. پارک کهک نیز محل مناسبی برای توقف و استراحت است. به مسیر خود ادامه دهید تا به سه راهی فردو و کرمجگان برسید. مسیر سمت راست(غرب) به سمت روستای کرمجگان و جاسب می رود. برای صعود به قله برف انبار از مسیر اصلی یعنی فردو وارد مسیر سمت چپ(شرق) شوید.

سه راهی فردو و کرمجگان, Fordo and Keremjegan 3Ways
سه راهی فردو و کرمجگان, Fordo and Keremjegan 3Ways

– از روستای قبادبزن، روستای میم و ابتدای جاده روستای دستگرد عبور کنید. همچنین از روستای ویریچ و روستای خاوه نیز گذر خواهید کرد تا سرانجام به روستای سرسبز فردو برسید. آستان سه امامزاده در تپه روبروی روستا قرار دارد و مشرف بر روستای فردو است. آستان سه امامزاده فردو محل مناسبی برای استراحت یا چادر زدن است. امامزاده فردو، مورد احترام مردم روستای فردو و روستاهای اطراف است. بنای امامزاده نوساز است اما قبرستان در محوطه امامزاده و بعضی سنگ قبور قدمت چند صد ساله دارند. روستای فردو چند مسجد نیز دارد زیرا یکی از مذهبی ترین روستاهای استان قم محسوب می شود.

باغات فردو, ّFordo Gardens
باغات فردو, ّFordo Gardens

– با ادامه مسیر به تدریج باغات زیبا و وسیع فردو در دره بیشتر خودنمایی می کنند. جاده بعد از روستای فردو تا سه راهی امامزاده باوره و وسف، باز هم آسفالت است. در محل سه راهی، جاده سمت چپ(شرق) به سمت وسف و مسیر شرقی صعود برف انبار می رود. اما کوهنوردان برای صعود به قله برف انبار از مسیر اصلی یعنی شمالی در محل سه راهی باید به سمت راست(غرب) بروند. مسیر سمت راست دارای یک در فلزی است و بخصوص برای افراد غیر بومی گمراه کننده است اما می توانید در را باز کرده و وارد شوید. اتوبوس تنها تا محل سه راهی مذکور امکان پیشروی دارد. به همین دلیل محوطه امامزاده بوره که در ابتدای جاده وسف و در فاصله 750 متری سه راهی قرار دارد محل بسیار مناسبی برای کمپینگ و شبمانی قبل از صعود است.

امامزاده بوره, Emamzadeh Bureh
امامزاده بوره, Emamzadeh Bureh

– قدمت بنای امامزاده باوره که با نام بوره و بسوره نیز شهرت دارد به دوره صفوی می‌رسد. بنا شامل دو بقعه است که در هر بقعه دو امامزاده به نام های شاهزاده محمد و حسین، حلیمه خاتون و زینب خاتون مدفون شده‌اند. به همین دلیل به چهار امامزاده هم معروف است. اطراف امامزاده پر از درختان گردو، ، کاج، سنجد و صنوبر است. روبروی امامزاده محل مناسبی برای پارک ماشین وجود دارد. سنگفرش مناسب برای کمپینگ و امکانات اولیه مانند سرویس بهداشتی و آب آشامیدنی نیز فراهم است.

– اگر قصد صعود از مسیر شرقی یا به عبارت بهتر مسیر جنوب شرقی را داشته باشید باید به سمت وسف بروید. در فاصله 3 کیلومتری بعد از امامزاده بوره از قنات شاه پسند، ابتدای جاده خاکی مزارع سله سرخه و مجتمع تفریحی دشت بهشت عبور می کنید. قنات شاه پسند و جوی آب آن دارای آب گوارا و دائمی است به طوری که تبدیل به محل مناسبی برای پیک نیک نیز شده است. 1.3 کیلومتر بعد به ابتدای جاده خاکی مسیر صعود می رسید. ادامه جاده آسفالت 3 کیلومتر بعد به وسف و مجتمع گردشگری وسف می رسد. اما با ورود به جاده خاکی که کیفیت قابل قبولی برای سواری دارد، 3.3 کیلومتر بعد در کنار یک استخر کشاورزی به ابتدای مسیر صعود می رسید.

برکه در مسیر شرقی برف انبار, Pool in East Route of Barfanbar
برکه در مسیر شرقی برف انبار, Pool in East Route of Barfanbar

 

– سایر نقاط مهم مسیر شرقی شامل انتهای جاده خاکی، برکه کوچک و چشمه زنجران در نقشه مشخص شده اند. چشمه این مسیر فصلی است و در اواخر تابستان خشک می شود. با طی نمودن این مسیر بر روی یال شرقی برف انبار ابتدا به قله دوم برف انبار می رسید و سپس به پناهگاه و چند گام بعد به قله اصلی می رسید. مسیر شرقی بسیار کم تردد است و فاقد پاکوب می باشد به طوری که بسیاری از کوهنوردان قم نیز ان را نمی شناسند. مزیت ویژه آن نیز همین تردد کم و بکر بودن بیشتر است.

قله دوم برف انبار, Second Peak of Barfanbar
قله دوم برف انبار, Second Peak of Barfanbar

– اگر قصد صعود برف انبار از مسیر اصلی را دارید همانطور که گفته شد در محل سه راهی قبل از امامزاده باوره به سمت راست بروید. حدود 500 متر بعد جاده خاکی و ناهموار می شود اما کیفیت قابل قبولی برای تردد سواری دارد. جاده از میان باغات گیلاس، آلبالو و غیره می‌گذرد. چند سه راهی در مسیر وجود دارد. کسانی که از محل امامزاده بوره پیاده برنامه را شروع می کنند می توانند از طریق یک مسیر میانبر نیز به مسیر مذکور وارد شوند تا ناچار به بازگشت نباشند. شروع برنامه از امامزاده بوره یا سه راهی پیش از آن با توجه به اینکه بیش از سه کیلومتر با انتهای جاده خاکی فاصله دارد دست کم یک ساعت به زمان صعود اضافه می کند. استخرهای ذخبره آب زیادی در باغات فردو وجود دارند که برای کوهنوردان جلب توجه می کنند. این استخرها در بهار پر آب می شوند و معمولا برای آب رسانی به باغات منطقه در فصلهای کم آب استفاده می شوند.

جاده خاکی برف انبار, Dirt Road of Barfanbar
جاده خاکی برف انبار, Dirt Road of Barfanbar

– شروع مسیر اصلی صعود در انتهای جاده خاکی با رنگ سبز در نقشه مشخص شده است. به فاصله 250 متر دو پارکینگ برای پارک ماشین قرار دارند. در کنار پارکینگ اول یک چشمه قرار دارد که البته آب لوله ی آن از چشمه های بالاتر تامین می شود. بعد از پارک وسیله نقلیه صعود خود را شروع نمایید. جاده خاکی بصورت آفرود حدود 600 متر دیگر از پارکینگ دوم تا گوسفندسرای عشایر ادامه پیدا می کند. چشمه های اصلی و معروف برف انبار در محل گوسفندسرا که کمی بالاتر قرار دارد هستند. لازم است هر چقدر آب برای صعود نیاز دارید از همین چشمه های دائمی تامین کنید. چشمه ها در فاصله کمتر از 100 متر از یکدیگر قرار دارند. آب زلال بوسیله لوله بزرگی به بیرون می ریزد و دوباره وارد لوله زیر زمین می شود تا آب مزارع و باغات را تامین کند.

– دره زوو دقیقا در جنوب گوسفندسرا قرار دارد. سرچشمه قنات اصلی دره زوو تنها حدود 300 متر با گوسفندسرا فاصله دارد. مسیر صعودی از قعر دره زوو وجود دارد که بخصوص در زمستان فنی است و کمتر استفاده می شود.

– برای صعود از مسیر اصلی از سمت راست چشمه طبق ترک GPS وارد پاکوب به سمت غرب شوید. مسیر کاملا مشخص و عریض است و در واقع مالرو می باشد. حدود 250 متر بعد باید به سمت شمال تغییر جهت دهید در حالی که برف انبار در جنوب قرار دارد. این تغییر جهت موقتی است. مسیر صعود برف انبار شبیه یک داس است و برای مواجه نشدن با شیبهای زیاد و نقاط بهمن خیز در زمستان، مسیر اصلی چنین تغییر جهتی می دهد. پیشنهاد می شود جز در تابستان از مسیر دره زوو برای صعود اقدام نکنید.

– در طول مسیر پاکوب، چند دیرک یا میله راهنما با فواصل مناسب نصب شده است که بخصوص در صعودهای زمستانی بسیار کمک رسان است. علاوه بر میله ها، فلش های سفید متعددی روی سنگ های مسیر برای راهنمایی کوهنوردان کشیده شده است. وجود سنگ چین ها و پاکوب قوی مسیر نیز مسیریابی را بسیار ساده کرده است با این وجود توصیه می شود بخصوص در زمستان که زمین با برف پوشیده می شود باز هم از ترک جی پی اس برف انبار استفاده کنید.

مسیر قله برف انبار, Route of Barfanbar Peak
مسیر قله برف انبار, Route of Barfanbar Peak

– برف انبار به دو دلیل آخر هفته ها بسیار پر تردد است. در درجه اول برف انبار مهمترین و نزدیک ترین قله به کلان شهر قم است از سوی دیگر برف انبار جزو لیست سیمرغ کوههای ایران و بلندترین نقطه استان قم است و کوهنوردان از اقصی نقاط ایران برای صعود به آن تلاش می کنند.

– از دیرک دوم به بالا با رسیدن به خط الراس برف انبار شیب کمتر می شود و یک پیاده روی سبک تر در پیش دارید. از اینجا به راحتی شیب زیر قله که روبروی شما قرار دارد دیده می شود. قله زاغر با فاصله کمی در شمال غربی قرار دارد و برخی کوهنوردان به عنوان فوق برنامه آن را نیز صعود می کنند و به محل دیرک دوم بازمیگردند.

مسیر قله برف انبار, Route of Barfanbar Peak
مسیر قله برف انبار, Route of Barfanbar Peak

– در این ارتفاعات خط الراس برف انبار بادگیر است و معمولا  بادهای شدیدی دارد. به همین دلیل برف زیادی روی پاکوب که دقیقا روی خط الراس امتداد یافته است انباشته نمی شود.

– مسیر را به سمت دیرک سوم و سپس دیرک چهارم ادامه دهید. مسیرهای غربی برف انبار در این مسیر با مسیر شمالی مشترک می شوند. بعد از دیرک چهارم و قبل از رسیدن به قله برف انبار با شیب نسبتاً قابل توجهی روبرو می‌شوید اما مسیر پاکوب با زیگزاگ های زیاد شیب را می شکند و به راحتی آن را پشت سر می گذارید تا به قله برف انبار برسید.

قله برف انبار, Barfanbar Peak
قله برف انبار, Barfanbar Peak

– از سالها قبل روی قله برف انبار یک پرچم ایران وجود داشت اما بعدها تابلو برای روی قله ساخته شد و سرانجام تابلوی بزرگ دیگری توسط فدراسیون کوهنوردی روی قله نصب شده است. از فراز قله برف انبار  به سادگی قله هایی مانند پلنگ آبی و الوند وشنوه در استان قم، ولیجیا و دومیر در استان مرکزی و حتی اگر شانس داشته باشید و هوا صاف باشد قله دماوند دیده می شوند.

– با فاصله ناچیزی و کمی بعد از قله برف انبار با کانکس فلزی پناهگاهی نزدیک قله ساخته شده است. ظاهرا ساخت پناهگاه برف انبار با همت و سرمایه آقای شیخ نژاد یکی از کوهنوردان قم انجام شده است. جعبه کمکهای اولیه و برخی لوازم اولیه معمولا در این پناهگاه وجود دارد. سطح پناهگاه تقریباً 6 در 10 متر و سقف آن شیروانی است و عملیات کف‌ سازی آن هنوز ناتمام است.
– نام برف انبار به این سبب است که در فصل زمستان برف در دره های عمیق اطراف قله انباشته می شود و سپس در فصول گرم می توان برف را در این کوه که در دل کویر قرار دارد مشاهده کرد. هرچند شوربختانه گرمایش زمین گریبان برف انبار را نیز گرفته است و برف ها در ابتدای فصل گرم ذوب می شوند.
قله و پناهگاه برف انبار, Barfanbar Peak and Shelter
قله و پناهگاه برف انبار, Barfanbar Peak and Shelter
– از روی قله برف انبار قله دیگری در فاصله نه چندان دور دیده می شود که به نظر می رسد از قله اصلی در کنار پناهگاه کمی بلندتر است اما در واقع کم ارتفاع تر است.

– در صورت تمایل می توانید بعد از حدود 20 دقیقه پیاده روی روی خط الراس به قله دوم برسید. قله دوم برف انبار حدود 20 متر کوتاه تر از قله اصلی است و دارای سنگچین بزرگی بر روی خود است. از روی قله دوم می توان منظره روستای کروگان و روستای واران از توابع جاسب را دید.

قله غلیق, Ghaligh Peak
قله غلیق, Ghaligh Peak

– با ادامه مسیر روی خط الراس به سومین قله بلند یعنی قله غلیق خواهید رسید. قله فرعی غلیق با ارتفاع 3190 متر جزو قلل فرعی اطراف قله برف انبار است و آن نیز دارای سنگچین بزرگی به عنوان نماد قله است. در پایان می توانید از هر یک از مسیرهای مختلف به پای کوه بازگردید اما فرود از مسیر اصلی و بازگشت به فردو معمول تر است.

 

برنامه صعود قله برف انبار از مسیرهای غربی و جنوبی در جاده کرمجگان به جاسب

بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید.

 

شروع کنید از

A- ترمینال مرکزی قم

با وسیله نقلیه (14 کیلومتر) بروید به

B- سه راهی مسجد جمکران

با وسیله نقلیه (9 کیلومتر) بروید به

C- ابتدای جاده کهک و فردو

با وسیله نقلیه (21 کیلومتر) بروید به

D- شهر کهک

با وسیله نقلیه (3 کیلومتر) بروید به

D- سه راهی فردو و کرمجگان

با وسیله نقلیه (8 کیلومتر) بروید به

E- روستای بیدهند و ابتدای مسیر امامزاده فاضل

با وسیله نقلیه (1.5 کیلومتر) بروید به

F- سه راهی کرمجگان

با وسیله نقلیه (1.5 کیلومتر) بروید به

F- روستای کرمجگان

با وسیله نقلیه (2.8 کیلومتر) بروید به

G- امامزاده نورعلی

با وسیله نقلیه (3.5 کیلومتر) بروید به

H- چشمه درباغ و ابتدای جاده خاکی جاسب

با وسیله نقلیه (5.5 کیلومتر) بروید به

I- ابتدای مسیرهای غربی برف انبار – ارتفاع 2650m

با وسیله نقلیه (5 کیلومتر) بروید به

J- ابتدای مسیر جنوبی برف انبار – ارتفاع 2650m

با وسیله نقلیه (3.5 کیلومتر) بروید به

K- سه راهی وسف

با وسیله نقلیه (5 تا 6 کیلومتر) بروید به

L- روستاهای واران، کروگان و زر در منطقه جاسب

نکات مهم و کلیدی حین صعود در مسیرهای غربی و جنوبی از شروع تا پایان

 

شروع کنید از ترمینال مرکزی قم ( طبق جدول و فایل تراک جی پی اس GPS مسیریابی )

– بسته به محل اقامت شما، شهر قم نزدیک ترین شهر بزرگ به قله برف انبار و بهترین نقطه برای شروع برنامه صعود قله برف انبار است. می توانید از ترمینال مرکزی قم یا نقاط دیگر برنامه خود را شروع نمایید.

– در مسیر از ورودی مسجد جمکران عبور کرده سپس در محل پاسگاه لنگرود وارده جاده کهک شوید. کمی بعد از روستای ورجان به شهر کهک که خانه تاریخی ملاصدرا نیز در آن قرار دارد و قابل بازدید است می رسید. پارک کهک نیز محل مناسبی برای توقف و استراحت است. به مسیر خود ادامه دهید تا به سه راهی فردو و کرمجگان برسید. مسیر مسیر سمت چپ(شرق) به سمت روستای فردو و ابتدای مسیر اصلی صعود برف انبار می رود اما برای صعود از مسیرهای غربی و یا جنوبی از مسیر سمت راست(غرب) به سمت روستای کرمجگان و جاسب بروید.

جاده جاسب، Jasb Road
جاده جاسب، Jasb Road

– نقاط مهم مسیر جاده مشخص شده اند. نخست به روستای بیدهند می رسید. ابتدای مسیر امامزاده فاضل در روستای بیدهند مشخص شده است. امامزاده فاضل مورد احترام اهالی بیدهند است. در محل سه راهی قبل از روستای کرمجگان وارد جاده کمربندی روستا شوید و بعد از کرمجگان می توانید از امامزاده نورعلی نیز دیدن کنید. در نهایت بعد از چشمه درباغ جاده خاکی می شود. این جاده معروف به جاده جاسب است. قله پلنگ آبی در غرب جاده جاسب و قله برف انبار در شرق جاده جاسب قرار دارد.

– سه راهی ابتدای مسیرهای صعود غربی برف انبار در میانه ی جاده جاسب در نقشه مشخص شده اند. برای صعود از یکی از مسیرهای غربی در محل این سه راهی وارد جاده سمت چپ شوید. نزدیک به 600 متر بعد به در فلزی می رسید که معمولا بسته است و امکان پیشروی بیشتر در جاده وجود ندارد. در فلزی 2670 متر از سطح دریا ارتفاع دارد.

در فلزی در مسیر غربی, Door in West Route
در فلزی در مسیر غربی, Door in West Route

– از محل در فلزی از طریق دو مسیر مجزا می توان به روی خط الراس برف انبار صعود کرد و وارد پاکوب مسیر اصلی شمالی از فردو شد. مسیر سمت چپ به مقدار جزئی کوتاه تر از مسیر سمت راست و دارای شیبهای ملایم تر است. در این مسیر با حدود 2.6 کیلومتر طی مسیر و افزایش ارتفاعی در حدود 300 متر به محل سه راهی بعد از دیرک دوم می رسید. با ورود به مسیر سمت راست نیز باید با حدود 3.3 کیلومتر طی مسیر و افزایش ارتفاعی در حدود 470 متر خود را به محل سه راهی دیگری بعد از دیرک چهارم زیر شیب قله برف انبار برسانید.

چشمه در مسیر غربی برف انبار, Fountain in West Route of Barfanbar
چشمه در مسیر غربی برف انبار, Fountain in West Route of Barfanbar

– مسیرهای غربی هر دو در میانه ی مسیر خود دارای چشمه هستند. سایر نقاط مهم مسیرهای غربی نیز در نقشه و تراک جی پی اس مسیر مشخص شده اند.

– در صورتی که قصد صعود به قله برف انبار از مسیر یال جنوبی را دارید می توانید جاده جاسب را ادامه دهید تا به ابتدای مسیر صعود که در کنار یک چشمه و استخر است برسید. مسیر جنوبی نیز بسیار کم تردد است و ابتدا به قله غلیق روی خط الراس می رسد. در ادامه می توانید به ترتیب قله دوم برف انبار و قله اصلی را نیز صعود کنید.

امامزاده حمزه کروگان, Emamzadeh Hamzeh Kerugan
امامزاده حمزه کروگان, Emamzadeh Hamzeh Kerugan

– اگر جاده خاکی جاسب را ادامه دهید نخست به سه راهی وسف می رسید و سپس جاده خاکی در منطقه جاسب با رسیدن به روستاهای کروگان، واران و زر تمام می شود. از سه راهی وسف جاده خاکی دیگری نیز به سمت وسف در شرق فردو می رود. نقاط مهم جاده جاسب شامل چشمه های فصلی و … در نقشه مشخص شده اند. کوهنوردان استان مرکزی و مناطق جنوبی تر برای صعود به قله برف انبار می توانند از جاسب برای صعود اقدام کنند اما تردد در زمستان در این جاده خاکی مشکل است. ضمنا یکی از محلهای مناسب برای شبمانی در منطقه جاسب امامزاده حمزه کروگان است.

جاده جاسب، Jasb Road
جاده جاسب، Jasb Road
این برنامه، نقشه و فایل GPS(ثبت شده در گوگل)، یک پکیج ویژه و پیش نویس اجرای صعود قله برف انبار برای یک تورلیدر است. استفاده از این اطلاعات در سایتهای گردشگری بدون اجازه از امین مانا پیگرد قانونی دارد.

اطلاعات و سایر نکات مهم صعود به قله برف انبار چیست؟

آنتن دهی تلفن همراه شامل همراه اول و ایرانسل در مسیر صعود شمالی از فردو به خوبی وجود دارد.

وضعیت آب و هوا برای اجرای موفق این برنامه اهمیت حیاتی دارد و لازم است دست کم یک تا سه روز قبل از سفر دوباره آب و هوا را بررسی کنید.

بدلیل ازدحام در روزهای تعطیل سعی کنید در روزهای عادی برای صعود خود برنامه ریزی کنید.

بهترین سفرنامه ها و گزارش برنامه های صعود به قله برف انبار کدام هستند؟

لینک گزارش باشگاه گاشو لرستان 
صعود قله برف انبار ـ مهرماه 1398

لینک گزارش گروه کوهنوردی دوستان طبیعت 
صعود زمستانه به قله برف انبار – مهر 1397

لینک گزارش گروه کوهنوردی نشاط زندگی 
صعود به قله برف انبار ـ بهمن 1396

لینک گزارش مهران حیدرخانی 
صعود زمستانه قله برف انبار – بهمن 1393

لینک باشگاه کوهنوردی کوپال قم
با گزارش و عکس از صعودهای متعدد به قله برف انبار قم

شما نیز می توانید گزارش خود را برای ما ارسال کنید.

 

با تبلیغ تور، اقامتگاه و سایر خدمات گردشگری خود در این صفحه بیشتر دیده شوید. آگهی سری اول رایگان است.
تماس با ما

خدمات مفید در این منطقه

دریافت رایگان فایل GPS مسیر برنامه و مسیریابی روی گوشی حین سفر

اگر برنامه مسیریابی با قابلیت ساپورت فایلهای KML بر روی گوشی خود ندارید، اپلیکیشن MAPS.ME را نصب کنید. بهترین اپلیکیشن مسیریاب با نقشه آفلاین مسیریابی در سفر و طبیعت بدون نیاز به اینترنت

 

پرسشهای شما از سفر به این منطقه بلافاصله پاسخ داده می شود لطفا پایین همین صفحه پیام بگذارید و صرفا جهت سفارش طراحی اختصاصی برنامه یا آگهی، مستقیما تماس بگیرید.

 

برای ادامه برنامه بهترین جاهای دیدنی اطراف قله برف انبار کجا هستند؟

 

سفر به قم

 

برای دیدن همه جاهای دیدنی استان قم، سفرها و صعودهای استان قم را ببینید.

 

برای دیدن سایر جاهای دیدنی ایران یکی از نزدیک ترین استانهای همسایه زیر را انتخاب کنید.

 

سفر به استان سمنان
سفر به استان مرکزی
سفر به استان اصفهان
سفر به استان البرز
سفر به استان تهران
 سفر به استان قزوین

به زودی منتشر می شود:

سفر به دریاچه حوض سلطان، سفر به کاروانسرای دیر گچین، سفر به غار کهک، سفر به تالاب حوض مره، صعود به قله پلنگ آبی، سفر به روستای وشنوه، سفر به تنگه قاهان، سفر به خلجستان، سفر به گنبد نمکی طغرود

 

به راحتی برنامه سفر مطابق با علایق و نیازهای خود را پیدا کنید!

2 پاسخ

  1. سلام
    برف انبار را میخواهیم بریم تاحالا نرفتیم. از غرب بریم یا شمال یا شرق کدوم بهتره

    1. سلام.
      بهترین و متداول ترین مسیر برای صعود قله برف انبار مسیر شمالی از روستای فردو هست. این مسیر دارای پاکوب است و چشمه های دائمی دارد.
      اگر سایر مسیرها شامل غرب و شرق و جنوب در این برنامه معرفی شده اند صرفا برای کسانی است که غیر از مسیر شمالی مایل هستند مسیر جدیدی را تجربه نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *