برای یافتن سفر بر اساس علایق و نیازهای خود

راهنمای سفر در ایران برای همه

اقامتگاه‌های بومگردی چه هستند و چه انتظاراتی از آن‌ها باید داشته باشیم؟

امروزه سلامت محیط زیست و رعایت اصول زیست محیطی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در‌همین راستا افراد باید رفتارهای مسئولانه در زمان مسافرت و گشت و گذار در طبیعت از خود نشان دهند و همین امر باعث شده تا اقامتگاه‌های بومگردی در جهت حفظ محیط زیست تاسیس گردند.

شرایط اقامتگاه‌های بومگردی، به‌گونه‌ای است که باید با محیط زیست سازگاری داشته باشند و طبق اصول اکوتوریسم عمل ‌کنند. با توجه به اهمیت این موضوع در این مقاله تصمیم داریم تا شما را با این نوع اقامتگاه‌ها آشنا کرده و درباره انتظارات مسافران از یک اقامتگاه استاندارد و ایده‌آل نکاتی مهم و کاربردی بیان کنیم.

 

اقامتگاه بومگردی چیست؟

برای آشنایی با اقامتگاه بومگردی بهتر است،  ابتدا با معنای بومگردی آشنا شویم. بومگردی در حقیقت به سفر مسئولانه‌ای گفته می‌شود که در زمان گشت و گذار در یک منطقه و بازدید از زیست بوم آن، به هیچ یک از ویژگی‌های محیطی، فرهنگی، طبیعی و اجتماعی منطقه، خدشه‌ای وارد نکند.

بوم گرد هم به آن دسته از مسافرانی گفته می شود که در هنگام بازدید از یک منطقه و جاذبه‌های آن، بدون ایجاد تاثیرات منفی بر روی محیط زیست، از تمامی امکانات منطقه استفاده می‌کنند. زیرا بو‌مگرد در برابر محیط زیست خود را مسئول می‌داند و همواره تمام تلاش خود را می‌کند تا الگوی زیستی و فرهنگی منطقه‌ را حفظ کند.

حال که با معنای دو واژه بومگرد و بومگردی آشنا شدیم، می‌خواهیم درباره اقامتگاه‌های بوگردی بیشتر صحبت کنیم. زیرا این نوع اقامتگاه‌ها امروزه در میان گردشگران داخلی و خارجی مورد توجه قرار گرفته است و به جرات می‌توان گفت، تاسیس این اقامتگاه‌ها در گسترش و رونق دادن به صنعت توریسم تأثیر به‌سزایی خواهد داشت.

در واقع اقامتگاه‌های بومگردی به آن دسته از مکان‌هایی گفته می‌شود که برای پذیرایی از افراد بومگرد ساخته می‌شوند و بیشتر برای مسافرانی مناسب است که به محیط زیست و سبک بومی آن منطقه علاقه دارند. در این اقامتگاه‌ها سعی می‌شود  تا کم‌ترین آسیب به محیط زیست وارد شود و هم‌چنین مهمانان تا حدودی با فرهنگ جامعه میزبان آشنا شوند.

این نکته حائز اهمیت است که اقامتگاه‌های بومگردی، توسط بومیان همان منطقه اداره شده و مطابق با بافت سنتی و معماری همان منطقه ساخته می‌شوند. در مجموع طراحی و تزیینات داخلی آن‌ها یادآور ویژگی‌های همان‌ منطقه است و حتی‌غذاهای سرو شده در این اقامتگاه‌ها نیز از میان غذا‌های محلی انتخاب  می‌شوند.

 

از اقامتگاه‌های بومگردی چه انتظاراتی باید داشت؟

برای پاسخ به این سوال، ابتدا به این نکته توجه داشته باشید که اقامتگاه‌های بومگردی صرفا جایی برای اقامت نیستند و به نوعی جاذبه گردشگری محسوب می‌شوند. چرا‌که در ساخت آن‌ها از جذابیت‌های ویژه‌ای استفاده شده است و حتی ممکن است، گردشگران مسیر سفر خود را برای اقامت در این اقامتگاه انتخاب کرده و به‌دلیل فضای اقامتگاه و جاذبه‌های اطرافش، تمایل داشته باشند تا اوقات خود را در این منطقه سپری ‌کنند.

حیاط یه اقامتگاه بومگردی

 

در اقامتگاه‌های بومگردی، مسافران می‌توانند‌ ساعاتی از زندگی‌شان را به دور از هیاهوی زندگی مدرن شهرنشینی، و در فرهنگ خطه‌ای که به آن سفر کرده‌اند، غرق شوند، چیزهای جدید یاد بگیرند و انرژی لازم برای ادامه فعالیت‌های‌شان را کسب کنند.

برای دیدن تمام اقامتگاه‌های بومگردی اتاقک کلیک کنید.

 

حال که با اهمیت این نوع از اقامتگاه‌ها آشنا شدیم، در این بخش می‌خواهیم به بررسی انتظارات بومگردان از این نوع اقامتگاه‌ها بپردازیم.

  • افراد معمولا به این علت، سراغ اقامتگاه‌های بومگردی می‌روند تا مدتی از زندگی مدرن شهری دور شوند و چند روزی در یک محیط متفاوت و سنتی اوقات خود را سپری کنند. اقامتگاه بومگردی در حقیقت نماینده‌ای از ویژگی‌های آن منطقه است، در نتیجه این اقامتگاه‌ها باید طبق معماری سنتی آن منطقه، طراحی شوند تا توجه هر گردشگری را به خود جلب کند. مصالح استفاده شده در ساخت بنای این اقامتگاه‌ها، مطابق با موقعیت آن منطقه انتخاب می‌شوند. به‌عنوان مثال، اقامتگاه‌های بومگردی در شمال کشور معمولا از جنس چوب هستند و در ساخت اقامتگاه‌های کویر هم از کاه و گل استفاده شده است.
  • انتطار می‌رود تا میزبانان اقامتگاه‌های بومگردی وقت زیادی را با گردشگران سپری کنند، با حوصله به تمامی سوالات آن‌ها در خصوص جاذبه‌های این منطقه پاسخ دهند و مسافران را با آداب و رسوم و فرهنگ خود به خوبی آشنا نمایند. به جرات می‌توان گفت، بهترین کسانی که می‌توانند فرهنگ مقصد را به شما ارائه کنند، میزبانان اقامتگاه هستند که لباس محلی بر تن کرده‌اند.
  • لذت خوردن غذاهای محلی، از دیگر بخش‌های خوشمزه اقامت در مکان‌های بومگردی است. در این اقامتگاه‌ها دیگر خبری از غذاهای روزمره و منوی رستوران‌های مدرن شهری نیست، بلکه مسافران می‌توانند در کنار مردم روستایی، خوردن غذاهای خوشمزه محلی را هم تجربه کنند. در این‌جا آشپزی‌های محلی، بیشتر توسط خانوم‌ها انجام می‌شود تا برای گردشگران نان محلی بپزند و غذاهای محلی آماده کنند.
  • زمانی که گردشگران در این اقامتگاه‌های بومگردی قدم می‌گذارند، انتظار دارند تا با دکوراسیون و تزئیناتی مطابق با خانه‌های همان منطقه رو‌به‌رو شوند تا حس حضور در خانه یکی از بومی‌ها به آن‌ها القا شود. وسایل و تزیینات استفاده شده، بر در و دیوارها، حیاط و وسایل پذیرایی باید نشانی از سنت و فرهنگ داشته باشند. از جمله تجهیزاتی که می‌تواند برای دکوراسیون خانه‌های آن منطقه استفاده شود، شامل صنایع دستی، نوع سفره و محل غذا خوردن، چیدمان رختخواب و تخت، کرسی و غیره هستند.

 

  • همان‌طور که در ابتدای مطلب هم بدان اشاره کردیم، هدف از تاسیس اقامتگاه‌های بومگردی، ترویج اصول حفاظت از محیط زیست و کاهش آسیب‌های گردشگری است، بنابراین انتظار می‌رود تا این اقامتگاه‌ها، نکات مربوط به اصول زیست محیطی را رعایت کنند تا بیشتر مورد توجه بومگردها قرار گیرند.
  • هم‌چنین جداسازی زباله‌های قابل بازیافت و زباله‌های خشک و تر از یکدیگر، باید توسط اقامتگاه‌های بومگردی رعایت شوند و گردشگران انتظار دارند تا این دسته از اقامتگاه‌ها، خود را در برابر چنین مواردی، مسئول بدانند.
  • در کنار موارد ذکر شده، اقامتگاه‌های بومگردی، باید نسبت به میزان مصرف آب هم حساس باشند و در مصرف آن صرفه‌جویی کنند. بنابراین بهتر است این نوع مکان‌های گردشگری در کنار بافت سنتی‌شان، مجهز به سیستم‌های مختلف برای کاهش مصرف آب هم باشند.
  • یک اقامتگاه بومگردی خوب، مکانی است که به نحوه و میزان مصرف انرژی‌هایی نظیر گاز و برق توجه ویژه داشته باشد. بنابراین استفاده از پنل‌های خورشیدی در اقامتگاه‌های بومگردی از جمله مواردی است که می‌تواند به صرفه‌جویی در انرژی کمک کند. در ضمن استفاده حداکثری از نور محیط و سیستم نورپردازی درست هم از دیگر راهکارهای موثر در کاهش مصرف بی‌رویه انرژی خواهد بود.

 

سخن آخر

اقامتگاه‌های بومگردی، در واقع نسل جدیدی از محل اقامت برای افرادی است که به سفر و گردشگری علاقه بسیار زیاد دارند. در این اقامتگاه‌ها به مسائل زیست محیطی توجه ویژه‌‌ای شده است و عموما با بافت سنتی و جاذبه‌های طبیعی‌شان محیطی امن و آرام را برای گردشگران به همراه خواهند داشت.

حال اگر علاقه به اقامت در چنین مکان‌هایی را دارید، می‌توانید به سایت‌های گردشگری مراجعه کرده و با اقامتگاه‌های بومگردی در مناطق مختلف کشور آشنا شوید. در این سایت امکان مشاهده مشخصات این اقامتگاه‌ها همراه با تصاویر و جزئیتات کامل وجود دارد، تا بدین وسیله گردشگران بتوانند با اطمینان و آگاهی کامل بهترین انتخاب را داشته باشند و قبل از حرکت به سمت مسیر مورد نظرشان، اقامتگاه بومگردی را مطابق با سلیقه و بودجه خود انتخاب کنند.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *